Selamat Berpuasa

Bismillah ....
aduyai..kenapa la hujan pagi ni tak pagi esok ..huhu
tengah syok-syok tido jam menjerit la pulak ...haiish ..
ikotkan mata ...nak trus pejam je ...huhuhu

Seb baik masih ingatkan tanggungjawab terhadap negara nih ...Ewah ... :P :P
padahal kat office dok update blog bagai :P :P
ish..ish..ish ..


Pejam celik-pejam celik dah 29 Julai...
ikut kalendar... kita semua akan berpuasa pada 1 August ...
hohoho..maknanya hari isnin ni la kan ...

Wa..Syoknya
Bulan yang mulia dan penuh barakah dah tiba...alhamdulillah
terima kasih tuhan kerana memberikan kesempatan kepada kami semua berjumpa bulan yang mulia ini sekali lagi ...
Semoga kita semua sentiasa dirahmatinya ....








tahun ni rajin la pulak nak buat kad ucapan yang tak seberapa ..tahun lepas nan hado kad :P :P
tahun 2009 ade la ....nak tengok ? katsini



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Doa Menjadi Orang Yang Sabar ^___^

Bismillah.....

Yes..akhirnya siap jugak template baru ..
cantik tak ? ahaksss...
jenuh jugak godek sana-sini ...

o.k...hari ni malas nak karang n3 panjang-panjang
jadi kawan2..mari kita berdoa ye ......


DOA 1



Maksudnya : "Wahai Tuhan kami! Limpahkanlah sabar kepada kami, dan teguhkanlah tapak pendirian kami serta menangkanlah kami terhadap kaum yang kafir"

(Al-Baqarah : 250)

DOA 2



Maksudnya : "Wahai Tuhan kami, limpahkanlah kesabaran kepada kami, dan matikanlah kami dalam keadaan Islam (berserah bulat-bulat kepadaMu)"

(Al-A'raf : 126)


amin...amin ya rabbal alamin...













mudah-mudahan doa kita dimakbulkan ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~ sHoRt Entry ~

Bismillah...

Nothing to say T____T
walaupun rasa bosan...tapi idea nak buat n3 baru tak datang-datang ....
mungkin nak tukar template atau header baru ...
supaya mood nak berblog datang kembali ....huhuhu








Sekian, Terima kasih.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

landak laut


Bismillah ....

Kebiasaannya bila disebut landak laut ....
kita akan bayangkan gambarannya seperti ini?tapi, minggu lepas masa balik kampung,
ayahanda ku yang memang sukakan laut
telah pergi ke laut untuk menangkap udang dan mencari siput ....
walaupun penat bekerja disiang hari tetap nak kelaut malam hari semata-mata kerana hobi ...haiyakkkk

dan ayahku telah bawak balik benda pelik alah dibawah ni ...
Mak cakap ni adalah salah satu daripada spesis landak laut ...
ayah dapat semalam...
ayah bawak balik untuk tunjukkan pada kami ....
dia nak anak-anak dia kenal binatang pelik ni ape bondonya ....

pic kat atas tu gambar dari atas....
haiwan tersebut tak kembang macam landak sebab air sikit ...kalau dalam air banyak sisik2 bahagian tepi tu akan mengembang dan mencacak macam landak ....huhu
tajam dan keras o.k sisik tepi tu ...

ni pulak gambaran dari bawah ...setelah ianya diterbalikkan ...







