happy New Year 2013


Bismillah ....

Actually selama saya menulis blog ....since 2009..
saya rase macam tak pernah je tulis azam tahun baru ...huhu 
bukan tak nak tulis...tapi cam segan je nak tulis ...hahaha
sebab azam saya pun tak de lah azam yang grand gitu ...
jadi berazam saja lah didalam diri ... :P 


nak tulis pencapaian dalam hidup pulak ...mmmm
xde pencapaian yang menarik ...
yelah... i'am just an Ordinary person...
nothing special gitu ...
jadi setakat pencapain yang biasa-biasa tu 
malas nak senarai kan...
walaubagaimanapun....saya sgt bersyukur atas segala kurniaan Nya ...
Alhamdulillah...Syukur ke Hadrat Ilahi ...

malam ni sebelum tido...
.....pejam mata ...
dan berazamlah didalam diri supaya menjadi yang lebih baik dari sebelumya...
cuba memperbaiki diri ...membetulkan yang salah 
dan menambah apa yang kurang .....
Insyallah mudah-mudahan kita menjadi yang lebih baik dimasa akan datang ...


Sekian ... 
Jumpa lagi Tahun Depan
Insyaallah 

I'ts My Birthday

Bismillah ...

Eh hari ni dah 28 Disember? 
cepatnya masa berlalu kan ? dah akhir tahun ...
di akhir tahun ni perasaan tu bercampur baur... nak kata happy pun ade 
sebab dah nak masuk tahun baru ....
nak sedih pun ada...banyak perkara yang berlaku dalam 2012 ni...
dan banyak benda yang nak dicapai tu tak tercapai ... :( 
tak pe ...tahun ni cuba lagi ...chaiyok..Chaiyok... kena bersemangat o.k ...
bak kata Jumie Samsudin  (blogger merangkap senior masa study dulu ) 
"Orang yang tiada semangat untuk hidup adalah orang yang mati"
kita tak boleh mati sebelum sampai waktunya.
jadi haruslah bersemangat walau apa pun yang berlaku hidup misti diteruskan ...hah..gitu lah kekdahnya ...

o.k...entry ni tak mau cerita tentang azam baru ya ...
ni nak cerita tentang sambutan My 27th Birthday ..
Eh..dah tua lah..huhu...tak pe it just a number :P 

First of all nak ucapkan .... Jutaan Terima kasih buat semua kawan-kawan ..
Linda , Farah, Yasmin dan tak lupa buat ala tomey-tomey nana KE !! hihi
Thanks a lot ... No word to say ..uolss so special to me ...
terharu beb ! Linda kuat berlakon..hahahha
tapi lakonan anda boleh tahan menjadi ..hahahha

 Ni menu semalam ... 
sedap o.k... a lot of thanks dearest ...walaupun birthday saya 9 December  dan
 celebration after 18 days... but its meaningful to me ...
saya memang bukan jenis yang touching sgt ...
jadi semalam masa diorang buat surprise ...saya tak la tersedih macam Nana ...
masa celebrate Birthday Nana ritu...dia tertitiskan air mata 
kikiki...so sweet la u dear .. T____T 

 Ni aktiviti wajib kalau kami buat Birthday Celebration ...
sesi suap menyuap ...yang last ngan Nana tu gambar masa Birthday dia ritu ...
semalam dia tak de ..pegi Check up baby ..huhu
Semoga baby dia sihat dan Chomel la sgtttttt macam mummy dia #sambilkembungmuluttahanmuntahhijau
hahahhahahhaha...

semalam si Linda la ...dia lah yang kuat berdrama...
kol 12.00 dah hilang ...konon nak hantar surat kat tingkat 2 konon...
pastu main Whatsapp2 je ...nak turun bli makanan lambat la bagai ..CISSSS ! hihihi
pastu dah la turun lambat ....ajak naik tingkat 14...nak hantar barang kat officer Kunun-kunun
pastu buat-buat macam lupa yang tingkat 14 tu tempat farah ...CHOIII ...ahhahaha
pastu semua buat macam derkkk je ...
Yasmin siap sound 
Eh, korang buat apa kat sini ..hahahhaha..Drama-drama...
tapi saya pun drama jugak...
bila dah suspek..sbb diorang macam kelam-kabut ...
terus ambik fon buat rilek saja call lakik..keh..keh..keh
(tak pe bagi peluang diorang get ready) hahhahahahha

tapi totally success la drama korang ... :P
touching o.k ...cuma tak dapat nak zahirkan macam nana....
Thanks again .. 

