Lain Padang Lain Belalang


Untuk encik yang komen kat kotak komen saya
Terima kasih atas komen anda
blog encik memang la canggih
dan kalau ade orang berkunjung misti singgah melekat kat ctu
dan akan lawat blog encik lagi
sebab tak de benda yang encik rasekan semak dimata encik ....
tapi satu komen saya :

kotak komen encik tu tak easy user la
susah nak komen saya cadangkan buat pop-up window

dan buat pengetahuan encik....
Floating pooh saya yang encik tak suke tu....
ada orang lain yang suke ...bukan saya je yang suke
dan setiap orang yang ada kat muke bumi ni tak same ......dan
saya buat tutorial tu pun atas pertanyaan orang lain....



~Sekian~











Sorry la kalau ade ayat Emo disini ~





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

TutOriaL uNtuK BloGgEr


Bismillah,

Petang ni sempat plak buat lagi satu N3
huhu...bukan senang ni Cik Mawar_berduri nak wat 2 3 N3 dalam sehari
hihi...sibuk la konon

So, kepada kawan2 sume ni ada beberapa tutorial yang saya nak link kan ....
semoga bantuan yang sedikit ni berguna pada kalian

Menukar Favicon
Floating Pooh
seperti yang ada dalam blog ni
Amoi, ni saye dah buat tutorialnya o.k...
:)

Simbol Strike dan blink
Menukar Smile dalam Shoutmix
Sticky Post
Tajuk bergerak

Tips lain boleh juga didapati disini atau disini








~Sekian~


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kenapa aku suke Nuffnang??

Bismillah

hari ni aku rileks sikit...
boss aku tak de ...hoyee..hihi
semalam aku MC ...
MC tak sakit pun..tapi memang pegi klinik...tak tipu ye..hihi
nanti aku wat satu N3 tentang Pengalaman ke Klinik Pakar tu ye ...

tapi kali ni aku nak citer pasal Nuffnang
tadi aku cek akaun nuffnang....wa..alhamdulillah
ade la rezeki ku cket2 ...hihihi ..thanks Nuffnang...
ni yang buat aku bertambah setia ngan nuffnang

sekarang buffered Earning aku dah ade 3...
sekali lagi thanks to nuffnang
Love uolls lah ...hihi

so kepada sesape tak de blog lagi...
aper lagi?...sign in la...
Nana, fara, Wanis dan Twinkle Bell ... sila lah masukkan iklan dalam blog anda ye ...tak rugi tau ..huhu

caranya register nuffnang
lepas register masukkan iklan dalam blog anda ye

antara sebab2 aku cume ade satu iklan je :

sebab aku malas nak survey yang lain

kalau type kat google "nuffnang" ...sure bnyak yang citer pasal cek diorang
tapi ble aku taip yang lain...tak de plak citer pasal cek ...huhu
paling bnyak aku jumpe yang pernah dapat sampai RM 11,998.50 ?
huhu...hantaran kawen pun lepas

sebab aku xnak ke' glitterati' an ku hilang

pastu aku tak suke semak bnyak2 iklan kat blog nanti berat plak, lambat nak loading ..











So kalau nak dapat hasil dari Nuffnang...
kena la rajin update blog dan lawat kawan2 ...






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

kalau SAYA marah.....??????


Tahukah anda...
Setiap manusia yang ada kat muke bumi ni misti pernah marah ?
misti la kan ?
jangan tak ngaku plak
ade ke yang tak pernah marah ?
mmm...musykil gak ?
rasenya tak de kot ?
cume bezanya orang yang dapat kawal kemarahannya
dan yang tak dapat nak kawal ...

aku ...kalau marah ??...mmmmm.....
tak de la jadi incredible hulk plak ? ganas sgt tu ...hihi

aku ?
memang terus diam...
malas nak cakap bnyak ngan orang yang aku marah tu
kalau cakap karang ade yang bertambah trok jadinya
tapi kalau ade orang lain yang nak dengar marah aku tu...
memang aku bebel?...hahahah
Kuat bebel ? tak la...siket je ....hihihihi

kalau sangat marah ....

