#saladcarasaya

Bismillah....

Happy Chinese New Year pada yang celebrate  
pada yang cuti balik kampung tu hati-hati memandu , biar lambat asalkan selamat o.k 
booring juga bila cuti duduk rumah aje 
nak balik Perak pun mak cakap tak payah balik....
Banjir belum surut, kalau balik nak tido kat mana ?
kat pusat pemindahan Banjir tu pun dah ramai 
baiklah .....korang doakan lah banjir kat kampung saya cepat surut :'( 

o.k la kita balik kepada tajuk..huhu 
saya letak salad cara saya sebab saya rasa salad ni pun tak la healthy sgt 
ada guna sosej, fish fillet ...tu kan processed food 
tapi boleh la ....kalau yang diet tak strict try ler buat 
senang kacang kuda je ni huhu
bahan-bahan pun senang nak dapat 

 salad ni Mc Leen yang bawa 
dia cakap tekak dah tak boleh terima dah nak makan salad 
huhuhu 
baiklah jomlah kita olah salad ni bagi menarik tekak supaya terima 

 nilah rupa salad first trial 
alhamdulillah...habis dan tekak gumbira nak telan...hahhaa 
phewwww sambil flip tudung ...hahaha 

 esoknya kita buat lagi 
kali ni bahan lain sikit , Mc Leen bawa banya kot salad tu 
daun dia dah nak layu al kuyu dah pun 
harus kna cepat buat 

kita pakai fish fillet dan ayam guring (style arrian anak tomok) hihi 
untuk garnishing dan effek krupp...krappp kita pakai kacang tu 
apa nama kacang tu ? kacang koro ek? 

 ha..kita letak juga crab stick 
bagi banyak sikit ....baru ada semangat nak makan salad :P 
ini hijooo je..rasa cam kambing pulak kan ...mbbbekkk hihihi 

 saya suke baby tomato ni 
sedap ada effect masam manis kat situ 
kalau buat ulam makan ngan nasi pun sedappppp 

 campakkan aje semua sekali dalam satu bekas 

 kemudian saya buatkan dressing untuk ditambahkan dalam salad tu 
pakai mayonis kewpie, limau , garam sikit gula sikit 
dan sebatikan semua tu 

 dah siap gaul semua bagi sebati, semesra-mesranya 
huhuhu 

tadaaaaaaa... #saladcarasaya 
makan salad sambil taip blog? perghh sedap jugak tu 
daripada dok makan coklat atau kunyah kerepek 
baik gantikan dengan salad atau sebiji epal ...

gitu :P 


sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Banjir besar melanda Perak

Bismillah 

إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ اللَّهُمَّ أْجُرْنِى فِى مُصِيبَتِى وَأَخْلِفْ لِى خَيْرًا مِنْهَا
Innaa Lillaahi Wainnaa Ilaihi Raaji'uun, Allaahumma'jurnii Fii Musiibatii Waahliflii Khairan Minha
"Sesungguhnya kita ini milik Allah dan sungguh hanya kepada-Nya kita akan kembali. Ya Allah, berilah aku pahala dalam musibahku ini dan berilah ganti yang lebih baik daripadanya."
A photo posted by Ross_rashid (@ross_rashid) on

sedih bila teringat nasib diorang kat kampung 
rumah saya habis ditelenggami air...kali ni banjir paling teruk dalam 5 tahun 
air sampai paras pinggang  dalam rumah sesetengah kawasan dah paras dada 

7 minggu lepas ada juga banjir , tapi tak masuk dalam rumah 
6 Dec 2016
macam gambar dalam instagram saya 
tapi kali ni air melimpah sampai atas jalan 
kenderaan ringan memang tak boleh lalu 