Ni gambar semalam...
Thanks a lot gurlss...
Muuuuaaahhhkssss....
hohoho...#tetibamacamsantaclaus la pulak :P 

Sekian 

Makan Malam ...

Bismillah ...

tak de mende nak citer ....
jadi citer jelah pasal makan malam ..hahaha
walaupun cuma makan malam yang ala-ala femalasss gitew...

kadang-kadang makan yang simple pun boleh bertambah ...
tak perlu nak makan yang beria-ria kan ? 
tambah-tambah kalau yang masak tu ialah my lovely mom...
dah lama tak makan mak masak ..miss my mak ...huk huk :'( 
walaupun nampak macam kurang  menarik...
bak kata Chef Joe .. plating tu tak de ...
presentation ke laut ...
tapi makanan yang mak masak tu adalah yang terbaik..
yang sihat ..yang bersih...
Ingat makan McD, Kepsi , Pizza sume tu sihat sgt ke?
nampak je sodap ...
tapi hakikatnya mengundang penyakit ado lah....
MSG , lomak. minyak sume tok sah citer lah kan ....
haishhhh...no..no..no #sambilgeleng-gelengkepala

Eh...terbebel la pulak...Erkkk..sorry ...

o.k sebenarnya nak cerita pasal makan malam yang simple semalam...
balik kerja pergi pasar malam...
pusing punya pusing..punya pusing satu pasar malam ...
tapi nan hado yang berkenan kat tekak....Tn John ..
bukan tekak saya..sebab tekak saya ni o.k je ape pun tolak kayu dan batu je ..janji makanan yang halalatoiibah...
tekak suami terchenta (Chenta la sgt #teruslap-lappeluh ) saya tu yang susah sikit bab makan ni ....
kalau dia tak berkenan ...ko tak payah la nak paksa dia makan ...
jgn harap dia nak rasa sekalipun....
hohohohoho #lapairmatalaju-laju.. :P 
o.k meh tengok menu simple tu #bajetmacamlasedapsagttttt ..hahah

 sambal goreng kentang dan ikan bilis....
yang ni kalau kentang tu tak garing ...
makan tak bunyi krupp..krappp..kruupp...krappp...
tak meletup dan melompat dalam mulut 
huh...memang tak kena lah kat tekak Tuan John tu ...
jadi harus buat dengan betul ya ..huhuhuhu

 ni ayam goreng ....

dan akhir sekali ...
sambal sardingggg...
tu je ...(ceh makan simple camtu pun nak masuk instagram ke ? ) 
Eh...biarlah..orang ade Instagram..hahahahhahaha
Sengal ...
sebenarnya motif masuk instagram tu ...
sebab..malas nak transfer guna kabel...
tak IT la uolss...hahahah
pastu kalau masuk instagram kan gambar tu da siap edit ...
shantekk... i likeee...:p 

o.k..sekian ....

Carpet bulu-bulu

Bismillah ....

seronoknya kalau hari ni boleh sambung cuti lagi ..weeee...
tapi sayangnya hari ni dah start keje ..#lapairmata 
hari sabtu lepas...
bosan je dok umah ...lepas b'fast nasi lemak ...
Tn.John ajak pergi Nilai ....
jadi siap-siap terus lah pergi Nilai ...
motif pergi sana sebenarnya nak beli Bidai Rotan ...

 tapi bila dah sampai sana....
haish..banyak benda yang berkenan ...
kat situ kan macam-macam ade ....memang rambang mata ..

sekali Tn.John belek-belek karpet bulus-bulus...
saya memang nak beli ...huhuhu
karpet yang lama tak bulus-bulus...yang biasa je 

jadi bila dia tanya saya ..nak beli ni tak ? 
terus #angguklaju-laju ..hahahhaha
pastu #kelip-kelipmatabajetmacamkiutje...adoihai nye lah pun ...
jadi sebab dah buat aksi macam tu ...Tn.John pun bersetuju untuk beli...#pitamm
padahal memang dia pun terasa nak beli ..kalau tak.... ko buat la muka macam mana pun 
kalau dia tak minat jangan harappp..hihihihi 
yahooo......Thank you so muchhhh 
sekarang saya teringat nak landing-landing depan TV atas karpet bulus-bulus..
oh..heaven ..#terustengokjamnakbalikkkk.... :P 



Sekian.

signal ....

