Kerja yang tak pernah habis

Bismillah .........
Knape sunyi je ni?
apesal Cik Mawar keseorangan nih?
mane diorang?

tengok jam ....10.00 a.m ?
awal algi? diorang mane? tak keje kew?
alahai
tengok kalendar ...
19 Mac 2011

Owhhhhhhhhhhh

SABTU rupenya ....
knape Cik Mawar kat ofis?
patutnya time ni dah sampai The Curve?
Merong Mahawangsa?
huhuhu

Cik Mawar kena koje ....koje...koje..
Bosannya
Kursus dan assignment yang banyak
sungguh malas :P






Byeee.....
Cik Mawar berkursus
dari 16-31 Mac 2011
nanti ade mase bersiaran lagi :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Si Budak berdua


Bismillah :)
Cepat betul update belog hari ni ...
pagi je dah dua N3...hahahaha

almaklumlah .... Boss tak de ...
bercuti seminggu sempena perkahwinan anak sulung beliau
Selamat pengantin baru , semoga berkekalan ke anak cucu ye :)

balik kampung 2 hari...
rase macam tak puas ...nak balik lelame
huhu...tapi ape kan daya ....koje ...
tak boleh la nak cuti lelame ...
masa balik tu sempat jugak merakamkan aksi
dua beradik lain mak lain ayah ni ....
rapat je diorang berdua nih :)

sape lagi kalau bukan Si Arjuna ngan Dak Kitty
datangnya budak dua ekor ni dapat jugaklah gantikan Miraj yang dah lama hilang :'( Mari berkenalan...inilah Kitty sibulu putih
dia ni rajin cuci bulu dia....huhu
sebab tu bulu dia putih bersih :)


Arjuna ni budak nakal ...
balik haritu , kononnya nak la bagi dia minum susu ngan botol susu yang Cik Mawar belikan haritu , dengan bersemangat bancuh susu dan bagi dia minum...
sampai berdecit-decit dia minum susu...
Skali tarik botol susu tu ....... Puting getah susu tu
dah tak de !!! Juna dah TELAN????
aduhai risau btol aku ...
ade la dalam seinci puting tu ....aduhai..
knapela gelojoh sgt ko nih Juna...huhu
Mudah-mudahan ko tak pape ...
tengok lpas bagi dia susu tu o.k je tak de plak tanda-tanda tercekik ke ...
tapi masih risau :(

Kitty Smile ....peace :)
aksi dak Juna atas kotak :P

Tengah kusyuk basuh muke :)









nanti dah ade rumah sendiri mau cari peneman macam ni jugak :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Jauh tap| dEkaT

Bismillah ....
pagi selasa yang suam-suam kuku... :)
almaklumlah setelah bercuti 3 hari,
bila nak masuk ke pffice balik mule lah rase suam-suam kuku :P

tapi ....
Pagi ni jadi Indah bila bukak je belog dapat kad dari
Cik amy sensei :)
huhu....
ni dah kali kedua tau dapat dari cik amy sensei .
sebelum ni dapat yang semerah hati cik amy
setelah rasenya hampir 3 tahun berkenalan di alam maya ni ....

kalau ade yang tringin nak berkenal-kenalan dengan beliau yang baik hati nih..
silalah terjag belog beliau :)






Thanks Cik Amy Sensei for the lovely card :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

B|La HouSeMatE BuAt pEraNgai Part II


Bismillah ....
alhamdulillah dapat juga berjumpa dengan jumaat kali ni ...
sepatutnya hari ni happy ....sebab esok nak balik kampung...
tapi ...pepagi lagi mood Cik Mawar telah di spoilkan oleh budak bertuah nih...
hisssssssssssssshhhhh sabo jelah...


Dulu Cik Mawar penah cerita dah pasal budak nih...
lambat bayar duit sewa rumah
bulan ni dia buat lagik....
lagi teruk kali ni ...memang menguji kesabaran btol lah ...