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Carta Perlaksanaan 5S


Bismillah...

memandangkan petang ni terpkasa balik lambat ...
almaklumlah ...mydear datang ambik lambat ...so tu yang ter rajin nak buat n3 ni...
rasenya sekarang ni, kebanyakkan office kena amalkan amalan 5S kan ?
so hari ni nak share carta Perlaksanaan atau Carta Perbatuan atau mile stone

ade ke kena buat ?
macammane rupenya carta perbatuan ni?
o.k.... ini lah contoh carta perbatuan yang telah siap ...
ni Cik ain yang gigih yang tolong siapkan ...hihihi
Thanks Dear ....


bahagian atas...letakkan perkara dan bulan...
Klik gambar untuk pembesaran berganda ....

antara item2 yang boleh dimasukkan



bahagian bawah letakkan petunjuk ...
ni pun tak siap sepenuhnya coz tak tick lagi :P

now..dah ada gambaran carta perlaksanaan? ok...
so????
tunggu ape lagi ...pi la buat ..karang auditor 5s datang nak tengok ...huhuhu



Sekian....Selamat maju jaya ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

I lovE Fr|dAy


Bismillah ....salam jumaat :)

seronotnya hari ni hari JUMAAT...
Yeaahhh...
Kenapa saya suka Jumaat ?

sebab esok cuti ...
sebab masa bekerja pendek pada hari ni ...
sebab esok nak balik kampung (Perak)
Sebab Tengahari boley rehat lama
bos bercuti hari ni .... boley naik tocang Opsss
Sebab malam nanti tak payah iron baju + basuh baju coz esok pagi boley basuh baju .. :) :)
Esok ada Family day My Dear ....so gerak balik kampung lambat sikit ...
hari isnin Coti ..hoyee .. :)

meh nak share sikit buat renungan di hari jumaat yang mulia ni

"Tidak akan datang kiamat sehingga banyak perbuatan dan perkataan keji, memutuskan hubungan silaturahim dan sikap yang buruk dalam tetangga." * Riwayat Ahmad dan Hakim*






Sekian wassalam


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

ReNungan Buat Semua

... SEBELUM SEMUANYA TERLAMBAT....

Seorang isteri mengadu pada suaminya…..”bang badan saya sakit-sakit”….lalu suami berkata….”itu la buat kerja banyak sangat, sakit urat kot”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa pening rasa nak pitam”…lalu suami berkata….” dah lah tu…makan panadol…..penat sangat tuh”.

Seorang isteri mengadu…..”bang duit belanja dapur dah habis”….lalu suami berkata…” aik…kan baru bagi lagi …takkan dah habis…pening la macam ni”.

Seorang isteri mengadu…”bang saya rasa penat nak bersama”….lalu suami berkata…”ala asyik penat jer….stress betul”.

Seorang isteri mengadu …..”bang badan saya kebelakangan ni rasa sejuk-sejuk jer, kenapa?”...lalu suami berkata…..”nak demam kot”.

Seorang isteri mengajak…..”bang boleh bawak saya bergi buat check –up tak”… lalu suami berkata….”lain kali la…abang busy…lain kali kita pergi”.

Seorang isteri memohon…..”bang….boleh bagi saya cuti satu hari….saya nak berehat…abang bawak anak keluar…saya betul-betul dah penat”….suami berkata…..”alaaaa…abangpun penat juga”.

Walhal seorang suami waktu cutinya boleh tidur selama mana diingini…..

Namun suatu hari….

Si isteri merayu sambil menangis….”Bang sempena hari ibu ni saya nak minta satu permintaan, boleh tolong saya tak? Tolong bawa anak-anak keluar sekejap tak saya nak tidur”.

Lalu melihat kan airmata dan rayuan isteri tadi suami bersetuju….”baiklah abang bawak pergi rumah mak…nanti petang abang balik”.

Namun, sekembalinya suami ke rumah……si isteri dilihat tidur dengan nyenyak dan apabila dikejutkan si isteri rupanya telah tidur untuk selamanya…..


Akhirnya suami tadi sedar tapi segalanya dah terlambat baginya….

SAYANG….abang mintak maaf….

Bila SAYANG mengadu sakit2 badan…. Abang sangkakan SAYANG sakit urat…..tapi penyakit itu telah menular dan menyakiti SAYANG di segenap nadi SAYANG….


Bila SAYANG mengadu pening dan rasa nak pitam…abang sangkakan…..penyakit biasa dan suruh SAYANG telan panadol jer….


