Pot luck yang ntah keberapa kali

Bismillah ...

minggu lepas kitorang buat potluck lagi..huhuhu 
sekarang ni da macam selalu jgk buat mkn-mkn...
secara unplanned o.k...walaupun ada yang macam stress sbb tak plan..
tapi esoknya tetap menjadi...
 wajah keceriaan...hihi...
tapi masih terselit muka lapar tak amkan lagi tu :P 

 makanan yang boleh tahan meriah ..
tak plan ni meriah macam ni ...
kalau plan seminggu awal tak tau la semeriah mana kan :P 
pffftttttt.....

 lauk pauk..tapi paling best dan unik siakap stim kak ana tu ..
pergh..memang terbaik ...sedap oiii 

buah-buahan hari tersebut ialah mangga dan buah Naga
bila tak habis kita blend buat jus ye ...

akhir sekali ni lah makanan yang saya makan ...
puding roti bersama ice cream...yummy ....
memang best ....


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Syakir Ilman

Bismillah....

Syakir Ilman ni adik bongsu saya ...
dia jugak la adik k-pop,adik Gabuk, Adik Wak Doyok  dan adik Hantu Bola...
cepatnya masa berlalu ...rasenya macam baru je lagi dia comel kecik cute miut ...
 masa ni rasenya umur dia 4 tahun....
 ni pulak masa darjah 2....
 ni adalah yang terbaru ....
amboi bukan main lonjong lagi dia ye ....
dah sama tinggi ngan guru besar ..dia ambil hadiah lagi tahun ni ..
alhamdulillah rezeki dia ...dapat no.2 rasenya...
good boy ..tahun depan UPSR buat elok-elok naaa.....

gambar ni pun ihsan dari cousin ...kakak sepupu yang hantar 
ni masa diorang buat persembahan masa hari Anugerah Cemerlang ...
Tahniah adik...belajar rajin-rajin o.k..
nanti angah balik boleh claim hadiah ye ...
miss u dik..miss my parents :'( 


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hari Kecergasan

Bismillah ...

Hiakk.. one and two and three..ulang lagi ...
..see cergas kan ...hahaha
ni masa hari kecergasan minggu lepas...

 memang meriah....buat dekat FRIM...
cuaca pun cantik..tak panas dan tak hujan ..
jadi aktiviti berjalan seperti yang dirancangkan 

 bukan sekadar warga kerja je join aktiviti sukan semua
yang ada bawa anak-anak pun ada disediakan aktiviti ...
jadi semua pun happy ...tak de la bosan kan ...

tapi tu aktiviti orang lain ...
aktiviti kami lain pulak ...tak de dalam tentatif program ye .. ^___^ 
kami pergi kidnap baby comel-comel dan aktiviti snap gambar ..hahahha
cergas kan kami .... Pffftttt :P 
Farah housemate Linda pun join sekali ....good ramai sikit geng nak bergambar kan ..
-___- " 
 Sekali En.Badut pun terjebak ...
motif sgt kan ambil gambar ngan En.Badut ..motif nak pau belon kan ? hahaha 
xpe la belon tu untuk Dian yang secomel Chibby Maruko Chan 
bibir moncong dia tu ..grrrrrr ...geram 

dia jgn la serius sgt ..cer senyum sikit ..hihi 

 ha yang ni aktiviti trekking.........bestnya diorang dapat pergi ...
ni group pengantin baru ...Ilah ngan Wan :) 

 wah..korang ni trekking ke bersantai ni ?
sempat lagi buat stone tower bagai ?..kalah kang lambat sampai ..huhu 


saya tak join pun...sebab datang ngan Tn.John ...
kesian pulak nak tinggal dia sorang lama-lama kan ? 
so tak pe la ...kita tampal gambar org yg join jela kat sini ...


sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Reception Fadilah dan Wan

Bismillah ....