Semalam Cik Mawar sampai tak boleh tido fikirkan pasal budak ni
macammane cik mawar nak bgtau kat Derik Si tuan rumah nih
sepatutnya hari ni dah bank in duit kat Deric...
kali ni , budak ni bukan je tak bayar duit sewa bilik dia..
tapi duit roommate dia dan sorang lagi kakak bilik sebelah...
jumlah kesemuanya RM 510

takkan RM 510 ni pun Cik Mawar yang nak kena dulukan duit?
Oh no way.... Cik Mawar bukan cap duit ye !!
kali ni tanggung sendiri ...
semalam kol 3.45 pagi Cik Mawar terjage dr tido
pastu terus terfikirkan budak ni lagi ...
terus Cik Mawar hantar sms cinta kat dia

" F****, tolong ye bayar sewa f**** + A*** = RM 355 ( A bgtau akak dia dah bayar kat kamu)
dan sewa Kak N*** RM 155 ( Kak N pun bgtau akak yang dia dah bayar dekat kamu)
Jumlah keseluruhan RM510, Kalau kamu tak gaji lagi , bayar dulu bahagian A*** dengan Kak N*** punya dulu. "
11-March-2011 04.12 am

pastu pagi tadi dia reply sms chinta ku itu

"mmg dorg dh bg dwt kt F****....sekarang beg dwt F**** ilang dlm tren skali ngan cash sewa sume..sbb tu f**** tak balik uma...segan sgt ngn akk....ni F**** try pnjm ngn kwn2..tggu jap ek kak...dpt je trus F**** bank in ...mgkn f**** akan pndah kot sbb dh segan sgt ngan akak..sory ye sume ni x sgje....."
11-March-2011 7.17 am

aduhai....kalau btol duit dia ilang...Cik Mawar memang lah kesian..
tapi kalau dia tipu lagik macmmane?

bulan lepas dia cakap hari rabu dia dah bank in duit
tapi cek tak de ...
dia cakap gune Cimb Clik 3 hari baru masuk ...
ait....cik mawar pun pakai Cimb click...transfer duit ke Cimb jugak tak de nya samapi 3 hari
waktu tu jugak trus masuk
tu pun lpas 3 hari tak pun masuk duit ? ape kes ?
sape pulak nak kesiankan Cik Mawar nih? huhuhu

bulan lepas dia borak-borak dia gtau
"saya sibuk sikit kak abg sy nak kawen, kitorang biasa adik beradik kawen kitorang masing2 sponsor"
amboi...sponsor abg sampai lambat bayar sewa ? ape kes
abg nak kawen bulan 8 ? sekarang dia dah sibuk?
abis Cik Mawar yang nak kawen lagi 2 3 bulan nih ? ape cerita pulak ?
dah Cik Mawar pulak yang kna dulukan duit bayar sewa dia?









korang agak boleh percaya ke ? huhuhu
T_____T

....pening lagik ....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

mEmBer - 'Body OdoR'


Bismillah


adeh...ulser la pulak kat bibir nih...sakit woo..
nak makan pun susah ..dah la terkena plak kat gigi taring nih!! huhu
sabo jelah....kna la minum air banyak camnih ..
sekarang ni dah la musim tak menentu....pagi hujan, tengahari panas terik gile

***********************************************************************************
korang,
pernah tak ade kawan atau rakan sebilik/ serumah /sedara-mara
yang ade bau badan? (body odor)


dulu masa Cik Mawar study, ada la sorang member nih..
bilik dia dekat la ngan bilik Cik Mawar (dok Kamsis)
tapi dia duduk sorang kat bilik tu , oleh kerana itu...
dia selalu la datang lepak kat bilik Cik Mawar

balik kelas je bertenggek kat bilik kami
pastu yang jadik masalahnya ...kat dia nih ade
bau semacam cket...bau mashemmm...
bau badan ni kalaudiri sendiri takkan bau kan?
orang lain je yang akan bau ...
aduyai..kembang kempis hidung ni kalo dia datang lepas balik kelas

nak bagitau tak sampai hati pulak
so setakat sound cket2 jela...bagi hint jela
macam cakap kat dia

"Ko nih balik kelas terus ar pegi mandi baru datang lepak"

tapi sayangnya dia ni macam tak brape nak paham...huhu
oleh kerana ke tak pahaman beliau..
tiap kali dia datang bilik kitorang trus siap2 ambik baldi bgtau dia nak pi mandi,
so dia pun cbuk2 gak la nak ikot mandi skali...huhu

sepatutnya , ape yang patut kita buat kalau ade kawan yang ada masalah macam ni ?






so lepas ni balik dari office ke, dari kelas ke atau balik dari shopping ke , kalau ade kawan yang sound soh pi mandi dulu tu paham -paham la maknenya ye...huhu..jgan wat bodoh plak..kesian kawan tu kembang-kempis hidung dia terbaukan wangian original anda :P



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

F|rst t|me mEn|pu !!