Bila SAYANG mengadu duit belanja dapur dah habis…abang bising cakap abang pening kepala pikul beban sorang-sorang…walhal SAYANG juga pening memikirkan macamana nak berjimat sampai SAYANG nak beli keperluan SAYANGpun tak cukup….sampai SAYANG nak beli barang-barang peribadi SAYANG pun susah….

Bila SAYANG mengadu penat nak bersama…..abang selalu marah2 dan berhasrat nak cari lain…walhal sel-sel badan SAYANG dah x mampu nak tanggung beban tugas seharian SAYANG di rumah….

Bila SAYANG ajak abang pergi buat check up…..abang kata abang sibuk walhal kerja opis abang tak pernah habis…..dan masa yang ada kekadang abang tolong kawan-kawan…..


Bila SAYANG mengadu rasa sejuk2 badan dan abang kata nak demam rupanya itu tanda-tanda SAYANG dah nak pergi…..

Bila SAYANG mengadu nak cuti sehari….sebagai majikan SAYANG …abang tak pernah bagi cuti walau setengah hari…..kesian SAYANG ….
SAYANG…maafkan abang….abang tak pernah nampak semua kesakitan yang SAYANG alami tuh….

kuatnya SAYANG hadapi setiap kesakitan itu plus dengan kerenah abang dan anak-anak. Abang tak pernah hirau nak bawak SAYANG ke klinik buat full body check up kerana abang ingat semua tu sakit biasa. Nampak sayang sentiasa sihat dan tersenyum waktu abang balik…Cuma sayang mengadu macam tuh jer…..


Maafkan abang kerana tak pernah ambil serius kesihatan SAYANG

…..Namun….semuanya dah terlambat…. SAYANG dah pergi untuk selamanya….

segalanya takkan berpatah balik….Sekarang selama seminggu pemergian SAYANG …..abang ambil cuti menguruskan anak-anak dan abang rasa keletihan dan kelelahan SAYANG …..bagi abang kerja di opis masih juga ada waktu abang berehat….agaknya sebab tulah SAYANG penat sangat….
Maafkan abang kerana semuanya sudah terlambat……









Sumber : Email : gambar google .


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

MeMor| Daun P|saNg

:: Zaman muda-mudi ::


Bismillah ....
Memori daun pisang...

"Kenangan malam minggu waktu jalan-jalan
Berdua jalan kaki saat turun hujan
Basah baju kita basah hati kita
Mesranya berpayung daun pisang"


hahaha...amboi..bukan main lagi bermemori daun pisang ...
semalam Puan Su ada buat n3 pasal "team-building-at-trolak-felda-residence"
pastu terselit plak kenangan zaman belajar dulu...
Best giler...banyak aktiviti yang mencabar ...
camping, redah hutan, masuk gua..pacat..euwww,
pegi perkampungan orang asli, naik bot , berendam dalam sungai ...best sgt-sgt
Thanks la Puan Su sebab tarik ai join aktiviti-aktiviti ni ...
memang enjoy sgt time tu ...

ni la antara pic kami berdua ... ^____^
umur 20 mase ni ....
:: berjaya sampai ke Puncak bukit ::

:: Sedang mendaki dengan gigih ..yeaahhh ::

:: jambatan gantung ...best sgt ::

:: Gua Telinga ::









semua orang misti akan melalui masa muda remaja...
dan masa tu lah kita banyak menimba ilmu dan pengalaman ...
waaaa..rindunya zaman belajar duluuuuuuuu..........

:'(



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Juvana Episod 12 - Menghantu|ku


Bismillah .....
hihi....sekarang mood untuk update blog agak membara ...
jadi tiap hari ada entry barulah nampaknya ...
:P :P
o.k....korang tengok tv tak ? rasenya ramai gak kot yang layan citer ni
J.U.V.A.N.A
hari isnin kol 9.00 malam ...
dulu mase start citer ni tak brape suke...macam slow je..
pastu sejak kedatangan budak Kedah .... tiap minggu i followwww.. ( gaya SY sinar FM giteww)

wah..tajuk juvana menghantuiku? sejak bila pulak citer ni jadi citer hantu ? aiyooo...hahahaha
actually ....menghantui tu ditujukan pada malam isnin yang lepas je ...
yakni episod 12 cerita Juvana ni ....

