Cerita cuti di Kampung

Bismillah...

Alhamdulilllah awal tahun ni agak kerap dapat balik kampung 
seronok bila dapat tgk muke family ni ...
kami bertolak pagi-pagi lagi..tau lah Tn.John tak suke jem-jem ni ..
membebel karang ...pastu dia pun bawak kereta tak racing 
jadi gerak santai-santai  

singgah kedai mamak maka maggi goreng ...
boleh tahan sedap jugak ...sy suke yang macam ni 
ada setengah tu banyak telur pastu lembik je maggi ...yang ni o.k kering dan pedas 
so sedap la..;) 
 dah namanya jalan-jalan santai ..xde apa yang nak dikejarkan 
kami singgah kat tepi sungai Perak ni ..
hahha..xde keje kan ? saje nak sejukkan mata...
tengok kebesaran dan keindahan ciptaan Allah 

ni gambar cubaan berduofie ...ekekee..kami tak de banyak gamabr selfie ni 
tak reti katanya ...hahaha...tapi o.k la 
layan jelah o.k tak o.k udah rupe itu ..redha lah bersyukur apa ada nya 
ppffffffffttttttttt :P 
 Singgah makan tenghari kat sini ... all time fav
dah banyak kali jgk rasenya buat entry makan kat sini 
boleh tengok kat sini, dan sini 

 Menu yang tak pernah menghampakan 
Siakap Tiga rasa terbaek dari ladang dan dari laut 
dah macam ketagihan pulak ..asal balik kampung sure nak singgah makan kat sini 
acaner? ekekeke....dan paling menambat hati 
harga makanan kat sini sgtlah berpatutan 


lepak kat tepi sungai belakang rest house ni sebelum bergerak balik ke rumah 
kat sini ada kerusi rehat ...boleh la rest ditiup angin sejuk ...
nyaman je rase ..kat KL panas...berhabuk..jerebu ...hurrrrmmm :( 

sampai rumah mak ayah lewat jugak ..
asyik menyinggah makan angin..hahha 
pastu petang tu ayah cakap nak pergi jala udang nak buat umpan memancing 
esoknya ada pertandingan memancing ...
so apa lagi ..jom la ikut ..pengalaman macam ni bukan senang nak dapat 
 seronok jugak tengok ayah jala....
tebar pastu angkat ada je Udang ..alhamdulillah rezeki malam tu ..
ayah menjala ni kat bawah Jambatan permaisuri Bainun, Manjung 
ramai jugak orang yang menjala kat situ ...
 Selain dari menjala ada juga disediakan perkhidmatan boat 
boat tu akan bawa orang yang nak pergi memancing sama ada dekat 
tiang jambatan tu kat tengah-tengah atau bawa pergi kat kawasan lain kat sungai tu 
saya pun tak tanya details kat ayah ...
bayaran sewa boat tu ayah cakap dari RM 10.00 dan ikut juga lokasi boat tu nak hantar ...

macam biasa awal pagi kami dah gerak balik ke KL 
gerak pagi ni tak panas...kurang banyak lagi kenderaan dan 
balik sampai je rumah masih ada masa nak siapkan kerja sikit-sikit 
pastu boleh la rest ..esok kan isnin dah mula kerja...

o.k tu je pun nak cerita ..
sekian ...
Wassalam 

_______________________________________________________________________________

High quality legging with affordable price
facebook.com/nakmaistore
IG : @nakmaistore
017-2046730



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Majlis Bacaan Yasin dan BBQ/Stimbot time

Bismillah ......

Entry ni kira part II lah..nak combine kan sekali banyak sgt gambar .....
ni dihari kejadian ...kami mulakan majlis dgn Bacaan Yasin 
Bacaan Yasin ni kami buat untuk disedekahkan kepada ahli keluarga dan saudara seislam yang telah meninggal dunia....tetiba rindu dekat Arwah Kak Ani..:') 

 semua sedang ambil tempat untuk Bacaan Yasin...
kali ni bacaan dipimpin oleh En.Aizul...
 mungkin sedikit terganggu bila baca Yasin makanan enak ada kat depan..ekeke 
tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan seperti yang dirancangkan 

 masa ni dah mula membakar dan merebus ...bau tak yah cakap la..harum semerbak ;) 
apa hal buruk beno muke sy tu ? 
saya tengah bagitahu diorang plug electrik tu kna asingkan 
tak boleh semua tertumpu..kang terbakor karang?
acaner?

