Lift button


Bismillah ....

hari ni da khamis ...minggu depan dah pun masuk bulan Mei ...
wah ..cepatnya masa berlalu ..
rase macam baru semalam masuk bulan Januari

boleh tak kalau bulan Mei nanti jadi panjang cket?
huhuhu....lagi cepat mase berlalu
rase macam banyak benda yang patut buat tapi tak sempat nak buat

tadi rase cam nak tulis pendek je n3 ni..
tapi baru mukhaddimah da 3 perenggan ...hihi
o.k..straight to the point
Ekceli nak cerita pasal tabiat ...habit ...kelakuan ..kebiasaan manusia

Cik Mawar ni tak tau la knape ...
tapi Cik Mawar rase macam tak brape nak suke ..
rase sakit mate pun ade ...
bile ...

balik rumah nak naik lif ...
Cik Mawar tekan button 'up' so button tu jadi kaler merah la kan ..
tapi ...bila ade orang lain datang nak naik atas gak ..

tekan lagi button tu ..
datang orang lain tekan lagi ..
tekan lagi dan lagi
semuanya perempuan !!
padahal button tu memang dah merah
lagi annoying bila ditekan-tekannya banyak kali ...
sakit betul mata ..hoho

aduhai ..belajarlah bersabar sikit ..
kalo ko tekan seratus kali pun lif tu takkan jadi makin cepat pintu tu nak bukak
same je ....mungkin dari perbuatan tu takot lagi lambat ade la ...
sebab lif yang dah agak uzur tu terus jahanam ...hish ..








Sekian luahan perasaan pada hari ni T____T




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mango chili simply Thai



AMARAN : Entry yang panjang dan dipenuhi dengan makanan yang lazat ...yummy..yummy !!!

Bismillah...

Thanks to En.Azran yang telah membelanja kami makan tengahari..
memang terbaekkkk....dan sedap..
sampai tersandar kekenyangan ...
alhamdulillah...

so meh view apa yang kami makan ....
Restoran yang dituju : Mango Chili Simply Thai ...
Lokasi : Wangsa Walk, Wangsa Maju..
Branch lain : Giant KinraraPilihan Kak Samsiah : Nasi + Kerabu Mangga + grill chicken
Tomyam yang sungguh kick ....sedap !!!
Tomyam ni ade 2 jenis ...satu kuah kuning/oren
dan satu lagi kaler putih
dua2 pun terbaekkk...

Kitorang pilih yang set kombo
jadi akan ada nasi + kerabu mangga + lauk (ayam, daging, seafood, dll)

pilihan En.Suresh : nasi + ayam + kerabu magga En.Azran sedang memanggil waiters


Yang dipilih En.Faris ..lupe nama ape nasi ni :P This is mine :) nasi + kerabu mangga + daging black paper Siakap sweet sour ...dah abis baru teringat nak snap pic :Pkami semua memilih double layer tea ...
memang best ....gula merah yang didatangkan khas dari sarawak !ayam pandan...isi yang lembut dan sgt sedap

Dan last sekali ...dessert
memang sangat sedap :) Sticky Mango Rice !!!
yang ni wajib cube kalau pegi sane ye...









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

d|buat oRaNg ????

Bismillah ...

fuhhh..fuhhh...tiup sikit banyak habuk la plak ...
seb baik blom bersawang :P ..

*************************************************************************************

kisah seorang sahabat ....
katanya sekarang ni dah single ...
baru break la maknenya ...
kata dia lagi..
sekarang ni makan tak lalu..
tidur tak lena...
mandi tak basah...
walau pun dah break tapi asyik teringat2 pada si ex-bf

walau tak dapat pandang muke..
pandang rumah pun pon o.k
cerobong asap rumah pon o.k
pen pemberian si dia yang dah tak de dakwat pon o.k
tak leh nak add kat FB, view profile je pon jadi lah...

*************************************************************************************

kata dia lagi ...
dia dah terkena buatan orang ???
Buatan ex-bf dia


yeke?
rasenya tak buat pon orang baru2 break...
semua orang pun akan rasa benda yang same kot?
kan????







Kenapa la suke fikir benda yang bukan2? cube kembali ke jalan Yang Esa?
Insyaallah tak de de nak terasa macam terkena buatan2 orang nih...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Isu telur lagi ? - " telur rebusan urine "

Bismillah....

sejak kebelakangan ni kita semua digemparkan dengan berita
penjualan telur kimia tiruan yang di khuatiri memudaratkan kesihatan.....

rase cam risau gak nak makan telur sebarangan sekarang ni ..
makan nasi lemak pun tak ambik telur..hahaha
ni ade lagi satu cerita yang Cik Mawar dapat dari email...
meh nak share ....

