makan, makan dan makan


Bismillah.....

masuk je kat blog ni dah tak de mende lain dah .... 
asyik..makan...makan dan makan...mih..mih..mih (gelak sopan gitew..... :P ) 
naseb lahhhh....memang saya sedar saya ni pemakan orangnya ...
dah orang nak belanja harus lah kita makan kan ?
rezeki jgn ditolak musuh jangan dicari ...
ni ade officer yang baik hati belanja kami sume makan semalam...
Thanks Puan Shazzy.... ^____^"

 Menu utama ialah nasi tomato-mato yang dappppp ngattt ...
makan ngan ayam masak merah tu mmg umphhh...
 pastu campur pulak kuah dalca dan acar nenas gini...
perghhhh..terangkattt...huhuhuhu 
pastu yang mana tak mo mkana nasi ....makan laksa Johor o.k...
laksa johor ni pun sedap.... kuah pekattt...

ade ke yang tak pernah makan laksa Johor?
antara ramuan lain yang ditambah kat dalam laksa johor ialah ...
tu bunga kantan ngan daun selom yang di potong halusss gitew....
timun kalau yang pure Laksa Johor dia akan potong macam spring tu...
tapi potong cemana pun sebenarnya tak kesah..masuk perut bergaul jugeee...hikss... :P 

pastu ditambah ngan sambal..kasik lebih kick...ade jugak lobak asin yang dicincang halus...
bila makan macam kruppp-kraaapp sikit dalam mulut...dapppp
yang suka letak bawang boleh letak...yang tak suke tengok jela yew...huhu
pastu last sekali tambahkan sedikit perahan limau ...
burllppp...telan air liur bila teringat balik laksa Johor semalam...huhu x senonoh...haishhhh -__-"

lastly dessert kita semalam ialah dadih....

alhamdulillah rezeki Allah bagi ...
Kenyang ....


sekian.. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Happy Birthday Tn.John


Bismillah ....

semalam 21 haribulan kan ?
semalam Birthday My Dear Darling a.k.a Tn.John a.k.a my husband
a.k.a my housemate a.k.a My roommate....and also Pillowmate  eh???
ade ke pillowmate? hihihi...tak pe kalau tak de saya ade kan..
tahun lepas punya entry disini 

 tak de ape yang special pun...
tak tau nak sambut macmmane..
kalau budak2 boleh la jugak buat birthday party gitew kan ? 
ni dah tahap pak budak ? (tapi belum la jadi bapak lagi) hahahhaha...kita buat simple saje 

 Ini kek chocolate naik motor namanya.... sebab tu dah terpenyek-renyek..hik..hikss...
tapi janji tulisan masih boleh nampak jelas kan ? 
rase dia sedap....semalam kami berdua je makan...
habis la dalam 5 slice ...baki nya kita bungkus bawak gi Office ...
yela.... makan berdua mana la nak habiss...

 hadiah biasa-biasa saje ....tak tau nak bagi hadiah ape ...
lagipun isteri dia ni bukannya banyak duit sgt kan nak bli hadiah yang mahal-mahal 
macam Ipad mau pun sebijik basikal Full Suspension berjenama scoot idaman hati dia tu ...
mahal oiiii...riban-riban regenya ...
jadi yang ini jela yang saya hadiahkan dia...
tak tau eh itu apa? ni hah benda nya....
o.k...pakai la elok-elok buat eksesais ya...

kad simple tu sorry lah sya blurr kan sebab iolss is malu ...
lagipun ucapan tu special for him...and not for sharing ... :) 
lagipun dulu masa nak akad nikah ustaz pesan cerita rumah tangga 
tak baik diceritakan kepada umum  kan? 
takut mendatangkan kemenyampahan kepada orang lain 
mahupun mendatangkan kedengkian gitewww ...bhahhaha..
(padehal ucapan biasa jew tak de menda pungggg :P) 
pangggg sekali baru ko tau khennn? 

 o.k..jgan marah arrrrr ...
tak de menda dah nak wish kat sini coz dah wish dalam kad tu :) 

Sekian ... 





