Restoran Mee Udang Mak Jah, Wangsa Maju

Bismillah....

Ntah apa mimpinya tetiba tenghari Jumaat tu kami keluar 
Keluar JJCM ....pukul 12.15 terus bergegas ke kereta Cik Add  
kami pergi berlima ....
nasib baik kereta Cik Add luas ..kalau tak mau tak muat ..haha





muka Tuan Blog terpaksa di kartun kan kerana muka terlalu teruja 
dan bulat seperti bulan...ahhahahhahhaa -______-" 

ni lah mee udang tu ....
kuah pekat tapi rasanya agak manis pada pandangan saya la....
mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang tu pun saya tak pernah rasa 
saya selalu makan Mee Udang Mak Teh je bila pergi Kuala Sepetang 

 Udang tu ley tahan la ....
ada 3 ekor yang giant dan seekor menyorok kecik sikit kat bawah tu ..huhu
tapi tak pe ..tak jadi masalah........

 K.Ana dan Cik Add pilih nak makan nasi putih dan sambal udang 
jadi ini lah rupa sambal udang tu 
alahai zepit tu ..cenoet je.. huhuhu
sambal dia boleh tahan sedap la......

kalau berminat nak mencuba Mee Udang Mak Jah 
jangan malu segan ...sila lah ke restorang beralamat di : 


RESTORAN MEE UDANG MAK JAH
NO 22 JALAN WANGSA DELIMA 10
53300 WANGSA MAJU
KUALA LUMPUR

 Total damage ? 
tengok la resit tu...
tu harga termasuk GST 


sekian 






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Outdoor photo and photo Edited by me

Bismillah....

dah lama juga tak buat kerja ambil gambar kahwin orang ni ...
dulu ada la masa Tn.John minat dengan Camera 
sejak Camera dia problem.....dia dah tak nak ambil gambar kahwin 

so kali ni saya kena la ambil gambar sorang ....
memandangkan hari panas terik dan semua orang busy 
saya ajak diorang ambil gambar kat belakang rumah kami je :P 


o.k tak ? nak ajak keluar buat outdoor kat tempat lain x nampak  tempat yang dekat dan menarik 
so saya rase buat kat rumah jela..senang 
kalau ada tetamu yang datang lambat ..kawan-kawan pengantin ke 
so boleh jumpa pengantin sebab ada kat belakang rumah je ..huhu

 sebab saya pernah pergi kenduri rumah kawan ...
dah la pergi jauh ....pastu x dapat jumpa pun pengantin 
sebab keluar ambil gambar outdoor diluar jauh dari rumah 
..huhu...pulang dengan hampa...keh..keh..keh 
ni pun tumpang gazebo jiran sebelah rumah ...
ditambah pulak Puan Photographer yang dah penat 
battery dah low.....hahahhaha kesian diorang ...
sorry ye adik-adik ku ! 

jadi bila balik ke KL....
ada je masa saya cuba la edit supaya gamabr kahwin diorang jadi menarik sikit 
rase bersalah jugak tak bawa keluar ambil gambar kat laut ke 
kat lalang ke macam orang lain selalu buat ...huhu 
(lalang dan laut je pun yg ada di kawasan rmh sy ) :P 


maka terhasil lah gambar-gambar ini .....
gambar seperti di alam bunian ..Choiiiiiiiii ...hahhahaha 
mata biasa sukar nk nampak....melainkan yang ada six sense ye! 
hihihi..gurau je ...ni bukan belakang rumah saya ..ni gambar edit 

gambar ni hasil dari gambar di Gazebo itu :P 
saya suke gamabr ni! tak tau la org lain ..huhuhu
harap-harap adik-adik ku Eda dan suaminya suke ...

juga gambar ni ......
saya suke....huhuhu...nak kena dapat ilham baru terhasil gambar-gambar macam ni ...

ada yang nak ambil jurugambar perkahwinan? 
hahahhahahhahahha....Ceh..ada hati ...hahahhaha 

sy bukan professional photographer 
but I Love Art ! 

Sekian.. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Barakallahulakuma Aida and Azhar

Bismillah ....

Nampaknya dah jadi bersiri la pulak kisah Wedding my Cousin ni 
tapi xpelah...puas hati dapat tengok gambar banyak ...
saya tolong ambil gambar wedding dia 
tu pasal banyak gambar ni....semua rase nak update ..Choiiiii 

jadi ni dah select la ni...
harap tak jemu la uollss...ekekekeke 



saya suke tempat makan diorang ni ..sweet sgt 
kalau ada space yang agak luas belakang pengantin boleh snap pic kat situ je 
cantik! 

 wa baraka 'alaikuma wa jama'a bainakuma fi khair Aida and Azhar 
so sweet uolss...Kak Ngah doakan korang bahagia hingga ke Jannah 


potong kek ....

