mUka muLe mEneBal 5.3 Inc|

Bismillah...
hohoho...Isnin datang lagi ..
baca dengan gaya iklan tora datang lagi ye...hihi

aduhai...cepat betul masa berlalu..
pejam celik pejam celik dah pun nak masuk bulan Mac ..
haish ...sungguh laju bumi berputarkan ?

monolog dalam diri
"Aduhai, ape la ko nih ross..apesal la ko kelam sgt pagi tadi?"

mane tak kelam , jam bunyi lambat ...tengok jam dah 6.10 pagi
mane tak berlari badak aku bersiap-siap huhuhu..
pastu sampai je kat opis ...bukak je jip beg
nak bli b'fast tengok ade RM 2.00 je weh...aduhai ..
macammano ni nak makan nih ?

aku lupe bawak PURSE weh...aduhai
tapi berkat kawan-kawan yang baik hati nak bagi personal loan kat aku hari ni
so dapat la makan ...huhu
Thanks ye My pren... :)

************************************************************************************

Sebenarnya ni dah kali keberapa ntah la aku lupe nak bawak duit..
baru aku sedar yang aku ni pelupa rupanya :P

pernah skali tu...

aku dah siap ambik nasi goreng ..
siap baik punya cedok (senduk) sambal kerang ..
hiaskan pulak ngan telur mata ..
skali nak bayar ?

hah...bulat bijik mata ...duit aku tertinggal ...
T____T

adoi...malu weyh...aku rase otot-otot pipi ku mula mengembang dan menebal
darah mule berkumpul di situ..
makanya muke aku kembang dan kemerah-merahan la kan ? haish
macam ikan buntal dah mase tu gamaknya...


tapi dengan segala kekuatan yang ade ..
ngan slamber je aku cakap kat mak cik tu

"alamak, kak (panggil kak la nak ambik hati nih) saya tertinggal duit la???
tak jadi la nak beli nasi ni ...(ngan mate berkaca ala-ala puss in the boots Shreek tu)

Dengan lakonan berkesan ku...
mak cik tu cakap ...

"tak pe la dik ambik la dulu
esok datang bayar kat mak cik ye"

....huhuhu
makanya tersipu-sipu lah aku kat situ ..

tapi , elok sampai je kat opis, cecepat aku sms myDear

" Lalink, I lupe nak bawak duitla... tapi dah terbeli nasi goreng, T___T
Yu tolong la bayarkan kat makcik yang tempat i selalu bli nasi tu , bayar cepat tau ...takot nak makan kalo tak bayar lagi"

jadi... bagaikan Musashi (otromen Kosmos) ..
beliau pun terus ke gerai mak cik tersebut dan melangsaikan hutang yang telah dibuat oleh cik Mawar ...huhuhu


huhu..thanks ya ling...ling ..
^____^







Uols pernah tak lupe cam ako yang pelupa nih? huhu :P






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

|nDahNya sEbuAh pErsAhaBaTaN


Bismillah
Salam Jumaat ...besok boleh berhoye..hoyee..
huhuhu...
sebenarnya hari ni agak sibuk..
pagi tadi sibuk dengan persiapan Audit QE
petang perut dah kenyang ..mate dah ngantok ..
no more QE ..hihihi...time to jalan2 ziarah kawan2 cyber plak ye :)

tengahari tadi pegi lepak kat Giant Kota Damsyik (Kota Damansara)
pegi la makan kat Rasamas ...sedap...huhu


dan hari tu (jumaat jugak la) kitorang pegi makan kat Ah Cheng Laksa
kat The Curve ..makanan kat situ pun o.k la..
nak cakap sedap sgt pun tak..nak cakap tak sedap pun tak ..
nak tau rasenya try la pi rasa ...

