S.E.T.E.M the movie..

Bismillah......
Petang semalam ...Lepas balik dari kerja..by ajak pg tengok citer SETEM....aku ingat die nak ajak tengok petang ni ..rupenya petang semalam die dah book tiket .....
Ni la tiket kitorang tengok wayang semalam ...


Dua watak utama yang best....kelakar...
by 'gelak' sampai dengar satu panggung ...hampeh tol...hihihihihihi.....

Ni pulak adik beradik ( Iskandar dan kakak nursenya) yang tak pasal2 terlibat dalam rancangan diorang ni ...
Sweet gile Vanida dalam citer ni ...



Mamat indon yang baik giler ...( Elianto ke Ariyanto) aku pun confused elianto tu dah macam Jenama make-up plak ...hihihi..Mamat ni klakar sbb die xnak terlibat tapi terpaksa gak.. Siap menyamar jadi Marjina...(minah Arab) ..Last skali yang aku rase lawak giler ...Coz..diorang hantar duit kat die kat Indonesia...die bley plak kejar posmen ( naik basikal) nak pulangkan Cek tu ..katanya 'ini bukan saya punya pak'........

pada aku... aku suke citer ni sbb HaPpY EnDing......Semua dapat ape yang diorang nak ......
Enjoy la citer ni ......tapi aku lagi suke citer los dan faun.....
......Sekian dulu ulasan untuk kali ni ....

S.E.T.E.M oh setem...

Bismillahhirrahmanirrahim .....
Hari ni aku lit bit busy....tapi aku pun tak sure ape je keje yang aku kne buat ari ni ....hihi..Sebenarnya aku xde idea nak story tentang ape ari ni ...tapi tetibe je dapat ilham nk citer tentang S.E.T.E.M. ala..yang tempek kat atas sampu surat bile nak pos surat tu ...



Tersenyum simpul plak die ..Cute ..hihi
Actually, tak de la cite yang menarik pun tentang SETEM ni ..... tapi buat pengetahuan semue ..gambar setem yang aku upload ni ..merupakan antara SETEM yang aku kumpulkan selama aku keje kat sini ...Aku Upload ni SETEM yang aku rase macam menarik je .. :)

Ni plak gambar 2 awek yang boley dikatakan 'seksis' gitu ...



Aku pun tak tau ni SETEM dari negara mana...x ingat dah surat dari mana.....macam ala2 Arab..dengan Spek mata itam ..


Aku pun tak tau ape istimewanya kerusi ni dan milik siapa kerusi ini sehingga dijadikan SETEM


Ha... Yang ni bukan SETEM yang letak kat surat tu ...ni SETEM yang aku ngan By nak pegi tengok petang esok ....( X pernah miss lagi cerita2 Afdlin Shauki ) ...Cerita2 Beliau memang best !!!

T.E.R.J.A.T.U.H dari tingkat 16

Actually aku tertarik nak wat entry tentang kejadian Student UM jatuh dari tingkat 16 ni sejak semalam lagi....tapi kesibukan kerja membantutkan hasrat aku nak meng'update' blog aku dengan citer ni ...Cerita tentang Kejadian ni aku tak nak Copy paste kat sini sebab sure ramai yang dah baca...
tapi apa yang aku nak cerita adalah tentang :
Lokasi Kejadian : Korang tau tak ( sure la tak tau ) hihih....aku duduk dekat je ngan lokasi kejadian..
Mase aku balik kerja pada 27 julai 09 ade Housemate aku bgtau ade budak terjun dari bangunan...tapi diorang cakap budak perempuan..dan blok mane diorang tak tau ...aku cume diam je la ( dalam kotak fikiran aku : mungkin Cerita lama-lama kot) sbb sblom ni pun ade jugak kes macam ni jadi kat Vista Angkasa.

pada 28/07/2009 awal2 pagi aku pun bukak la paper Harian Metro Online...Huh ..front page kuar citer tentang kejadian ni...Btol la ape yang housemate aku bgtau cume diorang salah info je ( yang jatuh tu lelaki) ...Mmmm...aku ade gak rase cam nak pi tengok ...tapi ..aku fikir balik..lebih baik tak yah pegi tengok ...takot la pulak ..huhu :P....

