天文语言设置

Bismillah..... 

kau fikir kau siapa nak letak tajuk yang orang lain tak faham ? 
hahahha..ampun kan daku ini 
dikala hujan renyai-renyai membasahi bumi kat luar sana 
teringat kisah minggu lepas....
kisah ni ada kaitan ngan tajuk entry tu 
faham tak faham try la relate kan 


al kisahnya malam tu saya kat rumah sorang ...Tn.John kerja 
lepas siap masak nasi sume ...tutup la lampu 
tinggal lampu TV je
sebab bila buka lampu rasa panas sikit berbahang 
nak rileks-rileks kita tutup sume lampu 

raba-raba cari remote astro ...pastu nak tukar channel tersalah tekan noksss
ya ampun..keluar bahasa Cina semuanya! 
mapos aku...tak faham satu pun 
nak cari tulisan setting pun tak tau yang mana? 

dalam hati "mampos aku..mampos aku...hahahahha"
#peluhmulaberjurai-jurai
tengok jam 8.45 mlm....kalau Tn.John balik tgk TV camtu mau dia bebel nanti 
hahahahhahahaha

masa tu nasib la otak masih mampu berfikir 
apa patut aku buat ? kemon..kemon 
terus laju jari google "how to change astro language setting in Astro"
Fuhhhh...nasib baik jumpe ...ahhaha 
kat youtube ada ajar 
laju-laju tukar balik 

so ni just nak share kalau berlaku kat korang 
boleh try google je 
atau follow macam kat bawah ni 



ada kan relate kisah dan tajuk ..


sekian ...


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kurussssss Puasa ku

Bismillah......

dah dekat nak Ramadhan ni baru lah kau terhegeh-hegeh nak ganti puasa kan ?
azam tahun lepas nak ganti puasa cepat-cepat 
tapi kan saya rasa bukan saya yang lambat ganti puasa laaaa ...
tapi masa yang cepat sangat berlalu ? 
sekejappp je dah bulan 5 wehhh
hahaha (inilah dia salah sendiri tak nak mengaku cari pulak alasan lain ) 
>___<
pppfffttttttttttt

ntah kenapa hari ni tangan ni terasa macam gatal je nak google gambar makanan 
gatal je nak play youtube masak-masak 
gigih je tengok tastemade kat facebook

gila teruk puasa ko kan ...
Makruh tau ...makruh dah puasa dok tengok gambar makanan
haha

alang-alang kita tempek la gambar makanan kat blog ni skali
Oh eMmmm Geeee
seafood spaghetti ni sedap oiiiii ...tapau kat kafe ofis 
rasa dia dah di upgrade ikut citarasa orang melayu yang suka pedas-pedas macam iolsss

 yang ni last week Tn.John singgah kat ofis lunch hour 
nak makan sama katanya ...so sy ambil lauk ni 
yang ni ...hurrrrrmmm.....x kena kat tekak saya
kureng sikit 

 ini pulak kek beli kat M Station (koperasi ofis) 
kat M Station ada banyak jual kek tau ..
nampak sedapppppp...tapi rasa ikut nasib lah 
kalau kau bernasib baik sedap lah ia...
kalau tak ?.....paham-paham ler....
contoh kek kat atas ni ...

presentation nampak not bad la kan ?
layer crepe ? tapi bila gigit macam mkn plastic sikit 
saya pun tak pasti kenapa ?
maybe dia letak jelly ke pada setiap layer? ehh..ntah la 
 tapi masih boleh dimakan ...ada rasa cume slack sikit la pada saya 
mungkin lain orang lain taste nye 

aaaa...........aaarrrrr telan ailio tengok Capati ni 
ni capati yang famous kat Medan Selera Duta tu ...
kari dia! walaweyyyyy sedap abaq angggg 

o.k la perut ni dah bunyik-bunyik ni 
terasa kejam juga daku ini terhadap perut ku ? ahhahahhaha 

bertabah lah lagi 3 jam... tak lama mana pun 



Adios 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

hot to the max

Bismillah... 

