Berpindah ke Ofis baru

Bismillah ...

sekarang ni bizi sikit...
sebab sibuk dok hangkut barang berpindah ...
seb baik lah pindah dari sayap kanan ke sayap kiri je ...

sebenarnya ni kali kedua aku kna berpindah randah ..
Office lama kat tingkat 2 ...sekarang Tingkat 12 Kanan..
mulai isnin pindah tingkat 12 kiri ...
selamat tinggal Nana huhuhuhu...don't notty..notty yaaa...

ni gambar terakhir kat bilik pejabat sekarang ..pandangan dari luar ....
ni gambar dari dalam....

ofis baru ni best jugak..coz bilik dia lebih besar sikit ..
ofis ni dulu bilik Si Farah hohohoho (santa Claus) ..hahahahha
farah dah pindah blok 8 jadi kitorang plak kna pindah tempat dia
lagi satu dekat sikit ngan awekss hot nih ..kuang..kuang..kuang
hot lah sangat kan ?


ni lah gambar ofis baru ...
ni pandangan dari dalam ...
ofis masa kat tingkat 2 kalau nak tengok kat sini

o.k lah nak sambung angkut fail ...
dah penat nih.. #o.kbai
huhu


wassalam.








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Garden gazebo





Bismillah...

Lokasi : Kat depan rumah Pak Ngah Mat n Mak Ngah Zaimah dan ditepi kedai Abg Long
(Kampung Padang Serai, Beruas , Perak)
Masa : Tak ingat pukul berapa tapi waktu petang
Pelakon : Abg Long a.ka (Mamak) , hubby a.k.a(Tn.John) dan Syakir a.k.a (Elmon)


masa tu sebenarnya aku tengah borak ngan mak ...
sembang-sembang, mata rase cam makin berat ..
mak tarik kusyen terus ....sampai Afrika..huhu
aku baru nak nampak jalan ke Afrika ...sekali ..
ade orang goyang bahu...rupanya Tn.John ..
dia ajak lepak kat depan...huhu

aku pun bangun...tengok2 diorang lepak kat teratak kecil
tepi kedai abg Long ...Gazebo rumah jiran ..hihi
Comel btol rumah kecik tu..
terus ambik Hp yang tak brape nak shanggih nih..trus snap gambo..

dan inilah hasilnya :
bersantai sambil ditiup angin ..
boleh terlelap gini :P
front view
another front view ...
amboi..abg long bukan main lagi dok landing kat bean bag tu ..

best pulak bunyi benda alah ni bila ditiup angin..
kelentong kelentang ..huhuhu
bunyi alam sekitar gitew
#Feeling lebih tau ..hahahha
amboi dik..siap tido trus nih..
ish2..Syakir Ilman a.k.a Elmon..hihihihi

Sekian







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Gempa bumi 11 April 2012


Bismillah ...

Pada 11 haribulan tu kan sempena cuti pertabalan Yang Dipertuan Agong,
kami telah selamat berangkat balik perak ....
ambik cuti dua hari ..dapat la balik Perak 3 hari 2 malam
kalau ikotkan nak sambung sampai Ahad....
tapi ade Majlis Akad Nikah sepupu Tn.John la plak ...
jadi kami balik pada hari Jumaat.

masa dalam perjalanan nak balik Perak tu ...
aku dah rase cam pelik je ..
sepanjang jalan lepas Tapah...
ada banyak burung camar putih yang biasa dok kat laut tu..
tapi ade plak kat tepi bukit kat highway ....burung bangau putih pun banyak ...
kawasan tu bukan kawasan berair pun ...

pastu sampai kat #home sweet home dalam kol 4.00 P.M
pastu dok borak ngan ayah, syakir , Syairah ngan tn.John..
pastu tetiba rase macam pening je kepala...
pastu tanya yang lain rase tak??? sume rase ..Sah!! Gempa bumi...
kuat oooo..pasu bunga kat rumah pon bergerak...

pastu aku kan macam mengong2..trus lari kuar rumah ..
#bajet macam dok kat KL , opis tingkat 12 nak lari kumpul kat depan bangunan#
hahahahhaa....
pastu kat luar ...aku tengok kereta pon bergerak-gerak..macam berombak2...
serius kuat ....takot wooo..rase cam tak tau nak lari mana ...huhuhu
alhamdulillah....bersyukur aku kat Malaysia..bukan kat Sumatera ....