Bismillah ........

bosan sungguh hari ni ...
bos pun dah pegi meeting...so mau update n3 ke-2 untuk hari ni yew ...
huhu...Cik Mawar terrajin :P
dah la n3 pagi tadi panjang berjela...ni nak wat n3 kedua plak?
hihihi ..Virus terrajin dah melanda apesalahnya kan ?

Korang pernah menipu tak ?
tak pernah ? Tipu lah? tengok nak menipu la tu ? huhu
tu dah mula tipu .....rasenay tak de la kot orang yang tak pernah tipu kan ?

Ni nak cerita ...masa zaman aku sgt jahat !! huhu
tapi tak de la sejahat bunuh orang kan ? jahat menipu je..ahaxx

rasanya kejadian tu berlaku pada tahun 2005
mase tu aku bersama kak Gee duduk serumah ngan lagi 4 orang Orang istimewa
Pekak dan bisu
jadi 6 orang la untuk 3 bilik ...
lokasi rumah kat Ampang

Syiokk ooo naik roller coaster ..tiang goyang tuh !!..
rase macam darah tinggal sesudu


Pada suatu pagi...
budak rumah aku yang istimewa tu
Rie nama dia ...
ajak kitorang pegi Times Square main kat Cosmo World tu

makanya tengahari tu berangkatlah kami berenam ke Times Square
pastu sampai kat Cosmo World tu Rie ngan sorang lagi lupe nama ape ntah dah beratur
kitorang yang lain kat belakang ....
pastu ngan slambernya dia bgtau nak tiket OKU untuk 6 orang !!
maknenya termasuk aku ngan kak Gee
tak pasal-pasa jadik OKU uolss...

Gilo

dapat la half prize tu...muroh la cket
tapi terpaksa la tangan tu dok menggawang2 berbahasa isyarat
tak boleh la nak jerit atau gelak kuat2...hahaha
padan muko

selama lebih kurang 2 jam kat dalam Cosmo World tu
makanya tak la terkeluar setitik pun suara dari kami berdua
yang lain tu dah memang bisu dan pekak memang la tak kuar suara ...hihihi
bahaya sebab pakai gelang yang dia bagi kat tangan tu untuk OKU

Jahatkan? Menipu kat situ?..tapi bukan kami yang tipu tapi Rie la
kami bersubahat jew :P
gatal pegi cakap 6 orang buat ape?
takkan dia dah cakap kitorang pun OKU tetiba kitorang nak menidakkannya plak
kesian la kat Rie kan ?

Oh Cosmo Worl Times Square
maafkan kami yang tak sengaja nih ...
maafkan kami..maafkan kami...maafkan kami ...
dalam nada lagu P.Ramlee Pendekar Bujang lapok







tak sengaja tipu..tak pe kan ? :p

tapi tu la kali pertama dan terakhir buat camtu
tak baik wooo
berdosa tau tipu-tipu nih ...
seb baik naik Roller coaster tu tak jatuh..tipu sgt ..
haish ..adik-adik kalo bace jangan ye buat macam ni
salah!!!

T_______T


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

127 Hours

Bismillah...

Semalam balik dari office trus pegi Ikea ...
jalan-jalan ...makan karipap IKEA yang femes tu ?
..Karipap yang ada inti bersama telur kat dalam ...
yummy...yummy ..

pastu...nak balik pun rase macam awal lagi..
so pi la cineplex nak tengok wayang ..
tak de cerita yang best sgt pun..
tapi my Ling-ling cakap nak tengok cerita 127..

so xpelah... o.k je ..
wayang start kol 9.00 malam..
mmm..o.k gak ..sempat makan, solat sume ..

kali ni Cik Mawar dah cakapkan haritu ..
kalau ade yang dok tergoyang-goyang kat kerusi,
nak cucuk kaki dia ngan jarum !! huhu
gila kejam

tapi semalam Cik Mawar tak buat pun begitu ..
sebabnya..orang yg dok kat belakang semalam
bersopan santun dan berhemah ye...
dia dok diam je ..hihi..macam tu baru tenang nak menonton :)

so...mai nak review sikit sampai habis cerita ni.