Ya Allah kau lindungi dan permudahkanlah urusan mereka dikampungku 

air naik dalam masa satu malam
bangun pagi sua kaki nak turun katil eh...ada air
nasib tido atas katil....kalau tido atas tilam? habis laaaaaa
rumah yang tepi sungai macam rumah mak long saya
lagi lah....tengok dah terapung barang dalam rumah

ni depan rumah saya kat kampung sebelum pindah 
dah 2 hari diorang tak balik rumah 
sebab paras air masih di paras bahaya 

saya risaukan nasib kucing kat rumah
Jebat, Anje, mone dan riko
masa orang kelam kabut pindah diorang dah naik atas alang rumah
panggil turun tak nak pulak
terpaksa tinggal sekarang tak tau la harap ada tikus menyerah diri untuk diorang makan
riasu sangat ...huhuhuhu 

yang dalam akhbar Metro tu cousin saya
anak adik mak saya...kalau la farok boleh pergi rumah kak ngah tolong la ambil
diorang bawa pergi tempat selamat ......... sedihnyaaa 
habis kereta tenggelam ..memang tak dapat nak diselamatkan 
kereta kakak saya pun habis 
barang dalam rumah, katil, peti ais, tv , mesin basuh semua dah lapik bata 
tapi kalau air naik lagi sebab hujan tak berhenti-berhenti habislahhhhhhh 
huaaaaaaaaaa...stress la :'( :'( 


video

keadaan air yang dah melintas atas jalan raya
masa ni masih boleh lalu lagi




وَقِيلَ يَا أَرْضُ ابْلَعِي مَاءَكِ وَيَا سَمَاءُ أَقْلِعِي وَغِيضَ الْمَاءُ وَقُضِيَ الْأَمْرُ وَاسْتَوَتْ عَلَى الْجُودِيِّ ۖ وَقِيلَ بُعْدًا لِلْقَوْمِ الظَّالِمِينَ 
[Surat Hud : 44]

Bermaksud :"Wahai bumi telanlah airmu, Dan wahai langit berhentilah dari curahan hujanmu" Surah Hud, ayat 44

Ayat dari surah Hud ini ayat Majazi. Ia boleh juga menjadi sebahagian Doa ketika menghadapi banjir besar.




 Jebat ni walaupun dia tak takut air , 
tapi kalau dah air dalam, saya takut dia terjun dengan harapan boleh berenang 
sekali dalam airnya ...

huaaaaaaaaaa...ya allah kau lindungilah keluarga ku kat kampung 
kau lindungilah kucing-kucingku :'( :'( 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Last Day till we meet again Langkawi

Bismillah 

sumpah ni last entry ...hahahah 
nak muntah recall semua yang kami lalui bersama kat sana 
kejap-kejap call Adleen tanya...hahaha 
kali ni tekad dah ...last episode 

pagi Jumaat 13 Jan 2017 
kami terus checkout dari hotel...misi Shopping bermulaaa...yehaaaa 
restoran pilihan nak makan pagi kat TERONG 

 sekali sampai depan terong tutup lagi 
baru je nak buka 
hampa, kuciwa 
jadi xpelah kita cari yang senang dan cepat ...terus hala ke Eagle square 

makan dekat food court area eagle square 
hurmm..food kat food court nama pun..boleh lah buat alas perut ....
nak cakap sedap tu payah sikit la 
saya punya roti goyang bersama baked bean sendu lagi sepi seciput kat hujung tu 
dan sosej Hawaiiii nama dia..hahha
 nasi lemak- o.k Aishah order soto ..
tak boleh nak makan spoil je 

gegas-gegas ke Dataran Helang nak ambil gambar 
sekali sampai matahari elok je naik belakang helang tu 
haduss....macam-macam angle ambik masih silau 
gambar jadi gelap 

 tabah aje la ...kita cuba apa adanya #siscuba ...hahaha
dapat la jugak daripada tak de kan ?

pastu dah nak gerak shopping ..haruslah muka happy semua...hahah
selamat la terbangkan uwang anda 

 lokasi shopping haruslah HIG 
besar nampak kompleks HIG ni 
tapi kedai kat dalam tak la banyak sgt 
kami shopping coklat kat sini 
 saya dan nina beli luggage RM 299 untuk 2 buah 
yang warna hitam tu 
boleh la kan
pepero dan sijil halalnya 

 ko pilih la nak coklat apa
macam-macam ada..pilih la sampai muntah
ada duit dengan xde duit je nak beli 
segala jenis coklat ada 

ada juga masuk sport city ni 
kata duty free...ingatkan murah 
rupanya tak ye ...sama je ngan harga kat KL pppfffttttt

 lokasi shopping kedua Langkawi Saga
sini pun banyak coklat...


