Koleksi Setem

Bismillah....

Dah lama tak cerita pasal koleksi setem ni ...
bukan apa masalahnya setem kurang dah sekarang ni ...
surat dari oversea terus direct hantar kat clerk yang proses,  tak melalui bos :( 
tak dapat la saya nak collect setem lagi ...huhu 

still ade la setem tu cuma kurang ....
jadi ni jela yang menarik dan terbaru dalam simpanan saya 




yang turkey baru dapat semalam ...
saya suke kumpul setem ni sebab ianya saya rasa unik..
tapi hobi tak ade la serius...sambilan je 
kalau yang serius tu kan diorang sanggup je beli setem untuk tambah koleksi 

kalau nak tengok koleksi setem saya yang lepas 
satu entry tu gambar dah hilang ..adoi..frust ...
nanti saya cek balik setem yang mana gambar hilang tu ...
kalau rajin sy upload balik :P 
#gigihbebenor -_________-" Ngeeee 


#stillrememberingMH370
#PrayforMH370 :( 


Sekian 

Wordless Wednesday 40 : Karnival Belia 2014




Karnival Belia : Dunia Hitam Putih 

Karnival Hari Belia : Dunia Hitam Puteh

Bismillah....

Kenapa misti wujud perkataan malas
dan wujud rase yang macam tak nak buat papa 
tapi nak duduk berangan saje? 
bencik la....sebab bila rasa tu datang ...nak buat apa pun lemau , lemah gemalai  ...
ke kena makan snickers baru cergas ? hahaha pengaruh TV sangat pppfffttt -___-" 
syuhhh...syuhh....pi main jauh-jauh..jgn singgah kat sini ..huhuhu

sambungan daripada Karnival Hari Belia , Putrajaya 2014
saya singgah dekat satu tempat nak cakap booth ke boleh la kot ...
tapi dia buat dalam bus stand 
unik... saya suke benda-benda macam ni 
kreatif ! 

Dunia Hitam Puteh 
"Bayangkan sebuah Dunia yang mempunyai Penawar bagi setiap penyakit 
Bayangkan sebuah dunia yang mempunyai jawapan bagi semua permasalahan 
Bayangkan jika kita diberi pilihan untuk mengubati dan diubati , 
Dunia hitam putih bukan satu bayangan 
Dunia Hitam Putih ialah satu pilihan " 

 kat dalam tu banyak lagi ubat lain tau :P 
tapi yang saya snap ni je...
ubat anti-kelentong dan anti-carut 
ubat yang memang tak de dijual dimana-mana toko jamu mahupun farmasi 


ala...muke pelukis ter 'crop' plak ...
Opss...sorry 


 ubat ni bukan untuk sakit gigi ye 
tapi ubat ni adalah untuk menyelesaikan tiga masalah utama 
Anti-Kasar, Anti-Kelentong dan Anti-Carut 
kalau ade yang rasa mulut tu tak boleh nak control try la ubat ni ...
mungkin mujarab buat anda ...ekekekekekeke 

 tengok fon gayut macam ni ...
teringa zaman study ...public phone macam ni la tempat bergayut call mak ..huhu 
call BF pun ye jugak ...hahhaha 

black and white style :) 



Hari Belia 2014 : Part Fear Factor

Bismillah ....

o.k sambung Part II , tapi saya namakan part Fear Factor 
ekeke...sebab kali ni extreme sikit ...
saya pergi hari belia ni 2 kali ...pagi pastu petang ....


 yang ni saya rase menarik o.k... 
sebab ade persembahan daripada polis , warden penjara dan tentera ....
persembahan dia best dan ade yang kelakar 
ha yang persembahan dari unit K9 tu fear factor gak tu ....
Anjing Belgium shepherd tu garang o.k..tengok gigi dia ...haish kalau kena gigit mau sampai ke tulang 

masa persembahan tu ..anjing yang garang ni boleh dengar arahan penjaga dia 
pastu dia kenal mana satu barang terlarang ....macam hand phone 
tak tau la macam mana diorag latih anjig 2 ni ..bijak sungguh 
 kat situ ade juga pameran kenderaan tentera dan boma 
antara yang menarik perhatian helicopter ni la ..