panjang kata, kitorang ni rajin wat projek makan2 hari jumaat ni
rehat lame..waktu ni la nak berkasih sayang antara kawan kan ?
ni la untungnya ada kawan...boleh jalan2..makan2...happy2..
kalau makan sensorang kan tak best ?
yang sedap pun rase kurang sedap...huhu

thanks my Friends ..lap u all la... ^____^

ha..ade ke yang perasan?
knape la cik Mawar pakai tudung kaler cam sama je?
adekah dia pakai baju yang sama tiap hari jumaat tiap minggu ?
Haipp...haipp... amboi, ade ke patut ?

mai nak cerita sikit
tahukah anda yang warna juga sedikit sebanyak memberikan aura pada kita ?
la..awat geleng kepala? tak tau ka ? mm..tak pa..tak pa ..
Cik Mawar akan cerita macam la dia tu tau sgt kan? huhu

kat bawah ni jadual ringkas pasal warna dan hari

HARIWARNA
ISNINPUTIH
SELASAPINK / VIOLET
RABUBIRU
KHAMISKUNING / OREN
JUMAATHIJAU
SABTUMERAH
AHADHITAM

kalau nak tau selebih lanjut tengok la kat sini : warna yang sesuai untuk anda setiap hari
tadi bukan main lagi nak cerita? sekali malas pulak nak copy panjang2...huhu
sorry ye ..pi la blogwalking kat belog tu
ala...ape salahnya kan? lawat kawan2 :)
ayat nak lepaskan diri nih..huhu..ampun ye kawan2

o.k la...dah nak balik nih..
esok nak cuti hari ni tak boleh rajin2 sangat ?
astaghfirullahalazim....ape la nak jadi nih..
ish..ish







~selamat berhujung minggu ~


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

feeL|ng-feEL|nG jaDi c|kgU


bismillah ...
Bangun..
"seeeelamat pagi cikgu.. dengan lenggok upin ipin"
Selamat pagi semua....sila duduk elok2 depan pc semua ye..
hari ni cikgu Mawar nak bercerita sikit mengenai cita-cita...
orang putih cakap ambition ye ....
Ewah...hihihihihi

ada bakat tak nak jadi cikgu?
ngeh..ngeh...ngeh...
tak pe2.... tak perlu la angguk kepala depan pc tu ...
pelik pulak orang nampak karang ..
Eh..tapi jgn la geleng2 kepala plak...sedih ai tau ... =P

actually dulu mase kecik-kecik suke bebeno nak jadi cikgu nih..
macam syiokk je...
co tengok cerita Gemilang ...
Comey je Tizz Zaqiah jadik cikgu bersama rotan panjang ..
(orang dah memang coMey ..memang la nampak comey...kalo aku blom tentu lagi ...hihihihi)

Oleh hal yang sedemikan rupe ...
pagi tadi mase tengah update my boss punye schedule ..
ter feeling-feeling jadik cikgu la pulak ..

tulis kat white board cam Cikgu tengah ajo student kat sekolah..hihi
tapi dulu mase sekolah cikgu tulis guna kapur kat papan hitam..
tapi tak tau la sekarang ni masih guna papan hitam atau dah guna papan putih??

pastu tiap pagi aku suke ambik kapur
dan wat tenyeh *gosok* kat name tag supaya nama nampak putih..
korang penah buat tak cam tu ?
ke aku je yang suke ngabih kan kapur kat kelas ? ahaxx

pastu kalau koje sekolah tak siap ..
Cikgu ambik kapur tu ...
abis di contengnya kat muke wat bedak free ..hihi
habis berceloriang *celorang-celoreng* muka ..

tu ar sebab aku rase cam tringin nak jadi cikgu
cam glam je..hahaha
dah pencen pun orang dok panggil cikgu jugak..
dah arwah pun still disebut cikgu..keelas kan ? huhu

ape pun kerjaya seorang guru ni memang mulia
mendidik anak bangsa ...
cume bukan rezeki aku nak jadi cikgu kan..
tak pe2...tak leh jadi cikgu kat sekolah
jadi cikgu untuk anak-anak nanti pun o.k jugakkan ??huhu
opsss berangan lebih la pulak..
kawen pun blom sibuk nak cerita pasal anak ...
ish..ish...ish..









sebelum lagi panjang melalut
mau sambung wat koje ...huhu
tata titu tutu...
kita nak offline dulu =)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

...... trapped..........


