Berjaya potong rambut :)


Bismillah....

Akhirnya misi nak memotomg rambut telah berjaya ;)
masa hari sabtu lepas Tn.John bawa pegi potong rambut kat Pekan Pantai Remis...

Eh ..ni bukan saya ..ni gambar masa Tn.John yang pergi potong rambut ...
bosan jugak kalau kena tunggu dia potong rambut ...dekat 45 minit baru siap...
gambar ni masa hari Rabu sebelum bertolak balik ke Perak ...

tapi bila pergi saloon tu dia suggest jangan potong pendek sgt ...
dia suruh potong paras bahu je ...saya o.k je ...
lebih kurang macam gambar ni lah ...
tapi o.k selesa..tak panas :) ... 
yela kan pakai tudung hari-hari dari 6.00 pagi sampai 6.00 petang ...
kena la rambut tu selesa...
 pastu masa dah potong ...orang yang potong rambut tu 
bebel la pulak..hahahha.....
"Kak, rambut you oily la...nanti banyak lagi rambut u gugur " 
pastu dia pun suggest la shampoo dan hair tonic...
masa dia cuci rambut ...dia letak tonic tu rase nyaman je ...
sejuk dan wangi ...

jadi terus setuju dan beli shampoo dan hair tonic tu :P 
haishhh....kalau da perempuan tu memang lah susah nak tolak 
bab-bab membeli belah ni ^_____^ 
masuk keta ...Tn.John geleng kepala...hahahhaha
hari tu tunggu dia potong rambut 45 minit ... 
sekali dia tunggu saya potong rambut dekat sejam setengah baru siap...
huhuhu....kesian ......lagi lama......
tak pe ..sekali-sekala  =P

 Ni la shampoo dan hair tonic tu ... :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kisah raya Aidiladha saya

 Bismillah....

Masa raya Puasa hari tu tak de pun entry kan ? 
bukan tak nak buat entry tapi gambar nan hadoo... huhuhu 
o.k raya haji kita buat entry o.k :P 
macam lah ade orang nak baca sgt kan entry raya ko tu ..ahhahaha

 kami bertolak balik ke kampungku pada hari Khamis ..
semuanya macam biasa je la kan..
pagi raya saya pergi sembahyang raya ...
tak rasa macam raya kalau saya tak dapat pergi sembahyang raya ...

tapi lain pulak yang saya rasa bila nak balik dari sembahyang raya...
bara...bara.....
malas nak ingat tapi nak cerita jugak kat sini ..versi lepas geram punyaaa....

pada saat dan ketika itu ...
saya yang dah nak masuk dalam kereta ayah ...tiba-tiba terdengar orang menjerit 
terpekik-pekik panggil saya ...
orang tu berada dekat depan masjid ...jauh jugak la kiranya ..
dalam 100 Meter ....
jadi saya pandang ....dan dengan tanpa berfikir panjang ...
orang tu sibuk buat gaya kat perut dia ? 
saya buat macam tak paham ...saya pun angkat kepala tanda tanya kenapa ??? 

padahal saya tau ....
motifff? nak tanya saya bila nak pregnant? 
aiyooo..... haishhh...x faham la apesal bizi body sgt ?
beria sgt nak terjerit semata-mata nak tanya tu ?
lain lah kalau 
datang duduk bersalam raya ..tanya apa khabar ..
bila balik .....o.k lah pastu nak selit tanya dah pregnant ke ape ke ? 
saya o.k je ....
bila terjerit macam tu ....terus saya rase menyampah kat situ .....
agak nya kalau saya pegi dekat mau dia akan cakap 
"bila lagi ? si polan...si polan tu dah bersalin pun ..dah ade anak pon " 
Eh? ade aku kesah ? aku pun tak nak ambik tau hal diorang ? 
balik kampung pun sekali sekala why nak sibuk sgt ? 
bukan sedara terdekat ke ape pon..sedara sesama islam je kan....
kan dah ter Emo.....sorry la ye ..saya memang tak suka orang bizi body ni ...


ni gambar selepas solat sunat aidiladha....
mmm....bila teringat kisah tu terus rase tak de mood :'( 
pada readers yang rase macam tak faham kenapa saya nak emo sgt ...
saya cuma boleh bagitahu ...kalau saya diizinkan tuhan ...
dan disahkan sihat oleh doktor ....tahun depan selepas bulan 1 
insyaallah ade rezeki I'm ready to conceive ....
but now I want but I can't ..... tolong tak payah nak tambah kesedihan kat hati saya o.k...
terima kasih.

