Asyik MAKAN!

Bismillah....

alahai puasa sebulan ...pastu open house pon sebulan...
cemano den ni hah nak diet???? helppppp...stress arr gini ...
dah la tak tahan godaan bila nengok makanan super duper sodap ! ....
Redhoooo ...takkan lpas sebulan open house ni nak kena sambung puasa balik lagi sebulan? 
iolss tak segagah tu .. #lapairmata ................... huhuhu 

 dah #lapairmata meh nak sambung citer lagi ...
ni Majlis Aidilfitri Bahagian ... gabung dua Seksyen...
Memang Meriahhhh! Makanan dia banyak! 
ko makan la sampai mabuk pon masih banyak ...hahhahahahaha 

 the dessert ! 
ade satu puding tu ...dia macam puding biskut marry tu ..tapi coklat dia punya la meriah......
Sedapppppp ..... gambar tak snap pon..sebab puding tu sampai lambat ...
dah start Majlis baru ade ......habislah ...tak berani arrrr nak cek gula....
takot pitam nanti -____-" 


Ni menu utama........yang roti jala tu saya makan ngan kuah durian ...perghhhhhhhh ! 
#telanailio .....nasi tu saya tak rasa ...ayam pon tak ...lemang tak ...nasi impit pun tak !
yang saya makan semalam...laksa penang + laksa Johor ! 
yummmyyyyy  .....very the delicious.........


sebelum Majlis kami buat inspection dulu ...hahahhahaha 
jadi ambik gambar kasik pose sikit ... :P 
Linda cakap snap gambar cekak pinggang gini boley nampak kurus sikit ...
 #nampak jela...sebenarnya ? nan hado pun!!! T____________T
dan boleh mengecilkan lengan ...jadi trus pose camni ...hahhahahhahah
sebelum makan boleh la....lepas makan berani nak snap gambar? 
lupa kan jelah ...ko tarik napasss pon belum tentu boleh sembunyikan aset yang di ternak tu ...agaggagagaga 

Yessssszaaaa semalam dapat makan sate !!! 
jadi terus poyo2 snap pic ....masa Jamuan Kementerian tak dapat sate kali ni sampai sate trus grab ! 
Tq Linda ambik kan sate.....tapi kami makan habis tau ..tak baik membazir ! 
.....membazir tu kan amalan Syaitonnnnnnnn ....
 ape ke heiiiiiiiiyyy nya aku makan sate dah macam isap ke cium sate tu ??? hahahhaa
lantakkkk ...janji pose with sate this time :P 

Sekian ... eh....hari ni ade lagi tau Jamuan makan ! 
arggghhhhhhhhhhh stresss......... -_____________-"
 padahal dalam hati bukan main lagi melonjak keriangan??? 
petang ni atau next week kite show off ye ...Opssss...show Off ? 
ayat tak menahan ...agagaggaggaa...

Sekian 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Open House Office

Bismillah ...

Semalam ade Majlis Networking Aidilfitri ....
tahun ni punya Majlis memang puas hati ...thumbs up! 
sebab makanan enak! cukup dan siap ade yang boley tapau lagi ...
alhamdulillah rezeki ...hahahaha :P 

 turun awal sikit ...11.45 .. Majlis start kol 12.00 
tapi turun awal sebab nak dapatkan tempat kat Meja ...
tak nak makan kat kerusi macam tahun lepas...
tak best ...susah ...:( jadi tahun ni dapat la kami meja ... ^_^"
boley la makan , snap gambar dan berjimba-jimba... hihihi 

Buat perangai sikit ..tehehehehe...snap gambar before pergi majlis raya 
abaikan pose-pose yang mintak di lempang itu ..hahahha ..
 T_____________T 
tema tahun ni Emerald green... tapi kalau xde ..pakai jelah baju apa pun .. xde sape nak marah 
o.k kebetulan sgt salah satu baju raya saya tahun ni  warna Emerald green.. jadi good ...kita ikut tema .. hihi
jom tengok apa menu yang best semalam .............

 yang nasi hujan panas tu sedap....
daging hitam tu sedap ...ayam sambal tu sedap...eh..semua sedap? 
memang pon! 
nasi dagang  terbaik! laksam tu  super -duper punya sedap ! 
ni betul tak tipu ...sedap hoiii ...mula ambik sikit nak rasa konon ...sekali 
perghhhhhhhhh ! mantap ..terus pegi ambik skali lagi ...
lepas makan gosok perut sambil menyesal makan banyak ...hahaha 
ni la masa puasa turun 3 kilo lpas raya naik berkilo-kilo! damn ! 