 Pengantin yang malu-malu Uolss
hihi...kesian kna buli !
nasiblah photographer kaki nyakat gini 

 Family picture sebelah Azhar ....
Sebelah Aida is so busy that day..haha (ayah Eda adik mak saya) 
rumah saya sebelah tu je 

the photographer with bride
hihi..tompang sekaki 

Eh..yang ni pengantin lama ....
My ayah and Mak ...
comelkan? hihihi 

Sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

D.I.Y Photo booth

Bismillah.....

sambung dari entry ni ....
actually saya tak de rangka sebenar Photo booth yang sy nak buat tu ...
just imagine combination dari idea yang saya dapat dari En.Google 
dari hari ke hari banyak kerja ..so tak sempat nak create exact design 
bila balik ke kampung baru terfikir-fikir 
tapi dah cakap awal photo booth ni simple je 
dan termasuk candy table

 Antara bahan yang ada kat photo booth DIY tu 
simple je....
 photo props yang saya buat ditemani Jebat dan Hanna 
setiap malam balik dari kerja...hihi

 VIP guest yang turut sama meninggalkan note untuk tatapan pengantin 
huntungg la kan ..huhu

 saya suke details bahagian atas ni......
kami pilih dibawah pokok buluh ni atas persetujuan semua...
dah buat pertimbangan kat mana nk pasang photo booth ni ..
tapi balik-balik kat pokok buluh tu juga la sy nampak menarik..huhu

dan inilah hasil photo booth DIY kami 
simple je pun...

Sekian. 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

A 3D Art Experience

Bismillah.....

nak buat wordless Friday boleh? 
malas nak describe panjang-panjang....nampakkkkkkkkk...
penyakit M tu benar nye :P 

picture was taken at e@curve 
#ARTIFYREALITY

 tak macam 3D langsungggg...poyo je kan ...
eekeke..bior aaarrrrr ..ppffttt

ish..ish...nipu beno orang terjun parachute macam tu 
pengaruh kartun masa kecik-kecik sgt ni 
ultramen je terbang menegak gitu :P eh..satu lagi iron man eh terbang tegak? 
fail!
 eceh...ko ingat badang ke pe ley angkat meja gitu?
-____________-"

haa....yang ni o.k nampak la juga 3D nye ....
keras macam kayu ada hati nak pose...
piiirahhh..ekekeke 

sekian!


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Misi Photo booth cousin

Bismillah 

ini pun cerita lama.....peram  taram dulu hari ni kita buat blog marathon :P 
my Cousin sebelah rumah kahwin 14 March yang lepas....
o lepa sdia discuss...dia bgtau saya tak nak pelamin ....
just buat meja makan je ....

tapi bila wedding tak ada pelamin ni ...kawan-kawan datang kat mana nak ambik gambar 
so saya cakap xpela kita buat Photobooth simple-simple .....
jadi sy google idea photo booth yang berkenan di hati 
 say tak tau knape tapi tertarik dengan design vintage macam ni 
simple...kemas dan menarik kat mata saya la 
pakai pallet kayu je ..so simple 
dan saya suke bila berlatar belakangkan nature ....green ...
so google nye google...
yang ni antara yang sy suke .....so teruskan misi mencari bahan-bahan 

 antara yang saya beli...Chalk board ni...macam cute je...hihi
then cari ranting sebab nak buat guest note 
ranting kayu ni along la tolong cari 
beli bunga yang more to nature ....beli lantern 
dan siapkan props....
si Hanna pun menyibuk .....nak jugak tolong buat props ke?
yaa...sekarang Hanna single...Jebat kat kampung...hiksssss

ni mula nak pasang photo booth 
say buat ni dgn bantuan adik sy ...shukur dan yang lain-lain..
kalau diorang tak tolong mampos tak siap nih..hahha

begini lah secara basicnya photo booth Wedding Eda 
dia punya hasil kita tunggu next entry o.k ...hihi


Sekian... 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Refresh

 Bismillah....

