Always in my mind

Bismillah...
ape khabar sume? maaf la Cik Mawar sgt malas nak update belog sekarang ni ....
ape boleh buat kan ? haish ....

tapi tetiba sejak dua tiga menjak ni aku selalu gak teringat beberapa orang insan yang pernah aku kenal.....Insan yang aku hormati dan tak tau ape perlu aku buat ble kekadang aku rase nak tanyekan khabar diorang tapi niat tu rase cam terbatas .....

korang faham ke ape maksud nya?

(1)

Ni gambar My Teacher ....
aku cilok dari FB anak teacher aku ..huhu
akak...sy ambik ye..tenk

aku sayang teacher aku ni....
dia sgt baik...dia ajar aku bahasa Inggeris (english) mase sekolah rendah ......
siap buat tuisyen kat umah dia tiap malam...
rumah dia tak de la jauh sgt ngan umah aku kat kampung
tapi tak tau la knape la aku ni segan sgt kalau nak pegi rumah dia
ape la syaitan yang dok dalam badan ni ..
ade ke patut nak pg umah cikgu pun segan....haish

tiap tahun raya aku trase cam nak pegi umah dia
tapi rase cam malu ar ....xtau ape la yang nak dimalukan ..
teruk la kan ?
aku bukan je ingat kat teacher ni je...
tapi ingat jugak kat cikgu2 lain mase sekolah rendah ....
Cikgu sobri, Cikgu Ramli, Cikgu Osman.... dan yang lain2...
tringin gak nak antar kad mase hari guru..tapi segan???
aduyai..masalah tol kan ? haish .........

terima kasih teacher....

(2)

Ana, aku cilok gambar cikgu Sharifah dr blog kamo...sorry ek..
and thanks....

Ni plak warden asrama aku ...
dia jage aku mase tingkatan 1 sampai la aku masuk Sekolah Teknik...
mase tingkatan 4.... b4 masuk sek Teknik dia ajar aku Prinsip akaun...
terima kasih cikgu ...

dulu aku ade la 2 3 kali antar adik aku balik asrama aku dulu tu ..
Cikgu Sharifah masih warden kat ctu...
tringin je nak melawat dia...
tapi aku segan...malu je nak jumpe dia

malu nanti dia misti terkejut aku da gomok

Ana, kalau ko bace ko jgn citer kat Cikgu Pah plak..segan aku weh ...

(3)

....dulu b4 aku masuk keje gomen...
aku kan keje kat TNB.....aku ade la sorang boss ni....
Dia sgt baik...pada aku he is the best boss ever ...
masuk ni da 4 orang bos yang pernah aku jaga...
yang lain pun o.k ...baik2 belaka ..tapi
but He is the best ....
His not just a boss,
but like a good father that always advice me at that time ...
.....even though we never meet for a long time
but I still remember him ...


aku masih simpan no fon beliau ...
tapi xpernah call pun....speechless kot..xtau nak cakap ape ngan dia kalau call....


"thank you Mr.Liew"










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Aksi Jorge Lorenzo Moto GP 2010


Bismillah...hari ni nak update cket gambar
yang sempat di snap mase layan Moto GP 2010
pada hari sabtu dan ahad lepas ...

Jorge Lorenzo ni telah dinobatkan sebagai Pelumba Dunia 2010 ....