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Sambutan CNY

Bismillah...

semalam Kementerian ade buat sambutan CNY ...
jadi..kami pun pergi jugak untuk mengimarahkan lagi majlis.....
lagi pun..dekat-dekat nak gaji gini .....
dapat makan free misti lah sedapppp kan..hik hikss...

 Ni antara decoration yang menarik kat mata saya :) 
jadi ambik henfon dan dengan segan silu nya pegi snap gambo ..kakakakakaka :P 
Iolsss is blogger sejati hokeyyy !!! hikss...hiksss lagik... ^___*"

 Suasana meriah....penuh la seat tu ....
kami yang turun tak berap anak lambat ni pun tak dapat seat ...
kena la duduk kat kerusi saja....nan hado meja..makan bertatahkan tangan jolah ...
saya suka tarian singa bila singa tu kedip-kedipkan mata dia....
macam tergoda gitewww ...hihihi 

 memandangkan tak de meja...kami makan ni je ...
semua dalam small portion share je duaorang ...
tapi alhamdulillah ...kenyang .....
Ketiaw tu sedap ! ...yang Fish Fillet tu ...mmm...sorry terlalu masin for me ...
tembikai tu rase tembikai la kan takkan tetiba bertukar jadi prun plak rasenya ..#o.k tak lawak
Suun tu macam pedas-pedas sikit ..ade bawang ape ntah dalam tu ...
mee kari ..mmMmmmMm..50-50 sedap pun tak tak sedap pun tak ..
kira o.k laaa....sate tu o.k..sedap la jugak...

lastly.... kami berdua ..keh..keh...keh.. :P 
(ni kalau tak letak gambar tanya pulak mane gambar dia ..hihi
haah...jangan nak tersenyum-senyum... ni statement untuk kamOOOooo ) 
hihihihihihi

Sekian. 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

5S tatacara penggunaan alatan pejabat

Bismillah ...

Haish...garuk kepala la gini ....
audit 5S datang lagikkk.....haishhh...terpaksa lah sorok dan sumbat mana-mana yang patut ..hihihi :P 
Opss....mmg susah nak capai objektif  kalau main sorok sumbat gitu kan ?
tapi nak buat mcmmana...barang banyak ...#alasan pun banyak .. hihi

ni antara yang dah di update hari ini 
persediaan untuk audit Rabu ni ...

 sape tak tau guna projector boleh rujuk sini ya.... :P

 ini dah masuk meeting silalah ikut arahan ini ya...
 dah ade manual ...
tempek lagi cara kat mesin faksimili ni ...
ni kalau x reti jugak tak tau la nak cakap ape kan??? huhuhu 

Sekian. :P 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Selamat bersara Boss

 Bismillah....

hari ni adalah hari terakhir my bos ..beliau dah bersara ...
sob...sob...bos saya ni baik...selalu bagi nasihat dan tunjuk ajar kat kami semua...
orangnya memang tak garang ...
untung tau ....tapi walaupun kita dapat bos yang baik....
kita kena hormati dia...jangan pulak buat sesuka hati je ..
yela...bos kan baik! .. kita ngular jela time office hour ...kita malas keje...kita EL jelah...
hah itu salah ye kawan-kawan.......hihihi 
(berblog kejap tak ngular kan????? )  kah..kah..kah.......


mula-mula ucapan dari our Pengarah Kanan yang gojes itew  Puan Kay....yang baju biru tu ...
pastu Ucapan terakhir dari my bos...
 dah habis amanat dan nasihat terakhir beliau ...
sampai la sesi bagi hadiah....
Hah...semalam pegi beli hadiah ni lah yang tunggu berjinggut-jinggut 

Ni lah hadiah nya ...:) 
lepastu sesi potong kek oleh birthday boy n girl :) 
 tiga bunga satu kumbang ..hiihi 
ade lagi bunga dan kumbang lain..tapi malu-malu cat la pulak..huhuhu
 hah...nilah kek nya...hoiii..sedappppp....
dia punya cream kat tepi tu pun sedap nak mampsss...serius...
tak caya tanya Linda ...hihihi 