V.I.S.I.T National Science Centre....

This is my second time visit National Science Centre ......The Reason Why aku pegi sane untuk kali yang kedua nya adalah disebabkan :
aku dapat 2 Free ticket untuk enter SURVIVAL KL 09 Save Our Earth yang berharga RM 12 per Entry for Adult. So layan je la...daripada tak de pape aktiviti langsung. Thanks to Kak Yana!!!
Ni la Pusat Sains Negara yang design nya ala-ala UFO gitu ...

Ni la yang anda akan jumpa bile nak masuk ke sini ...Banyak ikan ...antara ikan yang ada..Giant Keli..and Arapaima..tapi bukan Arapaima Gigas ye ...hihihi

Ni pulak First thing that U can Step on bile masuk ke kawasan Pameran SURVIVAL Save Our Earth..Cantik..Bile Pijak je atas ni akan keluar Bunga-Bungaan ...Canggih Teknologi ..huuhu

Ni plak By yang sedang merasakan gegaran gempa bumi pada tahap beberapa skala Richter yang anda boleh pilih.
Kalau pergi bawak budak-budak memang best ....

W.E.E.K.E.N.D activities..

Petang sabtu..aku ngan By pg Jogging kat Taman Tasik Perdana.....


same tak kasut kitorang ?

Sakit kaki ..main badminton Tiap petang Rabu n Khamis

Jauh tak aku ditinggalkan? Penat woo nak panjat tangga ni sampai atas selepas berjogging ..

B.E.R.T.I.M.B.A.N.G rasalah ketika memandu...PART I


EDISI LEPAS GERAM
aku sebagai pengguna jalan raya setiap hari selalu tengok je attitude orang yang memandu ni.....
benda ni hari2 aku lalui ......aku bengang sebab orang yang bawak kereta ni tak bertimbang rasa...Tau tak knape aku cakap tak bertimbang rasa?
Situasi 1 : Dah tau jalan jamme..diorang stop kereta lebih daripada line putih kat tengah jalan yang divide jalan tu kpada 2 bahagian ..... So macammane aku yang naik moto ni nak lalu? Salah ke kalau die stop btol-btol dan tak 'makan jalan'? takkan kereta die tak leh jalan die nak motor terpaksa elak kereta die sorang nak trus jalan? atau nak ke motor tu langgar side mirror korang ? karang dah terlanggar korang sure salahkan orang naik motor tu kata 'mat rempit la, minah rempit la.....tapi hakikatnya ...lu pikir la sendiri........(Bertimbang rasa la sikit wei!!!) orang naik motor pun bayar road tax o.k ??!!.............
Situasi 2 : Nak tukar lane tak bagi signal !!! ( untuk jalan biasa yang one way) Highway tu aku tak kisah sbb luas.......aku tau la korang hebat..cekap bawak kereta...tapi fikir la orang lain same ....karang kalau motor tu dah terlanggar korang yang tak bagi signal tu korang cakap "U buta ke ? tak nampak ke kereta I ? " nak je aku cakap B*D*h....
Situasi 3 : jalan jamme..So motor akan lalu kat tengah2 antara kereta di sebelah kanan dan kiri ..than..bile kereta dah boleh gerak sikit....Dengan PENUH YAKIN DAN BANGGANYA nak tukar ke lane sebelah ..laju je pusing stereng dah tak pandang dah side mirror dah...tau belok je ...SIGNAL? h*ra* nak bagi ? kekadang terpaksa brek mengejut...klau time hujan lagi aku rase marah sangat.........bahaya brek.. karang jalan licin mau terjatuh .....
Sekian dulu luahan hatiku kali ni .... huhu :(

