Motorcycle Grand Prix 2009 Part III

Salam...

aku adE bEberapa soalan nak ditaNyakan?

1. kEnapa kat litar lEbih banyak Lelaki dari pErEmpuan?
2.kEnapa kaum pErEmpuan sukE ikot kaUm lElaki pEgi litar?
3.kEnapa lElaki sukE pEgi litar dngn Kawan2 daripada bawak awEk atau IstEri?

jawapan?...tEngok la gambar2 ni dulu.... hihihi













1. salah satu sEbab lElaki lagi ramai sEbab bolEh tEngok Gadis litar yang sEksi mEksi cantik ni...tapi adE jugak yaNg mEmang minat gilEr nak tEngok big bike ni beraksi...

2. salah satu sEbab Kaum pEreMpuan sukE ikot sEbab dioRang takot husband/boyfriEnd diorang snap gambar pluk2 daring2 ngan modEl2 tu..huhuhu ..tapi tak sumE la k...adE jugak yang mEmang minat mcm aku atau nak tEman husband/bf diorang.

3. salah satu sEbab lElaki sukE pEgi ngan mEmbEr sEbab mEmbEr sporting!! blEy tolong snap gambar diorang ngan awEks2 cun tu ..huhu..tapi adE jugak sEbab lain..kalau pEgi ngan mEmbEr lElaki xdE lah lEcEh..panas la, nak air la..kEna jalan slow2 la..nk g toilEt la....apE la...pEndEk kata mudah...tak yah nak jagE..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com

n3 ni aku sajE jE buat k..kalau adE yang tak bErsEtuju ngan jawapan yang aku bagi tu..sorry Eh..
ni cumE pandangan sEorang pErempuan bErnama aku..

.....lEpas ni dah takdE lagi Entry moto GP...




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Motorcycle Grand Prix 2009 Part II


Valentino Rossi -FIAT Yamaha Team

Aleix Espargaro - Team Pramac racing

Johann Zarco -WTR San Marino Team

Mika Kalio -Team Pramac Racing

Eleix yang sedang layan lap


Pramac Team sedang mengejar Repsol Honda Team

Ducati yang menaja tunggangan percuma

Efren Vazquez dari derbi Racing Team yang sedang mengejar Marc Marquez dari KTM

mohd zilfahmi Khiruddin, 19
pelumba Malaysia

Elly IdzliaynizarIlias, 25
wakil Malaysia, Moto GP 09

Kejo Yeop Kejo!!!

sebelum memulakan perlumbaan


Regangan otot kaki??

Sesi kejar mengejar ...

ChrisVermuelen -Rizla Suzuki Moto GP

Rizla Suzuki Team

Alex De Angelis -San Carlo Honda

San Carlo Honda Gresini Team

Juara Dunia

Starting Point

perlumbaan selepas hujan ..licin woo

Perlumbaan yang sengit..

Hebat tol Rossi ni..pusingan pertama kedudukan di tempat ke-10
tapi..setiap pusingan berikutnya dia dapat potong sampai berada dikedudukan ke-4 dan akhir sekali setelah pelumba dikedudukan ke-3 terjatuh...
Rossi dapat tamatkan perlumbaan ditempat ke-3

Casey Stoner -Ducati Marlboro Team

ada banyak lagi gambar...penat la upload....lain kali sambung lagi ye..
ni pun dah berat nak loading page ni..ahax..sorry ek..






layan jE la gambar2 ni...dah pEnat Upload...ada banyak lagi..tapi lain kali la sambung yE...ni pOn dah bErat nak loading blog aku ni....huhu sowiE la yE ...

blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Motorcycle Grand Prix 2009 Part I

Shell Advance Motorcycle Grand Prix

sEpErti yang tElah di war-war kan sEbElum ini, Entry kali ni bErkEnaan Motor GP yang tElah bErlangsung pada 23-25 October 2009
Lokasi : sEpang Circuit

tapi hari ni kira rehEarsal baru..huhu..
..aku tErlupa nak bawak card rEadEr camEra..ahax pElupa btol
..bEsok la yE..
so
..aku nak story ckEt tEntang pErsEdiaan awal b4 pErgi kEsana..

..makE surE sEdiakan bEnda di atas ni ..
tau tak apE bEnda ni?
Ear plug
bEnda ni sangat penting untuk mEnjamin kEsElEsaan anda
klau tak dE bEnda ni..gEgEndang tElinga anda akan bergEtar dEngan kuat sEkali..
bolEh pEkak..tapi adE jE aku tEngok orang yang tak pakai bEnda ni..
tEror btol..tahan jE tElinga hihi..
tapi
paling aku kEsian...bilE parEnts yang bawak anak kEcik..7 tahun kE bawah..
mak ayah diorang tak pakai Ear plug aku tak hEran kisah tapi
dia biarkan budak kEcik tu tahan tElinga..kEsian tau ..kEjam
aku yang dah 24 tahun ni pun, walaupun pakai Ear plug tEtap rasE pErit tElinga dan pEning kEpala ..
ni kan budak kEcik????