 o.k ...ni cerita raya saya bukan cerita P.Ramlee Ibu mertuaku kan ...nak sedih-sedih
jadi tutup la kisah sedih dan tak seronot tu ...
gambar kat atas ni ialah ketupat daun palas mak saya ..:) 
setiap kali raya ni menu wajib ada ....

kalau ade ketupat misti lah ade rendangnya ....
rendang tahun ni ...rendang ayam dan rendang udanggg .....
mm..sedappp menjilat jari..

 sekarang jom posing ...
1 2 3 peace ...hihi...along tak sempat buat peace ...
abg long pun buat peace bergegar ....

 Syakir ngan Syukur ....Syakir nih...
asal nak ambik gambar bukan nak dok diam-diam ..
gerak sana gerak sini ....apit ngan apit G baru tau ..:P 

 lastly .... aduyai aluya kuey lapissss....
me n Syairah ....bak pe lah muke tu mulat ngatttt...
ni semua salah tudung ...hahahhaha
"silalah terima kenyataan sememangnya muka mu bulat sebulat bulan mengambang penuh " :P
gambar ngan Tn.john nan hadoo..time kitorang snap gambar dia keluar pi isi minyak keta ...
orang dah siap salin baju biasa baru dia sampai rumah  ..huhu 

ini budak pun mau raya ....sehari suntuk melepak dirumah saja...
kalau tidak asyik keluar cari mak we...haishh...Juna..juna.....

 hai pembaca blog Mdm Mawar ... 
terimalah pose istimewa dari Arjuna si comot :P
dengan ucapan 
"auwww...manja nyaaa.....ai nak tayang dada uolsss" 
hahahahha


sekian..... 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Selamat Hari Raya Aidiladha

Bismillah...

memandangkan esok dah start cuti dan ...
yeaaayyy..nak balik kampung ...lalalallalalalala....
jadi nak wish to all 

"Selamat hari raya Aidiladha" 
Semoga selamat tiba di kampung halaman ...
berhati-hati dijalan raya ...


Sumber : google 
Eh..lembu ni macam smile la pulak??? hahahah

Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

# Wordless Wednesday 19

Bismillah ....

wordless wednesday kan ? 
jadi word yang pendek itu ialah 
"Nasi bungkus"







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Moto GP 2012 -Hafizh Syahrin dan Zulfahmi Khairuddin

 Bismillah......

eh korang ade tak sesape yang minat tengok Moto GP macam saya ?
mmm....yang minat ni biasa nya lelaki lah kan ??....
saya pun mula minat bila Tn.John suka sgt tengok benda alah ni hah ..huhuhu..
bila dah layan rase best la pulak kan ? 
seronok tengok  motosikal besar beraksi 

kalau nak baca tentang motoGP tahun yang lepas-lepas boleh tengok disini :
o.k ini cerita yang tahun 2012 pulak ye .... 
tahun ni rasa rugilah...
tak dapat tengok live kat Sepang ...hish *___* 
kan musim hujan sekarang ni ..jadi kami decide malas nak pergi litar ...
jadi nonton ajer depan TV....


yang buat terasa rugi tu sebab tak dapat tengok anak malaysia beraksi cemerlang kat litar ....
Series rase kagum lah dengan diorang ....
tengok ni result Moto GP 2012