 Menu utama kami.....
sedapppp ..sekarang kenyang gilo.....pastu mate mengantok o.k.... 
tula masa makan tak hengat ...sekarang dah start mengangguk je ..ye pun ye tidak pun ye ...hahaha
 ayam tu is so sedap....crunchy....
ni pulak kuih-muih dan buah-buahan pencuci mulut ....

kepada My Bos : 

"saya doakan semoga tuan diberikan kesihatan yang baik, dimurahkan rezeki dan
menjadi seorang pesara yang happy  dan dirahmati Allah selalu :) 
Terima kasih atas segala teguran dan tunjuk ajar kepada saya selama ini...
walaupun kadang-kadang saya blurrr bila dah lama bercuti =_=" .....
bos tak pernah pun cakap
"ait? tak ingat? macammana boleh tak ingat? "
"tak perasan? mana boleh tak perasan.....? "
hahhhhh...gitulah kekdahnya
kalau bos lain mau da cakap gitu kan??? hahaha...adoiyai ....sengal!


"terima kasih bos..jasamu dikenang "   



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

The Chicken Rice Shop, The Mall


 Bismillah....

Tengahari tadi kami makan kat luar lagi..huhu
sejak dua tiga menjak ni 'ter'rajin pulak lunch kat luar ...
maksudnya keluar dari kawasan ofis la.....
tapi yang ni secara tidak sengaja...'ter'kebetulan...
kami pergi nak beli barang ..tapi kedai tu bukak lambat ....
berjinggut tunggu ...jadi kita makan duluuuu....

ini lah my partner in crime kali ni ..hihi
Linda *wink*wink* ... mdm Mawar ..ewahhh..dan Pn.Aznida...thanks Cek Da bawak kami yaa...

Lokasi Kejadian : Lot LG 3A, Lower Ground Floor, 
Parkson Grand, The Mall, 100 Putra Place, Jalan Putra, 50350 Kuala Lumpur

Meh tengok menu pilihan kami :) 
o.k..yang ni menu pilihan kalbu ku ..eh tu bukan nama menu ni yaa...hahahha
nama menu yang saya pilih ialah : 
Special Hong Kong Beef Stew Noodles harga RM 10.50
tapi saya tak beli ala cart... saya ambik yang set 
Noodle Meal for 1 pax RM 13.99
2pcs Nyonya Pai Tee
Choose from our Noodles Selection (One) saya pilih Special Hong Kong Beef Stew Noodles
12oz Soft Drink (One) yang ni saya tukar ice lemon tea tambah RM 1.00
Rainbow Delight Dessert


yang ni air saya dan Linda ....saya punya ice lemon tea dan linda pulak 3 layer tea ...
yang dalam bowl tu rainbow delight dessert ....

yang ni pulak set pilihan Linda  
 Hainanese Chicken Rice Meal (1 pax) RM 14.99
2pcs Nyonya Pai Tee
Personal Portion of Chicken** (Choice of Steamed, Roast, Soy Sauce or Hainanese Curry Chicken
Ipoh Beam Sprouts
A bowl of Chicken Rice
Soup of the Day
Soft Drink (One) tukar 3 layer tea 
Rainbow Delight Dessert

Hainanese Chicken Rice Meal 

 yang ni sedapppp... nama nya Nyonya Pie Tee ...
gambar sama saja tapi 2 tone yang berbeza..hihi saje letak dua...
sebab ? sebab kesian dia sorang-sorang ...eh? hahahha
lantakkk.... :P 
Pn.aznida tak makan macam kitorang ...dia ckp kenyang lagi..
jadi dia cuma minum 3 layer tea dan Nyonya Pie tee saja...
motif ambik gambar bekas ayam tu ?
sebab nak buktikan ia memang The Chicken rice Shop..bukan sekadar nasi ayam iteww.....hihihi

eh? tangan siapa? 
comelnyaaa....sesiapa yang single boleh tolong letakkan cincin buang sebentuk dua dijari comel itu ..:P Opsssss... hihihi...tuan empunya jari pun cute macam jari tu ye ...
jgn marah arrrrr..:P 


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

My Love Story

Bismillah ....

