New Sign board :P

Kepada anda yang rase macam ade orang
asyik kehulu kehilir dalam office sehingga merimaskan anda...
bolehlah buat sign board seperti diatas ...
huhuhu

kalau berani la
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hujung Minggu


Bismillah ..
harini sempat jugak update blog ..huhu
baru habis kursus .....ngantuk pun ade ..
tak de idea nak wat N3 yang menarik..
tapi rasenya yang ni pun menarik o.k kot ? hihihihi

http://www.emocutez.com
so nak story cket apekah aktiviti yang aku jalankan hujung minggu lalu ....

Hida : Ross, pernah tak masak spaghetti ?
Aku : mmm...knape? kamu nak makan ke ?
Hida : haah, teringin la .....
Aku : o.k , Hujung minggu ni kita buat k ....
so..aku pun try la masakkan spaghetti Angle Hair utk dia ...
dan ini lah hasilnya ---->ni kuah spaghetti yang masih didalam kuali
.
.
.
tadaaaaa
ni lah hasil yang telah siap dan sedia di suapkan ke mulut ..
hihihi
My Angle Hair Spaghetti


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Selamat Hari Lahir ♥ sayang ♥


Bismillah...
hari ni 21 May 2010...
Genap la 7 tahun umur adinda bongsuku ..
dulu ade buat satu entry tentang dak kecik ni ..
kalau nak baca ..klik disini .....
.......................................................................................................
minggu lepas dia dah hantar sms

"Angah, jangan lupa ye , 21 aribulan Birthday adik"
huhuhu..
bukan main dah remind ..
haiyak ...
aku pun tanya dia..adik nak hadiah ape ?

"Adik nak buku cerita la angah, jangan beli yang nipis sgt ..
nanti sehari adik dah habis baca..tak best"

Oit...Alhamdulillah..rajin adikku ini rupenya...
nasib baik mintak buku..
kalau mintak PS3 ke PS2 ke ?..mampos hakss...
tapi budak kampung...
dia pun tak biase ngan mainan tu ...


dah besar pun adik ku ini..dulu rase kecik je lagi...
boleh didukung-dukung
sekarang dah beso

Ni la muke otai dia yang terbaru
siap menjeling lagi ..hihihi


Ni la hadiah untuk dia...
tak sempat nak balut lagipun ..
baca la sampai pening ..hihihi









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

♥ ♥ Bila Oyen Menerjah


Bismillah ...
kejadian ni berlaku malam Selasa yang lalu..
mase tu aku tengah dok layan TV ...
pastu tetiba roommate aku balik ..
dengar dia bercakap..
ape kena budak ni cakap sensorang..rupenya ..
dia bawak balik ----->

seekor anak kucing yang tak berapa nak anak la ...hihi
rasenya kucing remaja kot ...
kesian kucing tu ..lapar ..badan dia menggigil
...kitorang ni xtau nak bagi makan ape..ikan tak de..
nasi tak de, whiskas lagi la tak de ...huhu
pastu
aku pun cube la goreng telur bagi dia makan ..
sebab telur je yang ada kat umah ..huhu
umah bujang la katakan ..
alhamdulillah
dia makan ..
ble dia dah kenyang...
bukan main lincah lagi dia main dalam umah aku..
comel..geram lak aku..
rase cam nak snap pic dia letak dalam blog ni..
tapi ..mase aku dah snap pic dia..
roommate aku cakap
"Jangan la snap pic dia..nanti kucing ni cepat mati!"
hah?
"Snap Pic kucing boleh cepat mati, yeke ?"
rase cam pernah kot dengar orang cakap tapi btol ke ?
so aku pun cecepat delete gambar di adalam HP aku..
kekekekeke

korang pernah dengar tak ?

mmmmm....macam2 pantang larang ye ...
ambik gambar bertiga pun tak boleh yek?
mmmm

ready senyum....1....2....cheeeeseeee






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

cita-cita

Dulu-dulu mase kecik-kecik
antara soalan favorite cikgu-cikgu kat sekolah
"nanti dah besar kamu nak jadi ape?"
maknanya dia tanye ciata-cita lah tu ...
aku akan jawab
saya nak jadi --->


tapi dah ramai sangat kawan2 aku pon nak jadi doktor jugak
cam tak best ar same ngan diorang ...
tapi sekarang setau aku tak de sorang pun yang berjaya jadi doktor ..hihi
so
aku pun tukar cita-cita tu nak jadi --->
macam best je ...pegi memane pun orang panggil Cikgu
bukan setakat kat sekolah, orang tua , orang muda,
pegi kedai mane2 pun orang panggil cikgu

wa..best ..hihihi .....