HIG lama sebelum buka kompleks yang besar tadi 
kat sini saya beli set senduk dan comforter RM 70 je 
comforter yang patchwork tu
haaaaaa shopping tak hagak kau 
penuh gila kereta macam sardin terlebih ikan 
sampai ke depan barang 

nampak tu ..masa ni dah nak naik van nak ke airport 

 nasib baik masa kami nak makan kat restoran Wan Thai 
Hotel Bahagia bagi kami bilik ni tumpang simpan barang 
bagus sgt diorang ni tanpa charge apa-apa 

masa kami kat airport ada la beberapa insiden 
nasib sampai awal la jugak 
barang banyak kan ?
beli baggage untuk 60 Kg je 
risau jugak terlebih 
rupanya ngam-ngam soi je...pandaikami bajet...hahahha


masa nak check in baggage beg saya kena tahan dek kastam ...hahhaa 
sebab ada power bank kat dalam 
dia suruh keluarkan dan bawa masuk dalam kapal 
huhu tengah sibuk keluarkan power bank tu la boarding pass saya tak perasan letak tepi tu 
free je kena bebel hakak petang tu ....hahhahaha 
nasib tak hilang ...kalau tak, duduk la menukun kat Langkawi 

pastu masa nak masuk tempat menunggu flight tu 
kami kena sound dengan perempuan air asia 
sebab ?
sebab Elena tolong bawakan barang Mc leen jari dia luka 
barang Elena pegang ada 4 plastik kecik yang dalamnya ada coklat aje 
dia cakap sorang boleh bawa 3 bag je 
kalau bawa lebih boleh kena surcharge RM200
perghhhhhh...berdesing gak la kan 

ada ramai je tourist dari china siap bawa naik luggage besar tu ke atas 
boleh pulak? xde pulak kau bising ? apakah ini?
sebab sama gender ke apa ? 
perempuan tu malay takkan la benda kecik macam tu pun sampai nak ugut RM 200
xpe la dia period kot masa tu ..huhu 
#alasantypical

dalam flight saya dapat seat sorang-sorang ...hahah 
dapat la duduk tepi tingkap 
ajak Nina alih seat depan minta dengan steward dia bagi je 

tempat nina digantikan dengan iphone Mcleen ...hahha 

 elok je pakai seat belt 
behave budak iphone ni..muahahaha


masa pergi haritu stewardess je dlm flight 
masa balik ni steward ..budak-budak ni mula laaaa....hahha
hensem la bagai sampai ter oder food dalam flight ni ...
nampakkkkkkkkkk 
issh..ishh 

gambar terakhir kami sebelum berpisah ke haluan masing-masing 
KLIA 2 ni kalau selalu datang boleh kuruihhh 
hahhaha 
kena jalan jauh baru sampai ke pintu depan ...


o.k terima kasih sudi baca sampai habis 
ni baru pi langkawi dah berjela entry ...kalau pergi lagi jauh xtau lah macammana kan ..hehe 


sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Restoran Haji Ramli dan Restoran Wan Thai

Bismillah...

booring juga bila la nak habis entry Langkawi ni...hahah 
tn.blog pun boring orang lain apatah lagi kan ? 
jadi kita make it simple and compact 
tak payah nak buat entry asing combine sekali gus 

malam kedua kami bagai nak pitam pusing cari kedai makan 
mmg dalam tentatif program kami tak de pilih nak makan mana 
just bila sampai masa kita waze kan je 

bila buka google cari je tempat makan area pantai cenang confirm keluar Restoran Haji Ramli 
jadi kami pun decide nak makan kat situ 

 masa sampai tak lah ramai orang 
jadi kami order masing-masing tak makan macam sebelum ni 
Ana dan Alia makan kuetiaw kungfu dan nasi paprik 
saya nasi putih, tomyam dan telur dadar 
Nina nasi goreng ikan masin 