Tersepit...
pantang kau dihimpit ..
sungguh bisa bila disepit..
tapi kau bukan lah mat rempit
dan bukan juga adnan sempit..

Disepit
aku mula disepit
sesungguhnya ia perit
sakit seperti sembelit
bila terlepas aku kau belit
sungguh aku tersepit

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


Menyepit
kalau boleh kau nak ku sepit
bila kau himpit terus ku menyepit
biar kau sakit terjerit-jerit
baru kau rasa bertapa perit
bila disepit oleh si penyepit

kuih sepit atau kapit
Merupakan kuih tradisi masyarakat cina
- rangup, lemak dan sedap
-Digemari oleh semua lapisan masyarakat











Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nak jo|n FB p|nk ^___^

Memandang fenomena faceblog telah melanda...
aku pun tak nak ketinggalan o.k...huhuhu
so korang tunggu ape lagi ...jom join ^____^
boleh tambah kenalan kan ?
merapatkan ukhwah di alam siber ape salahnya kan ? hihi

Moh le meramaikan lagi faceblog nih...

SELAMAT DATANG DIUCAPKAN KEPADA SEMUA YANG SUDI HADIR KE THE FACEBLOG. TUJUAN FACEBLOG DIWUJUD IALAH ATAS DASAR UNTUK MENGUMPUL DAN MEMBINA SATU KOMUNITI BLOGGER KHUSUSNYA DI SELURUH MALAYSIA DAN DUNIA AMNYA. MARILAH KITA BERSATU DAN BERKERJASAMA DALAM MEMBANTU RAKAN-RAKAN BLOGGER KITA DI SELURUH MALAYSIA. SEPERTIFACEBOOK, KAMI JUGA MEMPUNYAI TUJUAN YANG SAMA IAITU MENJALINKAN HUBUNGAN YANG LEBIH ERAT ANTARA PARA BLOGGER DI SELURUH MALAYSIA SELARAS DENGAN TEMA YANG KAMI GUNAKAN IAITU SEAKAN-AKAN TEMAFACEBOOK. SERTAILAH KAMI DAN BERSAMA KITA MEMERIAHKAN DUNIA BLOG MALAYSIA.










for more info, click Faceblog


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

maBe|es ....


bismillah ....
hari ni tak de ape yang nak diceritakan...
tapi cume satu perkataan yang mampu ku katakan

mabeles ...absolutely marvelous .....
sedap hingga menjilat siku jari

thanks ye my friend
Vanilla muffin with blueberry filling ... dap..dap..yummy ..yummy


yang ni lagi sedap...
blueberry cheese cake
Cheese yang lembut bersama base oreo ...blueberry yang sedap...haish
susah nak digambarkan


kan...kan...5 minit separuh dah abis yew...hihi :P







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cik Mawar jad| HaCker ? oh No !!!!


bismillah ...

hari Jumaat muncul lagi..
hari ni dah petang baru dapat bersiaran ....
bukan bizi pun...hihihi...cume tak brape nak ada mood nak update blog pagi tadi .

tapi sekarang mood tengah berkobar-kobar ye ..
mane tak berkobar-kobar...tengok tajuk la dulu kan ?
wah..macam dahsyat je aku nak jadi hacker blog orang lain plakkan ?
macam la aku pandai sgt tentang komputer2 nih...
almaklumlah sekolah pun takat darjah tiga je mana la nak buleh jadi hacker plak ..hihi
ops..tipu..sila jangan percaya ye ...hihihiini my pic bersama athirah..mommy dia yang snap kan pic ni :)

sebenarnya nak bagi tau ..
hari ni aku ada buat penampilan khas kat blog mommy athirah
wah...mabeles ye..dah macam artis blogger jemputan plak..
padahal dia tak jemput pon..aku yang mintak nak buat n3 kat blog dia ..hihi
dush..dush....