 ehem-ehem....senyum simpul Cik Addleen 
haish..tengok gambar ni ...gurlllpppp telan ailio balik..hahahhaa


Yang baju purple tudung kuning tu our big boss ...
sporting sgt..dia sokong je aktiviti kami asalkan kerja jalan , semua settle

 nyumss..nyumsss....sotong udang tu memang best ..
kna pulak ngan sos perapan tu ...pergh..terbaek dari ladang lah 

 ayam bakar dan kek Oreo Cheese Cake Razif 
pergh.....memang best la...Cheese Cake tu sedap o.k 
 o.k zoom sikit kek ...
dah-dah sorry lah ye kalau tertelan ailio sambil baca entry ni ..
saya tak sengaja ..ekekekek 

Sekian.. 

___________________________________________________________________



High quality legging with affordable price
facebook.com/nakmaistore
IG : @nakmaistore
017-2046730


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Persiapan utk BBQ and stimbot

Bismillah ...

perancangan kami selalu nya menjadi..Alhamdulillah ..walaupun masa singkat 
tu tak menjadi masalah asalkan ada kerjasama ...
Kak Ana plan nak buat BBQ and stimbot kat ofis hari jumaat ...
strat plan hari rabu ...lepas tanya semua setuju ...
then buat collection sorang sikit .....
hari khamis petang keluar beli barang .....
lepas pukul 5.30 kitorang pun sibuk cuci dan potong apa yang patut 

hah..ambik kau ..satu troli ...bakor la sampai pitam 
tak larat bakor rebus la sampai lembik..hahhahhahahah 
 antara barang untuk stimbot ...
dapur untuk stimbot dan bakar ada la beberapa orang sponsor 
bagus betul :) thanks laaaa...sanggup bersusah payah menjayakan majlis 
hihi...actually kitorang buat ni lepas bacaan yassin ...

 sesi memerap bahan-bahan nak di bakar 
potong dan cuci udang, sotong, sayur ...
rase macam nak kenduri lak ...padahal dah pukul 6.00 lebih dah waktu ...
balik rumah pun sampai dah pukul 8.00 malam ..

ni la sos perapan .. :)
sebelum mula tu kita kna la susun dan kemaskan meja 
arrange kat mana nak bakar..kat mana nak buat stimbot 

ni lah semua bahan bakar dan stimbot kami haritu ..
memang makan sampai kembung ...ekekek
stimbot ada dua kuah ...
tomyam dan sup ....

o.k nanti sambung dihari kejadian ye ...
bye..

___________________________________________________________________________

High quality legging with affordable price
facebook.com/nakmaistore
IG : @nakmaistore
017-2046730


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Quality T-shirt, pyjamas, Legging and customs Muslim kids pyjamas

Bismillah....

Hari ni nak share something ngan korang ....
benda baik haruslah dikongsi kan :P cewaaahh ...
my friend ada business  T-shirt, pyjamas, Legging and customs Muslim kids pyjamas 
memang diorang design sendiri...
jom tengok apa yang ada 

haaaaaa... yang ni paling saya suke ...cantik o.k 
custom made pyjamas
design kemas..meterial kain tu selesa dan berkualiti tau  ...
tak de la karang anak-anak rase gatal ke ..panas ke ...
baju ni 100% cotton tau ..tapi ade jgk design yang 95% cotton  5% polyster 
pastu seluar pelangi-pelangi cam tu ...haishh..memang lah nice 
nasib saya tak de anak lagi dan anak kucing tak boleh pakai ..
hahahha..kalau tak memang saya borong nih ...
harga RM 35  size adadari umur 18 bulan hingga 5 tahun 
see comel sgt kan Zaim pakai nih...memang 100% cute muslim nih ...haha 
see muke happy dia tu menunjukkan keselesaan dia 
baju tido pun kalau dah comel camni pakai jalan pun boleh 
amboii...promote habis nih ...hahah tapi kalau tak caya 
try la beli satu...dijamin puas hati .. :) 


