Sukan extreme


Bismillah ...
hari ni nak share cket pic mase pegi tengok LTL last weekend
huhu..baru hari ni berkesempatan nak upload
seronok jugak tengok aksi diorang ni
banyak skill2 hebat yang dipertontonkan
diorang ni bukan sesaje je ...
tapi ade pertandingan yg dianjurkan oleh pihak BMX semperna LTL

basikal ni kecik je ..cam basikal adik-adik je ..huhu

Sebenarnya basikal ni basikal khas untuk wat aksi2 ni ...
tengok ada tempat letak kaki kat tayar depan dan belakang basikal ni


yang pastinya basikal ni misti ringan je kot ?
aku pun tak plak pegang basikal diorang ..
kalau berat camno diorang nak angkat cenggini ?....


- The End -





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Alasan Bodoh Untuk Bercerai /Berpisah


Dalam Era globalisasi ni macam2 perkaraPelik berlaku
orang sekarang lebih suka cari jalan mudah
dan berfikiran singkat..ambil terlalu mudah konon Positif sokmo
Perkara besar seperti "KAHWIN" pun boleh dibuat remeh..
baru2 ni aku ade terbaca dalam Surat khabar
dah ade banyak kes penceraian yang berlaku dengan alasan2 bodoh
Contohnya :

1. Tidur Berdengkur
beli jela benda yang pakai kat idung elak berdengkur tu
2. Suami Terlupa beli makanan
Macam la tak boleh masak sendiri? xpun dah terlupa ajak la kuar makan
3. Badan gemuk dan berbau busuk
belikan deoderant ngan Jus Mate ..xyah nak bercerai berai
4. Kuat Kentot
cakap jela soh kentot jauh2 cket ..
5. Terlalu lembap dan membosankan
mase bercinta boleh plak ?
6.Kuat mengigau
ikat je tangan kat katil

mm...kata orang kalau nak seribu daya...kalau dah tak nak tu
Berjuta Dalih ...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Ingin ku kongsikan ilmu ku yang sedikit ....


Bismillah ...
petang ni aku nak share sikit ilmu yang tak seberapa ni ...
actually hari tu Bro Zan ade tanye ...
so ni la jawapannya ..huhu
Sorry Bro..terlambat plak wat N3 ni ..

1. first step...pegi la dekat Fotoflexer ... ni boleh gune online je ..
tak leh plak nak donlod ..linknya klik pada logo diatas ...



2. Pastu bolehlah upload gambar yang ingin anda Edit .

3. Bila gambar yang di upload tadi dah appear ..
klik pada icon Effect .
4. Langkah seterusnya klik pada icon Ink Stamp


5. Hasilnya akan kelihatan seperti diatas .
6. selepas itu klik pada icon Advance Options


7. Dan last step laraskan pelaras pada gambar tersebut pada tahap yang anda sukai


tada......
Inilah Hasilnya ..
Gambar yang telah siap di Edit

Selamat Mencuba






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

kenapa la ko buat hal ari ni ?


adoyai...
wahai facebook...
kenapakah ari ni aku tak dapat nak log in ?
sedih tol la ..
pagi2 lagi aku dah excited nak upload gambar ni ..huhu
tak pe la..
upload disini je la...

Selamat Pengantin Baru wahai sahabatku







Tahniah aniey ....
Puas hati dapat pegi kenduri kawen kamO ...
Semoga bahagia ke akhir hayat ...amin

nanti kalau dah boleh ..aku upload dalam facebook o.k ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Si Comel yang Chengeng ?

Bismillah ...
first nak tanye ni...
cute tak budak ni ?
pada mata ku dia sangat cute ...huhu
ni la Tisya....
First time aku tengok dia...sejuk je mate memandang
sebab sangat cute ..hihihi


tapi...
bila aku nak dekat je dgn dia...
alamak .. nangis la pulak ...
adoyai ..
"kenapa ni sayang ?"
"auntie ni nampak menakutkan kah ?"
ahax ...

Ni la Ibunya ..Ibu pun cantik..
mane tak anaknya cute gile..huhu
Lili Haryati Suid..
kawanku mase sekolah menengah ...
dah hampir 10 tahun aku tak jumpe dia...
alhamdulillah aku dapat jumpa dia
pada hari Sabtu lepas ...

Kata ibunya ...
"Tisya ni harap comel je ..tapi chengeng?"
huhu...aku terkedu ...

"Chengeng?"

Chengeng tu ape ?