Oh..ini bukan Cerita Cinta Saya yerrr ...
ini sgt sweet and bitter to be My Love story ....
saya letak title bersemperna ...(macam semperna hari raya la pulak ) hihihi
ikut tajuk asal kat youtube tu ...:P malas nak fikir tajuk lain ..#dasarfemalas
video ni so sweet n touching ...
jadi memandangkan mood berblog tu kelaut  menjala udang ...hihi
kita share video ni kat sini ....


kalau lambat loading pi tengok kat Youtube 
sedihnya kalau jadi lelaki itu ....
he do everything for her ...
untung la kan....tapi sayangnya tak dihargai ... :'( 
tapi tindakan dia salah sgt .....He end his life just like that ...
died for nothing ....
nak yang cantik je... tu la...huhu

lain kali.....
 pilih yang sayang pada kita bukan yang kita sayang sgt pada dia...
dan kalau jodoh tu tak berpanjangan ...jangan ingat yang hidup kita berakhir disitu saja 
hidup misti diteruskan....pasti ada yang lebih baik untuk kita ....

Insyaallah....


sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hussin , Mon dan Jin Pakai Toncit

Bismillah....

Sape kat sini penggemar filem Mamat Khalid?
saya ngan Tn.John memang minat filem-filem beliau ...
klasik gitu ...udoh ler teman ni memang oghang peghak... (orang perak) 
harus lah cerita-cerita beliau tu sampei di hati teman..ewah..hihihi

mule dengan ceghite Man Laksa, pehtu Zombie Kampung Pisang,
Hantu Kak Limah dan sekarang ni Hantu Kak Limah II : Hussin Mon dan Jin Pakai Toncit ..
Semua VCD cerita ni ade dalam simpanan kami ...yang baru ni blom la bli...
kalau kate dah bli nampok beno nipu nye ..(baca macam Usop Wilcha selalu cakap) :P 

Sinopsis Cerita Hussin Mon dan Jin Pakai Toncit :

Beberapa tahun yang lalu, selepas kejadian "Hantu Kak Limah Balik Rumah", Husin yang telah muflis akibat di tipu skim cepat kaya di Singapura, telah kembali semula ke Kampung Pisang dengan kereta burok pintu tercabut..hahahaha...tapi bukan husin je yang bankrap...
Lias sekupang yang dulunya kontraktor pun bankrupt jugak..

warung Pak Jabit atau masa muda-muda digelar 'Jab' ...
terletak di tepi Sungai ...
dan lebih canggih sikit dari warung masa Hantu Kak Limah dulu...
sekarang dah ade "wai fai" hihi :) 

Di Kampung Pisang, 
Husin berjumpa semula dengan geng lamanya dan juga Mon, 
kekasih lamanya sewaktu Kampung Pisang dilanda Zombi dulu.

"Comei je kite laghi (lari) dulu mase kene kejo dek Zombie kan ? " 
kata Husin pada Mon. 

Hussin dan Mon tiruan ... sebenar nya tu bukan Mon ..
itu ialah Ayu ..ingat tak Ayu masa cerita hantu Kak Limah dulu? 
ala yang Ava Vanja tu ...yesszaa.. :) 

Namun beberapa hari selepas itu, Kampung Pisang dilanda 
peristiwa-peristiwa aneh. 
Nampaknya, sejarah 45 Tahun dulu kembali semula.
 Kejadian kehilangan lelaki-lelaki teruna di Kampung itu kembali menghantui.

Dalam kekecohan itu, 
Kak Limah yang sudah pulih sepenuhnya,
 sibuk merancang rombongan ke Singapura
. Namun begitu, masalah semakin rumit apabila
 Husin sendiri hilang dari rumahnya.
 Rakan-rakannya Ucop, Wan Kaswi dan Nazari SMK 
gagal mengesan dimanakah Husin berada. 

Abi watak yang di pegang oleh Johan masa Hantu Kak Limah dulu dah tak de  
"Si Abi tu kawen lari..eee Sabo jelah...dia ikot perempuan Indon keroje Kontrak" cerita Si Wan Kaswi 

tak ingat sangat ayat nya tapi lebih kurang gini lah bunyinya ...
kak Limah Cun Oiii dalam cerita ni ..hihihi tak cayo ? pi la tengok wayang :P 
dia siap ngajuk balik ayat Husin masa baru balik rumah dalam 
cerita Hantu Kak Limah dulu....