MotoGP
1.Dani PEDROSA - Repsol Honda Team 146.8 29'29.049
2.Jorge LORENZO - Yamaha Factory Racing 146.5 +3.774
3.Casey STONER - Repsol Honda Team 146.2 +7.144
4.Nicky HAYDEN - Ducati Team 145.9 +10.518
5.Valentino ROSSI - Ducati Team 145.4 +16.759
6.Alvaro BAUTISTA -San Carlo Honda Gresini 145.4 +17.276
7.Hector BARBERA- Pramac Racing Team 142.7 +50.282
8. Aleix ESPARGARO- Power Electronics 142.6 +51.585
9.James ELLISON - Paul Bird Motorsport 142.2 +56.676
10. Karel ABRAHAM - Cardion AB Motoracing 142.1 +57.622
11.Danilo PETRUCCI - ICame IodaRacing Project 141.7 +1'02.805
12.Michele PIRRO- San Carlo Honda Gresini 141.7 +1'02.891
13.Andrea DOVIZIOSO- Monster Yamaha Tech 3139.7 +1'28.989
MOTO2
1.Alex DE ANGELIS -NGM Mobile Forward Racing 135.1 36'57.793
2.Anthony WEST- QMMF Racing Team 135.0 +0.710
3.Gino REA - Federal Oil Gresini Moto2 135.0 +1.363
4.Hafizh SYAHRIN - Petronas Raceline Malaysia 134.9 +2.941
5.Julian SIMON - Blusens Avintia 134.6 +7.583
6.Andrea IANNONE -Speed Master 134.5 +10.062
7.Mika KALLIO - Marc VDS Racing Team 133.7 +23.078
8.Bradley SMITH - Tech 3 Racing Tech 3 133.5 +26.957
9.Dominique AEGERTER - Technomag-CIP 133.3 +30.063
10.Esteve RABAT - Tuenti Movil HP 40 133.2 +31.514
MOTO3
1.Sandro CORTESE - Red Bull KTM Ajo 146.5 40'54.123
2.Zulfahmi KHAIRUDDIN- AirAsia-Sic-Ajo 146.5 +0.028
3.Jonas FOLGER - Mapfre Aspar Team Moto3 146.5 +0.247
4.Luis SALOM -RW Racing GP 146.0 +8.503
5.Miguel OLIVEIRA - Estrella Galicia 0,0 146.0 +8.674
6.Danny KENT - Red Bull KTM Ajo KTM 145.9 +9.335
7.Alex RINS - Estrella Galicia 0,0 145.4 +18.973
8.Efren VAZQUEZ - JHK t-shirt Laglisse 145.0 +25.419
9.Niklas AJO - TT Motion Events Racing 144.7 +30.714
10.Adrian MARTIN-JHK t-shirt Laglisse 144.7 +30.763

paling kagum dekat si Hafiz Syahrin....
ni saya nak cakap sikit kat dia ...

"Dahsyat ko dik, ko tau husband akak bukan main eksaited tengok ko race ...
terjerit-jerit dia kat rumah ..." hahahhaha
yoyo O je kan..

dia ni kan pelumba wild-cards je ...
bermula di petak 17 kalau tak salah  saya......
masa mula nak lumba tu saya berborak dengan Tn.John ...

"Bie, tadi cakap race ni ade racer malaysia....mana nya ?"
masa tu kat tv dia tengah tunjuk senarai racer ikut petak permulaan...
pastu dah belakang baru ade nama racer malaysia 
Hafizh Syahrin....
"ala...belakangnya.....kata saya"
"Yela dia kan pelumba wild-cards je ...yang lain didepan tu pelumba yang berlumba untuk Eropah..bla..bla..bla..."
saya pun tak berapa nak faham ...hahhaha dengar jelah

pastu ...pusingan demi pusingan..Hafiz potong sorang demi seorang pelumba...
ape lagik..terjerit-jerit la kitorang ...hahahha 
akhirnya tinggal lagi 10 laps....10 laps to go ...
Hafizh Syahrin leading o.k... 1 place ...WOW ....
best sgt masa tu ...tak caya tengok gambar kat TV  dibawah ni ...............


No .1 yang warna merah Sya ...
tu Hafizh Syahrin la tu :) 
tapi dia tak dapat kekal leading ....dia mengakhiri perlumbaan di tempat ke 4 
o.k la...tu pun kami memang bangga lah kan ...
kalau dia dapat 1st place ..hoishhh..malu lah pelumba sebenar kan??
keep it up .... next year do the best o.k....
lagipun Hafizh Syahrin dan Zulfahmi Khairuddin 
dua-dua muda lagi ...
banyak masa lagi ...

Zulfahmi pun memang ah cemerlang kan ?
bermula di petak pertama dan berakhir di petak kedua...
pun o.k lah ....dapat naik podium kan...
bangga tau anak Malaysia...

 Tn.john cakap Zulfahmi ni dah memang pelumba 
dia memang berkelayakan ..point pun dah tinggi ....
Good ...nanti boleh menempa nama kat mata dunia ye dik ...
Good luck for both of you ... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Lambat

Bismillah 

Lambat tu macam agak sinonim dengan saya ...
saya kalau bersiap atau makan memang lah tak lambat ..cepat je ...
tapi ni lambat yang saya maksudkan ialah 
saya dilahirkan pada bulan Disember ..iaitu dipenghujung tahun ....

kemudian diusia 13 tahun ( tingkatan 1) 
saya ada memohon untuk masuk ke asrama...
memang saya dapat masuk asrama tapi LAMBAT ...
orang lain dah masuk pastu baru saya dapat masuk...