aku? menangis ? hahahhaha...kuat nangis...adui..nak wat macammane?
dah semulajadi macam tu ....

tadi aku dengar radio ade yang bile sangat marah :

dia lempang adik dia sampai masuk bawah sinki

ade yang kejar scandal suami dia ngan kete pastu siap blocking kete minah tu
pastu DUSH ...kena lempang ...garangnya ..huhu

ade yang bile marah...dia makan+makan+makan+makan = kembang jadinya

ade yang bawak kete laju2

...macam2 kan ? ...korang macammane plak ?










tapi bila marah jangan biarkan perasaan marah tu menguasai kita,
tapi kita yang perlu menguasainya .......nak doa ? ada kat sini




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Anna's Birthday Giveaway

Bismillah

Giveaway plak ye...dah 3 contest sy join
huhuhu..saje nak menambah n3 memeriahkan lagi dunia blogging nih...
Thanks Anna for inviting me to join your Birthday Giveway

Dek kerana terpikat ngan sticker pinkish yang kiut miut, comei lote nih......
saya telah merajinkan diri untuk membuat n3 yang serba ringkas ini...huhu

o.k tak anna? ade tak unsur2 puji lambung2 nak menang ? tak de kan ? hihihihi


actually birthday Anna ni bulan August
(anak merdeka ye)
tak tau la 10 atau 11 aribulan atau takde kena mengena ngan 10 dan 11 ??

sebab Cik Anna akan wat lucky draw pada 11.30 malam (10/08/2010)
dan akan announce 2 orang yang bertuah tu pada (11/08/ 2010)......
Syarat penyertaanya ----> disini
hadiahnya Surprise..hihi
tapi yang pastinya dari butik AVON ...

Meh Lya kita join tuk meriahkan sambutan birthday Cik anna.....
Lya colours lagi ? Sebab Lya yang paling rajin update blog?...hihihihi :P

Cik anna....sy dah try wat sticky entry...
tapi tak tau nape tak leh plak......pening sudah





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Sotong Paul menjadi Duta Produk Kesihatan ???

Bismillah...
hari Ahad yang lepas..
mase tengah belek2 paper
ternampak plak Paul si Sotong
yang sgt famous macam artis tu..

baru la aku tau...rupenya Paul ni sekarang dah dapat kerjaya baru ...
korang nak tau ?
sekarang ni Paul dah jadi Duta Produk kesihatan tau ...
tak caya? ....tengok kat sini
Wah..Paul dah jadi businessman plak ?
dah penat kot jadi bomoh ? hihihihi


agaknya apela ganjaran diorang kna bagi kalau nak si Paul
ni jadi Duta Produk diorang ?

Duit
memberi jaminan keselamatan supaya tak dijadikan sotong goreng tepung
kekayaan ---> tak perlu kot ?
aquarium yang canggih
pasangan yang sesuai ?
menjamin keturunan beliau ?


hhuhu...ntah la... ???











merapukah ???? huhuhu...sorry




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

♥mY CoLLeCtiOn♥

Cepat je mase berlalu sekarang ni kan ?
hari ni dah Khamis....
rase macam makin hari mase tu makin cepat ia berlalu...
maknanya kiamat pun makin dekat?? oh..tidak...takot

hari ni nak tunjuk koleksi SETEM aku ...
tak de la banyak sgt pun...
I am not really serious about this, just simply fill in time
ade la dua tiga keping...
dulu aku ade gak wat satu N3 tentang koleksi Setem ni ......
kiranya ni II version la ..hihi
(1) India Palm Civet ( Singapore)
ala musang yang dibela untuk wat kopi luwak tu kan ?
kopi tahi musang? Euuuwww

