keRaNamu j|raN, kuTurutKan Jua


Bismillah ...
ape khabar sume....Cik Puan Mawar tak sihat lagi
batok bertambah trok....musim ek sekarang ni ???
tekak ni rase perit je....huhu

aduyai..tengahari tadi lepas lunch...
seb baik dah lunch ..kalo tak mau ilang selera nih
myDear call....dia cakap :

"tadi ade Jiran datang, dia bagitau suruh kita ubah piring astro kita tu"

What.....apehal pulak nih?
astro tu baru je kitorang pasang hari sabtu lepas

"orang tu cakap, satellite disk astro kita ganggu coverage dia "
jadi dia cakap kalo dia yang nak ubah dia punya kena bayar RM 150...so dia mintak kita ubah kita punya...

huh..paneh plak telinga ni....
Astro dia yang tak o.k, tak de coverage (mcm hp plak)
kita plak yang nak kena ubah ??????
sedangkan yang pasang piring satellite umah kitorang tu pun orang astro kot??
takkan dia tak tau kat mane sesuai atau tak ?
lain la kalo kitorang yang pandai2 pi pasang sendiri ????

gerammmmmm btolllll..........

Pelik la ...ade beberapa kemusykilan pada aku :

1. Kenapa dia kena bayar RM 150? setahu aku kalo nak bukak astro yang telah dipasang tak de pape charge ?

2. Rumah jiran tu kat bawah..tingkat GF ....umah aku kat tingkat 3 dan kalo tengok dia nye piring astro tak la selari ngan piring astro aku pun ?

3. Kenapa aku tengok rumah2 apartment ke flat ke banyak je piring astro tu pasang bertindih2 tak de masalah pon ?

so perlu ke aku pindahkan piring tu ?

kredit to lawyat forum for the pic

jadi...
setelah berbincang ngan myDear Hubby ...

kitorang telah pun contact pihak astro dan mengadu nasib menceritakan hal yang berlaku....
kata orang astro tu , sepatutnya memang tak de pape masalah
mungkin masalah pada decoder atau kad orang tu ...atau tv ....

tapi untuk memuaskan hati jiran tersebut , kami telah mintak jugak pihak astro hantarkan technician untuk alihkan piring astro kami ke tempat lain .....
dalam masa 48 jam ....orang itu akan berpuas hati ..o.k








walau pun hatiku sakit dan agak bengang ...tapi kuturutkan jua ..


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Merah + Putih tema hantaran ku~



Bismillah ....
uhuk...uhuk....batok....
aduhai ... 2 -3 hari ni batok la pulak ...sungguh tak selesa
mood nak kerja hari ni pun cume suam-suam kuku je ye ...Ngeeee :P

hari ni nak share gambar hantaran ku
yang sangat SIMPLE :P
mane tak simple hantaran buat sendiri jerk....
...malam Jumaat tu baru kelam kabut nak siapkan sepenuhnya hantaran ni
walaupun bekas untuk letak barang hantaran tu dah disiapkan dua bulan sblom majlis
malam tu baru nak susun barang ape yang nak diletakkan atas dulang ..ni je pun gambar yang sempat snap :P

Semua hantaran ade 9 dulang ...
dulu mase bertunang ....dah bagi 11 dulang ...
Yeah..kami berdua memang tidak kedekut o.k ..
hahahaha :P


Ni pulak hantaran dari Si Dia buat ku ..
Thanks darling

:: K.A.M.I ::

Nak jugak tempek gambar berdua ... huhu







Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

c|k maWar BeRduRi Oppss PuAn Okies :P :P


Bismillah....

alhamdulillah semua dah selesai ...
sekarang Cik Mawar dah jadi Puan Mawar o.k ...hihihi
kehidupan selepas bergelar puan ...semuanya o.k
seronok sebab dapat buat semua bersama-sama ....
tak perlu nak keluar makan dikedai lagi...
boley tengok tv berdua ....

datang office pun lebih awal coz my dear tak perlu nak merentas traffic light datang ambik kat umah sewa ....bangun pagi celik je mata .....dah ade kat sebelah ...
senang hati hati pon senang ..hoho

Kepada Cik Puan Suria dan moms to be leen ...Puan Roziana Sekeluarga dan yang lain2
Thanks for coming dan
Thanks Puan Su buat n3 khas lagik :P :P
nak komen tak boley plak..haiyak ...
o.k..tak nak cerita panjang2...meh layan pic ni :P


Setelah sah bergelar suami isteri
rase macam mimpi pon ade :P

Majlis kat perak


Majlis kat KL

malam potong kek







nanti ade mase upload lagi ...
gambar dari official photographer tak dapat lagi ...so tunggggggggu ...
^_______^



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.