Mc Leen Nasi goreng apa tak ingat Mc Ecah pun tak ingat nasi goreng apa 
Elena makan mee + mihun soup 
tapi kami masih teringat kesedapan salted egg squid dekat shellout malam sebelum tu 
jadi order la sotong goreng telur masin 

 sekali sampai ni lah rupa dia ?
jauh sangat beza rupa dia kan ? dengan berminyak? 
sedih...huhuhu kenapa la jadi macam ni ? 

 Tomyam saya pun tasteless tawar , cair 
isi ayam dalam tu ada la 5-6 ketul boleh tahan besar 
tapi sayangnya rasa nan hado 
bertabah je la makan nasi dengan tomyam tawar ....
menangis lagu cindai aje lah dalam hati 
sob..sob..sob 
 si nina tengah makan sekali tergigit something 
macam getah je kenyal nye...hihi 
sekali tengok telur masin ! apakah ?
telur masin dari sotong goreng telur masin tadi....nak goreng tu tak gaul dulu ke ?
main pecah telur campak dalam kuali 
tong ceng tong ceng siap!!!! 
amboii mudahnya buat duit kan ? 

maaf lah saya bukan nak menjatuhkan sesiapa 
atau merosakkan business orang ...cuma benda macam ni tak patut berlaku 
bila tengok highly recommended
tapi sayangnya food rasa hampeh? 
harga tak ingat berapa sebab dah upset dengan food terus lupa..huhu 
tapi rasanya takla mahal sgt 
kalau rege mahal, rasa hampeh mau satu entry khas baru puas hati ? huhuhu 
sorry  mungkin juga apa yang kami order tu bukan la special dish kat sana 
atau diorang pakar dalam masakan lain dan bukan apa yang kami pilih 
husnuzon o.k ..tengok orang selalu order ikan bakar 
mungkin tu yang sedap

Restoran Wan Thai ni kami makan sebelum naik flight 
restoran ni tepi Bahagia Hotel tu 
senang , sementara tunggu driver solat jumaat kita makan siap-siap 
 suasana retoran menarik 
nampak eksklusif kali ni kami order masing-masing untuk makan ramai-ramai 
apa yang kau order yang tu ko bayar ye 
Mc Leen dan Aisyah order ayam masak pedas, telur dadar dan kerabu sotong
tak berani dah nak order sotong goreng telur masin...hahahha 
serik!
saya dan nina order siakap stim limau dan Kailan ikan masin 
Elena order Udang masak apa tak ingat namanya 
Suzieana order tomyam seafood 

see makanan nampak sedap 
portion besar dan memang cukup untuk kami semua 
 sayur fresh, sotong fresh
 udang pun nalarekek 
puas hati, puas makan rasa pun marvelous 
mmg rasa macam makan kat Thai lah dengan dekorasi dia 

 my plate 
nasi comel ni sedap ...walaupun comel tapi mengenyangkan 


 lepas lauk pauk lain kami jamah 
siakap baru berkodek-kodek menyerah diri ...haha 
perghhhhhh ...sedap nya sambil taip telan ailio oii 

15 minit selesai 
semua licin..hahhaa alhamdulillah 
puas hati makan kat sini 
highly recommended....lauk boleh ratah lagi berlebih-lebih 
hihi ....

semua makanan yang kami pilih tu 
kami bayar dengan harga RM245

Alamat: 
80&82,Persiaran Bunga Raya, 
Kuah, 07000 Langkawi, 
Kedah, Malaysia
 Telefon: +60 12-430 8014
 Waktu perniagaan: 
11:00PG–3:00PTG, 6:30–10:00PTG


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Island Hopping, Langkawi - Day 2

Bismillah .... 