selain pyjamas ada juga design tshirt macam ni ..
kalau pakai tshirt ni ngan jeans ...perghh..memang la terus nampak matured je anak-anak tu 
pastu pakai pulak sneakers ..haishhhhh plus-plus lah 
simpan angan-angan dah saya..hahahha..xpe-xpe 
berangan kan free 

haaaaa... yang ni pun buat saya jatuh cinta pandang pertama ..
sebab design vintage dia..pastu long sleeve ...
yang ni neck sweater....RM 18 
kalau pakai ngan kids khakis pants ke jeans ke...alahai 
misti kacak mau melt anak-anak dara o.k :P 

t shirt mickey mouse ni pun murah je korang 
RM10 je..kalau ambik banyak boleh bincang dengan Wannie ye 

legging dengan design dan warna menarik ni 
korang boleh dapat dengan harga RM8-RM16 
mengikut size (umur) kanak-kanak 

Ready made pyjamas ni  harga dari RM 23-RM27 mengikut umur 
frozen tu alahai ..cutenya ..
pinkishhhh 
Long sleeve t-shirt tu harga di RM RM 12
ada size dari umur 3 hingga 8 tahun 
yang sonic tu RM 10...

kalau nak lagi jelas...
tengok la table harga kat bawah ni 




kalau berminat boleh tengok kat sini : 

Website : nakmai.com
Email: nakmaistore@gmail.com
Instagram: @nakmaistore

sebarang persoalan atau tempahan boleh contact no.ni : 
Whatsapp: 017-2046 730 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Seronok adanya kamu...kamu da kamu ...

Bismillah....

 Beruntung sbenarnya bila dapat ofismate yang sekepala....yang boleh wat geng 
disebabkan tu jugak la bila terfikir nak mintak tukar rase berat sikit hati ni 
kadang-kadang bila perlukan orang nak bercakap...
walaupun bukanlah bercakap apa yang kita nak luahkan..cukup sekadar borak kosong 
 dah cukup buat rasa sikit lapang.....

thanks la korang datang dalam hidup ni :) 

tak ingat minggu bila saya seorang kat rumah ...
lepa siapkan kerja rumah ..main-main ngan Jebat dan Hanna 
rase bosan jugak ...jadi whatsaap diorang ...rupanya kat ofis...
apa lagi terus siap pergi ofis...huhu 

sampai ofis dalam pukul 11.30....
tengahari tu perut dah berkeroncong...
so kitorang order ayam KFC ...saya pulak masak nasi 
kat ofis ade beras dan rice cooker ;) 
 Ayam KFC spicy ni sedap! 
makan ngan nasi pun o.k 
pastu kami pun makan la ramai-ramai dalam bilik Perbincangan ...
sambil makan pasang la movie...konon nak tengok cerita hantu ?
tapi 3 cerita hantu buka stuck ...hahahha..damn ...
terus diorang cakap "dia tak bagi tengok tu..kat sini dah ada tak yah la nak tengok lagi" 
hahahha terus meremang bulu oit...hahaha...
baiklah tukar cerita lawan-lawan pedang la kalau macam tu 
ppffffttttttttttttt -____-
masak lemak daging salai + belimbing buluh pedas tahap 5 ni Razif yang masak 
huish..memang terbaek ...makan sambil lap peluh ...
nasi beras perang tu K.Ana yang masak 
sambal hitam pahang pun K.Ana yang bawak ...
ikan masin dan sayur tu saya ngan Linda tapau kan ..

ini bila makan mak mertua lalu pun confirm tak pandang ..hahahha
makan dua suap air secawan ...ekekeke...
org melaka makan pedas ek? 
tapi sy o.k je pedas tahap lima pun..hahah

korang memang terbaek ! love olsss... xoxoxoxox 

sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

#Dinnerbollywood

Bismillah....

haish..sorry lah korang ..lama tak bersiaran ...
bukan tak nak ..tapi tak mampu nak curi masa...bila ada masa pulak 
penyakit malas nak fikir pulak melanda ..ape lah nak jadi..hahha 

haritu kan ada cerita pasal persiapan untuk dinner ...
ni barulah nak publish entry Dinner nya ...ekeke..berzamannnnn ...ppfffttt 
tahun ni dinner bertema Bollywood 
pilihan tema tu menarik! dan saya bayangkan ianya happening 
sebab lagu-lagu , tarian bollywood boleh tahan la kan ... 


