Manisan

Bismillah .....

Vitamin M sedang meninggi ni ....
haisshhh...pada hal this week kerja 3 hari je pon .. -___-"

o.k tak nak cerita panjang ...
saje nak share pic ni ....


Goreng Pisang Coklat Keju (Cheese Chocolate) 
sedap dan banyak laaaa...harga tu berpatutan sgt ...
kat KL ...RM1.00 baru dapat 2 keping je goreng pisang T__T


Harga RM 3.50 per box
Extra Cheese : + 50 Sen
Extra Coklat : + 50 Sen 

banyak flavour nya ... ade strawberry ...peanut ..yang lain tak ingat ...

Lokasi : Jalan Kamunting Lama, 
Kamunting, Perak 
depan Kem Tentera ....


  dan yang ni Pavlova ...
saya beli ni dekat pasar tani depan ofis ni je ...
rupanya tidak lah begitu menarik .....

harga ? mampu la nak makan 
RM 5.00 per box 

tengok dalam dia.....tadi saya cakap rupa dia biasa je kan ? 
rase dia? hoishhhh...rase dia sedap o.k....
bahagian bawah tu ...crust tu sedap..rangup dan tak la terlalu manis ...
cream dia heavy sikit ..tapi cream dia tawar sikit..cuma rase lemak2...
bila makan skali dengan crust tu ..fuhhh..mmg sedap ...kena sgt 
bawah manis sikit..atas lemak berkrim =) 


Ni Pavlova Linda ...
yang ni base dia tu coklat .....rase dia? hurmmmm..o.k la 
tapi saya rase yang atas tu lagi sedap ....


yang ni saya punya jugak..tapi dah lama beli ...
last month rasenya ....
yang ni base dia coklat macam yang linda beli tu ...
saya tetap rase yang atas tu lagi sedap...

o.k tata...tu je nak cerita 

Sekian . 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

First and last time : Pizza Hut Bangsar !

Bismillah....


23 January 2014
Pizza Hut 
No. 26, Jalan Bangsar, 
59200 Kuala Lumpur.
masa 7.45- 8.45 mlm ...

semalam Tn.John bawa saya pergi Bangsar ...
ingatkan dia nak isi minyak ....rupanya dia nak belanja saya makan Pizza...
mana tak nya dua tiga hari jugak saya menyayi kat telinga dia...hihi
zapin, raudah, mak yong semua dah keluar ..... :P 
jadi mmg seronok la sebab akhirnya dia bwak saya makan kat sana  


mula-mula order kami diambil oleh seorang budak lelaki ...saya nampak dia muda lagi ...
Indian Boy ....dia ambik order main ingat je...
dia tak tulis o.k .... kat situ macam dah kurang best ...
lepas dia hantar mushroom soup ...dia tanya kami lagi ..
"tadi nak air apa ?" 
so sy repeat order air tu .......



kami ambik set yang for two tu ....add on prawn tempura
tak lama lepastu ...air sampai ...then Pizza sampai ...

saya simpan mushroom soup ni sebab nak makan ngan bread stick ...
sampai habis pizza...bread stick tak sampai lagi
then sya panggil serang waitress perempuan ...saya mintak dia cek kan order ...
then bgtau dia bread stick tak sampai pun? dah sejam o.k 

sebelum tu ade one couples belakang seat saya pun ade masalah dengan order dia...
dia ade order add on Personal Pizza ....tapi bila cek katanya 
"tak punch in order?" 

bila saya mintak that girl cek my order ....dia cakap yang sama! 
prawn tempura yang sy order pun "tak punch in" 
What The Fisshhhh ? dah la service lambat .....ambik order sambil lewa ...
tak ramai pun kat situ ...ade 3-4 meja je yang ade customer
jadi kami dah lambat ade perkara lain yang nak kena selesaikan ...
jadi bread stick tu take away jela...
nak makan kat situ lagi ke? dah sejam tunggu ...mushroom soup pun dah sejuk! 
prawn tempura tak dapat ....hurrrmmmm...frust ...


pastu tak habis kat situ je....
masa nak bayar ....that boy yang ambik order sy yang jaga cashier...
masa saya nak bayar dia sedang gayut telefon....tak tau cakap apa ...speaking in his language...
lepastu bila dapat bil  RM50 + saya tengok la bil tu ..dia boleh cakap 
"prawn tempura tu dah tak include" without say sorry ...
and muke slumber gilerrr ...macam tak de salah pape 

Disappointed !   

balik rumah ...tengok bread stick pulak macam gambar diatas ...
bread stick ke tu ? -__________-"
hantar kursus dealing with customer la macam ni ...
Service tax bukan main mahal lagi ....tapi Service tak memuaskan hati ...
please make some improvement 


Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Attend Course

Bismillah....