  bihun sup tu ambik makan sikit ...tapi lepas hujan kuah dia beku! damn lagi ....
kuah minyakkkkkkkkkkkkk ! habislahhhhhh ...mau membeku dalam perut ...waaaaaaaaaaaaa..stress
ice cream rase yang dak Linda punya je ..sedap! 
tapi tak ambik pun sebab ramai ummat beratur kat situ ...malas nak berasak-asak ..
jadi la rase sikit ....
 dari jauh ingtakan kebab .... bila pergi dekat rupanya Chicken dance ..eh ...salah Chicken roll 
ambik satu ..makan ..sedap la jugak ..kira o.k-o.k lah yang ni ......

sate ni saya makan satu cucuk je ... :( 
sebab asal dia letak je ...habis..asal baru nak letak dah penuh manusia kat situ ...
tak dapat ambik kita ambik gambar je la..huhuhu ...
tapi rase satu cucuk tu pergh..sedap jugak ...lembut satenya ... 
ABC tu share ngan Linda .....tak sedap ! 
cayor! hihihi...ni misti Linda letak gula sikit .. xpe...
karang maneh sgt potong kaki pulak kan payah ...........

o.k sekian ... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Restoran Sri Suria, Amcorp Mall , PJ

Bismillah ......

malas nya nak update blog! tolonglah ...ffuuuuhhhhh...ffuuuhh....
mood come to mummy ...hahahaha 
otak malas fikir ...mood plak swing! jadi kita buat n3 berdasarkan gambar yang ade jelah ye ...

ni kisah tak tau lah berapa minggu yang lalu ...
petang tu teman Tn.John pegi ofis lama dia ade kerja nak settle kan ...
jadi saya disuruh lepak dulu sorang kat restoran ni ....
dia suruh order air untuk saya minum je dulu ....
hekkk..ingat order air saje boley ke nak tunggu dia sipakan kerja selama almost 2 hour tu ?
kematu montot  nak lepak sorang kat restoran tu .........
habis kalau order air secawan nak sedut sikit-sikit bajet untuk 1 jam ? 
sorry ...iolss is suke minum air ...sekali slurrrpppp separuh cawan... slurrrppp lagi habis lah ...hahhahahha
jadi kita order ABC special ni .. ....yang ni o.k untuk tunggu sejam lebih tu ...

 Ni ABC special ....yang specialnya hanyalah ice cream kat atas tu jelah kot! 
sebab dalam ni cuma ade ais, susu, sirap merah dan sirap hitam 
pastu kacang tanah, kacang yang baked bean tu ....cincau sikit....dan yang petak macam jeli potong kecik-kecik tu .....hurrrmmm....jagung  ke nata ke nan hado...jadi kurang kick ...

  selepas 1 jam setengah melangut ...Tn.John text me 
"orderkan Bie macam biasa " 
fine...lepas sejamsetengah kat situ terkedek-kedek panggil waiters nak order makan ... 
ghasakkk .... jadi untuk Tn John order yang ni ...

  mee kari kegemaran beliau .... 
ni recommended ... sebab sedap 
 yang ni kegemaran saya ....
Chicken herb noodle soup ....also recommended ....
menu lain kureng sikit kot kat tekak saya ...
restoran ni tak pakai Aji dalam masakan .....katanya lahhhhhhh........


jadi ni kira dinner kami lah malam tu ....

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Warung Leko , The Curve Damansara

Bismillah....

walaupun dah pernah buat entry tentang Warung leko dulu ....
tapi kali ni nak buat lagi ..ekekeke....sebab...hari tu makan benda lain ...
kali ni makan yang lain... tak sama ...kira aci lah kan ... 
mula kita tunjuk minuman dulu ......

Soda Gembira ngan Es Cincau Susu ..
saya punya Soda gembira...sedap ....bandung campur soda rasenya ...
Gembiraaaaaaaaa sgttt ...hahahaha

Air sampai dulu.... makanan lambat sikit ...
jadi tangan dah menggatal..kita snap-snap gambar kedai tu ye ....
ramai jugak retis yang makan kat sini tau ....
dalam bingkai tu gambar dan tandatangan diorang 


yang ni sop buntut! ..hahah... sup Ekor sebenarnya ...
ekor kan kat bontot??? ... belasah 


yang ni Cah Taoge Babat ....
sayur taugeh la tu ...nama je dramatik sikit ... bukan nama orang tau .. 
tu nama menu dalam bahasa Indonesia kan ? 