Ni result Pelumbaan Moto GP 2010

1. Valentino Rossi (Yamaha)
2. Andrea Dovizioso (Honda)
3. Jorge Lorenzo (Yamaha)
4. Ben Spies (Yamaha)
5. Alvaro Bautista (Suzuki)
6. Nicky Hayden (Ducati)
7. Hiroshi Aoyama (Honda)
8. Marco Simoncelli (Honda)
9. Marco Melandri (Honda)
10. Randy de Puniet (Honda)
11. Hector Barbera (Ducati)
12. Mika Kallio (Ducati)

DNF Colin Edwards (Yamaha)
DNF Aleix Esparago (Ducati)
DNF Loris Capriossi (Suzuki)
DNF Casey Stoner (Ducati) ---->
yang menang tahun lepas..tapi kali ni tak sempat 1 lap pun..kesian beliau ..xde rezeki..

kalau nak tengok yang 2009 nye boleh klik kat sini --->
part I , Part II dan Part III

panas sgt..mood nk snap tu jadi turun ke paras 20% je ...huhu
tapi ade la jugak....nanti ble rajin upload lagi ye .....


yang ni ambik kat motogp.com...thanks
dahsyat la kalau aku dapat snap pic dia yang macam ni ...huhuhu



















tunggu ye..lepas ni nak upload aksi juara MotoGP 2010 plak...
sape lagi kalau bukan.............Velentino Rossi




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rosegar ...yummy..yummy


Bismillah....
nampak menyelerakan tak Pizza nih?
serius weh..memang sedap ...
hari tu mase balik kampung ...singgah bli Pizza ni..
...tapi kna makan time panas2 la...
roti dia sgt lembut dan rangup ..
teringat2 kesedapannya tau


Ni la rupe kedai yang jual Pizza tu..
namenya Rosegar...ade macam2 jenis roti...
nanti balik kampung misti nak singgah lagi...

lokasinya kat Jalan Sitiawan-Bota
tepi jalan je ...








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

"Perkenalkan, ini BF dan kembar saya...huhu "


bismillah....
korang ....nak tanye ni...."Kacak tak BF saye?"
dah lame I tak jumpe dia...ahax
setahun sekali baru dapat jumpe...kesian kan ?
tu yang I sedih je tengok kawan2 lain dah kawen..
camno nak kawen BF pun dok jauh ...
kata dia I baru umo 25 tahun...dia soh I enjoy dulu..
dia pun masih nak ber'racing, so tak bley la nak kawen2 ni...
almaklumlah minggu depan kan ade
Motor GP ...
So tu yang dia datang sini dan melawat awek dia skali ... I la tu ? hahaha



alang-alang jumpe BF kacak I,
i pun ambik peluang ni untuk bergambar ngan Kembar I yang lain mak ayah ni ....
tak cayo? btol..cube tengok name kitorang nak same tau
name dia
Valentino Rossi
name i pun ade
Rossi ...








kalau setakat bergambar ngan patung kertas berani la...
cube org betol2...mau terkulat-kulat den...hihi





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kini Musim bercanda pula tiba?


Bismillah ....
Salam hari jumaat semua...
terima kasih kerana masih sudi menjenguk blog ku ini....
minggu ni aku agak sibuk dengan exam disana-sini
kepala pun pusing2...mane taknya ...
dah dekat 4 tahun kot aku tak exam bagai ni ...
huhu...



kalau tanye o.k x exam ku itu...jawapan ku ...
tak o.k Insyaalah ade rezeki lulus..
kalau tak... kena la ambik balik dan truskan usaha
sebab sebelum ni usaha kurang gigih kot

Sekarang ni dah mule dah dapat kad2 jemputan kawen..
tu maknenya mule la balik bulan mengawan bercanda ni...
awal tahun dan akhir tahun memang famous menjadi pilihan orang untuk berkahwin ...
dah tinggal berapa kerat je lagi kawanku yang bergelar cik ni....
so sad you ...

aku ? ntahla.... aritu cakap nak wat hujung tahun ni kan?
tapi disebabkan beberapa kekangan ....
Insyaallah tahun depan la kot ?...xpun tahun depan lagi..atau lagi depan? huhuhu
mmmm........?? who knows ?

Besok insyaallah nak balik kampung .....
bestnya ...













Alangkah bertuahnya kalau dapat buat Majlis
macam anak Tan Sri SM.Nasimuddin Tokei Naza tu...Today was a fairy tale...





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.