Ni kira nak update cepat-pantas-tuntas je ni ..huhu
sebab hari ni ade lagi sehari nak kna attend course ....
nak tau tajuk course ? 
"MANAGING AND DEALING CUSTOMER'S EXPECTATION"
hah ....lepas ni kalau nak deal pape datang la jumpa kak Non ye...hahahha
pasti Kak Non akan memuaskan hati anda .......
-____-" yolahhhh sgt ...ppffftttt 

First day activities ....
kena lukis gambaran wajah kita....huhuhu
da bertahun tinggalkan aktiviti lakaran-lakaran ni ...jadi hentam jelah ...janji ade rupa :P 
first one is mine...second Linda dan yang pakai spect tu Dak Nana...huhuhu
haaaa...Osman Kitty Bin Hello kitty tu berguna sgt 3 hari ni ...
coz ianya ringan...mudah dan cute untuk di angkut skali masuk dalam kelas... 
:D - feeling awesome #dah ko ingat FB nak berfeeling bagai ? hahahha..
hentam 

hati kedua aktiviti ..ikat-ikat tangan ...pastu cuba lepaskan....
tu je...then ...mata ni mula la nak buat hal...
jadi kita main lilit-lilit buat bakul sampah kulit gula-gula...ceeewahhh...
pastu sibuk berselfie....ranappp bekas Mak Nommm...hahahaha
nak tengok hasil selfie? 
.
.
Nah...tengok lah -____-"

memula selfie ngan Dak Nana .....pastu Linda pulak ...
Eh..sorry sgt sebab first time buat duck face ...Pengaruh rakan sebaya ni .. :PP
bila tengok sendiri memang rase nak lempang ...
janji lepas ni no duck face lagi o.k 
T__T

kami buat sesi selfie semua ni time group lain present ...
ni time Linda kna present ...
orang suruh present dia pergi senam erobik plak kat depan tu ...ekekekkekeke

Food yang delicious masa attend course ...
sedap la kali ni...selalu biasa-biasa saja ...satakat o.k la boleh makan tapi tak de rase sgt 
yang ni mabeles....
o.k la tu je nak citer 

....sekian ...

p/s : kitorang selfie-selfie pun present tip top tau.....ni kira selingan je...
kalau tak membazir pulak hantar kitorang pergi kursus kannnn ...  :) 
peace 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Restoran Yik Mun, Tanjung Malim.

Bismillah .....

Salam Selasa korang ...
harapnya semua sihat dan baik-baik hendaknya ...
wah ambik mood hari ni dengan mukaddimah yang berbunga-bunga ...

haritu masa balik dari kampung nak ke KL...
kami singgah lunch kat sini ......


kali ni kita makan kat sini pulak ....


deco dalam kedai....banyak keratan akhbar berkenaan restoran ni ....
nampak klasik :) 


Ni menu .....nanti dia akan bagi kertas fotostat dr menu ni ...
then korang tick la nak makan apa ....menu yang jelas termasuk harga ..puas hati :) 


Saya order ni ....mee sarang burung ...hahahhaa...eh bukan ..nama dia Cantonese Yee Mee .....
rasa dia o.k....tak masin sangat ..cukup rasa..telur tu dimasak sepenuhnya ...
saya tak suke yang telur masih mentah tu -____-"
tapi biasa la tekak melayu misti la nak yang pedas-pedas ...
 rasa kurang kick kalau kurang pedas :P 


jadi kita makan bersama cili jeruk.....
o.k la...walaupun tak pedas berdesing...tapi rase masam-masam...pedas-pedas 
manis-manis sikit ...perghhhh...sedap ! 

 Ni Tn.John yang order ....nama dia Roti kahwin 
nama dia lain macam kan ? hahahhahaha
tapi rase dia..memang sedaaaaaappppp...
memang tak sama langsung macam roti bakar kat rumah tu tau 
kaya tu homemade ....yang putih tu tak pasti sama ada butter atau cheese....
tapi rase sedap dia memang teringat sampai hari ni 
-______-" 

 Ni pau saya ....pau ayam...
saya kalau pau tak suke yang manis...suke yang pedas2...
Tn.John pulak suke yang manis macam kacang atau kaya ....