Saya tak puas hati yang ariff sambil hentak tangan atas meja
huhu...
serius...lepas tengok citer tu episod 12...hati jadi panasss
(tak pasal-pasal jadik panasss...hahahaha)

sesape yang tengok tu ade rase camtu jugak tak ?
sape yang tak tengok..meh nak story cket ...part ni Cikgu Zakiah (cikgu kaunseling) tanya dekat warden (cikgu raja)
sama ada tape rakaman Daim tu dah bagi ke belum dekat Datuk ???
( Kedah buat pengakuan bahawa kawan kedah yang bunuh mak Daim dan bukan Daim yang bunuh mak dia) Warden tu dengan yakin cakap dia dah bagi kat Datuk dan tunggu nak hire peguam untuk fight kes Daim tu ...
pastu sebelum pertandingan perbahasan bermula .....Daim terdengar Warden bercakap ngan Tony pasal duit Dana yang datuk salurkan pada diorang telah digunakan oleh warden untuk kegunaan sendiri (songlap). Si Tony mintak duit lebih dari Warden untuk tutup mulut .. pastu berlaku la sedikit pergelutan.
sebelum perbahasan bermula, Daim ada tanya datukpasal kes dia tu ...Datuk tak tau ...
sah..sah ..la Warden tu tak bagi tape tu kat datuk...Warden TIPU diorang ...

Daim sakit hati dan biarkan pasukan debat diorang kalah !!!!

pastu datuk jumpa warden, dia bincang2 dan tanya pasal apa yang Daim cakapkan...warden cakap "Daim salah cakap la tu , tengok berdebat pun kalah"
Kurang asem tol la warden nih!!! ..... pastu datuk bagi duit dana untuk bli buku rujukan tambahan untuk pasukan debat ......

Oleh kerana pasukan debat diorang kalah...semua orang marahkan Daim...
diorang cakap Daim lalat la...taik la...busuk la.... jadi Daim dah tak de kawan ...
tapi Daim sempat ceritakan apa yang dia dengar dan tanye datuk tu kat Cikgu Zakiah ...

balik ke bilik, kawan baik Daim, Apek nak pindah duduk bilik lain ..sebab marah sagat kat Daim ..Dia kecewa sebab kalah ..dia nak pukul Daim...tapi Daim ceritakan perkara sebenar pada Apek ..

pada masa yang sama ...Cikgu zakiah berborak dengan salah sorang lagi cikgu kat situ ...lupa nama apa...hahahahhaha
nampak macam baik arh......

lepastu, warden tanya dengan semua cikgu...macmmane dengan prestasi budak-budak ni ...
dan masa ni lah Cikgu Zakiah mintak warden belikan buku-buku rujukan untuk pasukan debat ...Warden cakap ....tak de duit !!! peruntukan tak cukup!!!
kuang asem btol lah ..... Oleh kerana cikgu Zakiah dah tau ceritanya...yang Daim ceritakan tu ...
Cikgu zakiah pura-pura tertinggal barang kat bilik Wraden dan dia cari cek2 yang datuk dah bagi ...dia jumpa terus snap gambar buat bahan bukti ....

dalam masa yang sama.....Daim dan apek telah pergi jumpa kawan-kawan yang lain
dan berterus terang dan menceritakan apa yang berlaku ...

malang bagi Daim..botak dan skodeng dan dengar percakapan mereka

Daim menceritakan pada kawan-kawan semua bahawa warden dah songlap duit dana yang disalurkan kepada diorang ....