Cuaca petang tu kelihatan baik 
tak de tanda-tanda nak hujan sebab panas nya bukan main terik oiii 
terbakar kulit muka ...
kami sampai kat Jeti ni dan saya call Filla 
Filla ni assistant Kak Maria rasanya...dia yang arrange kat boat kedua untuk  kami 

kat sini tak de pelantar ye ....ko langkah la naik atas boat tu ....ada tangga kayu kecik 
hati-hati nak naik sebab pasir tu tenggelam bila dipijak 

kali ni naik boat sila lah pakai life jacket 
kita nak ke laut ye ....bukan sungai macam pagi tadi 
semua pun behave aje duduk ..dah la panas meleting-leting haha 

ajak Mc Chah Selfie dalam boat 
habis kembang-kembang tudung ditiup angin ....bBoat kali ni laju ye 
sambil naik bot boleh tengok biru je air laut dan dihiasi pulau-pulau 
destinasi pertama kami ialah Tasik Dayang Bunting 


Tasik Dayang Bunting merupakan sebuah tasik air tawar yang unik , terletak di Pulau Dayang Bunting , berdekatan dengan Pulau LangkawiKedahMalaysia. Luas tasik ini kira-kira sebesar Kompleks Stadium Bukit JalilKuala Lumpur. Dari jauh, tasik ini berwarna hijau dengan latar belakang bukit batu kapur menegak tinggi di hadapannya.
Tasik ini digelar Tasik Dayang Bunting kerana terletak di tepi pantai , kira-kira 500 meter dari tepi laut. Jadi airnya tidak bercampur dengan air laut yang masin. Sebuah jeti telah didirikan di gigi pantai dan tangga-tangga dibina bagi memudahkan pelancong datang ke Tasik Dayang Bunting. Di tepi tasik telah dibina pelantar terapung daripada getah dan plastik, dilengkapi dengan gerai jualan cenderamata, bot kayuh kaki, kayak , jaket keselamatan dan lain-lain.

ha..panjang-panjang ni rajin ke nak baca korang ? xpe skip je..tengok gamabr ...ahhaha 
ni just info kalau nak tau lah kita pun masa pergi tak tau pun...
dah balik baru gigih google :P 

Haritu masa atas boat ...Aisyah ada tanya apa kisah disebalik nama tasik ni
apa lagi balik pun search la
zaman sekarang klik je semua dihujung jari
ni saya paste kan untuk bacaan ye

 Beberapa ratus tahun dahulu ada seorang jin bernama Mambang Sari duduk di Pulau Langkawi.
 Pada tiap-tiap hari Mambang Sari dengan dayang-dayangnya pergi bermain-main di suatu tempat
yang di panggil Pasir Telok Ayer Tahun.
 Pada satu hari semasa mereka bersuka-sukaan di pantai pasir di Pulau itu,
seorang jin bernama Mat Teja melihat mereka,
dan Mat Teja jatuh kasih kepada Mambang Sari.
 Tetapi Mambang Sari tidak tahu langsung bahawa Mat Teja kasih kepadanya.
 Tiap-tiap kalinya Mat Teja mengikut dari jauh kerana tidak berani mengatakan kasihnya kepada Mambang Sari. kira skodeng aje la dari jauh tak gentle la gitu kan ? huhu

pada suatu hari Mat Teja terjumpa Tuk Diang
Tuk Diang beri petua kepadanya,
ambil sebatang tabung buluh, pergi berjalan di pantai laut waktu air surut,
 kemudian tadah air mata duyung dengan tabung buluh itu di suatu tempat yang dipanggil Telok Kahar.

Apabila dapat air mata duyung itu, basuh muka dengannya apabila ia lihat Mambang Sari.
 Mat Teja turut seperti yang mana dipetuakan oleh Tuk Diang dan satu pun tidak ketinggalan.
 Ia pun berjalan di pantai laut dan sampailah di Telok Kahar waktu air surut.
 Maka dilihatnya seekor duyung duduk di atas batu dan air matanya jatuh meleleh di mukanya
kerana air pasang telah meninggalkannya dan dia tidak dapat balik ke laut.