yang ni Linda punya .....Talapia Goreng 
Ikan ni di goreng garing ..sedapp..kruppp krappp bila makan ...
seekor ni boleh kongsi dua orang ..ikan tu besar 


Ni saya punya ... Iga Penyet ...macam biasa ..
daging tu lembut dan sedap ....saya pilih sambal Pedas 
dia boleh pilih medium, pedas atau tak pedas ..
saya nak yang pedas ..lagi pedas lagi sedap ...
pastu bibir pijorrr, idong pun berayorrr je ...ekekeke..padan muke


  pergi makan ngan anjerrrr...hihihi
Anjerrrr la sgttttt khennn !!! -___-" pppfffttttt!!! 
anjer pakai baju raya dan tudung polka dot ....so sweet ! 


nak tau rege tengok jelah bil ni ....
Anjer belanja....tu sebab tetiba jadi anjer tu ...kalau tak?? 
X koserrr kan ? hahahahhaha.....
Thanks BFF ...lepa sni turn saya pulak ye ! 

Sekian . 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Fish n Chips Marrybrown

Bismillah ..... 

Ni kisah hari Ahad pulak ..... dalam tak plan apa-apa tetiba ter berjalan la pulak ...
malam tu Ayah call (ayah Tn.John) ajak pergi Felda Sendayan ade kenduri kesyukuran sikit 
kenduri masuk rumah baru kot ? rasenya la ............
mula-mula Tn.John macam taknak ikot ..
tapi pagi tu tetiba ntah mimpi apa dia nak ikut pulak ? ...
jadi mmg kelam kabut la saya ni siap...iron baju tudung sume ! 
mandi pun main celup-celup ja ...hahahhahah masa dia cakap tu tengah basuh kain ...
terus tak jadi nak sidai ..spin pastu tunggu balik tengahari baru sidai 
T______________T 

gambar masa kenduri nan hado....masa tu mood blogger kurang menular ..kakakkaka
jadi makan je tak snap pic pun ...
buat perangai cantik sikit ... ngan family mertua kat rumah orang pulak kan ! ...
kikikikiki  -___-" 
gambar iklan Marrybrown ..nampak padat kan ! 

dipendekkan cerita ade Marrybrown la kat Sri Sendayan Gallery tu .....
pegi draw duit kat BSN terus singgah kat Marrybrown ni... 
b4 this pernah sekali kot makan kat Nilai rasenya ....tapi makan ayam goreng 

kali ni kami pilih fish n chips pulak.... nampak gambar menraik, tertarik! 
terus order sorang sepinggan .....
dan hasilnya ialah ini 


rase fish fillet tu sedap ! ....sos yang putih tu ..masam-masam ...pon sedap 
tapi dia punya coslow salad tu tak sedap! 
kobis tu macam bau hapak sikit..mungkin simpan lama .. -__-" 


dah lama tak snap pic instaplace ...jadi snap sekeping gambar air je ..hahahha 
meh nak close up sikit gambar fish fillet tu ...... tudia...
kenyang lah jugak makan ni dua keping ... 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pak Ali Lemang Asli !

Bismillah ....

hari Sabtu lepas pagi-pagi celik je mata Tn.John dok menyanyi-nyanyi kat telinga ni 
"nak lemang. nak lemang Pak Ali, nak rendang berkuah" 
sampai dah berlagu la jadinya ...tak de pilihan lain kena lah layan kan ajerrr ...hahahha
terus mandi siap-siap bermula la perjalanan kami mencari lemang Pak Ali ...

dekat 30 km jugak tau dari rumah nak sampai ke Jalan Hulu Klang tu ...
nampak tak punya bersungguhnya dia nak makan Lomang Pak Ali? agagagaga :P 
kononnya waze kan ado! tapi sayangnya jalan yang sonang jadi susah la pulak ..
beria je kami ni cari kat kawasan perumahan AU5 tu ... rupanya tepi jalan utama jela...
sigghhhhh !!! -____-"


 yang berminta nak cuba lemang Pak Ali yang famous tu ....
korang hala je ke jalan nak ke Zoo Negara ....
tempat tu memang dekat dah ngan Zoo ....kan ade McDonal kat Petrol pump tu ? 
hah...memang kat area situ lah ....dia punya landmark 
Kolej Consist bertentangan ngan gerai Pak Ali tu .....
pastu sebelah tu ade Courts .....kalau nak pakai waze
taip je Courts Kuala Lumpur o.k....confirm jumpa gerai Lemang Pak Ali  

 dah sampai gerai tu mula la tebiat blogger menjalar ...hahhahaha 
sibuk nak snap gambar ...pastu kena sound ngan Tn.John ...kah..kah...kah...padan muke !!! 
"Jangan nak buat perangai pelik-pelik boleh tak! " kena se das ....
terus pelan-pelan simpan henset dalam poket suar ....... 
-__________________-"


dah balik rumah tak boley tunggu lagi ....
terus la mengopak buluh lemang tu ...