Mee Kari Tn.John .....pekat ..melekat ...hihihihi
mee tu lembut betul....tak de la rase liat macam mee kuning rebus kat rumah tu ... 
kata nya mee tu pun homemade ....

o.k la Sekian... 


Waktu Operasi 
9 am - 10 pm 
Tel No : 05 4596 380 
1,3,5 Jalan Besar, 
35900 Tanjung Malim, Perak.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Happy Hour : BBQ Time

Bismillah ....

Hai korang ..hari ni lambat bersiaran :P 
sebab? sebab malas + ade kirija laaaaaa.....
dah nama pun kat ofis ofkos la ade kerja kan ...hihihihi 

cuti Thaipusam balik kampung ....seronok la dapat balik kampung :D 
pastu plan awal kami nak buat BBQ tu telah berjalan dengan jaya nya ....
Syukur Alhamdulillah...Thanks ya kepada yang menjayakan nya 

orang paling penting kira orang kuat 
Abg Long  + Shukur + Saiful a.k.a Amri :P 
diorang yang dok berkipas itu malam .... hihihi 
kalau tak de diorang ....hurrrmmm....ntah nyala ntah tidak bara-bara yang membara tu ..hihi 
pastu Mak, kakak ngan adik pun penting jugak ....
sebab diorang yang sediakan perapan atas arahan abg Long 
perapan diorang sedap hokey ...... tak sangka ...hahahhaha 
pppffffttttttttt :P 


Mangsa kebakaran =P


menu malam tu : 
chicken wing yummilicious shukur sponsor :) 
Kerang rangup  berkrim Pak Teh 
Ikan Pari extra mabeles Saiful.....
Otak-otak Tesco dan Sosej saya dan Tn.John 
Udang , sotong dan Ikan Mak ngan Ayah ......





 Otai sedang masak ... hihihi 


sesi makan-makan....
kalau nak sedap kena makan masa panas-panas tau ... 
biar panas jari tu .... xpe ....hahahhaha
kalau dah sejuk dah kurang kick .....

hari berikut tu ade lebihan malam tu kami bakar lagi...
tapi da tak banyak ....
malam kedua tu tak tau la knape rase kurang meriah sgt ...
nanti kalau ade masa, ada kesihatan dan ade rezeki ....
boleh la buat lagi ... join ramai-ramai lagi meriah ......



Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Sabar!

Bismillah.....

Quotes of the day! 


Sekian.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

kenapa ek?

Bismillah.....

stress ar gini.....
dah dua hari tau kelopak mata atas sebelah kiri ni berdenyut-denyut ...
berdenyut kencang plak tu ...hahahahhaha

Kenapa ek? 
tanya kakak...dia cakap nak menangis?
-____-"
tak puas hati saya google pulak.....
ade yang cakap 



o.k la tu je nak bagitau ...sekian ^______^


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Keluarga

Bismillah....

saje je nak borak-borak kosong ...
saya happy tau sebab dah planning ngan adik beradik sume nak buat makan-makan ..
kami tak pernah lagi buat makan-makan macam ni ...
selalu makan biasa-biasa je...

kami planning nak buat BBQ ....
mudah-mudahan semua perancangan dapat berjalan lancar ....amin ...
bukan apa ...saya kadang-kadang terasa jugak sedih coz bila dah kawen ni...
 nak spend masa ngan family sendiri tu macam terhad sgt ....
bukan apa ...kami selalu balik kampung ...
tapi balik sekejap ...balik sabtu pagi ahad dah balik KL ... :'( 
kadang-kadang sebab rase sekejap sgt Tn.John ajak balik malam Jumaat ...
saya suke la sebab hari sabtu dah dapat sehari kat kampung ...
tapi masalahnya ...saya takut pulak..macam bahaya ...
Tn.John tu selalu tidur awal .....saya risau dia drive pastu ngantok ...
walaupun dia o.k je sebenarnya ......

dulu masa bujang , kalau cuti 3 hari je misti balik kampung ...
tapi sekarang kna jugak gilir-gilir ...tak boley la asyik nak balik kampung saya je kan ...
kalau Tn.John kerja sampai malam ...mmg la tak boley nak balik kampung ..
confirm la dia penat ..weekend nak rehat .....
pastu kalau balik tak sempat rase nak borak lama-lama ngan adik-beradik...
rase macam baru je sampai dah nak kna balik :'( 

kalau la planning nak buat BBQ kali ni menjadi ...
Insha Allah nanti nak plan lagi ....
hihihihi.....

ha.. tu je pun nak cerita ...
Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pantai PD

Bismillah.....