"Dia suke nangis dan sgt manje ..."
owh...
itu rupanya ....

Chengeng, Ngobak, kuat Teqiak .... same ye maksudnya ... Suke Nangis...huhu







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Di saat mata masih terpejam


Selamat datang ke Dunia sayang...
ni la baby kepada one of my classmate...
mase gambar ni diambil
baby ni baru je lahir...
tengok ..mate pun tak leh nak bukak lame lagi ....

nama dia : Mohd Haziq Irfan B.Mohd Noh

Tahniah Ija..
ko dah jadi mummy sekarang ...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

A.N.T.A.R.A aku dan tudung


kenal tak apakah ini ?
sure ar kenal..sekarang masih famous ....
ramai orang kat opis aku pakai tudung yang begini ...
mudah tak yah pin..
aku ?
huhuhu...
Pernah beli..
tapi untuk mak ..
aku pernah cube pkai kat depan cermin...
tapi ..
hasilnya ?
.
.
.
tara.......

huhuhu...terjerut muke ku ..hihihi..
abis pipi2 ku ..ahax
nampak begitew debab chubby sekali ...
haiyak..

ni pun fesyen tudung sekarang ...
aku pun tak pernah pkai macam ni bile keluar dari rumah ....
ni pun aku pakai dalam umah blasah pinjam ika p'nye..
sarung jap nak snap gambar ngan kek birthday dia ..huhu
bulatnya la muke ku ini ...hihih :P

Ha...Fesyen tudung ni la yang aku suke pakai ..
outdated ke ?
huhu.. tak pe lah...
yang penting aku selesa dan senang pakai tudung macam ni ...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

A.K.U kena rajinkan diri...


Bismillah ....
cammane yek?
kenapa yek?

ni la soklan yang bermain2 kat kepala aku ni ha ...
cammane nak naikkan traffic nuffnang ?
knape earning aku tak berubah2..dok sikit macam tu je ..hihih
static kat ctu je ....


so jalan penyelesaian nya..
aku kena la rajin update blog ..
ni yang rajin cket update
dan
kena la rajin blog walking
supaya ramai lagi yang menyinggah ...
so traffic aku akan meningkat ...


kalau Nuff aku tu tak tido boleh jugak la yang singgah tu
TOLONG klik2 my ads...
Terima kasih Daun keladi
lain kali klik la lagi ..
hihihi







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

.R.E.A.L.I.T.I bila join kelab kereta

::gambar sekadar hiasan::
salam ..
Bismillah ..
tiba2 bila aku belek2 pen drive...
aku jumpe gambar2 lama Nostalgia..huhu ..
sebenarnya tak la lame sgt ..dalam 2 tahun lepas....
Dulu..aku pernah join sebuah Kelab Kereta...
agak masyhur namanya...
huhuhu...

almost 1 year jugak kitorang aktif ber'HOP' sane sini..
Tiap hari sanggup berabis duit
bayar tol, minyak dan makan dikedai mamak
semata2 nak lepak bersama kawan2 se'kelab'

tapi sekarang dah tak lagi ....
mungkin ramai yang tertanya2 kenapa kami berdua menyepi ?
dah tak nampak muke pun...

tapi realitinya bila join kelab kereta ni ade pro and kon nya ...

yang baikdari pandangan mata aku la :
Jumpa ramai kawan
Boleh bertukar2 pendapat
Dapat buat aktiviti beramai2
Buat kerja2 amal
Dapat jenjalan
nampak gah best je ble berkonvoi

yang tak baikpun dr pandangan aku (seorang perempuan) :

Bazir duit je..nak melepak jauh2 tiap hari
Bile dalam kelab ade ahli yang kaya2 suke menunjuk-nunjuk....
tukar rim la, convert kereta, cat baru, tukar seat...pasang GPS..pasang game... enjin turbo..bla..bla..bla
pun membazir jugak..
semua nak berlumba-lumba nak tunjuk kereta sape lg bagus....
takkan kereta member cantik keta kite standard mendard?
tak best ar kan ?
nak berebut-rebut jawatan Marshall....
Pergaulan sgt bebas ade je yang join kelab nak cari bf/gf
bile konvoi bawak kete laju2.... block jalan sane sini ....langgar traffik light ...
bahaya woo ..........
anda bukan polis..anda cume Marshall
.
.
.
tapi tu kisah lame la..

::kenangan suatu ketika dulu::

Sekarang dah tak lagi ...
gambar ni pun cuma tinggal kenangan ....
walau ape pun aku rase best gak la bile join kelab..
cume kena blajar kontrol diri spaya tak terikut2 dan be a normal person...