Lemang dia memang sedap....tak benyek...tak mentah dan cukup semua rasa ....
lemak dan masin tu memang sekata ..patut lah boleh masuk TV kan ? hihihi 
harga nya pun o.k la ....
yang buluh saiz kecik RM8  pastu ade yang RM 12 dan RM18 jugak ....
kami beli dua batang je pun .....puas hati makan 


dah alang-lanag bli lemang beli lah rendang berkuah da sekali ....
ni rendang daging ....satu bekas RM10
rase dia o.k.... tapi Tn.John cakap rendang daging mak saya lagi sedap 
yeeehhhaaa... kalau saya mmg ofkos la rendang mak saya yang paling terbaik 


 ni rendang ayam dia.....RM12 
puas lah dapat makan lemang cicah kuah dia...
makan ulang-ulang dari pagi sampai malam ...... perghhhhh... dap abaq ang 


Sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Beraya di Kedah untuk pertama kalinya!

Bismillah....

Raya tahun ni rasenya adelah sikit pengisiannya...
bukan apa ..biasa tiap tahun raya pergi rumah sedara mara dekat-dekat situ je....boringggg :P 
tahun ni Mak ajak pergi raya kat Kedah ...rumah Mak Ngah dan tok-tok sedara ...
jadinya raya Ke-2 kami pun bertolak la seawal 8.00 pagi ke Kedah ..
Perjalanan semuanya lancar ...jalan tak jem...
kami berlima dalam kete .....bawak Shukur, Syakir ngan Syairah ... 
Along, Mak , Ayah ngan Bang Long naik lagi sebuah kete ....

Pukul 11.00 macam tu kami sampai la kat Jeniang, Kedah ...
konon nak pakai GPS la pegi sana..dah lama tak pergi ...jadi jalan tak tau ...pffftttt 
sekalik GPS pun tak de line lahhhhhhhhh.....  sampai pekan Jeniang je 
tapi o.k kami folow je la diorang dari belakang sampai la ke rumah ...

ni snap gambar kat rumah Mak Ngah ...Mak Ngah ni kakak mak saya ... 
tu gambar mak ngah dan cucunda :) 


Aktiviti lain bila dah sampai sana ialah.... menapau buah-buahan ... 
penuh bonet oiii ...ade rambutan....cempedak dan petai...
ni lah tokei nya ....3 singgit..3 singgit ...hahhaha 
ni bukan tokei sebenarnya..tokey tak de la gambar :P 

 ni pulak tukang petik buah...
tak pernah la tengok Tn.John segigih ni ..good job..hihihihi 
lepas dok menjolok cempedak ....dia dok menggunting rambutan plak .... 
siap tukar kasut tu kalau nak tau ...hahaha seb baik ade spare dalam kete ....


dah habis pokok rambutan Mak Ngah di tarah ... 
bersenang-lenang makan cempedak pulak diorang ni ...
tapi memang sedap cempedak tu ... 
goreng buat cucur ! perghhhhhhhhhh ......telan ailio tau .....

kami pergi balik hari je ....pergi pagi balik petang ....
sampai rumah malam ... penattttt ! 
pastu jem...telinga pun jem...kepala pun jem..hahahhaha
sebabnya ...Driver dah penat dia pun ape lagi kasik ceramah free la berleter sebab jem... 
kakakkakakaka....nasebbbb lah...
tahun depan boleh la planning pegi sana lagi ..tapi tak mo pegi hari raya ...
nak pegi hari biasa ..jalan tak jemmm :P 

Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Cerita Raya 2013

 Bismillah....