tapi masuk je form 4, aku masuk sekolah teknik
jadi tukar lagi cita2....
memandangkan aku ambik Electrical Engineering
konon-konon nak la jadi Engineer
hihihihi

tapi ..mak cakap macam tak sesuai plak 'pompuan'
nak keje kat site cek-cek kabel..
kata mak aku la...
padahal ramai je engineer perempuan
huhu

kawan aku cakap...

kalau dok kat KL ni nak cepat kaya
jadila ----->

Nauzubillah ....aku masih waras ...
ade ke patut ?
jadi prostitute plak ?
Coi ...
hihihihi

kata sorang lagi kawan aku ..
kalau nak cepat kaya ..
jadi la 'farmer'


tapi jangan tanam jagung atau kelapa sawit
lambat kaya ....
tanam la ni ----->

Giler ar...berani ke nak tanam ganja ?
huh...tak kaya tapi kayap jadinya
bertahun2 merengkok dalam penjara
kalau nasib baik
terus
gantung sampai mati ...
huh

tapi alhamdulillah aku dapat jadi cenggini
tak payah nak fikir lagi cita-cita nak jadi ape ..amin

~sekian~






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Award and Tag Cik Hawa

Bismillah
pagi ni nak bayar saman plak ye ...
bukan saman lalu lintas ..atau saman parking
tapi saman Cik Awe kiut miut ..
hihi
Cik Awe nak bagi awrd tapi kna jawab TAG dulu yek ?
o.k ..ni akak jawab kan ye Cik Awe


1.Copy award

2. Buat ucapan
Thanks Hawe ye ...akak ni dah lame gak tak dapat award ...
award yang lame2 pun ntah mane akak save
bukan tak nak upload kat blog..
tapi bertambah berat la nak view blog ni nanti ...huhu
Thank u very much ....

3. apa yang bermain difikiran skunk ?
pukul berapa la agaknya auditor ni nak samapi ...agak suspen ye ...hihi

4. Apa nama samaran?
Mawar berduri, Ross, angah , Tie, Ila.......

5. 3 orang kamu sayang

MyDear Mummy
MyDear aYahanda
MyDear By
MyLovely Sister and brother

kata soh bagi 3 je kan ? ...tak kira nak letak banyak gak ...huhu

http://www.emocutez.com
6. Panggilan utk si dia?
By , sayang , kamu, Pok Cik ...

7. Hadiah yang diimpikan
Sebuah Banglo Mewah di atas bukit
ala-ala banglo Linda Onn tu ..hihi

http://www.emocutez.com
8. Blog yang korang suke visit
Blog Hawa
Blog Sis Biru
Blog Bro Zan
Blog Pok Cik Mamai
Blog Zack
Blog Kak Maiyah
Blog Ein Garfield
Blog Cik Mimie
Blog amyliana
Blog Sis Ena

adui..banyak la ..tak tersenarai rasenya ...huhuhu

9. Tag pada 15 orang
ramainya sampai 15 orang
so sesape yang tak de idea nak wat N3 baru
Silalah ambik Tag ni dan jawab eh ...
hihihi





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~ Lets realized ~


The miracle is not to fly in the air,
or to walk on the water,
but to walk on the earth








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~Drifter King ~


Bismillah
hari ni da petang baru bley update blog...huhu
agak bizi....
actuallytak de story sgt pun nak share
cume weekend hari tu ade peluang pegi Putrajaya
ade National Youth Day
antara yang menarik kat situ ...
pada saya lah ...
cume aksi Drifter2 yang bertarung pada kedua2 hari tersebut
memang mencabar ..hihi

Ingat nak layan Karnival Jom Heboh
tapi sayangnya ..
tak banyak pun booth2 jualan macam selalu
tak jadi shopping
tu yang layan drift
kalau nak tengok gambar-gambar lain ..
boleh la klik disini









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

♡ Mari Belajar Peribahasa ♡

Bismillah ...
hari ni Jumaat ..olaalalala...
esok cuti..yes.. I like it
misti ramai yang like it pon kan ?

hari ni saje je nak share cket ...
maybe ramai yang dah tau ...
tapi sy yang baru tau ..hihihihi

http://www.emocutez.com

misti ramai je yang pernah dengar satu Peribahasa

"Seperti melepaskan batok ditangga"
maknanya
"melakukan sesuatu kerja secara sambil lewa/tak selesai"
pernah tak terfikir ?
apa kaitan batok kat tangga dengan kerja tak selesai ?