jemput la melawat blog beliau ye....hihi
anda akan nampak gambar cik mawar menyengeh kat bloh beliau :P
kat sane banyak makanan yang sedap-sedap dan mengiurkan
kalo tengok tu tutup sikit mulut jangan ternga-nga plak
karang meleleh ayaq liuq tu ..huhhuhu









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nas| padaNg Pas|ru ( Restoran Saba' )


Bismilllah...
petang-petang macam ni tak balik lagi dari office buatkan perut ku berkeroncong ye ...
pastu belek2 gambar dalam folder terjumpe gambar ni
..pegi makan kat sini dah lame...
tapi baru hari ni nak upload ..huhu

pernah dengar Restoran Saba' ?
misti pernah...femes nih...restoran milik pak Arab ye ...huhu
sekali sekala makan makanan arab ni sedap jugakkan ? huhu

meh nak preview sikit makanan yang telah di order pada hari tu ye ...


ni Nasi bersama roasted Chicken ...
Huh..nasi memang banyak ...boleh makan 2 orang...kenyang ye kawan2...huhu
Rasa : Nasi tu sedap..makan nasi kosong pun boleh trase pedas2 cket...sedap la
ayam tu pulak...mmm...Berkhasiat ...sbb rasa original ayam ye...
tak de msg ....huhu

air dipilih ialah : ice lemon tea ...both of us choose this...huhu
rasa : ala.....macam biase la ..
macam yang korang selalu minum kat kedai tu ...huhuh u:P


Pilihan ke 2 :chicken Kebab ...
nah kau...besar ye ...huhu
disajikan bersama mayonis dan roti ...
makan kebab dia pon boleh full....
yang ni pun kitorang share 2 orang ...


kalau ade yang terasa sekali sekala nak try makan makanan ala-ala
Nasik padang pasiru...boleh la kesana ye...

4800 SUITE,
0-2 GROUND FLOOR,
BLOCK A1, JALAN PERDANA CBD PERDANA,
CYBERJAYA, SELANGOR








senang je nak cari....jalan stretttt ..pastu belok kanan...kat CBD Perdana...
dah jumpe ...restoran tu kat corner lot ..bahagian blakang
huhuhu...Selamat mencuba :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Enc|k poSmEn to|ong|ah haNtaRkaN ini kePaDanya

Bismillah ...

aku ni baru je habis dengar taklimat....
ngantok plak ble duduk dengar je...ntah brape kali nguap pun tak tau ...huhu
sabo jela...hihi

aduhai...knape la Pejabat Pos bergerak kat office aku ni dah tutup pulak
dah seminggu tertangguh aku nak hantarkan ni pada Sang Arjuna
misti tertunggu2 Tuan kecik dan besar Sang Arjuna kat kampung tu ...huhu
(adik-adik aku la)



Ni susu untuk dia....sebelum ni bagi dia minum susu yang kat bawah ni je
risau jugak kembung perut ke ape..tu yang bli susu kucing kat dia ni.....

Arjuna dah ada susu baru, jadi tak payah la minum susu tin ni lagi :)
Pastu aku ade jugak blikan dia botol susu ni...
Kesian aku tengok dia minum susu
guna picagari je...mau sakit gusi dia...
(arjuna ni baby lagi...gigi pun tak banyak ..huhu)


Ni la Sang Arjuna ..kasi enterprem cket ...huhu







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

B|la HousEmatE Buat pEranGa|

Bismillah ...
Huh.. hari ni aku nak lepas geram cket nih...
bukan geram cket geram banyak sebenarnya ..
sakit hati...bengkek je tau ...

aduhai, kenapa la sejak kebelakangan ni aku selalu dapat housemate
yang buat aku pening ....
aku dah duduk kat rumah tu selama 4 tahun dan dulu semuanya o.k
best je.... Kak Aida, Kak Sarah, kak Zack, Kak kienah, kak Ha,
dan Rozie...semuanya best ...