Bismillah ...

apesal yek saya rasa stress bila kat jalan raya ? 
korang rase tak? 
baik naik motor mahu pun kereta...
bengang dengan attitude pemandu ???...
ada yang nak bawa kereta tapi sibuk nak main Ipad atas riba...
dan handfone kat tangan ? 
WTH ?
bahaya o.k ...dia tak fokus memandu ...
pastu ter brek-brek.... kereta dah makan jalan ....
karang dah tercium vontot ?
salahkan orang belakang ?

tu satu hal 
yang lagi buat saya pelik ...
kereta mahal...Toyota Vios, Hyundai Sonata, Proton Exora ....
plate baru ....VVW, WVS ..baru kan ? 
tapi ...malangnya kereta tak de Signal....
yang ada cuma hiasan ....nak belok main bedal je ...
asal lepas kat dia o.k la orang lain ?
lantak lah .....gitu ? 
kalau moto selit-selit time jem....
dia keluar tak bagi signal..main belok je .... 
susah sgt ke nak tolak tombol signal tu ?
keta canggih saya tak tau lah signal main tekan button atau tolak atas bawah macam keta saya kan ? 
rasenya mudah je kot??? 
last..last moto tak sempat brake ....
kebabooommm.....
pastu yang keluar dari kereta tu pulak 
pakai balzer, pakai kemeja ...
pastu tak pasal-pasal orang yang naik moto tu dia cop mat rempit?
menyalahkan orang naik moto langgar kereta mahal dia ??
asal orang naik moto je mat rempit lah ? minah rempit lah ? 
orang susah la...tak de keta lah? 
boleh pandang  rendah la.... pijak-pijak lah ? 
haish... typical minded ! 
(hoish...emonya saya? hahahahhaha ...sorry) 

pastu lagi satu ....
lokasi : lebuhraya 
cuaca : Hujan lebat 

bila hujan lebat sikit ...apesal ek pasang lampu kecemasan?
emergency light yang berkelip dua-dua kat belakang dan depan keta tu ...
sebab tak nampak ek? pandangan kurang jelas? 
tapi ...dok lane paling kanan...
tekan  sampai 120 ? dalam hujan lebat dan licin tu? 

x paham la...masa ambik lesen ade ke instructor tu ajar kalau 
tekan lampu kecemasan time hujan lebat tu boleh bawak laju-laju?
Speed trap tak de ...hujan...polis tak tunggu kan?
macam tu ? 
mmm...kitorang kalau hujan lebat pun takkan pasang lampu kecemasan tu....
melainkan betul-betul ade berlaku kecemasan ......


Adakah penggunaan lampu hazard ketika hujan lebat mengikut peraturan lalu lintas? Jawapannya sudah pasti tidak. Pihak berkuasa lalu lintas sama ada JPJ atau polis boleh mengenakan saman seandainya pemandu didapati meneruskan perjalanan menggunakan lampu hazard.
Hazard Lights mengikut peraturan JPJ ialah bermakna dinyalakan tatkala kenderaan yang dipandu itu berdepan dengan bahaya mendadak lalu memperlahan dan berhenti. Tetapi perkara asas ialah penyalaan lampu kecemasan ini hendaklah semasa kenderaan berhenti dan tidak bergerak langsung.
dipetik dari blog ini ... kat blog ni pun ade bagi tips pemanduan ketika hujan ...

contoh situasi kecemasan : tayar rasa macam pancit ....nak berenti tepi jalan bahaya ...
jadi pasang lampu kecemasan ...dan jalan slow kat lane paling kiri ...
sampai RNR boleh cek ...kalau untung ade peronda lebuhraya 
atau abang polis baik hati diorang akan pintas keta dan 
tolong cek kan tepi jalan ...
diorang akan pasang kon sume la untuk pastikan keselamatan ...
macam tu baru betul ...

bukan pasang lampu kecemasan masa hujan lebat 
dan bawak keta laju-laju ....Huh ! 

tau tak ...kalau pasang lampu kecemasan tu ...
orang ingat kereta tu berhenti ...dan lagi satu orang akan confuse bila kereta tu nak tukar lane ...
sebab signal dua-dua nyala ...

o.k dah berjela dah membebel ni ...
patut jumaat ni kna tulis yang baik-baik ...
tapi nak buat camno ...
dah geram ..huhuhu

o.k sekian luahan perasaan saya ... 

Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique



Bismillah...

Layan pulak dengar lagu ni ...
best ....
jadi tempek lirik kat sini ...
senang sikit nak nyanyi bukak blog je :P 

 

Lirik Lagu Teman Pengganti : Black ft Malique

Ketawa bersama

Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama

Sejak dua menjak ini

Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta

Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini

Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias

Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir

Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *


Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan

Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan

Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi

Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Tutti fruitti dan tudung Halfmoon

 Bismillah .....

alhamdulillah dapat lagi bernafas sampai ke hari ni ...
isnin 17 Disember 2012...
sebenarnya tak de apa pun nak cerita ...
benda yang betul-betul nak diceritakan tu belum dapat gambarnya 
jadi peram dulu ....kasik betul-betul masak ranum gitu ...


Ni gambar masa hari sabtu ...
dah lama tak makan Tutti Frutti ...
jadi dah kebetulan masa tu jalan-jalan kat Putrajaya ...
terus hentak-hentak kaki ajak Tn.John makan Tutti frutti ...
(sila jgn percaya) hahahaha

actually ...sebut je nak makan tutti frutti ...
pastu Tn.John tak bagi reaksi pape ..diam saja...
dalam hati ...mmmmm...macam tak boleh je ni ...
terus kelip-kelip mata ..mintak simpati ...
tapi dia kan takde perasaan ..sia-sia je ko kelip mata sampai penat pun...hahahha

sekali keluar Alamanda dia terus je ke Persint Diplomatik ..
dalam hati .... Ehh?? ade can ni ...
pastu sekali dia ajak masuk Mydin ...
Ceh !!! 
pastu masa nak balik ...laju je dia lalu depan Tutti frutti tu ..tak singgah pun
hampa tau !! 
sekali sampai depan traffic light tu dia boleh pusing balik ..
hahahahha....terlajak katanya 
hoyeeee ...Thanks dear ..
dapat makan Tutti fruitti 

o.k tu je cerita pasal tutti frutti sabtu ...Sekian
(itu pun nak cerita dalam blog ke? hahahha...
tak pe janji blog update :P ) 
.
.
.
. Dah lama tak letak gambar sendiri dalam blog ..
asyik gambar makanan je ..:p 
o.k meh nak tempek sekeping ...
huhuhu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
.

Tudung Half moon dari butik Qaireen Qaisara  

BOLA Malaysia VS Thailand : saya yang rasa nak mengaum

Bismillah....

Hari ni ramai kot peminat-peminat bola meroyan...hahahha
tak puas hati betul la....
kalah menang tu memang lah adat permainan...
saya o.k je kalau kalah pun ...
kalau main asyik nak menang je ...baik lawan dengan budak sekolah je kan ?

saya pun antara yang emo lah tengok bola semalam ..hahahha
#hoversgt...
sakit hati dengan Pengadil semalam ...
ala pengadil K-POP tu ...
korang yang mana dok tergila-gila kan K-POP tu 
kurang-kurangkan lah ...hahahhaha 
K-POP tu tak suke pun korang kalau dah nama nya malaysian 
(Hah..gitu lah bunyiknya kalau dah terhover Emo :PPPP )

Lee Min Hu ...
memang semalam saya perati je perangai reff nih...
pastu makin lama nampak besar-kecik..besar-kecik pulak Si Lee Min Hu ...
kalau pemain malaysia terlanggar sikit ke ...
tersiku sikit ke ...kenmain laju je dia tiup wisel...
bagi lontaran bola percuma la.lontaran sudut percuma la...
tapi ...
kalau pemain malaysia kena sepak...
kena tackle sampai tergolek pun haram dia tak tiup wisel...
dia suruh teruskan permainan je ...
hoiiii...hangin betul...
Kunalan sampai tergolek kat tengah padang ...
sampai kena usung keluar pun...
ade dia tiup wisel? ado? ado? 
nan hado pun ....
WTH lah...geram btol ...