(2)Thiania bhamoensis (3) Gasteracantha arcuata (Malaysia)
xtau la knape labah2 jugak yang jadi pilihan
walaupun ramai yang takot dengan kaki banyaknya itu...
aku terkecuali ye
(4) Crimson Sunbird (Singapore) burung merah yang cantik!!(1) Ubi Keledek ( Malaysia) kalau rebus pon sodap..hihi
(2) Tapioca Manihot esculenta atau cassava (Singapore)
yang ni macam ubi kayu....dulu kecik2 aku suke tanam ubi kayu ni...senang je dia nak hidup
cucuk je batang dia kat tanah....daun dia plak aku suke kepak-kepak wat rantai ...huhu
(3) Yellow-rumped Flycatcher (Singapore)
(4) Malachite Kingfisher (Kenya) - burung ni nampak macam burung Raja Udang...tapi bukan ye...sedara mara dia je kot... jambul mahal tu...
burung ni ada kat South Africa je.....
(1) KL Grand Prix (Malaysia) - Setem lumba kuda :P
(2) Singapore 2010 Youth Olympic Games (singapore)
(3) dan (4) belum ade lagi kat pasaran ye...hihihihihi
teringin gak nak tempah setem sendiri
nak pos kad kawen nanti
tapi...agak kos la ...mmmmm...

sape2 nak tempah rujuk kat sini











tak tau la sampai bila hobi ni nak bertahan...hihi


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~ 3 eKor buRunG ~


setiap hari...setiap pagi
sampai je kat office....
aku sure dok menung dulu depan pc sambil tengok wallpaper ni...
terfikir jugak...dalam banyak2 gambar...
knape gambar ni yang jadi pilihan hati ...huhu

gambar 3 ekor burung yg duduk dalam sangkar berlatar belakangkan kehijauan
agak menenangkan jiwa.....











Mood nak update blog kurang....tu yang merapu je ...hihihi





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

When I have forgotten.....


Some Day He Cry For Me Like I Cried For him,
Some Day He Miss Me Like I Missed Him,
Some Day He Need Me Like I Needed Him,
Some Day I Love Him But He Won't Love me again.

Forget the times he walked by,
Forget the times he made you cry,
Forget the times he spoke your name,
Remember now your not the same.
Forget the sweet things if you can,
Forget the times & Don't pretend,
Remember now he's not your friend anymore.

and you don't need some one like him.....


~ The End~












memori lama kini bertandang kembali...
tapi aku sangat bahagia dengan hidup ku kini.... I Should realize that....







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

TAG form Misz EmYqa

Tag lagi.....tak pe la memandangkan aku tak de idea nak wat n3 baru...
so nak settlekan Tag dari miszEmyQa

~ Thanks for the TAG dear ~


* ANDA PERLU BUAT / ADA *

1. copy n paste batch mark BAG TAGS kat atas tu pada entry anda.


2. Mana bag yang sedang anda guna sekarang ?

3. Kenapa sy suke bag ni ?

jangan komen ye...beg aku memang kecik je...
tak macam orang lain yang begnya macam beg nak balik kampung...huhuhu
aku suke beg ni sebab ianya hadiah dr orang, kecik dan simple....muat nak masuk dalam beg helmet...hihihi

kata tak suke pink? ni beg pink?
teruskan bace ye .....


4. Pic anda dan bag tu ?
abaikan gambar orang2 dibelakang....
aku curik2 snap kat opis huhu

5. pengalaman dengan bag tu ?

beg ni sebenarnya hadiah dari seorang roommate ku yang telah pun berkahwin dan meninggalakan aku dirumah usang itu ... thanks Rozie

sebab orang bagi free ...kaler pink pun xpe...aku tetap suke ... huhu


6. kenapa anda rasa perempuan perlu bawak bag kemana - mana ?

maybe sebab nak bawak banyak benda kot ? make up ....tisu...purse..hand fone, losyen, perfume, lipstik ....

tapi....aku memang tak bawak beg pun ble kuar ....lenggang kangkung je ....bawak IC, duit, kad bank... itu je ....huhu ...mudah...