Sepanjang kami bercuti....tiap hari kami pergi jalan kat laut ....
jalan-jalan cuci mata ....
luas kan laut ...tak nampak kat mana penghujungnya ....
Subhanallah ...hebat ciptaan Allah ...

 Eh sorry la ...awal-awa lagi dah tempek gambar Tuan belog ...
ala o.k lah kan ..bukan selalu .. 
pppfffffttttt .... -____-"

 mula-mula berdiri tegak je nak snap pic ...
pastu tengok balik ..lorrr...macam robot ja... ekekekek 
o.k kita pose peace sikit :P 


Selalu orang pergi pantai misti nak tulis atas pasir kan ? kenapa ek? 
..jadi tak nak ketinggalan saya tulis jugak ..hahahha..motif sgt nak sama macam orang lain :P 
pastu tengah saya tulis...ombak hantarkan sebiji epal kat saya ...cewaaah...
epal hanyut la tu ...saya pun ambik la buat prop ..Ngeeeeeeee


kali ni Selfie berdua pulak...
bukan senang tau nak selfie ngan Tn.John ni ...
tak minat dia snap2 gambar ni ...
rasenya orang lelaki memang macam tu kot? 
perempuan yang suke ambik2 gambar muke sendiri ni ...hahahha
ala...simpan buat kenangan apa salahnya kan ? 


"Bie ...lukis apa tu? sotong kurita ke? ke awan guling ? ekekekekke
rupanya nak buat bulat kecil-bulat kecil -bulat besar ...
sayang mama-sayang papa-selamat malam ....
6 x 6 tiga puluh enam
6 x 6 anak beruang :) 
tau ke ? tak tau tengok kat sini  atau kat sini 

kalau ade yang suke thrill....boleh la cuba permainan ni ....
yang gambar first tu naik bot tarik..pastu nanti bot yang ade enjin tu akan sedaya upaya jatuhkan 
orang yang kat atas pelampung tu ...kelakar ...kami tengok je ...takuit nak main..hahahhaha

pastu yang gambar kedua tu orang main boat ....
dan ade jugak banana boat kat sini ....

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Suatu pagi di hari biasa .

Bismillah....

dalam hati ade rase nak letak tajuk Pee Dee Part II ....
tapi hasrat tu terbantut lalu terkubur sebab rase macam ...hurrmmm....bosan lah tajuk macam tu ...
ekekekeke...macam la tajuk "satu pagi di hari biasa" tu menarik sgt ....
ha..misti ade yang ternyanyi dalam hati sautu hari di hari raya kan? 
elelelelele......dah tak yah nak  senyum-senyum...
saya tak nampak pun :P ...pppfffttttt 


o.k kat Kondo actually banyak aktiviti yang korang boleh buat kalau nak ...
selain dari berendam sampai kembang kat dalam pool ni ...
korang boleh je :

karaoke sampai pening atau main game sampai lemau...
kat situ ade jugak gymnasium dan mini snooker ...
dulu masa first time saya kesana kami ade masuk sauna room dia...
tapi kali ni tak perasan pulak ade lagi ke tak sauna tu ...

ha..kat sekitar swimming pool ni ade banyak shower....
open shower ....kalau korang dah ke Pantai..mandi manda ....
pastu anak-anak atau mak pak nak sambung rendam dalam pool ...
mandi la dulu kat shower tu ..
biar pasir-pasir tak join sekali masuk dalam swimming pool tu kan ...

swimming pool ni terletak kat tepi Gazebo kafe ...
yang sebelah sana cetek ya..untuk anak-anak...
mummy and para daddy mandi kat tempat dalam tu ye ...
kalau bawak anak kena awasi sendiri sebab tak de pool lifeguard...


saya duduk santai-santai je....
tak de pool lifeguard pn tak pe..sebab yang dok mandi tu da tahap daddy-daddy ..
jadi boley santai sambil selfie-selfie..hahhahahha