Sebut pasal Rozie...korang cecepat la jadi Follower dia ...
10 follower terawal ade something yang dia nak bagi ....huhu

wah...rindu je saat2 tu ...

o.k..mai aku nak cerita...apa yang buat aku panass je ...
macam ni ...awal tahun hari tu masuk la sorang housemate baru ...
dia dok bilik sensorang ....bilik dia berharga RM 310 ternasuk bil api dan air ...

masa bulan 1 kata dia baru masuk kerja...
o.kla...so bila kitorang semua dah bayar duit sewa rumah sebelum 8 haribulan
dia tak bayar lagi
tapi memandangkan dia baru keje boleh la consider ..
aku tolonglah bayarkan duit bilik dia dulu ...
dah 20 haribulan baru dia bayar balik duit aku ...
tu pun dia bayar tak cukup ye...
dia bayar RM 290 je ...

Hish....aku mals nak bising2 bior jela...

Tengok bulan ni ?...
dia buat hal lagi???......dah 14 haribulan tak bayar2 duit sewa lagi?
dah gaji tapi tak reti2 ke nak bayar sewa?
suruh cari roommate tak nak plak ...cakap masih mampu?

tuan rumah dah tanye mane duit sewa ?
kalau kena halau dek deric macammane? mane nak dok ?
tak mustahil je dia boleh halau semua skali walaupun sorang yang buat hal ....geram je
dulu aku ade wat n3 pasal Deric nih....nak baca kat sini

So hari ni ...seawal 9.30 pagi aku dah pegi bank ...
dan keluarkan duit dari AKAUN ASB AKU!!!!!!
sebab nak settlekan duit rumah .....
karang kalau aku bank in duit sewa tak cukup ....marah plak Deric tu...

pastu...aku siap kna sound ngan orang kat kaunter bank tu ...
"Dik baik tak payah simpan duit kat ASB kalau nak keluarkan, simpan kat saving akaun je"
aduhai..pansss jugak la telinga aku...
salah ke aku nak keluarkan duit ASB ?

ni yang buat aku lagi bengang ....
aku takot bulan depan jadi macam ni lagi?
macmmane ni?

kalau duduk kat rumah camni tak payah nak bayar sewa...kan senang??
tak de la menyusahkan orang lain kan!!

apa yang patot aku cakapkan pada dia ?
Help me........









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nak c|te pasal kawEn plak bolEh tak?

Bismillah .....
N3 Kedua untuk hari ni..wah...wah...
tEr rajin la plak aku..huhu
sEbenaRnya Hujan kat luar tu..lebat plak tu
aku nak balik pun tak boleh...
so updatE la Blog...huhu

kawan-kawan aku kebanyakkannya dah pun menamatkan zaman bujang...
masuk ke alam baru ....alam berDua ..wahhhh...kenmain lagi ayatnya
aku jugak la yang bujanggss lagi ...
tapi aku pun ade gak cite-cite nak kawen kan ?
takkan xnak kawen plak ...rugi la hidup...Ngeeeeeee :P

Nanti bilE aku nak kawEn...
aku ingat nak buat simplE jE tapi mEmuaskan hati..
tak nak la lepas majlis tak lena tido plak kan ???
haippppp...bukan tak lena tido sebab ade orang kat sebelah Yea...
(koRang jangan kElaut plak kan....huhu)
tapi tak lena tido sebab rase macam ade yang
diinginkan tak tercapai ...ada yang kurang..almaklumlah...
kawen kalo boleh nak sekali je ...
Insyaallah....

aku nak mase majlis tu nanti semua ahli keluarga aku ada !!

aku nak mak ayah aku cume berdiri sambut tetamu je,
takmo sibuk2 kat tempat masak ke ape ke ...

