Hutang

Bismillah....

pagi tadi baru suap makanan beberapa suap tetiba teringat 
eh.....Hutang Kek lapis tak bayar lagi la.... RM25.00...
terus laju-laju sms akak yang jual tu........

Kek Lapis tu sedap ...dalam ade cadbury ...
aduii....lama jugak la beli kek ni ..tapi lupeeeeeee sgt pasal hutang ngan akak tu ..

saya jenis yang ble ade hutang kalau boleh nak bayar cepat2...takut terlupe ..
bila terlupe jadi macam ni lah ...hurrrrmmm ...
tapi Inshaallah tengahari nanti saya pergi bayar kat akak tu ...

kadang-kadang ade tau orang yang jenis buat-buat lupe bila berhutang ngan kita ...
dan saya memang tak tau la penyakit apa itu ..... ..
pastu saya pun ade penyakit jugak ....
penyakit yang bila orang lain hutang ngan saya .....
susah pulak rase bila nak kutip balik hutang tu dari si peminjam ...
leceh la.... padahal tu duit kita..hak kita ! 
-_____-" 

sepatutnya orang yang berhutang tu yang rase bersalah ..bukan kita yang bagi pinjam ni ...
tapi harap-harap kalau kita ade hutang ngan orang 
baik cecepat bayar ....kalau umur tak panjang cemana ?
o.k tu je nak bebel hari ni ...
saya ade hutang tak ngan kamu? ........... kamu ? dan kamu ? 
kalau ade gtau ehh.......


Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Mee Bandung RM 3.50


Bismillah 

Rasenya macam murah kot mee ketiaw badung ni RM 3.50
Kat KL ni macam susah sikit la nak dapat yang sedap dan harga o.k ....
Tapi portion dia sikit...rasenya itu pasal la harga dia murah....
Portion kecik pun rase sedap dan mengenyangkan la jugak......

O.k la ...nampak sgt dah kekeringan idea...Mee ketiaw Bandung RM3.50 pun nak dijadikan cerita...hahaha...sedih!

Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Attend Course

Bismillah.....
Hari ni bizi sikit coz kna attend course....
(kena la sgtttt...padahal awok yang request..hahaha.....
bukan apa ni persediaan nak exam kenaikan pangkat lagi 13 tahunnn...ppppfffttt...
 13 tahun woi ntah sempat ntah tidokkk....



xpe lah...prepare awal ape salahnya -__-" ....
tapi cam biasala bile kursus makan ...makan...makan...
cemana nak kurus gini?? Haha dalam mimpi jelah.... 
Ni breakfast ngan lunch rini...actually now in class tapi mata dah memberat kite update blog jap la....
(almaklong lah dah pandai update pakai android kan? ) kakaka...
statement mintak lempang ni...pffttt...
haha maapkan makinceekkk ya uollss...ni sume poyoo...




o.k la cekgu jeling2 dah.....fokuss..fokuss..... Sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

upadate dengan Android

Bismillah

o.k ni percubaan pertama saya update blog ngan android tau..hahaha
ketinggalan sungguh..oranga lain dah lama dah awak baru nak pestime.....sedih! hahahaha....o.k jom try upload gambar plak boley ke tidokkkk...almaklumlah saya budak baru belajar!!! pppppffffftttt -__-"


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Power bank Minion !

Bismillah ....

janji tinggal janji uolsss.....berjanji kat sini  tapi hari ni dah tinggal cerita jelah ..hahaha
aduii.....memang tak boleh nak control la kalau tengok benda cute cenggini ...
jadi saya dah beli lagi sebijik ! 



saya beli ni dari My Deal 
setakat ni memang o.k..sebab boleh cas 2 kali full batery walaupun power bank tu 
tak fully charge.....
dulu masa mula beli macam bodoh-bodoh alang cenggitu ...
beli ikut yang mana comel...
tak peduli pun berapa capacity dia ..janji boleh cas ...
now dah cerdik sikit ..kah...kah..kah ...
jadi beli yang cute dan capacity dia besar o.k 
yang ni 30 000 mAh ....


Sekian :) 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Update singkat

Bismillah... 

minggu lepas jumaat baru dapat PC baru ... 
tapi PC loan je kot ...haish..ingat duit je org loan, PC pun boley loan ...
o.k la janji ade ..mudah sikit nak buat keje kan....

tak tau nak update apa ...
sekarang ni hidup kami rasenya sedang melalui fasa yang agak sukar ...
dugaan dari Allah kita kena terima ngan hati yang redha ...
selagi kami boleh harungi bersama-sama kami akan cuba ...Insyaallah
doakan kami tabah.....

ni aktiviti weekend Tn.John ...tak pelah yang penting dia tak stress....
lagipun bagus jugak untuk kesihatan 
asyik fikir kerja je sampai bila pun tak habis....