My Page Pet


pYzam Page Pets
FreeFlashToys Page Pets

S.E.E the different...part II

see the different ??... Sihat kan ? klau nak dibandingkan dengan zaman remaja ..hihi
Year : Jun 2009
Location : Dataran Merdeka

With By
Tengok la pipi kami yang chubby..hihi
Year : April 2009
Location : Teluk Senangin ,Perak

Merahnya mak ngah..huhu
Year : March 2009
Location : Putrajaya

By with his car
Dah tak de Sticker lagi dah ......
Year : April 2009
Location : Istana Kehakiman, Putrajaya

My boss now
Year : 2008 - 2009

By yang dah tak kurus cam dulu
Year : Mei 2009
Location : Bukit Tinggi, Pahang

Kami Berdua
Year : Mei 2008
last day at TNB

S.E.E the different...part I

With : Sity Sharida Mohd Subri
Year : 1999 - Form 2
Location : Cameron Highland

With : One of my best friends ' Nor Azzaliza Abu Bakar'
Year : 2002 - Form 5
Location : Sekolah Menengah Teknik Gerik


My By Car
Year : 2007-2008
Location : Putrajaya
My Earlier Boss ( Ex-boss)
The best boss ever !!!
July 06 -Mei 2008

By dolu-dolu...hihihi

(kurus gile..klau tiup angin pun bley melayang)
Year : 2006
Location : Eye Of Malysia ( Taman tasik titiwangsa)

With By During TNB Visit at Cameron Highland.
Year : 2006
Location : Tea Farm Valley, Cameron Highland

Ross & Khirul
Wearing a Uniform

P.E.R.G.I.N.Y.A seorang sahabat.



Pagi ni akak cleaner kat office aku cerita pada aku :
"Ross, anak akak yang kecik tu selalu tanye akak soalan yang pelik-pelik"

" Dia tanye akak ape ? "

" Dia tanya akak pasal Mati !! macam2 yang dia tanya..."

Kata dia :

" Mak, Orang yang dah mati tak boleh balik rumah lagi la ye ? , Mak adik takot la duduk sorang2 klau mak tak de......Nanti nak balik rumah kita adik tak tau jalan.... adik misti nak kena pegang tangan mak"

Tersentuh plak hati aku dengar budak yang baru berumur 4 tahun tu tanya tentang mati dengan mak dia......

Tetiba aku teringat seorang kawan lama...actually bukan kawan aku...tapi kawan My by .....kawan yang sangat close dengan die..........

Allahyarham Ahmad Fu-ad Rabiwal

Dulu tiap petang bile aku kuar makan dengan By..die akan cerita dengan aku tentang allahyarham....kata by dia sangat baik....selalu tolong by...klau by pg HQ perkara pertama yang dia akan buat bila sampai tempat parking moto ialah :

Tengok Motor Fu-ad ade tak ?

klau ade , die terus naik atas jumpa beliau untuk berborak dan bertanya khabar...kata by diorang berdua ade beberapa persamaan...by selalu cakap
"Fu-ad tu tak sama macam orang lain " .
Sampai satu hari ...
Sabtu 26 April 2008
Pagi -pagi lagi by hantar SMS dekat aku

" hari ni kita kuar Tengahari k, Fu-ad ajak by pegi Tom Sticker"


balik je tengahari tu ,

By asyik cerita tentang Fu-ad dan kereta Proton Perdana beliau yang ber'injen' TURBO..
kata by Best..laju ....Tapi ade satu wayar warna biru kat turbo die suke tercabut dan beliau terpaksa berhenti untuk sambungkan wayar tersebut..

Pada hari Rabu iaitu 30 April 2008..
aku dan by apply cuti untuk 02 May 2008 ..saja nak rehat kat umah ..dapat cuti lama cket ..
1 May kan hari pekerja...
pada hari tu jgak by bgtau aku:

"Esok Fu-ad ade Konvoi ke Melaka dengan kelab Perdana,
konvoi diorang best ...ramai ...."