 Apabila Mat Teja melihat duyung itu duduk terbeting di batu,
ia pun tidak lengah lagi membuka tali pinggangnya di mana tergantung tabung buluh yang tersebut dan menadah air mata duyung itu.
 Mat Teja dengan tidak membuang masa menyapukan leher dan mukanya dengan air mata duyung itu.
 Apabila Mambang Sari melihat wajah Mat Teja ia pun jatuh kasih kepadanya.
 Pada hari-hari kemudian yang berikut mereka duduk berkasih-kasihan,
 tetapi tidak duduk sama setempat.
Ada kalanya mereka berjumpa di darat dan ada kalanya di laut.
 Tidak berapa lama daripada itu Mambang Sari pun bunting
dan balik ke suatu tempat yang dipanggil Dayang Beranak untuk melahirkan anaknya.
 Tujuh hari lepas bersalin anaknya meninggal dunia.
keran aterlalu sedih Mambang Sari telah meletakkan jasad anaknya ke dalam sebuah tasik
dan tasik itu pada masa ini dipanggil dengan nama TASEK DAYANG BUNTING.

tak tau lah iye ke tidak cerita ni katapun kisah dongeng je kan
     

ni atas jeti nak masuk ke tasik tu
mula masuk kena bayar RM 5 Dewasa dan RM 3 untuk Kanak-kanak 
di sekitar kawasan nak masuk tu ada la gerai jual air dan makanan 

ha...lepastu selamat menapak la korang ye 
naik bukit tinggi boleh tahan la penat dia ...
ada anak-anak tangga 
kemudian turun tangga nak sampai ke kawasan tasik

ini lah pelantar yang disediakan boleh mandi manda kat sini 
ada kawasan dia buat pool yang tak dalam untuk anak-anak mandi 
ramai jugak la manusia masa ni 
tapi panas dia tak boleh nk cakap apa la.....terik betul 
macam terpacak matahari atas kepala uolsss 

Antara aktiviti yang boleh kita buat kat sini ialah naik boat kayuh , atau angsa 
Ana, Elena dan Alia naiklah boat tu ..kayuh-kayuh kat kawasan tasik tu 
kami yang lain hurrmmm....duduk bersidai je kat tepi-tepi ...cari kawasan yang redup 


sambil tu bagi makan ikan keli 
kenal la chipsmore ikan keli kat situ masa hari kami sampai ...hahah 
tapi macam jual mahal je 
tak nak pulak dia makan ...sikit-sikit je 


Pelancong juga boleh bermain dengan ikan-ikan keli di dalam kolam ternakan - satu jenis terapi untuk mereka yang kebas dan lenguh-lenguh kaki. 
Beberapa buah tandas dan wakaf yang sesuai telah dibina bagi kemudahan para pengunjung . 
Pelancong dinasihatkan mandi di tasik ini dengan menggunakan jaket keselamatan . 
Kedalaman tasik ini kira-kira 10 meter - jangan terjun sembarangan ye.
Abg yang bawa bot tu pun dah pesan ...mandi hati-hati 
air tasik tu dalam bukan boleh main suka hati kau je nak terjun tiruk kat situ 

haaaaaa..... nidia laluan uols...
selamat la mendaki ..tangga bukan main besar berjarak ..jenuh mak cik nak langkah ..hahah 
Mengah jugak bila dah turun nak kena naik balik 
2 kali berhenti ambik napas...huhu 

lepastu kami dibawa tengok Helang lagi 
kali ni kat Pulau Helang 
masa nak sampai sini abg tu bagitahu la ni pulau Singa Besar , 
Pulau Kentut, Pulau Payar 
tak tipu ..abg tu yang cakap ye ...haha 
banyak juga helangnya 
tiga jenis Helang yang saya ingat - Helang Merah , Helang putih dan Helang Sewah 
Helang Sewah tu Helang kecik je yang selalu makan ayam kat kampung tu 


ha..nampak tu matahari terpacak ata atas kepala 
nak tengok helang pun silau 
nasib bila naik bot angin kuat rasa la selesa sikit 

lokasi terakhir Pantai Beras Basah 

Abg bawa bot cakap pulau ni dapat nama sebab dulu diorang ada tanam padi huma kat pulau ni 
sebab tu beras basah ...ntah iye ke idok wa pu chi tau wa pun tak tau 
dia cerita kita dengar la kan ...
tapi ada jugak logiknya 
cantik pantai ni 
kami diturunkan kat jeti tu 
masa nak lalu banyak betul ikan 
Aisyah dan Elena bertabah bagi makan ikan 
panas tu ......