RATUSAN telur direbus dengan menggunakan air kencing di wilayah Zhejiang, China dengan menggunakan resipi berusia ribuan tahun lalu.

BEIJING - Sebuah kedai di wilayah Zhejiang , timur China menjual telur yang direbus dengan air kencing budak sekolah dan ia merupakan resipi tradisonal berusia ribuan tahun, lapor sebuah akhbar semalam. Chef makanan tradisonal, Lu Ming berkata, dia mahu mempromosikan semula makanan tradisional itu sehingga ke peringkat antarabangsa. "Air kencing tersebut dikumpul daripada pelajar sekolah lelaki yang berumur 10 tahun, mereka kencing di dalam sebuah tong dan kami mengambil air itu pada setiap hari. "Telur-telur itu akan direbus dalam air kencing tersebut dengan kulitnya," katanya.

Menurutnya, telur tersebut berasa sedap dan berkhasiat untuk menyembuhkan demam selain meningkatkan konsentrasi serta menghilang rasa mengantuk ...

sape yang ade rase ngantuk-ngantuk dan lemah-lemah badan kat office tu,
boleh cuba ye telur rebus ala-ala telur pindang nih...huhu
akibatnya tanggung sendiri o.k Cik Mawar tak nak bertanggungjawab o.k...ahaksss~









sekarang kna berhati-hati dengan apa yang kita makan sehari-hari ..sebab banyak benda pelik-pelik yang dijadikan makanan :P


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

sEnaNg Hat| hat| sEnaNg

Bismillah.......

petang yang suram....
rase cam ade besi duapulohempat kilo tergantung kat bulu mate nih...
lagu pulak kat PC ni pun ...lagu slow jew...hik..hik...lagi la mamai dibuatnya

pastu bkak FB yang julung2 kali ade gambo ...
tapi pagi tadi dah ter 'ade' gambo pulak? hihi
saje..gatei ..
apelagi...syiokla deme dok komen..
macam2 komen ada ....Thanks la uolss yang prihatin itu...
pastu ade jugak yang telah menegur keSEHATan Ku..
yeeaa...memangpon..memang Cik Mawar Sehat ye kawan2...

biasa la ...Senang hati, hati senang.... ayat cik su nih



ni la gambar2 yang telah diupload di FB selama beberapa jam..
beberapa jam je ade..pastu da ilang ...hihi
bukan ape letak lelame takot ade yang nak bakor plak karang? hik..hik...
Chipsmore Ghupenya ye ...tapi kat Blog ni memang akan sentiasa ada...
jarang plak post dlm blog nih Cik Mawar nak delete...
kalo yang da tengok kat FB tak puas..
tengokla kat Belog ni lagi ye...hihi :P

Ceh...poyo je kan...sila jgn kutuk ye










o.k tak pc ni kalau buat banner ? o.k kot ? huhuhu


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Ayam Panggang

Bismillah....

apa khabar sume? fuhh...rindu gak nak blogwalking
tapi dengan azam yang kental nak menghabiskan kursus 2 minggu tersebut ...
Cik mawar telah berjaya menghabiskan saat-saat indah tersebut...

kenapa cakap indah..
sebab dapat kawan-kawan baru ...
dapat ahli kumpulan yang super-duper best ....
miss u all lah..
dapat ilmu baru
dapat makan tengahari yang sedap2
dapat bersukan diwaktu petang ...hohoho ---> tak berapa indah sebenarnya :P

hari ni baru dapat bersiaran...
bersiaran bersama makanan ye hari ni

saat menaip n3 ni...dah blurpppp...
telan air liur..huhu
kalau ade yang melakukan aksi yang sama mase bace n3 ni sowie ek..Ayam Panggang 5 Bintang pantai dalam...Memang sedap
apa yang best sgt ?
Sos dia..mak aih...bau pun dah rase sedap ..
bile makan ..ratah camtu je pun boley licin


Harga boleh tahan la...RM 30 kebawah..
price sebenar lupe...sebab slalu orang blanje ..
Cik Mawar bukak mulut dan ngap saje...hihihi
kalau ade yang tringin nak makan ayam panggang...







try la ayam panggang 5 bintang ni....yummy..yummy :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.