Kemudian bila tamat PMR ,
 saya memohon untuk masuk ke sekolah Teknik...
Dengan keputusan 3A 4B 1C saya dapat masuk sek.Men.Teknik Gerik....
tapi intake last rasenya ...jadi LAMBAT jugak..
orang lain dah belajar suku saya baru nak start dari mula...
dah lah Pengajian Kejuruteraan Elektrik dan elektronik tu bukannya senang :( 

Setelah habis SPM dengan tak berapa nak jaya nya..hahhaa
yelah dapat 3A jerrrr mana lah jaya sgt pon kan ? 
lain lah dapat 5A ke 9A ke patot lah dibangga kan ...huhuhu
tapi Syukur alhamdulillah ....
saya mohon ke Universiti dan Politeknik ....
tapi dua-dua pun tak dapat ...
tapi tak pe lah...saya pun masuk kolej dulu ...
habis satu sem ...tetiba dapat surat panggilan Politeknik ...
LAMBAT lagik....
orang dah belajar setengah baru terkedek-kedek nak belajar ..haishhhh 

dah habis Poli...dengan pointer yang tak seberapa..tapi 3 point above jugak la....
kawan-kawan lain dapat masuk government ....
saya? tak dapat ....so sad ...jadi dengan gigih pg interview kt TNB ..
dan ...alhamdulillah rezeki dan jodoh saya disitu :P 
setelah 2 tahun ++ kat TNB saya baru dapat masuk Government
2 tahun tu LAMBAT kan? .....

Kemudian..kad jemputan demi kad jemputan saya terima....
kawan-kawan ramai yang dah kawen...happy for them...
akhirnya (yang ni tak lah lambat sgt ..o.k lah ) saya pun dah kawen...
now ...rezeki nak menimang cahayamata pon nampaknya 
akan LAMBAT ....tapi tak pe lah..saya redha ..
itu semua kan ketentuanNya ...itulah yang terbaik untuk saya ...
Syukur ke Hadrat Ilahi ....


alolololo...Chomelnyaaaa...hihi


Sekian... 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rambut

Bismillah 

sekarang ni dah mula rasa rimas..rambut ni pun dah lama tak potong ...
rambut dah la macam ekor kuda...huhu
pastu selalu gugur..jadi berangan didalam hati nak potong rambut .....
dah 2 weeks kot sebut pasal potong rambut ni ...
hari tu cakap ngan Tn.John nak potong rambut ... dia cakap 
"tak payah la...rambut panjang la cantik " 
mak aih..hahaha...sila muntah hijau disitu ...
pastu mengadu lagi..rambut asyik gugur je ...
jadi dia pun cakap ..o.k lah pegi la potong rambut ....

tapi tunggu punya tunggu dia tak bawak jugak potong rambut ..huhuhu
kalau dapat pergi potong rambut nanti nak potong camni ...


owhh... kiutnyaaa... :p

 ke nak buat style messy macam ni ? 
yo yo jolah ...macam la saya ni free hair kannn? hahahha
 nak berangan potongan rambut macam diorang memang lah boleh...
tapi ko ingat kalau ko potong rambut cenggitu boleh comel macam diorang ? hahahah..
sila pegi suluh muka kat cermin ..hahaha
verangan jelah.....

pastu ...dua hari lepas 
cakap lagi nak potong rambut ...
masa tu Tuan John tengah belek HP ....

..saya atau dia malas nak layan lah tu ...
sekali dia cakap 

"O.k lah hujung minggu Bie bawak pergi carwash
muahahhahahahhahahahhaha

sayangggg...saya nak potong rambut bukan nak cuci kereta...
dia main cakap je la tu ..malas nak pk...:PPPP 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

# Wordless Wednesday 18

 Bismillah ...

Ni Dinner semalam...
"KFC Zinger Double Down...Baru Macho" 
hihi...

Ini pula b'fast pagi ni ...
"Omelette Cheese...beserta Ribena kegemaran ...Baru Amareka..."



sekian...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nasi goreng kampung

Bismillah...
jemput makan semua....
heaven btol makan nasi goreng kampung sambil main plants vs zombie ..hihhi
o.k bai....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

lembaga penapisan ...

Bismillah ....