Buat apa tu uolss....busy kah ? 
saya kengkonan minggu ni berazam nak buat sehari 1 entry
paling koman la tu ....kalau teror nak up 2 entry per day 
semoga terus istiqomah lah ...
yambooiii sgt ..bab update blog gigih ko nak istiqomah bagai kan ?
cube kalau istiqomah sehari sehelai baca al-quran tu sedap la jugak
hihi...Inshaallah kita cuba sentiasa memperbaiki diri 

sebelum lagi melalut 
saya just nak bagitahu ...saya dah try tau maggie korea pedas yang famous tu 
nasib baik lah ada colleague yang baik hati nak belikan 
kat NSK jauh kot? 
krikkk...krikk...krikkkkk 
hahahahaha 

syoh..syoh..kacau la cengkerik ni kan ...
bua sound effect kat sini pulak 


ada juga yang mempersoalkan status halal megi pedas ni 
saya ada nampak logo halal kat plastik tu 
pastu saya tiada keraguan ..jadi saya makan :P 

if ada keraguan ! Jangan makan ye 
dah jatuh hukum shubhah kat situ 



motif saya letak maggi malaysia kat situ?
 sebab nak bagitahu size megi Korea tu lebih besar 
saiz packaging dan juga size isi  didalamnya 

maggie dia beso2
 kecik sikit je dari laksa 
cara penyediaan sambil pejam mata pun boleh yo! 

panaskan air - masak megi tu sampai kembang 
pastu toskan ...gaul dengan sos pedas tu 
kemudian tabur la bijan dan seaweed rasanya 

done 


ni saya punya ...mih..mih..mih
...saje tambah sosej potong tu konon boleh la kurangkan sikit kepedasannya ?
jangan harap.....TETAP pedas 
siapa yang tak tahan pedas jangan la cuba-cuba 
pedas dia lain macam sikit ye 
sediakan air ...secawan tu not enough o.k 
AMARAN dah ni 
hahaha 


ha......... yang ni pun HOT o.k 
HOT baby boy! comel sgt si Eshan Hadif ni 
geram nau nengoknya 

jadi baby sitter kjap bagi dia layan Upin ipin 
kalau tak.......asyik la nak Ibu dia 



sekian 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rumah Idaman

Bismillah....

So sorry lama dah tak update blog dan singgah blog kawan2
Inshaallah minggu ni rasenya ada ruang sikit 
saya akan cuba menjadi rajin untuk update blog dan menyinggah kat blog uolllsss

saje nak sembang-sembang pasal rumah idaman 
saya ada la beli sebuah rumah teres 
tapi jauh sikit dar KL 
sebab jauh sikit so tak boleh la nak tinggal kat rumah tu 
susah nak ulang-alik ke office 

tapi tak tau la masa akan datang 
harap-harap kot la terbina nya highway dari lokasi rumah tu ke KL 
memang nakkkkkk sangat duduk rumah tu 


ni aje lah rupa rumah tu 
kosong ...saje tak nak bagi orang sewa pun...
kami selalu kesana bila cuti ...jadi rumah rehat...hahaha 

ini lah lebih kurang pelan rumah tu sekarang 
sebelah bawah ..atas ada 3 bilik...bawah tak de bilik pun 

tapi kalau la ada rezeki lebih ..
saya nak renovate sikit rumah tu jadi rumah idaman saya 
tak de la dahsyat sgt ...sedaya yang mampu ajer lah 


saya berangan nak buat sebuah bilik di bahagian bawah 
dan tarik rumah tu maksimum 
sekarang kat belakang masih ada tanah kosong yang ditanam pokok mangga 
apa yang saya angan-angankan macam gambar kat atas tula 


saya suka ruang tamu yang simple macam ni je 
tak nak yang crowded ....minimalist je 

bahagian bawah tangga saya nak buat macam ni 
arghhh best nya kalau dapat realisasikan 


bilik sebuah yang saya nak buat dibawah tu just nak simple macam ni 


toilet 


Dapur pun nak cecomel je 
senang nak kemas kan 



dan walaupun ruang belakang tu kecil dan sempit ! 
saya nak juga ada sikit ruang hijau macam ni ...
boleh lepaskan kucing main-main kat sini ...

waweeeeee...best kan 

mana la tau bila ada rezeki lebih nanti 
ini lah yang saya nak 



Sekian. 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.