Ni pulak insiden yang buat saya lagi hangin ngan dia 
stress ooo bila tengok Fadhli Shas kena keluar padang 
memang tertekan kot nak main dengan 10 orang pemain ...
mmg tak dinafikan ..
Thailand punya team ..memnag terror ....
kuat , handal, pandai kawal bola...
memang ade potensi menang ....
tapi biar lah kalau nak kalah pun 
adil dan saksama kan ? 

tengok ni ...masa ni ..Fadhli Shas tu dah nak beredar ...tinggalkan 
si Daksakorn ...(maksud dia tak mau gaduh panjang-panjang laga dada pun) 
tapi Budak si Daksakorn tu yang datang meluru kat dia 

Dia pun ape lagi ...
hati dah memang panass...bagaikan mencurahkan minyak ke dalam api lah kan ? 
tulah ....mungkin lepas ni pemain kita kena lebih banyak bersabar ...
biasalah darah muda...

suka tengok cara Badrol Bakhtiar ..
kalau dia terjatuhkan atau terkasar ngan pemain lawan ..
dia akan tolong angkat pemain yg jatuh tu ...
atau say sorry ...
huh ...macam tu lah ... 
Peace no War ...

kalau macam tu lah peel nya Pengadil yang tak adil tu pun 
susah nak ambik kesempatan ...
HUH ! 

ni kira pandangan peribadi / luahan hati seorang perempuan lah kan ?
bola dari sudut pandangan mata perempuan ..
mungkin perempuan kalau tengok kereta dia fikir mudah nak bergerak
kalau lelaki mungkin lain sudut pandangan dia ...
kalau lelaki tengok kereta dia fikir nak Drift ???  :P
apekah??? hahahha..lantak ..janji paham 

o.k lah 
dah puas hati sebab dah tulis kat sini ..
siap gigih play balik video pastu print skrin..hahahah
#dasarrrr 

Eh...lupa..jadi kasik update ...
nak puji Farizal Marlias sebenarnya ...huhuhu
keep up a good work ...
memang terbaek dari ladang ...

Sekian . 

Pau Yik Mun , Tanjung Malim

Bismillah ...

o.k ni yang terakhir pasal makan-makan ye ...janji :P 
huhuhu...
masa OTW balik ...kami ikut highway pada mula nya ...
sesampai saja kat Tapah...tetiba wiper keta tercabut ..haiyak...
jadi kami stop untuk pasang balik ...
sekali bila cek... patah rupanya .....

mmm.....tapi kami teruskan perjalanan....
sekali awan gelap kat depan... 
haish..harus lah kena beli wiper baru kan...
jadi terus masuk kat Slim River....
elok tukar wiper terus hujan turun mencurah-curah ...
nasib baik lagi ... huh! 

dah alang-alang masuk jalan dalam ...
kami terus kan lah perjalanan ke Tanjung Malim ...
 lalu tersinggah dan terbeli Pau yang famous tu ..


Pau Yik Mun ...
memang sedap...lembut je pau nya 


 Saya beli Pau kacang, Kaya dan Ayam ...
tiga-tiga sedap....

ini Pau Ayam .....

ni pulak Pau Kacang ...

selalu kalau saya makan Pau ...
Saya tak suka kulit pau yang licin tu ...
saya akan buang kulit tu ...
tapi Pau Yik Mun ni saya tak buang pun ... 
sedap ...lembut je ....


Jangan Risau ..
Pau ni Halal....kat kedai Pau ni kalau masuk semua melayu 
dari yang makan, yang ambik order, yang buat pau ..kaunter bayaran ...
semua melayu ...
jadi Insyaallah Halal ye ...



sekian 

Restoran Hamizi , Selera Utara

Bismillah ...

Destinasi makan-makan kedua kami ialah di 
Restoran Hamizi, Selera Utara 
Lokasi nya kat tepi Jalan ...Jalan Bota ...
Menu nya menu masakan kampung .... 

Signboard  : Restoran Hamizi 

Pemandangan menyejukkan mata 
sepanjang jalan ke Restoran Hamizi 

yummeh... Ikan Bakar ...
ada ikan Keli, Ikan Talapia ....memang sedap 

Ni antara lauk pauk yang ada ...
ada ayam..ikan....kari...terung, kerabu, sayur-sayuran ...ulam-ulaman ..
memang banyak pilihan ... 
puas hati lah kiranya ... 

Ni nasi saya ....
Ikan goreng ...Ulam-ulaman , tilapia bakar ..
telur itik masak lemak ..sayur ...
fuhhhhh memang terbaik...