Pada hari Ahad...By bgtau aku...kata die :

"de member die bgtau Fu-ad excident waktu balik dari konvoi ke Melaka tu
Dia balik sorang2 tak join Konvoi balik...Dia balik awal.."

aku cakap pada by :

"Macammane dengan dia o.k tak ?"

By jawab...

"ala, Cket je kot....biase la tu "

aku ajak by pg tengok dia

By cakap ..

" nanti la kita pegi k, By tak tau die ade kat hospital atau kat umah"


Pagi Isnin : 05 May 2009

aku b'fast dengan by pagi tu dan aku cakap lagi dekat by :

" By, cube call fu-ad tengok "

By call tapi tak dapat..tak berjawab

" aku suruh by call sitenang (nick name je ni ) tanye macammane dengan fu-ad"

By pun try call tapi dia off handfone .
By cakap ngan aku dalam nada gurau :

" ala, cket je tu ..tak pe abang dia ada boley jaga die klau die masuk hospital. By ingat nanti nak tanye kat die, die nak jual tak meter turbo kat dalam kereta die...canggih Ooo"

Lepas b'fast By call aku kat Opis , kata by :

"Abg Mat bgtau by Fu-ad dah meninggal, By tak percaya!!!"

tersentak aku

"innalillahhiwainnailaihirajiun"

lama by diam....

aku pun cek kat dalam Intranet ( TNB Internal web)

"memang btol la by ...."

Rase tak percaya dalam umur seawal 24 tahun Beliau telah dijemput ilahi.

By cakap bile die pg HQ sampai je tempat Park motor die tengok Motor Fu-ad tak de...

Bile die naik atas kawan die bgtau yang Petang Rabu 30 april 08

Fu-ad asyik tanye sama ada Khirul datang HQ ke tak .

rupanya Beliau telah kembali ke rahmatullah pada 1 May 2008

By sedih sangat...aku pun turut terasa kesedihan tu ....
hampir 2 minggu jugak by sedih dan selalu sebut tentang allahyarham .....aku cakap pada by

" Bile kita ingat kat dia..Kita sedekahkanlah al-fatihah untuk dia "

By cakap :

" Orang yang baik macam dia allah sayang dan seolah2 dia dipinjamkan sekejap di bumi untuk jadi kawan by "

aku tau

pemergian ALLAHYARHAM AHMAD FU-AD RABIWAL sedikit sebanyak meninggalkan kesan dalam hidup by...
raya tahun lepas by mimpi Fu-ad datang berjabat tangan dengan By.



aku harap : pada sesiapa yang baca entry ni SEDEKAHKANLAH AL-FATIHAH PADA allahyarham Ahmad Fu-ad Rabiwal

M.E.N.T.O.R 3 dan peminat fanatiknya ....

Ahad, 12 Julai 2009.....
Pertandingan Akhir MENTOR 3...aku rase sure ramai yang tengok ....
ari ni nak story Cket tentang 'Panasnya' bahang Mentor 3 kat rumah aku....
Kebetulan mase berlansungnya Mentor 3 ni aku kat kampung....
Adik-adik aku rupa-rupanya peminat setia rancangan ni.
Ni Peminat Fanatik Chaq.....(Mentornya Ajai)
Dua2 ni tak berganjak langsung dari depan TV..terpaku mate dok tengok Chaq....
aku Siap Usik adik aku lagi .....aku cakap
Cak..cak..cak..cak..cak..Cicak ...hahaha
Marah die ...Lawak tol la..

Yang ni plak Peminat Setia FIRA DANGEROUS
...hihi..beria-ia die nak Fira menang...


Mata yang terpaku kat TV mase persembahan Chaq.....



Last-last ....Black yang menang...

Frust la budak dua orang tu ..trus masuk bilik tido ...walaupun rancangan ni lambat habis..sampai kol 11.00 klau tak silap aku la...diorang sanggup tunggu ....Mak ngan ayah aku dah bising soh masuk tido ...Esok diorang sekolah ......