Si Botak yang jahat lagi bongkak ....telah pi report kat Tony bahawa Daim dah tau dan dah bagitau kat semua ...Tony sepakat ngan Botak untuk share duit dan join aktiviti jahat warden tu ...

masa diorang sedang berbincang macammana nak buktikan warden bersalah ...
warden datang dan memberi amaran dan memberitahu semua bahawa Daim menghasut kawan2 dan menceritakan perkara yang buruk tentang dirinya ...

Daim mengaku dan dia skali lagi bagitau semua bahawa dia dah dengar perbualan warden dengan tony tentang wang yang digelapkan itu ...Warden marah dan mau kurung Daim...

Apek bantah ..dia soal balik warden sama ada betul atau tak ..
Warden buat muka tak ketahuan ...hahahah...muka mintak penampar-dua-puluh-empat-das ...

Disebabkan perkara tersebut ...mereka semua telah dipukul dan dikurung tanpa makan dan minum ...Cikgu Zakiah datang membantu selepas dimaklumakan oleh cikgu yang nampak baik tu ....tapi apa yang cikgu zakiah cakap tak diendahkan warden ...
kurang asam punya warden !!!

masa cikgu zakiah keluar dan menuju ke kereta...cikgu Zakiah telah bagitau cikgu yang nampak macam baik tu ...bahawa Warden dah songlap dana pelajar dan dia da bukti ...

Cikgu zakiah ajak cikgu yang nampak macam baik tu ke rumah datuk ...
tapi malang bagi cikgu Zakiah ....
Rupanya.......... Cikgu yang nampak macam baik tu pun JAHATTTTT !!!!
dia dah tekup mulut cikgu zakiah dan cikgu zakiah pengsan ...

To be continued .......







haaa....amacam..rase suspen tak ? ade rase panasss tak ? huhuhu
o.k..nantikan episod akhir next week .... :)


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

After 38 Days


Bismillah....
selepas 38 hari bergelar isteri ...
:: happy ::

walaupun ada juga babak-babak drama berlaku ...
walaupun ada juga babak-babak sinetron yang menyedihkan...

tapi saya bahagia ..huhu
Terima kasih sayang

terima kasih sebab :

selalu tolong bila saya memasak didapur ...
terima kasih sebab tolong sidaikan kain ...
terima kasih sebab tolong basuh kain masa saya demam aritu ...
terima kasih tolong saya kemas rumah sama-sama ....

.... Love u mydear Bie ....

Ops...sorry .. berjiwa-jiwaan plak kat sini :P :P

meh layan gambar kawen ni :


:: Wedding at KL 12 Jun 2011 (sebelah lelaki) ::



:: Melangkah masuk ke dewan ::

:: Turun tangga sebelom melalui Red carpet ke Pelamin ::

:: walkaway ke pelamin ::

:: diatas pelamin bersama pengapit a.k.a adik iparku ::
:: Thanks Nina :: :: with hubby cousin, along and his wife :: :: makan-makan time ::


:: its me ::

Thanks to Nurul Fieyra - puas hati dengan make up ni .


:: Wedding kat Perak 5 Jun 2011 (at my hometown) ::

:: bergambar bersama adik-adik yang cute miut ::


::seb baik wangi tangan bie ...hihihi ... of course ::


Bie bersama pengapit (adikku)


:: Berjalan beriringan ke pelamin :::: with my sister ::


Solemnization 04 Jun 2011

:: selepas bergelar suami isteri ::


:: huhuhu T___T ::

:: My sayang ::

:: Dengan skali lafaz ... Alhamdulillah ::









............Terima kasih skali lagi My Dear Bie ........