7. pandangan anda bila lelaki bawa handbag perempuan ?


mmm......ikhlas nak cakap ni.... aku tak suke....macam la berat sgt handbag tu ....angkat sendiri sudah.... x macho la ble lelaki bawa beg perempuan ..... bukan ape... rase cam drama je tu...blom kawen boleh la,...nanti dah lame2....???? huhu...

8. cara kreatif utk elak beg anda diragut ?ni la care aku.... orang tak nampak pun handbag ku sebab letaknya kat dalam beg helmet ... :)

9. bag atau kasut ? mana satu anda pilih ?

kasut rasenya .....aku nih jarang bawak beg gi jenjalan kalau nak tau...suke lenggang kangkung je ... sume sumbat kat poket jeans je ...huhu

10. TAG 5 orang kawan anda yang anda nak tau ttg begnye!

berat jugak nak menTAG orang lain nih...huhu
tapi tringin la jugak nak tengok beg :-

aLiMaZ
EjdeeJasmi
Beautiful Rose
Blue city













kalau ade mase buat la ye .... hihihi Thanks








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Flash Back "World Cup"



Bismillah....
wa...bercakap tentang bola lagi aku ni nampaknya...
mase berlangsungnya bola tak pernah plak aku layan..
ble da abis...baru sibok2...hihihi

aku memang kurang pengetahuan tentang World Cup ni..
tapi ade la sikit2 yang aku 'ter'ambik tau ...huhu
antaranya :

Sepanyol (Spain ) telah mencatat sejarah tersendiri apabila kali pertama memenangi Piala Dunia menundukkan Belanda (Netherlands) 1-0.

Diego Forlan ( Uruguay) telah dinobatkan sebagai Pemain Terbaik

Thomas Mueller (Germany) yang memakai jersey bernombor 13 merupakan Penjaring Terbanyak dan telah menjadi pemilik Kasut Emas untuk tahun ini.

Perlawanan antara Belanda dan Sepanyol dikatakan "perlawanan Paling Keras"
kerana 14 kad kuning telah dilayangkan sepanjang perlawanan tersebut !!!

Fernando Torres yang digilai ramai wanita turut dimasukkan dalam perlawanan akhir menentang Belanda dan beliau dikatakan "pelakon Pembantu Terbaik" kerana berjaya menarik perhatian ramai .

Encik Paul Si Sotong menjadi Femes dan terkenal Seantero dunia kerana telah menjadi tukang tilik disetiap perlawanan.


















tapi 5 tahun lagi mungkinkah Paul masih mampu menilik atau sudah jadi sotong goreng tepung / sotong goreng kangkung/ sotong goreng kunyit / sotong masak kicap / atau pun mati sakit tua ? dan akan adakah anak dari generasi Paul ? huhuhuh .. no body knows ??...




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

...dapat award la pulak...


...Wah...dapat Anugerah Terhormat la...
hihihi....bangga..bangga..
walaupun bukan la AIM award...huhu
Thanks to Cik Lya Colours ....

Owh..award ni tak free rupenya....
b4 take this award ....
kena jawab soalan dulu ye...
ni la soalan dan jawapannya ----->


1)Apa nama blog kamu dan kenapa letak nama tu

Secangkir rasa (sebab macam sedap je bunyinya ...hihihihi )

2) Apa nama url blog dan dari mana datangnya idea tu

http://fromthepasttothefuture.blogspot.com
actually ni second url....yang first tu tak leh nak register Nuffnang ...huhu... so tukar la yang ni ...yang ni plak dapat idea kononnya nak simpan la blog ni sampai bile2...so dapat la view balik citer lame2 dari masa lalu hingga la masa akan datang ..huhu

3) Apa method dalam penulisan GadisKecoh gadis kecoh??

hah ? kecoh ke ? rase nya tak kot ? ...huhu
4) Pernah rasa nak hapuskan blog? sebab musababnya?

x pernah sama sekali ...huhu..kalau boleh nak simpan sampai bile2....
5) Pernah ahli keluarga anda baca blog ni

adik je la.....