alahai korang ...kususun sepuluh jari bermaafan dihari raya nampaknya
 sebab dah lama tak blog walking...keh..keh...keh
dan blog pun tak berupdate ....bukan tak de bahan nak menaip ...tapi kekangan masa 
sekarang ni kerja banyak ...berjalan pun rase macam lambat asyik nak berlari je ..
kat ofis tu lari kedepan...lari kebelakang ...
nasib lah orang bawah kalau ofis korang bergegar coz ahkak cute ni berlari depan-blakang..hikss

mana tak nya...baru nak pergi fotostat kat belakang dah dengar 
Rosssssssss....... U kat mana ? tolong call...bla..bla..bla...
karang baru jalan dr bilik pegwaia tu dengar lagi ...
Rosss.......mana fail....bla..bla..bla....
tahan ko nak jalan lenggang kangkung lagi? 
memang tak la kan .....

pastu balik rumah pun dah malam ...mana sempat nak tengok blog ...
tu blom anak sepuluh tapi alasan dan berderet...hahahhahah 

ini budak kucing dah besar o.k...
tapi tak kuat makan ....si Hanna ni hobi dia berlakon ! 
tau knape? mula-mula nak mintak dikeluarkan dari cage bukan main manja 
da angkat keluar pun asyik nak meleset je...
jilat-jilat tangan orang 

pastu tetiba je dia akan melompat lari dan menyorok..
masa tu ko kejar pun memang dia akan menyelinap sana-sini ..-____-"

bila duduk suke sgt terkangkang camni 
hish ...kurang sopan la anak dara ...hahah

 Jebat pun dah besar! 
lagi banayk perangai dia....mengada dia nih...suke protes 
bila kita tak layan dia...mula la buat benda yang dia tau kita akan marah 
nanti dia akan pergi kat pasir poo-poo dia...
selut tangan kat pasir ...serrrrrrr...dia campak keluar cage habis lantai ....
hoishhhhhhhhh...bertabah jela..nasib la ko kucing je bat ! 
kalau budak aku jentik tangan! hahahhahah

 bila kena marah buat muke insaf + muke seposen macam ni 
sengaja kan ? tau dah orang tak sampai hati nak marah bila buat muke camni 

rindu plak kat Jebat ...sekarang jebat kat Kampung ...
hantar balik sana supaya dia dapat bebas macam kucing lain ...
tinggal Hanna keseorangan ...asyik la nak manja kededek...
nampak muke je ..miauuuuu...miaaaauuuu ....huhuhu 

 ha...haritu dapat bunga....bunga surprise ...
pertama kali dalam hidup dapat bunga tau ! Tn.John pun harappppan nak bagi munge camni ..hihi
pagi tu ade sorang perempuan call bgtau dari kedai bunga 
dia nak hantar bunga ke rumah ?
terus keluar big Question mark kat kepala ????
siapa lak bagi ni???
 cuba call Tn.John ...ms tu dia kerja saya je cuti kat rumah ...ingat dia yang bagi 
sekali dia pun terkejut arnab bila sebut org nak hantar bunga kat rumah ? 
kakakkakakkaka

dia cakap bukan dia yang bagi ...bla..bla..bla...mengarut la ...bla..bla
pastu siap cakap "hish, jgn cari pasal lak ? siapa yg bagi? 
kah..kah...kahh... >___< 
tak payah nak jeles la xde nye siapa ndak nye bini awok ni hah......lol
berat mata memandang ...hahahhahahahhahahhahahahah 
・益・ ・益・ ・益・


bila sampai kakak tu kat rumah sy ...
rupanya girl friend yang bagi 

 Kakak kat ofis yang bagi sebab saya tolong ajar dia buat blog 
laaaaaaaaa.....
susah-susah je akak nih....patutnya sy tolong terlalu la sikit 
sebesar kuman je akak ...tak yah la susah-susah wat surprise camnih ....
blog tu assignment dia (sambung belajar) ....

da la rasa bersalah sebab ajar sikit je..
pastu sibuk..boss ade ms tu ...kak Emi call pun jawab nak cepat je ...
Kak Emi nak masukkan lagu pun tak dpt nak tolong 
kena Kak Emi cari cara sendiri 
alahai ...Thanks a lot akak...terima kasih 
mintak maaf kalau ada terkurang atau tersalah buat apa yang akak nak kat blog tu ye 



o.k ni just cerita ringan sebagai refresh mood nak berblog balik 

hihi...

Sekian....




p/s : Dear friend AishahCantik
ni je entry simple yang aku sempat karang buat bacaan tak berfaedah ko ye ...
ekekkee







Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.