mula-mula rasa nak tengok cerita ni sebab
Sidia la sibuk sgt nak tengok...

kata dia cerita ni kisah mamat yang mungkin sesat, terjatuh dalam canyon (gaung)
terperangkap kat situ, tak dapat keluar , ikhtiar hidup ??
so o.k la ...layan jela kan??..

start cerita

semuanya o.k....
seorang jurutera kacak
Aron Ralston lakonan James Franco
yang telah pergi seorang diri ... menghikingkan dirinya
ke Blue John Canyon berdekatan dengan Moab Utah

masa beliau berbasikan meredah gaung-gaung disitu
nampak sangat best
terfikir jugak kat kepala aku nih...
brand apekah basikal yang beliau gunakan ?
tahan lasak o.k ..walaupun terpelanting dan terjatuh pun
basikal tu nampak tak bermasalah pun ? huhu
Opss iklan basikal sekejap :P

o.k..ketika dalam perjalanan beliau menikmati keindahan alam tersebut
beliau terjumpa dengan dua orang minah ni...sesat !
pastu dengan baik hati dia tunjukkan jalan kat diorang nih..
pastu ade sikit saspen..
diorang masa tu melalui dua rekahan sempit dan terdapat lubang terus sampai ke bawah ..
pastu dengan slamber kodoknya mamat ni terus melungsurkan badan dia jatuh terus dalam lopak air besar kat bawah rekahan gaung tu ..

terkejut gak aku mula-mula..
ingatkan dia tergelungsur ..rupanya sengaja!!...ceh...

pastu lpas puas bermandi-manda..
dua orang gadis tadi pun dah nak blah dari situ ..
sebelum berlalu diorang sempat bergambar dan
menjemput si Ralston ke party kat tempat diorang ..

lpas diorang blah...si Aron Ralston ni pun meneruskan perjalanan beliau ..
berjalan kat celah-celah lubang..lalu celah rekahan batu
pastu...tiba-tiba ..dia paut kat satu batu bulat tu
ntah macammane ....

batu tu tak kukuh rupanya ..
dia tergelincir jatuh bersama batu bulat tersebut ..
dengan tak semena-mena
Batu tu telah menyepit tangan beliau ..
OMG...

aku dah tutup muka mase nih!!!
Sungguh ngeri o.k

kalau aku kat situasi dia...
tak dapat nak bayangkan ...mau meraung bagai nak gila..
dah la beliau pegi kesana tanpa memberitahu kepada sesiapa pun
jadi kalau hilang pun orang takkan tau nak cari kat mana...

pastu dengan kedaan tersepit tu ...nak duduk pun tak boleh ...
tido pun berdiri ...bekalan air beliau dah makin kurang ...
Si Ralston ni telah pun merakamkan apa yang terjadi kepada beliau ..
Perakam video tu lah jadi peneman setia dia...

sampai hari ke tiga...bekalan air dah makin kurang
dia ada bagitau berapa ml je air dia yang tinggal..
tapi aku lupe :p

akhirnya dia terpaksa minum air kencing dia sendiri!!!
OMG
Eeeuuuwwww...wekss..
beliau mula berimaginasi yang macam-macam..
bayangan minuman yang sedap , bayangan kekasih beliau , ahli keluarga
dan mula menyesal dalam beberapa perkara...

Selain itu suatu hari terdengar bunyi dentuman petir yang kuat dan awan hitam berarak..
beliau mula menadah air ..
dan akhirnya lubang tempat beliau tersepit telah dipenuhi air ..
dengan bantuan air yang banyak beliau telah berjaya melepaskan diri dan drive kereta ke rumah aweksnya ...namum kekasihnya itu enggan membantu..

sekaliiii...dia berangan lagi rupanya !!!
aku dah lega la dia dah lepas dari batu tu ...
rupanya tipah tertipu!..huhu
angan-angan semata-mata