Tn.John pun bukan la mandi ye-ye pun...
takat masuk berendam jap ..pastu naik...
pastu da kering dia turun balik..haishhhhh -___-"
kata nya masa pergi gambang ramai sgt susah nak mandi kat swimming pool dia
saya ? huh! tak minat .....kurang sikit mandi pool2 ni ... 
karang basah-basah leceh ...ppppffftttt 


pastu Tn.John naik dr pool kita paksa dia snap kan pic ..hihihihi
jadi ade la jugakkan daripada tak de :p 
ekekekekeke....


yang ni hasil selfie di tepian kolam ..hihihi 
tuala belang tu hotel punya...dia da bagi syarat kalau nak mandi laut atau kolam..
kna bawa sekali tuala ni ...jadi kita bawak la ...
patuhi arahan ...ciiiwwwaaahhhh ...

sekian... 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Jalan-jalan awal tahun, Port Dicksons

Bismillah.....

fuhhh...seb baik gambar pakai phone cap samsung ja.....
jadi tak de la nak kena resize bagai ..sebab gambar standard size je pun....
tapi tatap jugak kna edit sebab nak combine.....kalau tak ...nanti banyak sangat gambar 
pastu semua nak upload ....bila tak upload rase cam..........hurmmmm
alaaaaaaa....rugi la...dah snap..hahahhaha
padahal ape la sangat kan ? snap gambar percuma kot ...huhu 

hah....tau dah .... misti nak cakap ala...PD je pun....PD je?...PD je....????
Hoishhhh....jagan la macam tu ...PD pun best ok....tau la orang lain jalan oversea ....
tapi iols o.k je jalan PD pun..janji dapat jalan-jalan rest ...
asyik sesak-sesak kat KL ...sekali-sekala jalan-jalan seronok jugak ...

kami bertolak awal pagi lagi ....pastu sampai PD awal jugak..check in pukul 3.00....
kami sampai pukul 12.00 ..huhu...jadi jalan-jalan ...shoping-shoping barang makanan...
(eh...barang makanan kudap-kudapan mmg kna beli tau ...sebab mudah nanti tak payah nak keluar) 

tapi tau tak...stress makincik cari mana la kondo ni ... ulang-alik dua tiga kali kat jalan pantai tu ....
so ...sesiapa yang tak pernah pergi ....dan nak pergi kondo Peranginan TNB ....
lokasi dia .....

kan lepas sign board Bandar Tentera Darat tu ...yang ade muzium sume tu ... 
akan sampai kat simpang tiga ....ade traffic light macam gambar kedua....
belok sebelah kiri ....
pastu korang nampak sign board hotel Thistle ni....
masuk kat jalan hotel tersebut .....Ulangan ...masuk kat situ ...
(kami dah masuk..tapi tak nampak jalan masuk kat tepi tu jadi keluar balik) .....argghhhh 
last-last kepala dah pening cuba masuk sekali lagi ....Yes! betul jalan nya
jalan Kondo TNB ni kat sebelah Hotel Thistle ......
memang nampak hutan sikit ...tapi memang betul tu la jalan masuk dia ye .......


masuk je pergi kaunter ...ambik kad sume....
kami tengok-tengok kat kawasan sekeliling dulu ...anyway ni second time sy sampai sini ....
first time masa saya kerja TNB dulu ...tapi datang naik bas...mana la ingat jalan tu ...
tau duduk dalam bas...tetiba da sampai je..hihihi

Kondo yang kami inap ni dua bilik..dia ade jugak yang tiga bilik .....
masuk je nampak macam gambar ke-2 tu ...
sebelah tepi kitchen /pantry 


ha macam ni la rupanya .....ade fridge ...
bukan ice box yang kecik macam kat hotel tu tau :P 
tapi kat sini tak ley masak pun...no cooking ...
walaupun guna rice cooker ....not allowed.......forbidden o.k  :P 
pppffffttttttttt ........


bilik ade dua..bilik air pun dua ....
satu katil quen size dan satu bilik lagi single bed .....


ofkos kami duduk bilik yang menghadap laut ni ....
kat luar balkoni tu ade kerusi santai dan ade ampaian ...
bagus kan ? jadi boley la saya basuh baju yang dah guna masa mandi laut 
^______^ 


ni jalan dari laut .....
bilik kami tingkat tiga tu .. ;) 


Sekian...
nanti sambung lagi tau 
ade lagi gambar jimba-jimba kat laut  


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.