Mali's Corner


Bismillah ...
tengahari ni nak story cket tentang ape yang aku makan
tiap petang sejak 2-3 hai ni ..huhu
sodap..memang sodap
ape yang sedap tu ? ni ha...Char kuew tiaw Mali's ...
korang tau ke?
famous gak kedai ni ..kalau g lambat berjela beratur ..huhu
memandangkan tempatnya agak jauh dari umah aku ..
so hari bekerja kadang2 je kitorang pi makan kat sane ...

lokasinya kat
Taman Bunga Raya, Setapak ..
ade jugak kat Danau Kota

kat sini cume ade 3 menu...
tapi yang famous sekali Char kuew tiaw nye la... sodap

Special : RM 6.00

( Udang dalam 10 ekor lebey )
yang dua lagi ni aku tak pernah belipun...
harganya pun ingat2 lupa..huhu

Besar : RM 4.50
Kecil : RM 3.50

Selain tu ...Nasi Lemak nye pun boleh tahan sedapnya ...
satay ..aku tak pernah try pun ...
kalau tapau bungkus kureng sikit ..huhu (pada aku la )
kalau nak betul2 menikmati kesedapannya
makan la kat kedai tu ....


sampai licin ..huhu
udang tu saje simpan nak ratah ....


-Selamat mencuba-





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pameran Keranda


Bismillah
dah lame rasenya tak bercerita kat blog ku ini ...
tak tau kenapa ..bile bukak je blog rase cam tak de mood ...huhu
dah tukar template pun same gak ...ahax...
so traffik blog ku ini pun dah makin berkurangan ...
adeh ....
xpela..nanti bile ade benda nak citer aku hapdet la cket2..huhu

hari sabtu lepas 3 April 2010 aku berkesempatan
pegi ke Muzium dan dapat la tengok pameran keranda yang ade kat sane
best gak la...macam2 ade ...rase Insaf pun ade ..kagum pun ye ..
huhuhu...
sesape yang nak pi tengok..
masih ade mase lagi ye ...
pameran tu berlangsung dari 1 April hingga 20 Jun
gambar macam "seladang kat atas ni adalah salah sebuah keranda bagi golongan bangsawan.... ( mayat dimasukkan ke dalam perut seladang tu ) ..huhuh
kalau nak tengok pic lain klik disini disini

kalau tak percaya klik disini





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Amalan untuk Menenangkan Jiwa


*Solat wajib dan solat sunat (solat Tahajud, solat Taubat, solat Hajat, solat Tasbih atau solat Awwabin).

*Puasa wajib dan puasa sunat.

*Mengeluarkan zakat (fitrah dan harta benda).

*Menunaikan haji.

*Membaca al-Quran (Jika tidak memahami, baca maknanya).

*Berzikir dalam bentuk perkataan dan hati.

*Bertafakur.

*Sentiasa mengingati mati dan hari akhirat.

*Muhasabah diri.

*Jihad, selalu amalkan perkara baik amar makruf dan jauhi kerja buruk nahi mungkar.

*Tawaduk’ dan sifat qanaah (berpada-pada).






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.