masa yang kali ke-2 lebih kurang jam 6.50 tu memang tak rase..
sbb masa tu kat Pekan Rabu Beruas ...
tapi rasenya orang kat gerai tu ade yang rase kot..
sebab tetiba ramai yang cepat je tutup gerai ..
bungkus sume ....padahal blom pukul 7.00 malam pon...

nasib baik la mase tu aku kat kampung...kat rumah atas tanah..
kalau ade kat ofis ..kerja haritu ...
mau dah berlari turun dari tingkat 12....hish ... kelam kabut punyalahhh ...

pastu...masa otw balik KL ..
kami saje lalu jalan dalam ..pastu lalu la kat Kampar..
terkejut lagik..
banjir dasat kat situ ...
dalam airnya...rumah tenggelam..nampak piring Astro je ...
lokasinya sebelom TESCO kampar tu ...
habis sofa sume diorang angkat letak tepi jalan...

kesian diorang ..
semoga banjir tu cepat2 surut dan semua urusan diorang dipermudahkan ...amin..









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kursus di D'Village Melaka


Bismillah.....

huhu..dah lame jugak tak update blog nih...
seb baik blom bersawang ..hihi
tak update blog tak bermakna tak bukak kan ?
tengok tu ..cantik tak header baru ai? eeeuwww hahaha...
hah..jgn plak ade yang nak cakap saje nak tayang cek nuffy yang alahai..
RM100.13 tu lama-lama
bukan sampai 3-4 ribu kannnn???
sentap hati kerdil mak nak ..hahahhaha...tak de niat pon tau

ni semua sebab penyakit M yang melanda ....
memang tak de obat ....redha jelah kan ...huhu

walaupun cerita dah lapok, nak cerita jugak ..
haritu kan pergi kursus kat D'Village resort ..
o.k la ...best la jugak ..

meh nak tunjuk sikit apa yang ada kat sana ...

(yang no 1. ) tu gambar ka lobby resort ...
kat tengah-tengahnya ada bunga besar (macam gambar kat no.2 tu) ..
pastu tiap kali makan, kami makan kat dalam dewan makan
(macam dalam gambar no.3 ...)kelas kami diadakan kat dewan kuliah yang (macam dalam gambar no.4) tu ..
tak la luas sangat tapi o.k la....
gambar penuh bilik tak snap pon..sebab..segan dekat Kak Limah..
huhu...masa kat sana dapat satu bilik ngan Kak Limah..
bukan hantu Kak Limah o.k..
nama akak tu Halimah Othman ...jadi masa nak tido
cuma sempat ambik gambar lampu batik (macam no.5) tu je ..
o.k lah kan
ada orang kan macam fussy sikit pasal bilik air kan ..
bilik air kat sini o.k lah...(macam dalam gambar no.6) tu ..
ade water heater jugak kat bilik air ni ..
best woo mandi air panas di kala pagi yang dingin disimbahi hujan ...
rase cam nak tido malas nak join aktiviti pagi sabtu tu..
hujan turun lebat ...trus terpaksa buat game kat dalam dewan je ..
kalau tak misti best buat kat tasik :(


kalau buat family trip pon o.klah jugak kat sini..
ade swimming pool ...(macam dalam gambar no.7) ...bebudak kan suke main air..
boleh mandi manda..
resort penginapan kami (macam dalam gambar no.8)

dan selamat tinggal D'Village resort ..kami telah meninggalkan pintu depan D'village resort (seperti gambar no.9) pada hari Sabtu 30 March 2012 ... hihi
( ni namanya bercerita dengan bukti tu yang cerita merujuk gambar ..hihihi )


sekian...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Wordless Wednesday 13 :Thank you very much Nuffnang

Bismillah 

tak boleh cerita panjang...
masih berkursus ... ^___^ 
esok baru free..
jadi esok sambung cerita
walau tak banyak mana pun ...
tapi tetap bersyukur dan berterima kasih pada Nuffnang 
thank you very much ...
senyum panjang-panjang 

^________________________________^

Sekian 







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.