huhuhu...sebenarnya tahukah anda batok yang dimaksudkan
tersebut bukan lah batok yang ni ---->
http://www.emocutez.com

atau batok yang ni ---->
tapi sebenarnya BATOK tersebut ialah yang ini --->

ini ialah BATOK

kalau tak percaya ...cari la kat dalam kamus Dewan Bahasa
Batok - Bekas tempurung yang digunakan untuk mencedok air .

so dah tau ape kaitan "melepaskan batok ditangga?"
orang dulu-dulu kan gunakan batok ni kat depan tangga sebelum naik ke rumah ?
jadi lepas guna kna la gantung balik kat tiang tangga tu
jang buat kerja tak siap dengan letakkan batok tu kat tangga je ...

hihihihihi
http://www.emocutez.com

-Sekian-





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

♥ ♥ Mari anyam ketupat ? ..^___^


bismillah ...
wah..pepagi dah ajak anyam ketupat? ape ni ross?
huhu
salah..salah...
bukan nak ajak buat dosa kering ye?
sebenarnya semalam saye attend kursus ...

so penceramah kursus tu ade bgtau ..

MENGUMPAT DIBENARKAN dalam beberapa situasi

Dalam mahkamah
untuk mendapatkan keadilan dan cerita sebenar
untuk menjadi contoh yang baik ...
contohnya
" Eh Amyliana, cube tengok Sis Biru...dia rajin update blog...
nanti misti traffik dan earning dia kan bertambah, jom la ikot macam dia "
hihi..ni contoh je
lagi satu Public Figure
semua orang kenal dia dan tahu cerita dia ...

wallahhualam....
so alang-alang dah cerita ni....
nak jugak tanya ?
faham ke ape yang di maksudkan dengan mengumpat ?

Mengumpat ialah menceritakan prihal yang BENAR mengenai orang lain .
manakala


menceritakan prihal yang TIDAK BENAR mengenai orang lain pula dinamakn
FITNAH

jadi lepas ni jangan la pulak ade yang cakap
" saya bukan mengumpat dia, saya cerita perkara yang betul"


huhu...

o.k la...nak sambung kursus...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~ * MakeOver terOver * ~

Bosan la pulak petang2 ni...
nak balik awal ujan ...


so saye yang sedang kebosanan
mule buat kerja yang bukan2..hihi
nak tau apekah aktiviti ku itu ?

hoho..
saye telah sedaya upaya meng "makeover" kan gambar ku sendiri ye ...
ni lah hasilnya --->

eh..salah..salah... bukan yang ni ..
tapi yang ini ...

inilah hasilnya --->


nak cuba ?
klik disini







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

♪♫•* lala....saya sudah ade teman baru .


Bismillah ...
sekarang saya dah tak kebosanan ye ketika berada di office
kalau dulu sy agak bosan
asyik2 lagu same je ....
mengantuk dibuatnya ...huhu


aku berhajat untuk dapatkan ini --->

untuk menemaniku di office ...
nasib baik boss ku seorang yang memahami
dia biarkan je saya pasang lagu ye ...
tapi sy pasang slow jela....
takkan nak psang kuat cam umah mak abah sendiri plak
hihi

tapi untuk sekian lamenya berangan dan mencari untuk dapatkan temanku itu



akhirnya ...
saya hanya dapat yang ini --->


tapi yang ini pun best ....
siap ade mawi world lagi
jadi dapat la saya layan lagu dan segar je mata ni kat office ..
hihihi..


thanks kepada orang yang bagi radio peneman ini kepada saya ....♪♫♪♫♪♫

~sekian~








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kuew tiaw ???

selamat pagi semua...
pagi ni awal pagi lagi saya sudah mau update blog ..hihii
tapi entry kali ni bukanlah
Entry "resepi masakan yang sedap" mahupun "resepi minuman yang istimewa"
tapi resepi yang pelik dan


ATTENTION!!! BOY ' S AND GIRL ' S...
PLEASE. ...DON ' T TRY THIS AT HOME!!!!!!


1. first, clean the chopstick from the dust and dirt

Cut the chopstick...

Cutting result....

To sterilize it, put chopstick into boiled water.....


After boiled, its will floating as below ...

Put salt, pepper, and seasoning...


Stir properly. Add also tapiocca ..

Also Baking Powder...

Put Brown color..

Boil it ....

Put into vacuum jar...

Put it away from sun...

After 1 day put it out...

Its become soft like this picture...
Look carefully...
Is it familiar for you?he2....

If its cook with beef and vegetable... .. then?? ..It is ...KWETIAW ...!!!


From chopstick become Kwetiaw.... Its reenginering foods....... ....


uwekkk....
rase trus ilang minat ku terhadap char kuewtiaw....
kalau teringatkan benda nih ....







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.