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nasi Lemak teloQ 9 Rendang 1

Bismillah ....
oleh kerana mogok ala-ala BERSIH ...
tapi tak la sampai membabitkan orang lain..ni mogok suami isteri ye ...hihihihi
tak mau masak dirumah ...jangan ditanya kenapa ye ...huhu :P :P

jadi..selama dua hari makan diluar ..horeyy...
petang semalam my dear teringin plak nak makan char kuew tiaw
jadi kami bagaikan merpati dua sejoli terbang la ke Malis Corner kat Danau Kota nun...
naik motor sebenarnya ..bukan terbang :P :P
kalau boleh terbang lagi syok ...
confirm tak jem kan ? tak payah turun tangga ...terbang trus je ikot koridor ...
amboiiiii noo ..berangan kuat ...Opsss...hihi

sesampainya kami disitu
....mydear bli air ....
its o.k..kesian dia dah bawak motor jauh2 kan...
jadi biar la Puan Mawar plak yang beratur bli makanan yew ...
kena bertolak ansur ye bila dah jadi isteri orang ni :P :P
tetiba terkeluar ceramah semanis kurma la pulak ...hihihihi


nak dijadikan cerita ..masa tengah beratur tu...beratur punya beratur (ramai ye)
sampai la turn aku ...dah order ...tunggu la plak kan...
jadi adik tu ambik la order sorang brother kat blakang aku

dialog mereka berbunyi macam ni :

Adik Cashier : Order Bang .....

Abang Customer : bagi Nasi lemak teloq 9 satu ghendang (rendang) bungkuih (bungkus)

adik Cashier : Bang nasik lemak ghendang tak dak , kami ada teloq ngan ayam ja ...
abang customer : tak dak ? takpa la ..lagu tu nasik lemak teloq 10...teloq ghebuih (rebus) na...

adik cashier : bang, kami tak dak teloq ghebuih, kami ada teloq gogheng (goreng) ja ....

abang customer :gutu ka ? tak pa ..teloq gogheng 10.......

adik cashier : o.k ......nasik lemak teloq seplohhhhhhh...jerit pada orang belakang yang sediakan nasik lemak tu ..

abang customer : Dik ...bungkuih ayam asin (asing) 2 ketoi

adik Cashier : jerit lagi .... ayam bungkuih 2 ketoi ...tambah hat tadi tu ....

:: Senarai menu dan harga telah dipaparkan dengan jelas disitu ::







moral of the stories :bang oit ... nak order tu tengok la menu dulu .
...pening kepala adik cashier tu ...hihihihi


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Melampau yang terlampau .. !!


Bismillah...

salam jumaat.....
last entry pon posting hari jumaat..
entry ni pun jumaat ..huhu
alahi ..mood nak update blog datang hari jumaat la plak skarang ni ..huhu :P :P
actually kebetulan sebenarnya ....hari biasa tak de idea nk update blog..
tapi tetiba ada satu kejadian yang berlaku semalam...
dan hari ni masih trase marahnya ...itu yang update dlm blog ...

al-kisahnya ..semalam balik je keje my hubby masuk office balik ..
so tinggal la sorang kat umah ...
pastu trus la ambik remote tv tu nak bukak tv...tak la sunyi sensorang kan??....
pastu...tekan2 punat remote astro dia tulis ada gangguan perkhidmatan
dia soh cek cable atau gangguan kerana hujan ...
so aku cek kat blakang decoder tu tengok wayar sume o.k..tak hujan pon kat luar

pastu 7.30 mlm my hubby balik .....sampai je dia kat pintu ...lpas bukak stokin...trus cakap kat dia "Bie, knape astro tak de? rosak ke hape?
dia yang kepenatan trus buat muke ketat ..hahahahah

trus kuar dan cek kat luar ....dari luar dia jerit "yang, meh tengok ni...kuang ajo tol la "
rupenya ade badigol yang gatai tangan telah memotong wayar astro kami !!!

aduyai...ni kali kedua kes astro selama menetap kat umah baru ni ..sblom ni kes jiran jugak la ...
haish ...knapela dapat jiran yang "baik" cenggitu ...haish ...
sabo jela....