Selain dari release stress ngan berbasikal 
asyik la dok termenung kat kerusi tu ...
harap- benda ni cepat la selesai kesian tengok Tn.John tu asyik fikir pasal kerja dia ...
hurrrmmmm...tu belum hilang kerja ..
agak kalau kehilangan kerja jangan buat dia terjun dr tingkat dua ni sudah la... 

huhu..

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Wordless Wednesday 27 : Man at Work

Bismillah 


Semoga tuhan melindungi Tn.John semasa bekerja ...amin 


tak ley nak update sgt sbb CPU jahanam !! ...
alahai bosangggg 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Nasi Vanggey, Seri Iskandar

Bismillah.....

Korang pernah tak dengar Nasi Vanggey ni? 
ade jugak orang panggil nasi ni nasi ganja ?? hoish...bahaya ni ...hahaha
masa OTW nak pergi wedding Cik Da ....ternampak kedai Nasi Vanggey ni kat Taiping ...
tapi tak singgah pun....

 pastu masa nak balik dah alang-alang lalu kat Seri Iskandar nak isi minyak kereta nampak lagi kedai ni 
owh.. memang berjodoh lah..jadi kena rasa ! hahahhaa 
terus singgah ....kalau korang nak pergi yang cawangan Seri Iskandar ni ...lokasi dia dekat ngan TESCO 
belakang Petronas tepi TESCO Seri Iskandar tu .......

 Ni lah rupa nasi tu .......
rase dia o.k la...macam makan nasi kat kedai mamak la rase dia....
nak cakap 5 star tu rasenya tak kot kat tekak saya ....
lain orang lain dia punya selera kan ? kalau korang makan mungkin sedap !
tapi mungkin jugak faktor ni Cawangan...kalau pergi yang kedai Original  kat Ipoh tu lagi best kot ? 
ntah la ....
saya bagi 3/5 .......apa yang specialnya saya pun tak tau ....
tapi Tn.John cakap yang special nya dia punya 'sambal' yang warna oren tu ?  
yelah kot ....tapi lepas makan memang rase layannnnn...hihihihi

o.k la sesiapa yang suka kari ...suka layan mamak 
boleh la try Nasi Vanggey ni...Nasi ni famous kot .....
tak caya ? 
try cek link yang saya bagi ni ....ade banyak lagi link sebenarnya ...
saya sharekan sikit je...nak tengok pi google sendiri! 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Warung Mak Teh Mee Udang Banjir , Kuala Sepetang

Bismillah.....

dah alang-alang sampai Taiping rase rugi kalau tak pekena Mee Udang yang famous tu 
ala...mee udang kat Kuala Sepetang ....
jadi kami pun terus lah waze jalan ke sana.... 
niat di hati nak makan Mee udang Mak Jah ....
tapiii..........bukan sesat .... tapiii.... ya ampun ....
ramainya ummat .................. 
tak sanggup ar nak berdiri tunggu seat ...full ! parking pun susah ....
jadi kami patah balik pergi yang Mak Teh ni ....


gambar tak banyak sebab hujan yang lebat ..........
jadi perut lapar terus order .............
harga semangkuk Mee Udang Banjir ade yang RM6, RM10 dan RM12
kami ambik yang RM10 dua mangkuk..... 
holiau!!! memang sedappppppppppppp ! 
Tn.John siap hirup dari mangkuk....
memang licin skali ngan kuah ........puas hati arrr dapat makan mee udang gini 

rasenya harga mee udang ni ikut size dan jumlah udang kot ..........
kalau nak order makanan lain pun ade kat sini .......
makanan semua berasaskan udang.. Mee goreng udang, nasi goreng udang , ketiaw goreng udang ....
Eh....Western pun ade ....
kami ade order Chicken chop sekali hari tu...
tapi hujan makin menggila tak de la nak kuarkan fon snap gambar .......
karang basah fon confirm kena sound dek Tn.John ...agaggagagaga 
so baik jangan ...spoil je nanti ............ 

lastly meh tatap sekali lagi gambar mee udang yang marvellous ni
nanti kalau pergi Taiping lagi memang kami akan repeat makan Mee Udang Banjir ni .......
Sedapnyaaaaaaaaaaaaaa .... sumpah sedap ! 

kalau rase cam jauh nak pergi sampai ke Kuala Sepetang ...
kat KL pun dah ade ......pergi je Cawangan Mee Udang Mak Jah kat Wangsa Maju...
lokasinya dekat ngan Wangsa Walk ......
nak tau details bace lah kat blog ni ... ni saya search kat encik google je ...

sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

My BFF Wedding : Cek Da dah kawen :'(

Bismillah .....