Si Ralston juga ada melakukan beberapa aksi terlampau extreme
Beliau telah cuba menjerut lengan beliau dengan tali dan mencucuk tangan beliau dengan pisau serbaguna buatan China dia yang bagitau ye kalo tak aku pun tak tau
cucukan tu sampai ke tulang...OMG
sekali lagi aku tengok wayang dicelah-celah jari ...hahahaha
tapi tak berhasil ye..cucuk buat sakit je...hish !!!

masa ni aku nak pikir 24 jam kali 3 pun dah tak boleh..
kepala aku pulak yang pening memikirkan keadaan mamat nih..
macammane dia nak lepaskan diri..betapa sakit tangan yang dah tersepit tu
dan mati ke dia...huhu

dan akhir sekali...aku singkatkan la ...
n3 panjang-panjang buat orang malas nak bace sampai habis :P

setelah 5 hari beliau pun dah tak larat ..
berpanas dan sejuk...dan panas ..dan sejuk..
tanpa makanan...beliau nampak sgt teruk..
mata lebam dan cengkung...

pada suatu pagi...dengan kudrat yang ada ..
beliau telah merentap tangan beliau sampai patah tulang
rentap skali lagi sampai betul2 dah patah tulang tu ..
dengan bekalan pisau serbaguna yang tumpul!!!
beliau telah memotong tangannya!!!!!
Waaa.....tak leh tengok...Boleh pitam Wooo...

last skali, beliau telah terselamat tanpa sebelah tangan
(tangan yang dah dipotong tu masih ada kat batu yang tersepit tu)
Diselamatkan dengan helikopter ....

-tamat -









Moral Of The Story

Berpantang ajal sebelum maut
jangan panik kalau berlaku sesuatu musibah
Kalau nak kemana-mana SILA BAGITAU KEPADA ORANG LAIN (family)
Jangan terlalu berani
dan
Dimana ada usaha disitu ada jalan ....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

BrEaD |s Roti



Bismillah ....
grrr....sejuk plak pagi ni...
mane tak sejuk...hujan sejak awal pagi tadi lagi...
pastu bile sejuk..pakej la sekali ngan mengantok?..
sudahnya dah berkali-kali menguap ...huhu

petang semalam balik dari ofis pun hujan jugak ...
lebat giler...hujan yang diikuti kilat sabung menyabung ..
takot woo..

sampai je kat umah tak de orang ..
terkedip-kedip sensorang...haish ..bosan sungguh
nak bukak tb takot plak
kilat petir berdentum-dentum kat luar nun..
dah la umah tingkat 8 rase cam dekat je kilat kat langit tu ..
(macam la tingkat 8 tu tinggi beno..kalo dah penakot tu macam-macam la bunyinya :P )

pegi dapur bukak peti es ..
tengok ade roti ...separuh lagi ...tengok expired date 07/03/2011
ala...hari ni last...takkan nak celop kopi semua roti ni..
mau kembang tekak nih...huhu

pastu tengok ade

tuna, mayonis ngan sos..
nak bakar pun takde oven ... biasa la dok rumah bujang
serba simple lagi kekuranagn :P
(padahal rumah sewa orang lain ade je benda alah ni umah aku je yang tak de lagi kekurangan)

jadi dengan skil yang tak seberapa ...
aku pun try la goreng bahan-bahan tadi ..
pastu dengan hujan yang berderu-deru kat luar tu

nilah hasilnya

(。♥‿♥。)

makan tengah panas-panas memang sedap ...
itu yang dah geget baru teringat nak snap gambo...
tak senonoh btol la :P








kalau la ade oven kat umah semalam ..
teringin rasenya nak buat resepi nih
haish ....trase cam nak beli oven la pulak ? camno?
nak kna kumpul duit Nuffnang la nak beli oven :P





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Ant|nG-aNt|nG tuDung VS KaVaD|


Bismillah ....

al-kisahnya
Hari minggu yang lalu ....kitorang pegi la Dataran Merdeka...
Tengok sambutan hari Tentera Darat ke 78 tu ..
Best wo..gambar pun ade gak snap...tapi hari ni lupe nak bawak memory card..
so esok-esok la kalau ade mase aku upload ...

masa tengah orang ramai-ramai tu ....
banayk la anak-anak gadis...
mak-mak gadis pun ade la jugak yang pakai tudung anting-anting ..
pastu...adela sorang minah ni ..dok libas-libas kan anting-anting dia tu ..
rimas ke panas ke aku pon tak tau la ...