huhu...baiklah meh la kita ambik gambar 
buang sekeping dua bersama kereta dan tanker askar ni
masa masuk dalam booth-booth tentera kat situ ...
kan ade banyak tentera...ade wataniah, ade udara, ada laut ...ade special force 
eh banyak la ..bahagian forensik la, commander la.....
saya tertarik ngan satu benda ...
teng 
teng 
teng 

ekekeke....ado hati den ni ha nak bergambar ngan ular sawo...huhu 
ular betul tau bukan ular plastik :P 
dalam hati takut jugak sikit 
tapi teringin nak pegang tu lg banyak dr takut  ...
jadi ayuh lah ... hihi

hihi..tukang snap gambar yang lebih geli 
tu pasal gambar gegor ...haha
xpe asalkan ade :P 

ha ni lah sekeping yang kurang gegor ...
o.k la......buat kenang-kenangan ..hihi 

sekian...lepas ni ade satu part lagi yang last.....
sorry la kalau bosan :|

sekian 

Hari Belia Putrajaya part I

Bismillah.....

Hujung minggu yang lepas kan ade Sambutan Hari Belia kat Putrajaya...
tapi yang hadir tu bukan je belia..mak -apak belia pun ramai ...
aktiviti kat situ pun tidak la tertumpu kepada belia semata-mata ...
kiranya semua golongan umur pun boleh join ...
best :) 
tapi ramai dan sesak juga cuaca yang panas ya ampun ...
tu yang buat spoil sikit ...
tapi kami o.k je...redah :P 
mula-mula kami singgah kat sini ...
hasil kreativiti pelajar Giat Mara ..




Banyak jugak yang dorang pamerkan ....masa ni orang tak ramai...
so dapat la saya snap gambar untuk tatapan korang yang sudi baca blog saya ..
almaklumlah blog hangat-hangat tahik ayam je pun ...ekekekeke

pastu lalu kat kawasan ni ..wah cool la...huhu
ade tempat santai-santai ...siap lepak, baca buku ...chit chat 
say arase menarik la jugak ...
pastu ade perkampunga Johor tau ....
kat situ pun banyak benda yang nice ...tp saya tak snap ...sebab panas 
jadi saya sibuk kipas muke ngan kertas dan lap-lap peluh  ...huhuu 

jadi nak elak panas marilah kita jalan kat kawasan berbumbung 
ni antara booth yang ada ....yang paling nice yang negeri sembilan tu...pic kat atas 
tapi kerana jiwa anak Perak yang menebal ...saya snap skali booth Perak Darul Ridzuan ...

 kat depan booth Perak ade pakcik-pak cik dan kakak-kakak ni sedang main kompang 
kompang kan ni? hahahah tak tau la belasah la ...
depan booth Melaka ade orang anyam tikar tau ..tapi tak snap gambar pun 

pastu kami round juga kat Jom Heboh ....
pastu masuk kat satu booth ni ade Almy Nadia... :) 
sweet je dia ....kurus dan tinggi ...tapi Fizz nya tak nampak pulak ..

o.k la nanti sampung part II.....
sebab malas nak masukkan banyak gambar dalam satu entry ..
so kita buat ber part2 la ..hihi 

Sekian 

Makan di Resepi Rahsia

Bismillah .....

Hai korang dah b'fast ke? saya dah ..
makan nasi goreng, kentang suun dan siap ngan sambal ayam lagik..
bila dah kenyang-perut dah bulat- menyesal.....kah..kah..kah 
pepagi lagi dah makan heavy ...ppfffttt 
abis cemana nak kurus? harapaaannnnnn je lah ....

malam masih boleh bertahan bersama oat ...
cuma siang hari masih makan macam naga -___-"
jadi tak payah la nak mimpi kurus seperti Cik Ta ...ekeke

baiklah sesi motivasi diet tak menjadi telah berakhir ..
jom sambung sesi makan-makan ...sebab iolsss kan food lover :P 

air ni tak ingat nama apa.... yang pasti rasa dia macam coffee 2 sikit 
ni kuar dating ngan My Dear Tn.John Lambert ...hahahha
dia sekarang bukan main suke tengok  discovery channel yang tajuk Manhunt tu
kan mamat dalam cerita tu nama dia Joel Lambert ....
so saya panggil dia John Lambert lah.. :P 


ni saya punya ....Thai Seafood  spaghetti 
rasa dia o.k lah ...pedas sikit ....dan seafood dia mmg fresh .....
dan banyak jugak isi seafood dia 


ni My dear punya ....
dia dah lama jugak cakap nak makan lasagne kat Resepi Rahsia ...
tapi masih tak berkesempatan ...
ni bila ada masa tu yang terus pergi ...