6) Apa perasaan anda bila ada orang kata blog anda buruk sedangkan ada orang lain cakap blog anda cantik

Huhu...Thanks la sudi singgah dan komen yg blog ku buruk...buruk pun ade gak org nak singgah kan ? hihihhi
7) Bila blog anda diberanakkan

Sape la plak yang memberankkan blog ku ini? aku ke ? oh...tidak..tidak ...aku create je kot ...
tarikh blog ni dicipta ialah pada 21 May 2009
8) Siapa orang pertama yang tahu anda ada blog

Kak Lela

9) Apa perasaan anda bila ada orang berkata tentang blog anda di sekolah

Aduyai ...dah bertahun kot tak jejak ke sekolah ...huhu

10) 5 orang yang bakal di tag

Kak Lela
Cik Suraya
Beautiful Rose
Cheqna
amyliana








kalau dah pernah jawab TAG ni abaikan la ye kawan2...huhu




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Tak cuKup ke "Sup" YanG aDe sEkaraNg ni ?


Bismillah...
Salam Jumaat....
alhamdulillah masih sihat dan bernafas ..

patutnya hari jumaat cam ni elok la muhasabah diri kan ?
tapi ape yang aku rasekan sekarang ..
dunia salah...manusia ye!!
manusia semakin kejam kan ?
dalam akhbar sekarang ni...hari2 kita boleh dengar
cerita yang pelik-pelik
dan nyawa manusia ni makin lame makin senang diragut
semalam aku terbaca tentang

Ketagih Makan Uri dan
Makan daging sendiri ??
dalam dunia dah ade macam2 jenis sup...
sup ayam, sup ikan, sup daging, sup campur, sup sayur , sup tulang, sup ekor....haiyak..dan berjenis2 lagi sup......tapi sup yang ni jugak yang nak dimakan nya????



Tergamak ke nak makan Uri sendiri ?
seolah2 makan daging sendiri jugak....
nak cantik ? bukan tu caranya ...
memang la Plasenta atau Uri banyak mengandungi Protien
tapi ..........

haish.... Euuuu......
aku rase tak tergamak kot nak masak nak makan daging sendiri
biar la tak cantik pon ? huhu ...aku bersyukur atas kurniannya














Biar tak cantik di mata manusia tapi cantik dimata yang Esa ~




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Contest mata menawan ?...tapi tak berapa nak menawan sgt la kot...


Salam...
actually a little bit shy nak join this contest ...huhu
bukan pe ...sbb rase cam mate I ni idak le menawan kot? biase-biase je...
tapi bersykur sgt sbb ade sepasang mate yang mampu melihat ...alhamdulillah
Contest ni telah di TAG oleh Cik Beautiful Rose ...so I join lah ye ...
Penganjur contest ni memang layak la dikatakan bermata menawan
sebab mate dia memang menawan ye ... tak caye ? tengok sendiri
ni bukan ayat nak menang ye
I Ikhlas puji tau ...

syarat-syarat penyertaan disini
rasenya sume dah DONE

dan last one nak TAG sape ye ?

