Panasss....


Bismillah

huh!!! awat kenapa la cuaca sekarang ni sangat tidak menentu ??
sekarang ni ....panas nya melampau2...
malam pun panassss......berpeluh2 bila bangun pagi ...hish ..
tak best .......
T_______T
suhu mencecah 37 Darjah Celsius

Teringat dulu mase zaman Cik Mawar kecik2....
pukul 10.00 pagi boleh main masak-masak kat luar lagi ...
tak panas pun...
pukul 3.00 petang dah boleh main polis sentri , main konda-kondi ...
sekarang ni ????
pukul 10.00 pagi? huh...dah panas macam kol 12.00 tengahari
pukul tiga? tok sah cerita la .....panas menggigit2 kulit .....
nak kuar jalan2 pun rase malas
.................................................................................................................

kalau la dapat beristirehat kat kawasan yang cantik ..
sejuk ...nyaman....selesa
best nya ...

oleh kerana tak dapat nak pegi ...
cuci mate sudahhh...huhuhu










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

AmaLan 5s dipejabat


Bismillah ...
salam jumaat ...ait...awat pagi2 lagi dah senyum sampai telinga ni?
Owh...hohoho...esok sabtu ? dah cuti ? patot la senyum je ...hihi

Syokkan cuti ...almaklumlah hari cuti la nak buat aktiviti kan?
tengok macam Cik Lya Colors ...Rajin dia dok masak..bake la...ish2...
boley buat menantu nih...Opss..hihihi

Bila ada Mommy yang sgt rajin macam mommy Athirah pun best jugak ...
tiap hari boley makan sedap2.... :P

Kepada yang susah nak cuti dan rest macam Cik Rose cantik ...
apply la cuti sehari dua...rehat dan tenangkan fikiran ...
kadang2 kita kena manjakan diri kita jugak..kesian dia
hari2 koje..koje..koje..
kalau ikotkan keje tu memang takkan penah abis ....

meh nak share cket .... apa yang Cik Mawar kena buat selain kerja hakiki kat office tiap hari ...
(keje hakiki pun tak de la banyak beno koje nya ...huhu )
Ni la dia.......taraaaa...

amalan 5s di Pejabat ...korang ade kena buat tak ?
nilah hasil kerja kitorang ...
ada yang lain jugak ..malas nak upload banyak2...layan yang ni dulu la ye ... :))
Carta Perbatuan atau carta perlaksanaan..ni pulak Sudut Hijau ... abaikan daun2 yang berguguran tu ...
adik cleaner blom sapu ..Cik Mawar dah snap pic dulu :P



yang ni pulak ...pelan lantai


Carta Aliran pegawai :))

ini sudut QE


dan akhir sekali ...laci meja Cik Mawar ...hihi :))








Selamat Berhujung minggu ye semua ..
Wassalam :))


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

f|rSt deL|vEry


Bismillah ...

saje je gatei nak update ...hahahahha
ni sesi pertama first delivery and last pick up
ceh ko ingat delivery service ke hape cik mawar oit ???? hohoho
...thanks to all my friends yang dah bagi address
tunggu je kad ni sampai o.k .... :) )







kalau ade yang sudi nak terima kad jemputan Cik Mawar,
emailkan alamat kat Cik Mawar ...atau add je FB Cik Mawar ye :) )

Email :mawarberduri09@gmail.my





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Baju Nikah ku musnah !!!!!!!!!!

Bismillah

hai Korangggg ...ape khabar ?
hihihihi...
tak penah nak update pasal kawen tetiba hari ni nak update
pasal baju nikah plak ?
ape kesss?

sebenarnya kes nya begini ...
sebelom cerita dah rase sedihh.... sobb...sobb..

Baju nikah yang ditempah langsung tak menepati citarasa..
totally !! hari Sabtu lepas...dengan excitednya pi la kedai
tempah baju tu ...nak ambik baju Nikah la ni..

Sekali ..masa pakai kat kedai tu da rase cam besar semacam je baju ni ..
(kat kedai tu tak dak cermin yang besaq ..yang boleh nampak dari hujung rambut sampai hujung kaki...so da try baju ...o.k...muat ..(mane tak muat ...beso baju tu o.k )

so da balik umah ...belek skali lagi depan cermin beso ..
bila tengok btol2 mak aih ...Cik Mawar nampak gemuk dan pendek
lepastu pulak..baju tu macam baju tak siap pun ade ...sebab bersambung kat bahagian bawah ..
bawah daripada pinggang ....aduyai ...tak berkenan den
hohoho...ini tidak adil boleh dibiarkan ..ahaqq


Ini lah gambaran baju yang telah siap itu ...
nak gambo betul ? hish..malas ar nak letak pic sebenar ...
stresss!!!...habis rosak kain...
dah la bli kain tu mahal .... RM 400 +....last skali jadi macam ni
nak cakap tak ukur ...dah siap ukur badan lagi .......





jadi Cik Mawar telah bercadang mahu membeli baju Ready made je
yang cantik dan simple...

kalo boleh nak yang macam ni ..kalau macam yang di bawah ni pun o.k gak...


tapi yang penting nak simple dan nampak cantik kat mata Cik Mawar dan My Dear






so, misi seterusnya mencari baju Nikah yang baru ye !!!



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.