Hari Sabtu lepas kami pergi wedding my best friends forever ! 
dia lah tempat saya mengadu , tempat manja-manja masa time bujang dulu ...
kami house mate! Kami Buddy takkan terpisah ! cewah..macam iklan pulak...
masa jumpe dia hari tu perasaan berbelah bagi tau ..........
sedih dalam gembira ....ape ye orang panggil...??
ha...sedih terharu gitu ......... #tetiba sgt ! 

 dulu tiap malam kalau Cik Da balik dari kelas dia selalu beli ketiaw kungfu ...
pastu makan nak share-share berdua ngan saya ....anjerrr sgt ni ! 
kalau bli nasi goreng ke ape pun nak share dua orang ......
pastu saya suke lepak bilik dia....
sembang-sembang ...pastu pinjam lap top ...serve internet ...
kuar je bilik dia house mate lain pandang lain macam ... 
ingat kami dok ngumpat diorang plak ! 
heh... tak de koje la nak umpat diorang .. kami dok anjer-anjer je borak2 kosong
sambil makan tam-tam ..hahaha
tapi kalau ade umpat pun sikit la.... tapi tu bukan motif utama kami la .....

 alahai ..kenapa snap pic sy lupa nak cekak pinggang ...nampak rendang sgt ni ....hahahhaha
#padahal memang gempsss kot ... kakkakakaka
lantak la rase cam selebet je time ni ..mane tak nya dari pagi bertolak dari KL ...
sampai Batu Kurau dah petang .....

 ni ambik dari FB official photographer dia..cantik sgtttttttttttttttttt 
orang cantik pakai apa pun cantekkkkkkkkk ! 
nak lesung pipit tu ...mahai tu ....hihihi 


missed time with her as before ............ 


bersama BFF ....... :)


Take care my lovely friends....pape hal msg / whatsapp saya o.k...
kalau sy lambat reply ampunkan saya ...
sebab saya memang begitu ...
reply laju kalau husband yang send je ..kah..kah..kah .....
maafkan saya ye semua kawan-kawan saya ........fahami lah saya :P 
pppffffffttttttttt ... #ade hati nak suruh kawan fahami ! 


sayang kamu ketat2.......... 

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Jamuan Raya Seksyen

Bismillah....

Macam yang saya janjikan ... ni lah sesi makan-makan round ke-3

memang laaaaaaaa sah-sah boleh naik berat 7-8 kilo kalau gini .. 
pasrahhhh... #tarik-tarik baju sebab dah ketat! ngeeeeeee :P 
jom layan food ....kalau terliur jgn salahkan saya ye :P 
pppffftttt ..... -___*"

satay lagiiiiiiiiiiiiiiiii............ memang terbaiklah ternak lemak ! 
karipap besar tu sedap.....ade sos dia kat sebelah tapi tak de dalam pic ...
inti dalam ade telur, kentang dan sayur mayur 
menu utama ialah laksa penang ! 
as usual saya mmg suke laksa penang .......

 kuih-muih, buah-buahan dan salad terbaik...huhuhu
kepok lekor pun ade ......

ketupat palas dan rendang ayam ....lomang skali ...
mmg terangkat ...........rojak Singapore tu pun best ...
semualah best .......hahahhahhaha 

yang ni dessert ............ 
kek tu kek ice cream tau ......ramai yang jatuh cinta kat kek tu ......
sedap menjilat siku...huhuhuhu 

this is my plate .......
first round and secon round .... boley la snap pic lagi ...
lepas tu ber'round2' lupa dah nak snap ...hahahhaa jgn tetipu ya...
saya bukan makan dua pinggan ni je ......

tarik napassss.......1.2.3 cheeessseeee ...puhhhhhh.... lega lepas balik napas ...hihihihihihi
nila baju raya saya tahun ni ...... baru nilah berkesempatan nak snap pic :P
Sekian .... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.