Merdeka 2017 dan kisah-kisah lain

Bismillah 

tau dah ni dah bulan November 
kisah Ogos baru nak timbul 
gitu lah nasib....
untung sabut timbul untung batu tenggelam? ehh hahha
apa maksud peribahasa tu uolss hakak bantai aje 
nak tau maksud pg tanya cik gugel ...

banyak juga kisah Ogos onwards yang tak sempat nak sembang kat sini 
jadi random aje lah 

 ni bukan buat sebelum 31 ogos 
sebab nak jugak la bagi support walaupun rush akak usahakan lah apa ada nya 
sepatutnya kna guna bahan kitar semula 
akak tak sempat nak kitar apa-apa bahan pun ...akak pakai paper je...hihi 
dah tentu jawapan untuk pertandingan ni kami kalah 
hihi 
its okay yang penting participant  dan semangat tu ada 




 esok orang MPC nak datang cek...hari ni baru gigih nak buat 
nasib baik la kerjasama tu ada 
habis Officer pn layan ...hihi tq la wonder pet sgt ni
>_____<"
 pastu sibuk jugak nak dengar ceramah Dr.Fadhilah Kamsah 
ilmu ini kita kena timba 
kalau takat cebok je kecik... kurang la dapatnya wakakkaka 

 haaaa...pastu time tu jugak la nak jmpe kakak comel ni 
berapa kali dia datang tak jumpa pun 
padahal building sebelah aje hihi 
tak dapat nak duduk minum-minum Richiamo ke nasi kukus ke 
sebab hari tu la saya nak busy nya ....sorry la nanti dtg lagi kabo ye 

 mencik la duduk sebelah orang cun ni 
nampak sgt kita ni sado ...hihihi 
senyuman selipar koyak hakak kita blur kan ..wakakaka 

 ha cakap pasal sado ...ni bubur abang sado namanya 
sedap wei ....ko letak apa kat dalam apit oii 
beli sekali nak repeat lagi ni
sebab sedap harus di kenang sebab tu gambar ni ada kat sini 

 next Majlis Pertunangan cousin Tn.John 
Selamat bertunang Pika 
semoga segala urusan dipermudahkan hendaknya 
amin 

 Next haaa...... yang ni sedap wei 
Mr. Dakgalbi ke apa nama dia 
makanan Korean ni second time pergi 
saya kalau kimchi tu memang cannot laaa...tak boleh masuk kat tekak 
tapi yang ni bukan tak boleh masuk ..tak boleh tolak namanya 
hihi 

 Cheese tu sedap weii ...satu set ni below hundred sbb tambah cheese ring tu 
ko makan boleh tarik-tarik cheese tu untuk tambah effect kesedapan dia 
lepas makan sila ke gym dan lari kat treadmill tu 5 kilo o.k 
kalau tak ko akan rasa berdosa 
hahhaha 

 masa belum sedar dosa ko kepada diri sendiri 
kami terus melangkah ke Salon Du untuk terus menternak lemak 
hahah matiklahhh 
tambah lagi 10 kilo treadmill 
o.kbai 
pergi Pet expo kat MATRADE 
hari jumaat tu tak banyak lagi kucingnya 
pergi jalan-jalan jela..beli barang-barang sikit 
pastu terjumpa whitey ni ..
Hoi comelnya budak mainecoon ni
baru lapan bulan dah berat 10 kg 
lenguh tangan kokong dia tu 

 hasil tangkapan 
hihih 
boleh la rezeki budak berbulus try makanan macam-macam 
harap tak cerit birit la korang -___-"

haaa yang ni ingat date 
22 Sept 2017
balik Perak dengan Shukur yeayy 

tu dah dekat nak sampai rumah 
dah lama tak naik kereta asyik naik motosikal je 
bila naik keta eh!!..ko dah kenapa nak mabuk pulak ni 
ngade laaaa...
 nasib baik balik ngan si Koko haha 
dia berhenti dulu ambik angin pg kedai beli air kelapa apa sume 
baru hilang mabuk 
kalau tak punya pusing kepala ni haishh stress kot 

balik hari jumaat ...tetiba Sabtu petang si kaki ride dan Unta hijau muncul 
masa balik Jumaat tu dia ckp kerja 
ni dah terpacul ni ngapee? 
oleh disebabkan tu Along pun buat la makan-makan malam tu 
makan simple-simple je 
Laksa mee ngan nugget ...
tak pe yang penting best sebab ramai-ramai 
kakak je yg xde sebab praktikal kat Ipoh 

hari ni dah 9 November 2017
nak balik kampung lagi
rasa macam dah lama tak balik 

o.k daaaa...


1 comment:

wahida said...

ehhhhh...ada selit pic i...hehe...