yang kE-2 Sun block .. kalau tak pakai pun tak pE..
tapi balik rumah nanti, sElain mukE bErbElak..pipi anda juga akan kElihatan kEmErah-mErahan
sEpErti Ketam bakar..huhu
Panas tErik..cumE sEcond day hujan ..tak la panas ..
kE-3 camEra yang bErfungsi mErakamkan sEtiap aksi yang takkan dapat diulang dimasa akan datang..simpan buat tunjuk kat cucu kEnangan.

kE-4 tEropong , ini tak la pEnting sangat pada aku..tapi kalau ada kat rumah bolEh la bawak..
dapat la tEropong pelumba2 yang EnsEm dari jauh.


kE-5 myfiancE ,kamEra man, drivEr, mErangkap body guard..hihi..yang ni wajib bawak...kalau tak dE..aku pUn tak sampai kE sEpang ni..
orang sangat ramai, jadi adalah pErlu ada yang jaga anda..
..Thanks dear..

ni pulak gambar yang tElah dirakamkan pada pErlumbaan moto GP 2007
ValEntino Rossi dari FIAT Yamaha Team
adEkE yang tak kEnal???

kEnangan 2007

p/s : Entry akan datang akan dipEnuhi dEngan gambar2 sEkitar perlumbaan Moto GP 09


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

P.E.T.U.A Imam Syafie

PETUA IMAM SYAFIE

4 PERKARA UNTUK SIHAT

Empat perkara menguatkan badan

1. Makan daging
2. Memakai haruman
3. Kerap mandi
4.. Berpakaian dari kapas


Empat perkara melemahkan badan

1. Banyak berkelamin (bersetubuh)
2. Selalu cemas
3. Banyak minum air ketika makan
4. Banyak makan bahan yang masam


Empat perkara menajamkan
Mata
1. Duduk mengadap kiblat
2. Bercelak sebelum tidur
3. Memandang yang hijau

4. Berpakaian bersih


Empat perkara merosakkan
Mata
1. Memandang najis
2. Melihat orang dibunuh
3. Melihat kemaluan
4. Membelakangi kiblat


Empat perkara menajamkan fikiran

1. Tidak banyak berbual kosong
2. Rajin bersugi (gosok gigi)

3.. Bercakap dengan orang soleh

4. Bergaul dengan para ulama

4 CARA TIDUR


1. TIDUR PARA NABI

Tidur terlentang sambil berfikir tentang kejadian langit
Dan
Bumi.


2. TIDUR PARA ULAMA' & AHLI IBADAH

Miring ke sebelah kanan untuk memudahkan terjaga untuk solat
Malam.


3. TIDUR PARA RAJA YANG HALOBA

Miring ke sebelah kiri untuk mencernakan makanan yang banyak

Dimakan.


4. TIDUR SYAITAN

Menelungkup/ tiarap seperti tidurnya ahli neraka.

p/s : Entry akan datang berkenaan Moto GP


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

T.A.G candid moment

Bismillahhirrahmanirrahim...
..hari ni tak dE papE yang mEnarik nak di story kan ..
..agak mEmbosankan..

..tapi..

..sEtElah mEmbElEk gambar2 lamE..
..tEtiba rasE macam nak buat TAG..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
dah lamE tak Di"tag" dan mEng"tag" orang ni
kEpada yang di"tag" harap sudi2 la jawab yo..hihi

ARAHAN

1. Upload gambar Candid anda
-sEkEping, dua kEping atau bErapa jE yang anda sukE
-tak kisah la sorang2 atau bErorang2 bEramai2..
-pastikan Ianya candid..tak mO yang kontrol posE2 ni..
blogger-emoticon.blogspot.comblogger-emoticon.blogspot.com
2.Nyatakan apa yang sEdang anda lakukan sEbEnarnya pada waktu tu?
3. apa pErasaan anda apabila mElihat gambar candid tErsEbut?
4.siapakah yang bErtuah mErakamkan gambar candid anda itu?
5. tujukan TAG ini kEpada 5 oRang

No.1

2. gambar ni diambil masa farEwEll aku kat TNB
aku tolong pEgangkan makanan k.Mai, tapi diorang cakap aku makan sampai 2 pinggan..huhu..
3. nak gElak pun ada nampak macam tEngah kEbulur lapO bEno ha..
4.kalau tak silap En.Rosli yang snap gambar ni

No.1
2. nak tarik sEluar jEans tu nak londEh takot basah kEna air
3. pElik jugak macmmanE bolEh tErsnap gambar yang aksi same macam ni..
4. abE Nik (officEmatE)

No.1
2. tEngah mEmbEbEl pasal kasut bEsar macam Ronald Mc Donald
3. hampEh.. gambo tErmUncUng jE mulut.....
timE orang cakap blEy plak snap gambo nampak sgt tak nak dEngar.
4. HonEy bEe

5. TAG ni kutujukan Khas buat :
...sajE nak pilih 6 orang..

PoJiePooH
EyEna
manusia a.k.a Azuan
luvida
kerna kasehAzriey Sinar
amyliana8886


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.