Bersawang sudah ...hahaha...tengok la last entry pun pasal menu berbuka lagi?
orang lain dah ke Johor awak masih kat Perlis lagi.....nampak tak jauhnya ketinggalan kat situ .. 
orang dah buat n3 raya ke-4 ke-5 siap entry open house awak baru nak buat entry raya ... -__-"
o.k first of all...saya nak ucapkan 

"Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin" 
Maafkan saya jika ade terkasar bahasa....tersalah tulis..terguris perasaan ...
atau tercuit di hati sepanjang saya menulis menaip  disini .....saya cuma insan biasa yang tak 
pernah lari dari kesilpan ... Maafkan saya ye ! 
ade orang cakap tak yah nak mintak maaf batin bagai kan ?
salah tu ...Batin tu tak bermakna yang ade hubungan je ...
Batin tu kira kalau ade rase sakit je kat hati tu kira ye lah tu ...kannnn?

Perkara kedua : nak ucapkan Ribuan terima kasih kat Blogger Yana  atau Ibu KM 
Kad Raya Yana saya dah terima tau ... lupa nak snap gambar ....
Thank you so much xoxoxoxox... :) 


o.k. ni baju raya saya tahun ni ....ade dua pasang ...
yang biru tu saya yang pilih.....Tn.John tak berkenan pun saya nak jugak!! ..hahahhaha pppfffttttt 
baju yang hijau tu Tn.John yang belikan dan dia yang pilih .... :) 
owh ya...sorry saya terlalu sibuk beraya sampai terlupa nak snap pic raya ..hahahha :P 
memang tak de pun gambar saya berbaju raya tahun ni ... yapedaaaa...
tak pe lah simpan raya haji nanti lah pulak ye ....


hah...naseb baik ade gambar ikhsan dari  Shukur.... tu pun gambar baju hijau je....
jadi lah kan ..asalkan ade .....


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kombinasi yang hebat

Bismillah....

Ade lagi 3 hari je kita nak berbuka puasa ...
jadi saje nak update menu berbuka di hari-hari terakhir Ramadhan yang akan sentiasa dirindui nanti ..
rase macam cepat sangat masa berlalu sekarang ni ..huhu -___-"
macam baru semalam buat entry 1 Ramadhan dan  IFTAR day 2...
pejam celik dah tinggal 3 hari nak menjelang Syawal...

saya merasekan kombinasi menu ni sgt kena ngan selera saya ...
niat di hati nak jugak la berdiet sikit-sikit kan ...
tak nak la makan ikut nafsu ...hahaha...Kononnnnnn ...tinggal harapan jelahhh

 tengok ikan keli percik ni pun boleh bergelodak perut...
ini kan lagi bila ade depan mata ? mampu ko nak tahan ? hahahahha
kim salam... 2 pinggan nasi selamatttttt ?? hambek kau!!! 
dah kenyang usap perut sambil menyesal dalam hati ....-____-" pppffffttttttt 
yapedaaaaaaaaaaa..........

 pastu pekena pulak ngan sayur lemak ni ....
perghh..rase lemak...pastu manis keledek sikit....rase lembut-lembut sayur tu ...
memang terkenang-kenang la sampai hari ni ..

O.k..sambal belacan ni memang sedap .....memang terangkat lah 
pembuka selera gitew 

 kalau ade sambal tak de ulam bagaikan ombak tak de rindu pantai ..hahahha
Ha..tengok dia punya peribahasa kat situ ...melambangkan tak betapa sinonim nya dua benda ni? 
simpul-simpul ulam raja tu pastu cecah plak dalam sambal belacan...hoiiiii....
slurrrrrpppp...slurrrppppp..hahhaa...
sudah la nga-nga sikit-sikit
lap ailio tu ...tak elok orang tengok bulan-bulan pose gini .. :P 

o.k ...last sekali ..paru goreng sambal ni ...
yang ni beli ...beli hari Sabtu ....masa nak makan berbuka tu Tn.John cakap masinnnn...
masin tahap boleh kena darah tinggi ..!!!...
kata Tn.John nisbah dia...kalau sepatutnya letak 1 sudu teh ..
ni dia letak 3 sudu teh.... dapat rase tak masin cemana ? 

nak di buang sayang ...tak baik membazir! itu amalan syaitooooonnn...
jadi saya ambik separuh paru tu ....tinggal 3-4 ketul je..saya basuh ngan air ...
pastu goreng balik bersama 3-4 ketul yang masih ade sambal tu ...
DONE .... hasilnya o.k..da tak masin dan boleh makan ...
jadi tak membazir disitu ....


o.k tu je nak cerita ...babai ...
sorry kalau terlampau mengekspressi bila cerita pasal kombinasi makanan ni ...
tapi memang sedap saya rase ...hihi


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

IFTAR at Kelantan Delight, Sooka Sentral.