aku nak ade Pelamin yang simple tapi cantik...tak nak la yang mahal2 sangat ...
(nak yang cantik tapi budget plak...huhu :P)

nak jugak meja makan yang berhias tu ....tapi hias sikit2 sudehh...

pastu kalo boleh nak kerusi yang tinggi tu...ala-ala permaisuri u...hahahha
(mule dah berangan)

tringin jugak nak pakai gaun pada hari tersebut ...mungkin untuk shoot gambar jela..
(nak yang ala-ala princess gitu)
waaaaaaa....besarnya cita2..
skali tak de size plak nanti baru ternganga kau ..huhu :P

Ni Pic mase aku bertunang dulu...

tapi aku belum nak kawen lagi tau ...
ni cume angan-angan mak jenin aku je dulu....
Doakan la supaya ada jodoh antara kami.....aminnnn

^_________^












Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

KaLaU la haR| |n| aku adalah sEoRang NelaYan




Bismillah...
TiBa-tiBa di hari Jumaat ni aku trase macam nak Bayangkan ....
Kalau la pada waktu ni ...
aku adalah sEorang nElayan ????
macammanE la aku agaknya ?
Ewah..macam buat karangan bibliografi masE darjah 6 pulak
huhuhu.....

kalau la aku sekarang ni sEorang nElayan macam ayah aku masE mudE2...
sampai sEkarang pun ayah aku sukE pEgi laut walaupun dah tak kejE sEbagai nElayan lagi ...
Misti aku :

Kurus jE sEbab abis LeMak2 kat badan aku tErbakar..kat laut siaNg2 ni panas!!
pastu

aku rase aku tak la pakai kain macam mak cik dalam gambar diatas la kot...
pakai seluar la kan ? huhu
takkan nak pakai bikini plak kan ? dahsyat la nelayan pakai bikini?
Ngeeeeeee T_____T

Tiap hari dapat makan Ikan dan makanan laut yang frEsh2..
udang..ketam...sotong dan udanG Lipan (ada orang panggil udang ketak)
Sedap wooo..huh ..tak de la makan ayam cucuk je kan ? ahaxxx

Cilok kat Cik Google jew ... :)


Misti kulit aku gelap..(macam la sekarang ni putih? huhu
maksudnya lagi gelap la dari sekarang kan ?

pada waktu macam sekarang ni misti aku tengah tarik jala kat tengah panas
pakai topi mengkuang...

bau hanyir ikan ...

tak pun kutip ikan yang lekat kat jala dan masukkan dalam bekas ..

huh..susahnya nak dapatkan duit dan sesuap nasi kan ?
kenapa la ade orang yang tak bersyukur ngan keje yang dia ada?
(kadang-kadang aku la orang tu ..huhu ..sbb ble cuti nak start keje je..mak aih ..
punya la liat..bangun pagi macam nak nanges!!! )


keje duduk je atas kerusi,
dalam aircond lagi ...
siap boley berpesbuk
tenet sana..tenet sini ...
Berblog bagai

tu pun masih rase malas nak keje? ayah aku dulu mase jadi nelayan...misti sgt penat
dah la nak membesarkan kami 5 beradik..
nak sekolahkan ...nak makan ...huhu

aduyai....o.k la ye...rase cam insaf sekejap...
sekarang nak sambung wat keje ye ...
dah...dah.... anda pun sila la buat keje ye ... huhuhu










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

mEk nOr ...LaWak kau mEmaNg spOntan..T___T

Bismillah ....

^__________^
sEnyum dulu yE...sEbab aku tEngah tErsEngEh-sEngEh sambil taip Entry ni ...
mulE aku nak bagitau sapE mEk nor tu ...
dia tu RoommatE aku....dulu roommatE masE kat Poli..
sEkarang dah jadi roommatE rumah sEwa plak yE ...

sEmalam masa tEngak lEpak-lEpak atas katil sEmEntara nak lElapkan mata
aku pun bErborak la ngan dia...

masE tu dia tEngah bEleK-bElek hand phone dia
aku pulak ngah bace majalah pengantin ...
pastu dia tanyE aku....