pastu ternampak la pulak kat Si Dia
dia cakap kat aku

" Cube kamu tengok tu , pakai tudung kavadi pastu dok libas2 pulak..karang terkena orang sebelah macammane? "
(⊙_◎)
aku jawab :

"adeke pulak, tak penah lagi dengar orang cedera kena libas ngan anting2 tudung tu "

Ling-ling cakap :

"kamu tak payah nak pakai tudung mengarut-ngarut camtu ? "

aku jawab :

hah????? apesal pulak..tak up to date la kamu nih "

Ling-ling cakap :

Up to date apekebendanya dah rupe macam kavadi?

aku jawab :

" Kavadi?? mengarut? mane same...ade ke nak same kan tudung ngan kavadi ?

Ling-ling jawab :

abistu? tergayut-gayut tak same ke cam kavadi?

aku :

(◑﹏◐)


Kenapa la imaginasi dia luar biasa sangat nih? huhuhu







(◠‿◠)




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Oya ...Child : Ryoya Lucky Draw

Bismillah....
wah..dah lame juga Cik Mawar tak menjoinkan diri dengan contest-montest ni..
skal da kna TAG pulak oleh Cik Lya Warna ...huhu
oleh hal yang sedemikian rupe....
Cik Mawar merajinkan diri menjoin Ryoya Lucky draw nih... :)


First round,
No.1 & 2, buat boleh, tak buat pun ok..

1. Post entry of this 'Ryoya Lucky Draw' - Siappp !!

2. Tagged - Minimum = 3 persons..Maximum =Unlimited
yeaahh..kita tengok sapa yang kena...huhu

1. Cik Layaleya
2. amyliana
3. Rose Cantik

Yang no.3 ni wajib..
3. Give your blog URL & email address kat komen ni or email at

dream_ryoya@yahoo.com

Due date : on 8 March 2011...
Limit to 100 contestants/guests only..Campur yang komen + bagi email sekali ye..

There are prizes/free gifts will be given....
Ada topi,shawl,souvenir from Aussie,exclusive pen,cermin Vietnam & lain-lain lagi... Siapa yang beri details seperti dikatakan pada no.3 layak ke next round....(limit:100orang sahaja)

Last round,
" I will tell you all after the due date ya..What to do....Stay tune !!!
Then, baru tau result Lucky Draw.. "

Bonus part,
"After the last round settle, whoever take part in this GA, I will 'Follow' your blog..."






moh le kite join...bertuah atau tak jadi perkara 2
yang penting support antara blogger...huhuhu





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

SeDiakaN jaRum sEbeLum TeNgok WayanG


Bismillah...

eh..apesal yek sejak dua-tiga harini selalu terjaga awal...
dalam kol 4 lebey atau kol 5 dah terjaga dalam keadaan terkejut? hish..
terkejut sebab terasa macam dah lambat nak pegi keje? huhu
knape ek?
ke sebab asyik fikir nak pegi keje sampai jadik camtu?
rajin la sgt konon :P
tapi, selama aku kerja 6 tahun ni, tak pernah lagi kot terbangun lewat pegi kerja..
boleh dijadikan contoh ye kawan-kawan..hahaha.....perasan

**********************************************************************************

o.k..o.k... balik kepada tajuk
lepas beberapa kali terkena...
cik mawar nak bawak jarum pulak lpas ni kalau pegi tengok wayang...
nak tau kenapa ?

hhishhh...geram je ...
marah tak ?
kalau monyet orang yang tak tau dok diam
yang duduk kat belakang anda ketika tengok wayang ?

kaki diletakkan di belakang kerusi bahagian kepala anda ?
diikuti dengan goyangang daripada kakinya ?
geram betul...spesis apekah ni?
bengap ke ape? kaki letak kat kpala orang?
apesal ? kaki ko panjang sangat ke?
ke terkena sawan tarik tu yang tergoyang-goyang tu?

tak pun...kaki disuakan kat bahagian ruang tengah antara dua tempat duduk..
terjulur kat tepi muke kita...
Oit...stokin pulak tak basuh dua minggu ..
maseemmm tau tak ...ilang fell orang nak tengok wayang...

