21 Darjah Celcius

Bismillah.....

Berada di ketinggian 1,310 meter dari aras laut
tak sangka sejukk rupanya 
ingatkan sejuk suam-suam kuku je...rupanya sejuk yang kalau kau tak pakai baju tebal 
memang rasa sampai ke tulang-belulang 

tengok kat belakang tu kabus tebal...
senyum sambil makan pau memang kelihatan begitu..hahaha 
sape kata kurus? nampak tu lapisan lelemak..demm..huhuhu


confused jugak macammana gambar ni boleh nampak kurus 
teknik ambik gambar tarik baju tu nampaknya berhasil ..huhuhu
tapi lapisan aluya kuey lapis di dagu  masih tidak mampu di kaburi
haha

sedikit info mengenai Bukit Fraser :
sumber wiki

Bukit Fraser terletak di negeri Pahang, di atas Banjaran Titiwangsa, Malaysia. Ia merupakan kawasan pelancongan pergunungan yang menarik kerana suhunya sejuk 17~24 Celcius. 
Puncak tertinggi Bukit Fraser ialah 1,310 meter dari aras laut. Kira-kira 104 kilometer dari bandar raya Kuala Lumpur. Bukit Fraser ini terletak di dalam Mukim Tras di Daerah Raub Pahang.
 Bukit Fraser mendapat nama dari seorang pengembara British pada zaman kolonial iaitu Louis James Fraser . Terdapat pelbagai cerita menarik tentang beliau tetapi tidak begitu jelas termasuk beliau sebagai pengeluar dadah opium dan perjudian di antara para pelombong di Pahang. Banyak bangunan dan banglo dibina mengikut cita rasa kolonial British. Dinding rumah dari batu konkrit besar yang disusun dan disimen. Warna dinding berwarna putih dengan diselang-seli warna hitam pada tiang jenang. Pagar rumah dibuat daripada pokok-pokok bunga. 

Lebar jalan raya agak terhad iaitu hanya dua lorong dan sukar untuk berselisih kereta. Tidak ada bas naik ke Bukit Fraser kerana jalan rayanya sempit, banyak selekoh berbahaya dan curam.

 Di sepanjang jalan , banyak tanah runtuh yang ditutup dengan kain plastik berbelang atau sedang diperbaiki.Kini bas boleh sampai ke puncak kerana jalan naik dan turun berasingan.Tiada lagi jadual untuk naik dan turun seperti dahulu.Menariknya tandas awam beroperasi 24jam dan bersih.sekian