1. Cik Su Cumil
2. Cik Lya Colours
3. Cik Mimie
4. Cik Shidah

Jom la reramai join contest ...huhu













Bersyukurlah atas anugerah tuhan yang tak ternilai ni~




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

fiRst tImE CitEr pAsaL BoLa


Bismillah ...
pagi tadi sementara nak gerak ke office
aku pasang tv3...
kuar la gambar Wardina ngan Fedtri Yahaya
tengah bace surat khabar ....
sape yg malas nak bace paper tu... tngk je tv pepagi....diorang tolong bacekan ..huhu

pastu ape yang menarik pandangan aku ...
ade satu tajuk akhbar tu

pemain bola sepak piala dunia 2010
YANG PALING KACAK DAN HODOH ???

diorang ni la yang rajin sungguh menyenaraikan pemain Bola Sepak Piala Dunia dalam kedudukan sistem rating yang tidak berperi kemanusiaan bagi mengetahui siapa yang memperoleh skor membabitkan paras rupa.

La...rupenya bukan setakat tengok sape yg akan menang ... tapi
sape yang paling kacak dan hodoh pun diorang boleh wat undian ...huhu
macam-macam la...

Keputusan Undian Mereka


Pemain Bola Sepak Piala Dunia Yang Paling Kacak (dalam turut paling kacak)

1) Fabio Cannavaro, Itali
2) Fernando Torres, Sepanyol
3) David Villa, Sepanyol
4) Landon Donovan, USA
5) Thierry Henry, Perancis
6) Edinson Cavani, Uruguay
7) Kaka, Brazil
8) Cristiano Ronaldo, Portugal
9) Didier Drogba, Ivory Coast
10) Keisuke Honda, Jepun
11) David James, England



Pemain Bola Sepak Piala Dunia 2010 yang paling hodoh

1) Wayne Rooney, England
2) Franck Ribery, Perancis
3) Carlos Tevez, Argentina
4) Vladimir Stojkovic, Serbia
5) Benjamin Huggel, Switzerland
6) Zdenko Strba, Slovakia
7) Rafik Saifi, Algeria
8) Scott Chipperfield, Australia
9) John Terry, England
10) Ryan Nelson, New Zealand
11) Daniel Agger, Denmark

kalau nak bace dgn lebih lanjut disini















Cantik tu kan subjektif..








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Buffered Earnings dan Metered Earnings


Wah...tajuk nampak cam masyuk je ...hihi
sebenarnya tak pon ye ...

ini N3 kedua aku sejak letak iklan Nuffy kat belog aku nih...yang first tu yang ni
tapi kalau nak tau knape sejak dua tiga menjak ni
aku agak rajin update belog ku ni walaupun ngan citer merapu je ......sebab ni la....

Nuffnang yang baik hati dah bagi Buffered Earning kat aku ...
sebenarnya aku pun tak pandai blur bab-bab nih...
dan menimbulkan persoalan pada aku ....
First Question
aku tak faham sgt ape bezanya buffered Earning ngan Metered Earning tu ...

aku pernah dapat Metered Earning bulan 2 haritu ...
tapi sebab aku malas nak update belog....so aku dapat Telur jela ....
CTR Bonus = 0
amount pun = 0.00

huhuhu..padan muke...malas lagi ...
so ni dah dapat sekali lagi...Haruslah aku rajin sikit ...
Chaiyok...chaiyok...

Second Question
bile yek diorang akan update Campaigns list tu? tiap bulan ke ? tiap hujung bulan ke ?
macam gaji plak...huhu

sedang berusaha merajinkan la diri ni ....hihi
kepada rakan blogger yang singgah dan klik2 tu
RIBUAN TERIMA KASIH
diucapkan dan insyaallh aku akan singgah dan klik2 tok korang plak ...

ape lagi..tolong la klik ---->


















Mane ade benda yang datang bergolek tanpa usaha
walaupun sekadar usaha yang sedikit....." tapi usaha itu sgt perlu"





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

BeNda Ni pUn Bley aDdict ke???


salam....
adui...hari ni agak bizi ....bizi mengefaks faks surat
Next week ade event...invitation more than 300 participant ...
so terpaksa la bahagi-bahagi kerja nak faks invitation,
nak kna call2 follow up attendance ....aduyai...
aku paling lemah bab ni la...nak kna call sume company nih....
stress ...huhu ..
stress sbb x dapat nak merayap kat blog kwan2...