Jason Statham- The Mechanic
-Transporter 3
-The Expendables


So lepas ni jangan marah ye kalau
tengah ko felling2 goyang kaki ...
tak pun tengah sedap regangkan kaki julur kat celah kerusi orang
tiba-tiba ...
Ouchhh...terasa macam ade benda mencucuk kaki...
tu tandanya kaki kau perlu diajar ...huhuhu

jadi kalau ade sesapa pernah lalui perkara yang sama..
marilah kita bawak jarum bersama-sama buat teman mase tengok wayang ..
tak kisahlah jarum ape pun..

jarum peniti ke, jarum keronsang ke jangan cucuk ngan jarum HIV sudah ...huhu
dan jangan la cucuk sungguh2 pulak..karang berdarah plak kaki orang tu ...
cucuk-cucuk manje je...
cucuk peringatan

T___T








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Tak dapat d|alam Nyata, alam Maya pun bOley Ma !!

Bismillah ...

sob...sob....dalam mood yang sedih ku gagahkan juga untuk mEnaip
bait-bait kata ...Cewah...tipu..tak sedih pon sebenarnya
cume rasa tak syiok jew..huhu

aduhai...dah excited dah ni...
weekend siap meronda satu uptown Kota Damsyik cari
memang banyak ..tapi mak aih..mahai la pulak ..
nak beli boleh la ..tapi bile hujung bulan nak makan ape
pasir meggi? biskut mery?
haish ... tak boleh jadi..

pueh cari kat situ pi pulak Giant Kota Damsyik..
ade! ..cantik...rase macam nak geget2...
sangat comel dan manja..
bila tanye harga ? RM 1200?
aiyak...mahal jugak ...
kaki mule penat ...badan mule lesu...

balik rumah ...berehat,
tapi masih bersemangat nak sambung pencarian esok ..
malam tu ..tanye ira ngan azie
diorang cakap boleh..diorang pun suke ...

nak tido
borak la pulak ngan Mek Nor ( roommate)

Cik Mawar : Mek Nor, aku ingat nak bela kucing la....boleh tak ?
(perlu la tanye diorang sbb dah menyewa skali kan ?)

Mek Nor : Hah???? Kucing?????? arghhh...
tak payah la ...aku ada asthma tak suke la bulu ngan bau2 kucing tu ........

Cik Mawar : (dah mule sedih) ala, ni bukan kucing biasa , ni yang cantik tu ...
aku bli la pasir yang absorb bau tu ...

Mek Nor : tak boleh...aku alergic ngan bulu dia ...karang aku sesak napas macammane?

Cik Mawar : ala, aku panggil la ambulance , bomba, fru , polis...



.................sob.....sob...sob.. terbantut sudah hasrat ku ..................


tak pe lah ...nanti aku dah duduk rumah sendiri! aku tetap nak bela KUCING !
so buat sementara waktu ni...
aku bela kat cni jela...
Korang jgn cuit2 dia..karang dia ngap jari korang tau ...huhu










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

teka - tek|- tekuk

Bismillah ...

mood menulis berlatar belakangkan suara Abby Fana...
Sedap suara dia... dan cantik plak tu
sungguh awet muda beliau....usia tak jadi penghalang o.k
haish...sungguh beruntung Cik Mawar sebab dapat bos yang sporting-morting
time koje boley pasang lagu... tapi ..
ble dah dapat green light tu tak boleh la over-over kan?
pasang slow2 sudah..utk telinga sendiri je ..huhu

actually... tak de cerita menarik hari ni
cume tiba-tiba teringat teka-teki adik cik mawar
mase balik kampung haritu ...

ala teki-teki budak sekolah je ni
saje je nak ajak sume menajamkan minda skali skala...ahaha
padahal tak la mencabar mane pun soklan nye ... :P

Teka-teki tekuk, ular lidi isap rokok?
apekah bendanya ?

dan lagi satu

Kenapa orang sakit gigi?
Kenapa pencuri kena tangkap
dan

kenapa ubi jadi kayu ?

okeh...cube la bg jawapan ?...










nanti Cik Mawar bgtau jawapan yang sebenar..ahax
tapi ni bukan contest tau ..ni saje-saje je...
walau pun Cik Mawar memang tengah fikir-fikir nak menganjurkan contest
tapi tunggu la ye sampai ianya diumumkan kelak ...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.