Di dalam kekecohan itu 
Dr. Samsudin yang mendakwa mampu mengesan dimana Husin 
 telah muncul dok tunjuk hebatt....
 Apakah sebenarnya yang berlaku...? 
Siapakah yang menculik Husin...? 
tak mo cerita panjang-panjang...
nanti korang pergi tengok wayang dah tak best
 ... sebab dah tau cerita sebenarnya ...

Wei...sekarang ni bila makan kerang terus teringat cerita ni jugak.......
errrrrr...eiiiiiyuuuuu...hahahahha ...Mee Kerang Mon masak untuk Husin...makan burger pun rase kerang ..
hahahahhahaaaa....


Kehadiran dua watak ini memang buat cerita ni jadi best ...Pak Jabit dan Pak Abu
kalau diorang berdua ni tak de ...macam hilang seri cerita ni pada pandangan saya lah...semalam Panggung tu memang riuh la dengan gelak orang ...memang lawak dan menghiburkan.

Al-Fatihah buat Allahyarham Zami Ismail...
Hilangnya sebutir bintang yang bersinar :'( 


sekian 
Selamat menonton :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Happy Chinese New Year .


korang ..selamat bercuti ya...
to all my Chinese friends.. wish u all

Happy Chinese New Year ...

saya dulu mase sekolah ramai kawan Chinese ...
Wong Hui Zern, Ong Li Ping, Lee Weng Sung,Chin Chai Yee , 
Lee Pang Ngor ...eh ramai lagi la... 
tapi biasa lah dah tua-tua ni memory dah kurang ...huhu sowieee

miss them... -__-"

dah lama tak jumpa...dari form 1 sampai form 3 kami di kelas yang sama....
owh..sweet memory ...

Kepada my Ex-Bos yang begitu awet muda ..
dah pencen pun still Macho...ni series ni ..bukan nak bodekk yaa...
#my ex bos tu tak pernah tau pun saya ade blog :P 
tapi tak kira..nak wish jugak ..hihi =__="

Happy Chinese New Year to Mr. Liew Yuen Choong  

"May The Sun of Chinese New Year 2013
Shine With Blessing On You and Your Family,
Happy Chinese New Year Sir"


kepada kawan-kawang yang dapat angpow tu ...
ehemm...ehem...jgn buat-buat tak tau pulak..yela..kamu la tu :P 
ingat-ingat la kawan-kawan...
ape salahnya open table sekali-sekala....hihihihi :P 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

How to Delete Maxis Caller Ringtone (CRT) 2013

Bismillah...

O.k...korang pernah tak :
"korang tak subscribe pun Caller Ringtone...tapi tiba-tiba ade Caller Ringtone?"
yang bila orang call dia tak bunyi Tuttt...tutttt..tapi bunyi lagu tu ?
dalam bahasa melayu nya 
Nada dering pemanggil kan ? 
Owh..kekok nya bila di bahasa melayu kan ..hahahahha 
#bajet pandai omputih sgt :P hahahha

baiklah ...kalau nak delete Caller Ringtone tu ...
korang perlulah : 

1. Dial *131# 

 2. pilih 01 seterusnya
3. pilih 7 Kendali CRT 
4. 2 atau 3 (2 : Padam CRT ) (3 : Padam Pakej CRT) 


selamat mencuba ..

sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cara guna Online Converter

Bismillah...

kat luar nun hujan...heaven nya kalau dapat tarik selimut kat rumah..
alahai ....untung lah si linda MC hari ni ..huhuhu
bos pun nampak macam tak sihat ..mungkin akan MC jugak ...
saya pun terus rase macam nak terbatuk-batuk..uhuk..uhuk...
agak-agak boleh dapat MC jugak tak ? hahahah...#berangan jolahhh

o.k..memandangkan kerja pun tak banyak pagi ni ..
surat semua dah masuk dan dah rekod...
no meeting for today ...
jadi saya telah berjalan-jalan di tiubanda tu ..
ha? tak tau ..tak mungkin lahhhh........kalau youtube tau ?
hamboih..cakap orang putih paham....cakap melayu tak paham? nyampah tau ..hahaha

terjumpa la video clip Ainan Tasneem gadis Youtube yang gojes tu ...
dengar lagu dia rase "ehhh..sedap jugak lagu budak ni "
jadi terus la download dari youtube pakai Youtube Downloader 
tapi kalau download dari youtube tu kan dia punya video clip dalam bentuk MP4...
jadi tak boleh nak play pakai MP3 Player kan?