hah ...tengok dia punya cheese tu ....
perghhh..mmg banyak...dalam tu ade lagi 2 lapis cheese ...
makan ni banyak-banyak alamat muakla kan .. so kita curik cedok jugak dua tiga kali 
sebab geram tengok cheese tu ...akakakaka 


ha kalau nak bajet boleh juga ambil set macam yang dipaparkan ni ...
tapi o.k lah sebab portion dia besar ..padan la dengan harga ...
 makanan western ni sedap makan sekali -sekala ...
kalau makan selalu tak dayo jugak tekak ni nak terima...
masakan melayu jugak tetap di hati :) 

sekian. 

Stairs Deco !

Bismillah....

o.k jom sambung lagi ....
penilaian tangga yang paling menarik telah dibuat last week ...
tapi sampai sekarang tak de result lagi .....

ni antara tangga yang turut di pertandingkan 
tujuan mengadakan pertandingan ini ialah untuk 
menggalakkan kakitangan menggunakan tangga .. :) 
dan pada saya 
YES! 
saya lebih excited nak naik tangga bila dah cantik 
dan meriah macam ni :) 
walaupun naik setinggi 12 tingkat ......
mengah -semput sikit tu berbaloi lah..ekekeke 

ni my second office .. :) 
ni dari ground floor .....

tingkat 1 kanan


tingkat 1 lagi tapi se belah kiri 

 tingkat 3 kanan
 Tingkat 2 kanan
 Tingkat 5 Kanan
 Tingkat 9 Kanan

tingkat 7 kiri 

tingkat 10

Tingkat 12 kanan 


Tingkat 11

dan yang akhir sekali ni lah hasil kerja keras kami :P 
setelah segala rintangan dan susah payah kami ..cewaahhh...
padahal biasa-biasa je ...ekekeke

dengan ini ...ini lah hasilnya :) 




Sweet tak korang ? 
ke nampak childish ? huhu...kami dah tak de idea sgt nak buat ape 
so ini jela yang kami buat ...tak tau la boleh menang ke idok ..

Sekian .

Red Bull Air Race , Putrajaya

Bismillah 

huhuhu...hari ni marathon .....
kalau tak update semua ni nanti dah lama-lama 
memang tak de la entry ni .... 
buat penat jela snap gambar dengan begitu gigih ..hahahah 

mana tak gigih..plane tu laju kot ......sedar-sedar snap kosong je...
cis...jadi kena fokus ...akhirnya dapat la jugak tangkap :) 


oleh kerana kapal terbang ni laju ....
berdesup sampai tiang tu habis jatuh ...


see...tiang balloon tu dah tumbang ....
jadi ade boat bomba datang berlumba-lumba nak naik kan balik tiang tu 


Owh..satu boat tak cukup o.k...
datang lagi satu boat .....bila tiang tu dah naik balik baru lah dapat teruskan race 




masa ni kapal terbang tu terror ...
dia buat pusingan yang terbalik-terbalik tu ...
ish...ish..ish.. tak gayat ke kepala ke bawah aiyooo...scary o.k 


ni lah antara pengunjung yang ade ...
ramai sepanjang tasik tu penuh ....cuaca tak la panas sgt ...
tapi bila haba tu di pantulkan balik oleh air ...mmg terasa bahang di muka ...
jadi moh la balik..takmo lama-lama ....huhu


o.klah lepas la kempunan Tn.John nak tengok kapal terbang ...
kalau tidak celik je mata ... bila ek yang kapal terbang tu?
race kapal terbang tu belum lepas lagi kan ? 

kesian la pulak 
jadi

jom lah kita pegi tengok kapal terbang ....


Sekian 

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...