actually, nak citer nih....kami serumah ade satu hobi baru tau ...
dah macam addict dah ni...
kalau boleh tiap malam rase nak buat

Addict nak lukis inai kat tangan...huhu
pantang abis je...lukis lagi...
macam best je ..hihi
dulu mase mule nak buat cam risau gak..boleh ke ?
kan ade org penah ckap inai tak leh sbb mcm tatoo
tapi aku dah tanye dah google
dan aku dapati boleh ye ...huhu

inilah hasil karya ku..
cantik tak ? huhu..
kalau cantik boleh wat bisnes



yo lah sangat ....


















aku suke seni kecuali seni lakonan dan nyanyian
tapi tak berpeluang nak berkarier dalam bidang ni....mungkin suatu hari nanti...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

....RahSia anDa tak kan TeRselamat !!

~Sambungan 25 Fakta tentang Lelaki~

kajian yang dilakukan oleh Universiti Nevada
mendapati bahawa kira-kira 85% lelaki
yang mati diserang sakit jantung sewaktu melakukan hubungan kelamin
adalah lelaki yang curang kepada isterinya
...hoho begitukah?.....


Tapi ajal maut tu kan ditangan tuhan.......

Sila jangan percaya kalau anda tidak percaya!!
hihihihihihi....














~ Tak baik buruk sangka pada orang yang dah meninggal dunia ~
~maafkah jela ....huhu...~



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

::>> Tak gunA jEmpuT 'AKPK' kalau macam ni gaya Nya ..


Last week mase rakan-rakan AKRAB anjurkan Hari Psikologi kat Office
I am the one of the committee member
kitorang nih beria je pegi jemput AKPK
(Agensi Kaunseling Dan Pengurusan Kredit) ...
kononnya nak belajar merancang belanjawan nak kawen ... ahax
nak belanja dengan bijak la kononnya ...last-last....huhu

hampagas jew ....


mane tak nye ...
diorang ni pegi wat hari jualan Puspanita plak...
tipu la kalau kata tak minat nak pg tengok....
kalau dah perempuan tu ..dapat window shopping pun jadi lah
tambah2 depan mata .... mule la mate nampak berpinar-pinar

"Kami Bukan Along...Kami cume nak tolong"
tapi

Diri sendiri sebenarnya yang kena tolong sekat nafsu tu...
ahax cakap je memang pandai !!














~ kadang suke ade jualan camni...Xyah susah2 pg Jalan TAR
tapi poket la rabak...huhu


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Belog yang aku tak suke nak "blogwalking"

Bismillah...

rasenya dah ramai yang wat N3 camni...
tapi aku rase tak salah kot kalau aku nak bgtau jugak bg pihak aku sendiri ...

kalau ade mase...aku memang suke gak blog walking...
jalan2...bace N3, klik2 nuffnang ( yang bace blog aku pun jgn lupe klik2 dermakan saye ye)
..... kalau minat aku komen...
tapi kekadang..ade gak blog yang aku baru je klik ...
blom sempat nak loading...aku dah pangkah close ...
sebab ?


1) sebab ada lagu autoplay muzik yang kuat ....dan tak leh nak stop muzik tu......
sampai bos aku dalam bilik dia pun boleh dengar memanglah otomatik aku pangkah
dan takkan view lagi dah ....

2) N3 yang terlalu panjang dan tulisan plak kecik2.....
aku tak larat nak bace....memang aku tak komen la jawabnya, tapi kalau panjang ade point2 xpe gak....boleh aku fokus pada point tersebut .......