kalau nak mudah pi je la download kat 4shared ...confirm ade je MP3 lagu dia...
ni hah link nya 
Ainan Tasneem 150 juta 
 yang ni tak de la pulak dalam 4shared tapi ada dalam you tube ...

dalam kes macam ni la yang saya nak share ilmu yang tak seberapa ni ngan korang 
korang download je dulu video tu ...
pastu korang convert dari format Video tu (MP4) ke format MP3....
kalau nak masukkan video tu dalam hengpong pulak...
korang convert je dari format MP4 tu (video) ke format AVI atau 3GP...

cara nya mudah je ...convert je secara online di :

ala korang tengok pun misti tau punyalah nak buat apa...
tapi dah alang-alang ni kan ...xpe saya tunjuk jugak la 
supaya lebih mudah ..hihi :) 









sama jugak caranya untuk format yang lain..
kalau nak convert dari MP4 ke 3GP atau AVI 
first sekali pilih Video Converter .....

kalau nak tukar dari PDF ke Word pun boleh ...just ikut step tu je ..
first sekali pilih Document Converter 

harap ini dapat memberi sedikit sebanyak info... ^_____^

Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Chawan Cafe, Publika -Solaris Dutamas

Bismillah...

Cerita yang panas dari oven nak disajikan kepada semua...hihihi...
mana tak panas ..baru balik , solat... pastu terus buat entry ...
nampak beno obses pada blog sekarang ni ..kakakkaka...
pagi tadi Lynda yg gojes tu :P 
dia cakap Cik Emmy ajak makan kat luar ...
iols is 50-50 mula nya....
tapi akhirnya terpegi jugak....
tu yang over eksaited balik-balik terus buat entry  :P 
 restoran yang Cik emmy bawak kami ialah 

Chawan Cafe, Publika at Solaris Dutamas 

dekat je pungg ngan ofis...
jom tengok apa yang kami makan ....


nilah lokasi yang dimaksudkan ...

ini menu pilihan saya :) 
Laksa Asam dan Chawan Frappe
actually...rasa macam salah pilih sikit menu ni ....
sebab...laksa tu banyak...so iolss is kenyang ...
pastu tambah pulak ngan air coffe yang pahit-pahit manja tu ...
huhu..muak sikit laaa......patut pilih air yang tak berunsurkan susu ....

 Ni pulak menu budak Linda Gojjjjesss lah sgt tu :P ...
dia pilih Nasi Lemak Ayam Berempah dan Chawan frappe jugak ...
ni akibat gambar Chawan frappe yang menarik tertarik kat dalam menu tulah..
nampak macam sedap je air ni ..hahahaha....dengggg 
ini Mee Rebus Tulang Cik Emmy yang punya ...
yang ni sedapppp...kuah dia mmg umpphh ...
air Cik Emmy tak snap pun..Cik Emmy ambik water melon juice ...
next time kalau datang lagi ....
harus nak order Mee rebus ni o.k.......

ni lah kami ...
gambar saya haruslah shiny-shiny flawless -flawless gitu 
Linda nak gambar shiny-shiny gitew pi edit sendiri ya...
pastu tempek kat blog anda ..kah..kah 

pergi makan bertiga ...
a lots of thanks Cik Emmy Gojesss bawak kami makan kat sini ..
lupa nak tanya apekah rahsia awet muda cik Emmy ..
anak 3 orang tapi still maintain ???? Jamu mak dara kah? hihi :P
nak harapkan kami pergi sendiri kesini ..hahaha...setahun 2-3 kali je la kot ?? 
nak cakap setahun sekali tu tipu la pulak kan ? 

kalau nak baca entry yang sama tapi versi yang berbeza boleh baca kat blog Dak Linda  ;P 
o.k..Sekian . 

Terima Kasih...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.