kesian mydear ...
balik keje penat2 dah kena sambung balik plak wayar astro yang digunting mat gunting tu .....haish....sabo jelah...seb baik boley sambung camtu ...
kalo tak kna call astro kena bayar plak lagi ....
sape la punya angkara .....
semoga tuhan memberkati hidup beliau ....aminn








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Review Transfomers :The Dark of Moon



Bismillah ....
Salam Jumaat .....
yeaaa...esok cuti...syoknyeee...hihihi
rasenya sume orang pun suke cuti kan ??

masa hari rabu tu sempat la pi tengok
Transfomers :The Dark Of Moon
masa : 5.45 p.m
lokasi : Mid Valley Megamall

totally ...cerita ni best la ...
actionnya : TerbaEkk

tapi dalam semua orang dok kata best ..
ade gak beberapa benda yang saya kurang gemar ...
diantaranya
ini .....

Secara peribadinya saya rasa watak heroin tu lebih menarik kalau
dilakonkan oleh si cantik manis Megan Fox .....
si Rosie Huntington
ni bukan tak hot cantik atau tak best ..
tapi ...mmm..Megan Fox terbaekk lah ....ni pendapat peribadi saya jela ...

barisan pelakon yang masih di kekalkan ....
tengok si John turturro a.ka Sector 7 dalam Transfomers Revenge of the fallen
teringat script dia : "One man alone, betrayed by his country " hahahhaha
ayat masa dia sorang kena lawan decepticon besar kat padang pasir ...
dalam siri kali ni ....dia dah kaya ...dah tak jual daging ...
tapi watak dia cam kurang menonjol cket la....

ni scene masa benda pelik (macam naga besar ...pun ada ...cacing besar pon ye )
datang serang ....part ni rase macam kurang best cket ...
coz..slalu transfomers kan dia kebanyakkan tak la berbentuk pelik macam ni
bentuk kenderaan, binatang ..o.k la ...ni dah macam tengok cerita lain plak ..
tak macam transfomers ....macam cerita alien attack ke.. snake robot ke ?? ... hahahhaha
banyak plak songeh ko puan mawar oit
lantak la ....ni pendapat peribadi kan ??? :P :P

dan satu lagi part tak best ....Bila iron hide mati !!!
Uwaaaa....kenape misti dia yang mati ? rase cam kekurangan T___T
kalau robot pelakon tambahan lain yang mati o.k la gak ...
ni salah sorang watak utama yang mati ... sedih woooo


Pastu..mne ntah datang cik kak ni ??
cik kak yang bernama Frances McDormand
..nampak dia macam kakak2 tak dalam citer ni?
dia tak puas hati plak orang panggil dia madam ? hahahahah...

bayak gak scene yang dia ada....
lagi sorang yang saya suke ...nampak cam cute je ..
si Dutch ni Alan Tudyk..
seorang yang sentiasa ikut arahan dan bijak...huhu

pastu lagi satu yang tak best : ada la pasangan kekasih (non muslim)..
dok kat sebelah ....budak2 sekolah lagi ...
duduk tak diam..tergoyang2 ...
pastu boley plak kuar masuk ..
bli pop corn la..air la...
tadi mase blom strat tak gatai nak pi bli ...
ni asyik lalu depan orang ..haiyaaa..

pastu...part tak boley bla....
mase part romantik si Sam Witwicky ngan si Carly boley plak
dok Waaaaa...Huuuu..hoooo...macam teruja sgt ??..
masa diorang bercium bebudak ni plak dok nga-nga ..waaaaaa
benda camtu pon beria nak teruja...haish ...bising la ..
ganggu tumpuan ai tau ...huhuhu
puan mawar tak teruja pon??? sebab saya dah kawen...hahahahha..poyo jap .. tapi kalau blom kawen pon tak de nye seksaited macam tu ...buat malu je

kalau korang nak tau best ke tak dari kaca mata korang ...
pi la tengok wayang ....hihi..
Selamat menonton








3 1/2 for TRANSFOMERS :THE DARK OF MOON






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.