3). blog yang crowded ...nak loading belog dia je dah 30 minit....aduyai ...xkose nak tunggu

4). berunsur politik ...aku kureng ngan politik...sbb aku rase politik M'sia ni banyak tipu masing2 ade agenda tersendiri......



tapi aku pun tau ...belog aku pun agak crowded gak kan?...
mane tak nye...siap ade pooh terbang gitu ....
yang tu aku memang takkan buang ....
pernah ade yang nak lempang pooh aku tu pun...
aku tetap nak dia ade kat situ.....huhu














kata orang kita nampak punggung orang lain,
tapi tak nampak punggung kita sendiri ~

ni bukan ayat lucah k..ini peribahasa dolu-dolu


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kisah hidup Kaktusa Labola Al-Jawari

Tersebutlah kisah disebuah jajahan
Dinamakan "Diatas almari"
terdengar rungutan dari Cik Kaktusa
yang telah hampir dua bulan bermastautin di atas almari failku......

Sungguh kasihan melihat beliau
kesejukan berseorangan
(almaklumlah aircond kat opisku ni mak ai...punye la sejuk sejak minggu lpas)

pastu..tetiba semalam....
aku "dapat" carikan teman buat Cik Kaktusa

( hari Selasa aritu Mr.SinC pegi Cameron, dan pagi rabu ...mase hantar aku g keje dia bagi sepokok sepasu cactus utk ku ...hihi..cam tau2 je Cik Kaktusa ku itu tak de kawan... tapi....pastu aku cakap kat Mr.SinC...kedekut lah..beli satu je?...
mau dalam hati dia cakap..."Seb baik ingat gak nak beli.....kalau tak beli lansung baru tau "...ahaxxx

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

Jadi...aku pun ...meletakkan mereka berdekat-dekatan....
supaya berkenal-kenalan

Tengahari tadi...Mr.SinC datang Office nak hantar barang
yang aku tertinggal pagi tadi sebenarnya.....
tak abis nak susahkan beliau....tak sengaja..terlupa laaa...
dan tak semena-mena...
dia menghulurkan satu lagi bungkusan plastik ...berisi sepasu kaktus lagi...
jadi 2+1 = 3

Kini Cik Kaktusa Labola Al-Jawari ku tak kesunyian lagi.....



-Tamat-






Memang bosan hidup bersendirian ~





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~ SorRy mYdE@r FwEn ~


(1) gambar group mase kursus aritu....sorry tak dapat nak masukkan gambo sume ... :P
(2) gambarku bersama bride to be ......


Disember 2008.....aku masih ingat lagi ....
mase tu aku ngan Dak Linda nih sesame kna attend kursus kat De Palma Kuala Selangor ....
kat erea kampung kuantan yang ade kelip-kelip tu la ...
tapi kami tak plak dibawa tengok kelip2 tu ..huhu

kebetulan aku satu group ngan dia dan beberapa orang lain lagi la...
mase kursus tu la Si Linda ni bertemu ngan pasangannya Adnan...
bak kata orang "kalau dah Jodoh takkan kemane" kan ?

dan alhamdulillah...this week...diorang berdua akan diijab-qabulkan....
macam baru semalam je pergi kursus tu....
tak sangka ...dah 2 tahun mase tu berlalu ....

Tahniah la kepada Linda dan Nan
tapi tujuan utama wat N3 ni...sebab....
aku nak say so sorry tak dapat nak attend wedding diorang ....
ade masalah teknikal yang tak tau macammane nak dielakkan ...huhu
melainkan ade orang yang sudi nak tumpangkan aku kesana

Sorry ye Linda..... akak kirimkan doa la untuk korang berdua
" Semoga bahagia ke anak cucu "
aminnn...dan kepada budak tecik nih adik macho ni.....nanti pegi wedding diorang ....jgn lupe snap pic banyak2 dan Upload kat FB ye ...
Tag la kat akak mu yang tak dapat nak pegi ni ....huhu
p/s : sory ye curik gambo kat FB kamO ....huhu








kawen lagi......lagi..lagi...dan lagi......







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.