kami dah lepak kat tepi pantai 
si Ana dan adik nya Alia dah main air laut 
sebenarnya energy dah low masa ni 
jadi mood nak buat aktiviti tu dah kurang ....ada niat kat hati nak main pasir 
buat istana pasir ke? hahahhaa tapi ...hurmmm 
sedoo (sedar) ..udah ler dah tua takpayah la nak main pasir bagai 
duduk je ambik angin laut 

tetiba si Aisyah cakap 
korang jangan terkejut ye ..buat rileks je 
haaaa...dah kenapa ?? terus naik question mark kat kepala ...haha

sekali toleh......Subhanallah terkezut mok cik 
besar oii Kera ni dah ada kat belakang saya 
hahaha....saya kelam kabut bangun...dia macam menuju kearah saya 
hoi..dappp..diiipp...dupppp jugak la jantung 
dah ko nak apa ? haha...dia elok berdiri depan saya tinggi lutut ada la 

saya cuba kontrol jangan lari takut dia kejar 
saya pandang mata dia tengok plastik kat tangan saya
Hei dia tengok kita
 hei dia jeling mata
 aduh mak senyum lagi 
amboi nona manis sekali
eh...sempat lagi keluar lagu ..

kedaan tengah tegang ni ! hahahha 

o.k fine... saya cuba tafsirkan dia nak makan
ni misti teringin nakmakan karipap Pak Malau ni ?
huhu dari pulau tu nak ke kedai Pak Malau jauh ...ahhahhaa
dushh...apa la kuat merapu mak cik ni

terus la bagi dia karipap Pak Malau ...
3 ketul oi dia bedal ...licin ...tapi cara dia makan dia kutil kulit karipap tu
makan inti je ..haha pandai ko ye ..ko ingat ni pisang ?

bukan main tau Kera Jantan ni
pandai make up ...tapi pakai eye shadow putih mana kena ...hahahhaha
tak faham boleh zoom gambar kera kat atas

kat sini dalam sejam rasanya 
tak de aktiviti apa sangat pun ...ada gerai jual air kat sekitar tu 
si Elena ajak ambil gambar lompat 
selama 31 tahun ni tak pernah cuba lagi ...hahahhaa 
jadi layan la ...nanti dah tua nyesal pulak tak pernah ada gambar terapung macam tu 
pppffffftttttt 


Beras Basah Island 
kalau dapat mandi best ni oii tapi tak de pun bawa baju extra 
tengok foreigner rileks je 
pakai bikini je dari dalam boat pastu turun terus masuk air berendam 
pastu sun bath tanpa segan silu tergolek bagai sea lion kat tepi pantai 
senang nye hidup dia ...biar gemuk pun confident je ..hehehhe

haaaa...nilah baru nampak Mc leen ni menyengih ...
happy sangat konon tangkap ikan kat pantai
nak cakap tangkap ikan tu kat tepi pantai pun I tak sanggup you :P
hahaha sebab ikan tu mana hidup kat pantai ..dia kat laut dalam kot?
hihihi ntah sesat mana boleh ada kat pantai tu hahaha

kami pulang ke pangkal jalan pada lebih kurang pukul 5.30 petang
hari masih awal..jom la shopping sikit
hihihi tak tahan gatal tangan nak shopping :P hihi

ikut tentatif program akan shopping last day
fuhhhhhhhh settle entry Day -2 tinggal makan malam je
Entry panas jugak tu
huhu

Sekian .


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.