tahun ni persembahan semua oleh warga ofis je (kementerian la ) 
tak de panggil artis...kami lah artis..kami juga penonton .. 
begitulah kekdahnya..save budget juga kan..kalau panggil artis kna bayar lagi ..
last 2 years panggil Osbon....
last year tak ingat siapa 
 dah nama pun bollywood makanan dah tentulah mamak style...ekeke
sedap o.k..rase macam catering Syed Bistro kot 

malam tu Our Minister pun sporting sgt...hahaha
ntah ape la Cik Addleen tengah cakap tu ...
kebetulan meja kami depan so tu yang sempat sembang ngan YBM...

layan duofie ... ;) 
 ha..nilah gambar saya ngan My Boss...
baju yang nak ter sama tu ....hahahha 
see tak sama kan ... :P 

layan jela ye gambar kami-kami ni 
kasik chance itu malam ..hahhaha

dapat juga saya snap gambar ngan Datuk KSU :) 

o.k sekian dulu hidangan gambar malam dinner kami 
hihihihi...

Wassalam...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Random

Bismillah ....

ni semua yang ada dalam hp ...so kita buat entry random jela...
nak ingat balik satu persatu hurrmmm...memang tak jadi entry la jawab nya 
sebab dah lupa..nak-nak lagi saya memang pelupa 
banyak makan semut agaknya .....hahahaha..kesian 
memula ni gambar si Jebat ngan Hanna 
Tn.John suke sgt belikan barang mainan kat dua ekor ni 
ntah pape barang jelah dia belikan ...
masa mula-mula beli memang la eksaited ...main terlompat-lompat 
dah lama-lama dia jeling je ...ekekekke 

next 

oo..yang ni masa makan dekat sogo...
kat kafe yang pintu belakang tu ...tepi eskalator 
fish n chips tu Tn.John punya...
saya punya chicken chop ...sedap o.k! 
cume salad tu dia pakai dressing apa tak tau la 
sebab pahit-pahit manja sikit ...tapi boleh la makan 

seterusnya makan malam 
masa ni singgah TESCO Mutiara Damansara masa balik kerja 
shopping sikit ..pastu terus makan kat sana 
kami pilih makan kat Jom Bali Cafe 
kami dua-dua pilih menu ni 
nasi goreng ape tajuknya maaflah tidak la saya ingat 
hahahha...see pelupa betoi 
tapi nasib baik rasa dia masih boleh ingat ..hahha
sedap! pedas ...tapi portion dia besar ...kalau share sepinggan 2 orang pun o.k 
lomantik-lomantik gitw :P 
pffffffffffftttttttttttttt ....

Next 
kami jalan-jalan touring lagi 
kali ni balik Parit sebab ada urusan sikit 
saje balik naik moto....sambil makan angin +asap+habuk 
boleh jugak tengok permandangan kiri-kanan jalan tanpa halangan cermin..hahahhaha
boleh la pakai alasan gitu ye dak...
sebab makan angin+asap+habuk tidak lah mengenyangkan 
makanya kami singgah makan tenghari kat gerai ...
kenapa la kan ...gerai biasa je kat kampung 
tapi masakan diorang win! 
tak payah restoran deco-deco aircond bagai 
gerai biasa je ...tapi bila makan rase 
like a moms cook :P 
harga pun sgt berpatutan !
masa ni kami dah nak balik .....ntah dari mana datangnya 2 ekor bulus ni 
bukan main manja lagi....bergesel-gesel...
jebat ngan Hanna jgn harap la ...hahahhaha ...asyik nak main loncat sana-sini 
lagi tak penat terjelir-jelir selagi tu la lari satu rumah ...
yang seekor kucing ni bunting..rasenya dah dekat nak beranak kot ...
bulat gila perut dia...

akhir sekali nah sudilah tatap  kiranya ...kakakkakakkaka
dah lama tak belanja gambar selfie....
jangan muntah biru lak ye ...maafkan lahhhh saya ye .....

sekian .. 
wassalam ... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.