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

M.E.S.T.I ramai yang tak tau ?


Bismillah...
kenal tak gambar apekah ini ?
Ha? Tak tau ?
ish..ish ...
Pernah tak dengar peribahasa :
"Kesana kemari asyik berdua macam Belangkas?"
pernah?
Ha..kepada yang tak tau ...Ni la Belangkas ...

Ni pulak pandangan dari bawah
Dari kecik aku dah biasa dengan haiwan ini..
Sesiapa yang dilahirkan sebagai 'anak laut'
(ayahku Nelayan dulu ye)
macam aku..akan tau benda ni
semalam aku dapat SMS daripada adik aku kat kampung ...


Bile aku bukak bukan SMS rupanya..tapi MMS
adikku hantar gambar dibawah ni

Beserta ayat
"Angah, Hari ni kami makan Telur Belangkas Bakar, Jangan Jeles"
Huh..Kuang Asem tol....
Serius
Gulp..gulp...aku telan air liur
ni yang mampu aku reply kepadanya...

"Nak Jugakkkkkkkkk"


Dah lama giler aku tak makan benda ni sebab ayahku pun dah tak ke laut lagi
...sedapnya
betul...Sedap..
aku suke..rasenya lemak2
macam telur Ikan...
Belangkas ni tak de Isi...tapi dia ade telur yang sangat sedap ...

Mesti ramai yang tak tau benda ni boleh dimakan dan SEDAP?






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

J.A.T.U.H cinta lagi.....

Bismillah...
sejak dua tiga menjak ni ...
aku selalu pegi pet world ...sebab tetiba dah terminat giler kat Kucing Parsi ni ...
kalau pg Mid pun misti singgah ...
kalau pegi IKEA pun akan jadi tempat persinggahan...
JATUH CINTA
habis kat Exotic Persian ni ...
niat dihati mau beli seekor ...
tapi tak jumpe lagi yang btol2 berkenan
dan harga yang below RM500
sumenya mahal...adui
nak...nak...nak...nak


tapi aku masih ade satu lagi kemusykilan...
ade ke aku ni mase nak jaga kucing ni ?
hari2 pegi office dah kol 6.45 a.m
balik 8.00p.m ?
dok plak menyewa bersama kawan2 yang jugak bizi ...
nanti kesunyian dan terbiar plak die?
ala...macammane ni ?
tapi hati dah berkenan
huk..huk..
Si Tedi cammane la kamu boleh jage dak Utih dan yang lain2 ?






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Highway Eagle - Evo 10


Bismillah
ape khabar sume?
khabar aku kurang baik hari ni ...selsema....
huh..rimas ..seb baik tak demam..jadi aku masih boleh ke Office ...
alhamdulillah....

mm...Cerita ni agak sudah lame basi
Police Highway Eagle...
Evo 10 yang begitu canggih....
misti ramai pun yang dah tengok dekat2...
tak pe..yang dah tengok.....aku kasi refresh cket ..
yang belum tengok...boleh la tengok ...

Ni gambar Close Up bahagian depan ....
yang ade skrin tu aku pun tak sure GPS atau ape ....huhu
sebab dia tak bukak kan ? ke alat utk kesan speed trap? ntah ..
aku Jahil bab2 ni ...hehehe

ni plak Enjin...
laju la kete ni kan?...huh... bagus...mudah cket dia nak kejar kereta2 yang kurang ajar kat highway ....tapi yang aku slalu tengok kat highway tu Waja je? jarang plak nampak kete ni ...haks...


Ni plak kenang-kenangan bergambar bersama Evo 10
Police Highway Eagle....





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

B.E.L.A.J.A.R dari mereka


Bismillah ....
hari ni mood nak hapdet blog telah datang pada waktu petang ..
huhu ...ade plak waktu2nya?

gambar ni aku ambik masa sambutan
hari Wilayah haritu

hari ni baru nak upload ..huhu



Sungguh aku kagum dengan mereka...
tabah betul mereka..
tuhan telah kurniakan mereka kecekalan
dan kekuatan untuk terus berjuang
berjuang di tengah2 kelompok manusia
yang punya pelbagai ragam ....
tidak ada halangan pada mereka
untuk hidup normal seperti orang lain...
aku pun tak sekuat mereka!!!

aku harus terus Usaha...Biar la apa pun orang nak cakap..
cakap ape?
usaha ape ?
kalau nak tau boleh baca disini...






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.