Hai...hari ni tekad nak update laju-laju :P 
sebab banyak entry tertangguh 
tapi masih gigih nak juga update dalam blog ni ...
bukan apa nanti boleh flash back balik gambar-gambar ni ....

 ni masa Majlis sebelah Wan ...cantik kan warna dia ...
ilah nampak soft je make up dia...
tapi kata tuan punya badan mak up lagi tebal ..hahahha 
nimaknanya dalam gamabr la nampak soft :) 

 baju ilah ni simple tapi niceeeeeeeee 
saya suke ...takla crowded sgt ..nampak sweet 


o.k tu je kata nak update lelaju kan ..
jadi tak boleh cerita panjang-panjang ...
ada entry lain sedang que :P 
wish me luck utk update semua entry tertangguh hari ni 
ekekekekeke 



sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

KL International Tattoo 2014

 Bismillah 

Ye memang ni cerita yang dah lama berlalu ...maafkan saya ..hahaha
bukan tak nak update ...
tapi gambar ni belum transfer dr fon...

tengok tarikh tu ha...dah sebulan punya cerita ....
kami pun kebetulan lalu ...pastu ternampak banner pada sebelah paginya 
jadi petang tu kami berdua dengan menaiki motor je pergi ke Stadium Merdeka..
kalau pergi dengan kereta jem kot 

masa kami sampai belum hujan ...cuma cuaca redup je ...
tak ramai orang lagi ...
tapi lepas beberapa minit hujan mula turun....tapi tak lebat 
kami  kebal..hahaha tak pakai baju hujan dan payung pun...
 sebab rase leceh ....
tengok semua dah berpayung ..hihi

masa petang tu ada persembahan dari pasukan The Red Warrior
kagum kot ....satu motosikal naik 10 orang 
pastu ada persembahan dari peserta wanita ..berdiri atas motosikal yang sedang bergerak ...
diorang memang terlatih .... :) 

 sebelah malam ada perarakan sebelum mula bertanding 
kemudian mula la pertandingan perbarisan dan muzik2 dari pancaragam negara-negara luar ...
best ..tapi bateri hp pulak dah tak mandang ..hahahha (kong) 
jadi ambil setakat yang boleh je la 

bunga api ni nice sgt ....
tapi saya sebenarnya takut dgr bunyi bunga api ni ..hahahha..kuat kot 
macam bunyi tembak-menembak pulak ....bunga api atas kepala 
kami balik malam tu pukul 11.00 lebih....
tapi best la .....nasib baik kami tak pergi keesokan harinya 
sebab malam esok tu stage utama runtuh 

o.k la bye 

sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Keputusan Pertandingan Kolam Deepavali 2014

Bismillah.....

baiklah dah janji nak bagitahu ...
saje je update lambat sikit..hihihihi ...
jadi ini lah pemenang Pertandingan Kolam Deepavali 2014


The winner .....memang cantik kan ..
meriah kot warna dia ....
siap details dekat peacock tu memang cantik ...
diorang pakai tepung sago ke ape ntah ..kena belajar lagi ni ..ekekeke :P 

Pemenang Kedua ....
yang ni pun nice ....pandai gila dia combine colour supaya nampak ada tone 
aish..susah kot ...bukan buat pakai water colour ..pakau beras ni nak di tone kan memang la tak pandai 


ehem...ehem..tuan tanah kedaung n partner in crime dapat no.3 lagi ye tahun ni ..hahah
haish...mmg dah kenan kot no.3 tu ngan kitorang ...
tapi alhamdulillah la kan ...ada jugak la nombor 


merak mengembang ..nice ....
masa tahun ni macam mencemburui kami sikit la....
tahun lepas-lepas 2 jam...so o.k la ...sempat la nak buat penuh dan touch up sikit 
group selotep ni creative kot ...
siap badan dan kepala merak tu timbul...
sempat pulak tu diorang buat ...syabbas bettey ...
tahun depan cuba lagi ye ...mana tau rezeki orang lain pulak ...

Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rezeki

Bismillah ....

dua tiga hari lepas ..tak ingat actual day ...
saya beli padprik dan tomyam kat office ..dalam cadangan balik rumah buat sambal ayam 

 jadi balik rumah seperti yang dirancangkan 
siaplah sambal ayam ....
tapi rezeki kami lebih hari tu ....
mak mertua bagi lauk tambahan ....yeay ...

 pajeri nenas, rendang kerang dan kacang panjang dan juga sambal ikan bilis petai ...
perghhh....meriah ko lauk malam tu ...
makan malam pulak tu? cemana nak diett ? adoiyai 

makan berdua ...tapi punyaaaaaa lah meriah ...
syukur rezeki Allah nak bagi kan ...
yang tak habis kita simpan dalam tupperware dan masukkan dalam fridge 

esok kita panaskan boleh makan lagi 

sekian 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Roti Sarang Lebah

Bismillah 

saje dah alang-alang ada snap gambar dalam phone..
so xpelah kita update kat sini ....
ada kakak kat ofis ni jual roti sarang lebah ni 

kenapa sarang lebah? 
saya agak sebab caramel dia tu macam madu la konon kot?
then yang kacang tu lebah la? hahaha 
macam-macam jenis makanan kan sekarang ni ....

 bahagian dalam roti tu just plain je 
yang buat sedap caramel tu 

 kakak yang jual ni punya la baik ...
siap bagi extra caramel...datang kat tempat saya just nak tambah caramel..
dia cakap kalau caramel tu habis..roti plain kat dalam tu tak sedap pulak kan 
so bg extra spy boleh cicah2 :) 

makan roti sambil selphie? kah..kah.kah 
tak beragak kan ? xpe la sekali sekala ...
ni bukan iklan atak model roti sarang lebah tau ..ni just borak kosong je...

Sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pertandingan Kolam Deepavali 2014 part II

 Bismillah ....

sambungan dari entry yang lepas...
tahun ni kami buat bertiga seperti tahun pertama join competition ...
tahun lepas Nana join sekali ...tapi tahun ni rasenya bertiga pun o.k kot ...
da tak sempat nak fikir cari org lagi ...sume last minit :P 

kami mulakan dengan ditengah-tengah dulu ...
nasib baik dah buat design tu ..tak payah nak lukis lagi ..lambat nanti 

 kemudian siapkan love tu pulak ...
rumit jugak nak buat sebab nak bahagi dua warna kat situ 
masa tengah buat pun ramai yang datang tengok ...
tak kurang jugak yang bagi macam-macam idea 
buat la macam ni ..guna la macam tu ...haishhhh 
tapi yang berdiri tengok tu juri ye ..hihi 

 ni dari kumpulan-kumpulan lain ....
group ni lelaki ...siap buat badan merak timbul tau ...bukan main hebak! 
goyang weolss... banyak yang teror2....
semuanya ada 5 group 
ha..tengok tu ....bukan main gigih diorang tau :) 

ni lah hasil yang da siap .....
korang agak yang mana menang no satu, dua dan tiga ? 

cer teka..ewah..hahhaha..kalau betul xde hadiah pun tau 
the winner kita bagitau next entry 

o.k....sekian ...



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Pertandingan Kolam Deepavali 2014 part I

Bismillah....

Minggu lepas punya cerita ni ...
tahun ni Pertandingan kolam deepavali mmg kami tak plan nak join 
dah last minit giler....tu pun pasal org admin call tanya nak join tak 
sebab tak bnyk penyertaan...
bukan xnk join..tapi sebab partner in crime kan nak kawen ...so misti la sibuk 
saya tak nak la kaco kan....
tapi bial tanya fadilah rupanya diorang nak join ..
so baiklah mari buat persiapan ..

Wan pergi cari barang kat kedai stationery ....then dia wasap kat kitorang 
nak beli yang mana? warna apa....so senang sikit bila ada kemudahan teknologi ni kan 

 akhirnya ni je yang kami beli tahun ni ....
beras tu pilih yang paling murah sekali ...tapi tak habis pun pakai ...
tak sampai separuh...suku je....jgn membazir 

 sehari sebelum pertandingan ...baru kami buat persiapan ....cari design ..
buat acuan sume..Thanks to partner in crime..sebab walaupun sibuk still bg full commitment 

 pukul 3.00 pm baru mula warnakan beras .....
dalam hati risau juga takut tak sempat kering ...
tapi xpe lah ..kita buat je dulu 

Alhamdulillah esoknya sempat kering....
jadi kita pack semua dan ready untuk bertarung ye ...hihi 
ni masa dalam dewan ..tengah berdebar-debar ...
this year masa diberikan cuma 1 jam setengah ye ...

o.k nanti sambung lagi ..
sekian . 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.