Nor : " Ross ko adE tak lagu Rihanna?"
aku : Lagu yang manE ni ? tajuk apE?
Nor : ala, lagu yang baru tu ? yang sElalu main kat radio tu ?
Aku : yEla...ape tajuknya? aku lagu mElayu ngan indon banyak la ....lagu omputih ni adE la ckEt2...
Nor : ala...aku rasE tajuk lagu tu "TONE"
Aku : TonE ? tak pErnah plak dEngar lagu Rihanna tajuk tonE ? knapE ko rasE tajuk dia Tone?
Nor : sEbab aku tEngok kat tibi dia cakap "untuk dapatkan lagu ini taip On Tone dan hantarkan ke ..bla...bla..bla...
Aku : ...............................wakakakkakakakkakakak............

wah..seksinya kau Rihanna...haish Hot..hot

sabo jEla...ngan mukE kering jE dia jawab..aduhai kawanku ...

so sEkarang aku dah tau dah lagu apE yang dia nak tu ...
lagu : LovE thE way you Lie ......bukannya tone ...hahahah

~____^







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

PeNjaGa KaUnteR t|ket Bas KBES KaMunT|ng yang cant|k tap| b|adap

Bismillah....

haritu aku ada cakap nak cErita pErkara yang tak bEst sEpanjang pErcutianku
di kampung halaman kan ?

kEjadian ni bErlaku masa aku nak balik kE KL
Dari KL balik kE pErak mYdEar yang hantarkan ....
cuti panjang jadi dia tak dE la stay lamE kat umah aku.......
jadi balik dr kg ke KL ngan bas la....tikEt adik aku dah blikan sEminggu awal...

masE balik rumah tu , ayah aku cakap tak pE la nanti nak balik KL
ayah hantar lE ke kamunting ...
wa...sEnang sikit hatiku ...
tapi tEtiba pada hari Jumaat tu bos dia call soh dia kEjE plak pada hari yang tErsEbut
aduhai...StrEss jugakla mendEngarkan khabar bErita tu ...

tapi tak pE la ..sEbagai anak yang tak nak mEnyusahkan mak bapak ..
(baik konon...BwueEeeeEEkk )
aku dEngan rEla hati cakap kat ayah aku aku balik naik bas jela dari rumah kE
stEsEn bas Kamunting .......

sampai je hari tErsEbut....aku bangun awal dan memulakan pErajalanan
sEcara solo sEawal jam 8.00 pagi dari Pantai rEmis...dEngan tambang RM 5.50
tikEt bas aku kol 10.00 de Kamunting

kona kanan...kona kiri...brEk sana brEk sini...
jam 9.10 a.m aku sampai la kat Taiping....
so that ...I have to go to Kamunting plak yE..

pikir punyE pikir...aku rasE kalo naik bas ..
macam buang masE plak nak kE kamunting tu ..
karang bErenti sana..bErEnti sini lambat palk aku sampai ..
so aku ambik tEksi ...
RM 10.00 yE tambangnyE ...huhu

borak punya borang ngan pak cik tEksi tu...
Erkkkk...sampai al kat stEsEn bas kamunting....

Ni gambar hiasan je bukan kaunter yang dicEritakan ye kawan2...huhu

So, aku pun tEngok ade 3 buah bas konsortium kat situ ..
yang adE orang aE 1 buah je dua lagi pintunya masih bErtutup...

dEngan sopannya aku pun pi la kat kauntEr tikEt tu ...
aku nampak adE gadis bErtudung yang cantik la jugak kan ..

aku tanye dia :

"Dik, Bas kE KL pukul 10.00 dah sampai kE ? "

pastu dia hulurkan tanagn dan ambik tiket aku ...
pastu dengan tak sEmEna-mEna...dia cakap