Bismillah ....

hari Jumaat hari tu dapat berbuka kat Kelantan Delight , Sooka Sentral...
alhamdulillah......terima kasih kepada sponsor :) 

balik dari ofis saje gerak lambat sikit ...kitorang dah decide nak singgah je terus..
tak nak la balik rumah dulu ...malas .....kalau dah balik rumah nak keluar balik ..
hurmmm...... memang bercinta ... pastu nak bawak kereta jem pulak ?
nak masuk tengah-tengah KL Sentral tu ?? no no no ... bad idea ...
karang elok nak berbuka puasa kat situ berbuka dalam kereta pulak sudahnya kan? 

jadi kami pergi naik motor sahaja......
naik motor pun pening jugakkk? sebab cari parking nan hado
memang kat tepi stesen Sentral tu banyak je orang parking motor ... ..
tapi tu bukan parking motor yang di khaskan ... tu parking sesuka hati nama dia ...
Tn.John memang tak la kalau kata nak parking motor kesayangan dia tu sesuka hati ...
rela dia biar saya pergi makan sorang kalau tak de parking ??? 
nampak tak kat situ betapa dia sayang moto dia? hahahha

baiklah ...saya pun tak nak la makan sorang dan biarkan suami ku duduk tunggu atas motor? 
gila ke hapa......sungguh tak mithali kalau buat macam tu  -__-" ....baik balik umah je kan ? 
jadi bertabah lah saya masuk dalam Stesen Sentral tu tanya abam Polis yang ade kat situ 
jadi abam polis yang baik hati tu pun bagitau saya yang ade parking motor khas kat parking Sooka Sentral 
Parking tu kena masuk bawah....jadi kami pun Park motor kat situ je la...Sekali masuk bayarannya RM 2
Selesai satu masalah kan ? malu bertanya sesat jalan ..jadi tok sah malu kalau tak tau ..
pergi je tanya ...hahaha...baiklah sambung balik 

Nasi Dagang dan Nasi Kerabu 

 masa kami sampai kat Kelantan Delight tu .. dah malam ..dah azan berbuka pun ...
jadi   tak pandang kanan-kiri terus la pegi ambik makanan...
ade banyak menu ..tapi xde lah semua saya makan ....makan tu sikit ini sikit pun dah kenyang ..
kalau nak tengok menu yang ade boleh refer kat sini 

aneka lauk-pauk dan kerabu 

yang best dia punya kerabu banyak pilihan ....yummy ..
pastu lauk pauk dia pun o.k...sambal sotong tu perghhhhhhhh...sedap ...

Kuih-muih tradisonal dan dessert

untuk pencuci mulut ade macam-macam kuih tradisional ...
ade yang saya tak pernah tengok pun ..hihihi

antara menu yang saya makan malam tu :
Nasi Kerabu
Laksa
Kerang bakar
Pari Bakar
Nasi berlauk
Mango sticky rice
Jeruk
ABC
Satay ayam
Rojak buah
Fish Cake/Sosej
Nasi Goreng Cina
Nasi Ayam ...

hah..banyak ko makanan ...tapi semua ambik sikit-sikit je
buat rase je pun..tapi fuhhh kenyang giler ...

O.k lahh....... tu je ..gambar pun curik-curik snap... hahhaha
malu la ..... ambik gambar setelah kenyang makan tu pasal ade sikit je gambonya ...


Sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Siakap 3 Rasa : IFTAR 22 Ramadhan 2013

 Bismillah ......

ni menu IFTAR semalam ....
tiap hari asyik la dok fikir nak makan ape berbuka nanti ..
betul tak ?
takkan asyik nak makan benda yang sama..misti nak kelainan sikit ..huhu 

jadi menu semalam sgt lah simple ....
Ikan ni kasik goreng garing-garing ...kalau yang tak suke garing tu tak yah la kelar-kelar ikan tu 
jadi isi dia tak garing la sgt ...lembut je ...
kami suke garing tu sebab kena kelar...pastu masuk pinggan..


Bila dah azan....barulah tuang sos ikan tu ...
tak de lah ikan tu terendam lama dan jadi lembik ...
pastu ambik nasi panas-panas ....ngappppp..perghhh..sedap nyummies ...

lauk semalam cuma ikan ni, sayur kailan dan telur mata campur sos ...tu je 
alhamdulillah ...kenyanggg ...

resepi kuah tu sama je macam kat sini 
tapi yang ni letak isi ayam sikit bagi rase lain sikit ... huhu


ni kira option nak letak boleh..tak nak pun tak pe ... 

sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.