Banyak yang nak ditulis sebenarnya...tapi bila mula mengarang 
idea tu semakain berkurang ...
yela nak tulis pon kena tapis jugak kan ? 
kalau tulis ikot hati je  kita takkan sedar kadang-kadang 
yang kita tulis tu menyakitkan hati orang lain 
atau terlalu bercerita perihal diri ....
nanti melalui tulisan kita je orang boleh menilai kita ...
sama juga bila kita bercakap dengan orang lain ..
kadang-kadang tanpa kita sedari orang tu akan menilai kita melalui 
apa yang kita cakap ...

Tuan John pulak memang tak suke 
kalau hal-hal peribadi terlalu diceritakan ...
contohnya ..nak pergi bercuti ..
dari tarikh bila sampai bila...
ada yang siap count kat blog lagi ...
dia cakap nanti mana kita tau ade orang yang berniat tak baik ....
yela blog kan semua orang pon boleh baca ...
karang kita seronok pergi bercuti ...
tak pasal-pasal rumah kena pecah ke ape kan??? 

contoh la....
zaman sekarang ni dah la sakit mental tu berleluasa ..
tengok tak cerita SAM? 
skizofrenia? haish..takot lah...
tengok kita letak gambar loving couple gitu ...
sekali tersakit hati orang lain pulakkan ?
hati nak sakit ni tak kira orang yang kita kenal ke tak ..
dah nama pon gangguan mental... 
tak pasal-pasal gambar tu di print bawak gi mandremmmm...
hahhh...naya ...

o.k..oleh sebab itulah 
bila nak tulis sesuatu ...atau nak letak gambar sesuatu 
kena melalui lembaga penapisan .. hihi


ini ialah gambar dari google..
apa yang saya nak bagitau ...mak saya pon ade penapis macam ni ..hihi
buat tapis santan ... :P 
(ade kena mengena dengan cerita tak ? ) hahahhaha..lantakkk

o.k bai... :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Saya dan instagram :P

 Bismillah.....

Ewah....macam awak je ade instagram tak gitu ?
padahal org lain dah pakai lame pon..hahahhaha
tak pe lah kan ... dulu snap gambar pkai galaxy tab Tn.John tak de Instagram...
nak download tak bagi pulak dia...haishhh...
So now dah ade android sendiri #suhkehatilahnakdonlodapeponkan??? 

so ni lah antara gambar tahpape yang berjaya di upload disitu ...

Ni lipstick baru iolsss... :P 


warna merah gitu ?.....belasah je..
nampak dalam catalogue macam tak merah sgt...dah dapat ..
hamek kau ..merah membara ..huhuu 

ni pulak kek sedappp...
saya buat eh salah......
kek ni officer kat ofis yang buat ....sedap hoii...
Cik Nida yang bawak...kitorang tukang makan....

 Ni gambar semalam...
kna bertandang kesini lagi ...:( 
and alhamdulillah everything o.k ...

 si hitam dan si putih..opsss..hihi
sama tapi tak serupa... :P 

eh...kaki lagi? ape kesss? 
...ni masa taklimat penggunaan sistem online untuk pinjam peralatan ICT ..
punya lah tak dak kerjaaaa...trus main snap2 gambo.. :P 
kaki yang sama ye...

pemilik kaki yang putih ..hahahha
jadi tak payah tanya lah kaki yang tanned tu milik siapa ya....hihihihi

yang ini pulak pokok yang saya tanam...
dulu kecik je ..ade la 2-3 helai daun..
tengok sekarang ..dah membesar bagaikan johan....good ...:) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Dah lama tak update

Bismillah ....

sorry lah dah lama tak update blog :p 
bukan apa ....masa lapang sekarang dah ade aktiviti baru ...opsss..hahahha
nak tau aktiviti apa ? 
ni hah ....

 terseronok pulak main benda nih..hahahha
bila free dah siap koje sibuk dok main ni.... 
nak update blog pun bertangguh-tangguh ....
actually banyak jugak cerita yang nak dicerita kan ..tapi nanti-nanti lah yo... :P 

O.k..ini cerita jumaat lepas...
ceritanya pendek saje ...
dah lama Cik sara Lyn janji nak belanja ..:P 
tapi Jumaat lepas baru tertunai hasrat dihati :) 
set burger Samurai ...yummy..yummy ...sedappppp 
Thanks dear ...nanti belanja lagik ..opss...(sambil tutup mulut) hihihihi


Siapa Sara lyn ? laaa....nihah ---> awek Shunnn :P 


Sekian ...kalau rajin nanti update lagik :P 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.