"nampak tak tu (sambil tunjuk kat cermin kaunter tu ) nampak tak dia tulis bas pukul brapE dan No.PlatE apE? nanti bilE bas kol 10.00 sampai tEngok dia tulis kol 10 dan salin no.platE bas tu"

(aku dah lamE tak naik bas kat Kamunting sEbab selalunya aku naik kat pantai rEmis je trus kE KL, tapi raya Cina ni tikEt dah abis , jadi aku tak familiar sgt ngan bas2 kat ctu )

Huh....bErbudi bahasanya dia ?
terkEjut la aku...patut kE dia jawab cam tu ?
aku tanyE dia Elok-Elok o.k

cogan kata KBES bukan main sEdap lagi
"serving you is our previllage, your satisfaction is our commitment"

seb baik aku tak snap je pic dia lEtak kat sini...
tak baik pulak kan buat macam tu ...huhuhu
aduh..panas plak hati..da la dari pagi aku naik bas tukar bas...tanyE elok2 tEtiba jawapannya macam tu plak.....

tak pE la ni first timE dia cakap camtu....aku maafkan jEla...datang bulan kot
huhuhuhu

tapi...kalau korang la keje kat kauntEr...manE2 kauntEr yang dEal ngan orang...
sebolEhnya jawab la dEngan baik....jawapan ringkas tak pE yang pEnting sopan , orang pun tak sakit hati ....kan???? huhu











Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

ScAnda| BarU c|k mAwaR

Bismillah.......
Hoh....tajuk tak boleh bla....
aku ni layak ke nak ade scandal mendal nih ?
huhuhu.....sure la tak termasuk dlm ranking...hok..hok...

disqualified ...hahahha

toink..toink....trus pengsan.....

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

tapi ape yang aku nak bagitau ...
aku memang teruja dengan kehadiran dia dalam hidup ku...
dia sangat manja dan menggoda
rase macam hari-hari nak cium nak gomol-gomol dia .....
huhuhu...nampak macam gelojoh la plak ..
ahaxxx ....
T_____T

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

malas nak citer panjang lagi...meh aku kenalkan...


lets meet my Arjuna ...

Comel tak Juna??? alala...
cakap la comel...kalo tak kecik hati tau ...huhu
(motif yang langsung tak kukuh nak kecik2 hati ni)
huhuhuhu



Miss u lah Juna....







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

setelah sek|an lama tak men|kmat| "yat - yat"

Bismillah....
ape khabar semua ?
misti jawapannya khabar bermalas-malasan...huhu
sungguh malas nak masuk office setelah seminggu bercoti di kampung halaman terchenta ...hihi

banyak sebenarnya kalo nak diceritakan ...tapi kita cerita yang best-best la dulu kan ?
yang tak brape nak best kita kemudiankan sikit ye...

minggu lepas pada hari jumaat
kami sekeluarga telah keluar berjimba-jimba ditepian pantai
sangat seronok ....berendam sampai kecut2.... jari ye...hihihi
dan bertambah seronok ble dapat jumpe Cik Daah
my Ex-Housemate ....tak janji pun tapi terjumpe
lame btol tak jumpe dia...terubat jugak rindu ...huhuhu :P
Sempat plak bergambar ngan miau-Miau Cik da...PiQa kiut ...hihi :)

o.k..o.k....kembali kepada tajuk utama ye ....
btol dah lame tak makan yat-yat ni ...3 tahun ada la kot ...
sebab dah lame tak pi mandi-manda kat pantai ....huhu
korang tau ke yat-yat tu ape ?
bukan biskut tau ....bukan juga nama timangan orang...hihi

tapi


sejenis makanan laut ye kawan-kawan....

Sedap..rangup...yummy-yummy


yang ni yang belum dimasak .......
dan yang ni pulak yang telah digoreng bersama tepung Kentucky....huhu
kruuuppppp....krupppp...

kalau pegi bermandi manda kat pantai try la cari.....ade brannn??? hihi









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.