Sekian 

Parit Town Coffee , Parit , Perak

 Bismillah...
malas betul nak masuk ofis lepas 4 hari bercuti ...huhuhu
best betul cuti ..dapat jalan-jalan ...
hari Sabtu pagi saya dan keluarga FIL jalan-jalan balik kampung ..
Tn.John ajak ayah balik Parit ..Kampung ayah Tn.John

kami balik berempat ... nina tak ikut .. :(
jadi balik 4 org je ...
malam Sabtu tu kami makan kat sini ... 


Parit Town coffee's...
Parit ni lebih kurang pekan Beruas je ..
Pekan Cowboy ..hihi..bangunan dia masih antik ..
tapi i like... classic gitew ..


Ni antara lukisan menarik dalam restoran tu 
gambar Masjid Parit ...




Ni air saya dan Tn.john ...
ubat tekak..penghilang dahaga ...hihihi...


lama jugak tunggu makanan sampai ...
jadi curik snap2 gambar ...haishhh..
seb baik phone ni boleh tutup bunyi camera ...
kalau tak ..idak le nak ambik gambar depan mak ayah mertua gitu ..hahahaha
#perangai hancus.....

Nila yang kami order ....
ni pun curik-curik snap gambo :P 
ikan kembung tiga rasa ...tomyam ...memang terbaekk...sedappp :) 

nanti kalau balik kampung..
nak lepak sini lagi :) 


Sekian . 

Twins

Bismillah ....

Eh comel kan gambar baby-baby ni ...
ggrrrrrr...geremm... ni actually gambar baby kawan-kawan ..
dulu rase macam nak jumpa orang kembar ni agak susah la...
masa sekolah dulu ade kawan kembar ..
diorang masuk kelas saya masa tingkatan 3...
mak diorang nurse kat pekan Beruas tu ...
Zakiah ngan Habsah .....dua-dua pun cantik :) 
sekarang dah lost contact ..tak tau la dah kawen ke ape kan ...

Tapi sejak tahun lepas....
ade la dua tiga kawan-kawan dapat baby kembar ...
untungnya la diorang ...
yang sgt comel kat atas ni gambar anak kawan ofis...Azean Nadia 
Muhammad Zarif Iqbal dan Zarif Iqram ...

yang ni pulak baby twin kawan masa sekolah menengah ...
baby twin Mardiahna Khalid ...
comel kan Rayyan's ni 
Imran Rayyan Dan Irfan Rayyan

dan yang ni yang terbaru ...
ayah dia dulu satu sekolah ...kenal la tapi tak pernah bertegur sapa pun...
sekali my cousin kawen pulak dengan bapak sedara beliau ni ..huhuhu
ni baby twin Abd Rashid Ibrahim 
Danial dan Dania 


Dear babies : semoga membesar menjadi anak-anak yang soleh dan solehah 
yang membanggakan ibu bapa mu .. :) 

Berhujung minggu bersama Keluarga

Bismillah ......

menghabiskan cuti hujung minggu bersama keluarga memang best ...
hari Jumaat tengahari Mak , ayah , Shakir ngan Shairah sampai dari kampung ...
lepas pergi rumah my FIL diorang terus rehat kat rumah saya...
cuma macam kesian sikit kat diorang rumah saya kan sgt kiut ...cinonet saja...
kalau duduk berdua ngan Tn.John tu o.k lah ..
bila ramai-ramai rase sesak sikit lah ...

tapi bila tengok diorang o,k je ...lega sikit kan?? hihi
ni first time diorang datang tido kat rumah saya tau ..
dah setahun lebih kawen baru kali ni berkesempatan ...

 hari sabtu pagi-pagi lagi kami dah keluar ...
saje nak bawak diorang rase naik komuter ...
huhuhu
Komuter baru sekrang ni dah selesa ...
luas , sejuk dan tak lah crowded macam komuter lama...
kalau komuter lama tu jgn harap lah saya nak ajak diorang jalan-jalan naik komuter ...
baik naik kete ...lagi selesa......
 "o.k..cepat-cepat ambik gambar ...
karang train ni bergerak tak sempat nak ambik gambar berlatar belakang train ... 
nanti boleh tunjuk kat abang  (Shukur ) :P "
 "-__-...ahahahahaahahaha

 ayah tengah cakap ape ntah kat adik ..
saya pi snap gambar ..trus dapat gambar terpejam..huhuhu 
sampai kat Jalan TAR pagi-pagi tak ramai orang 
pasar minggu pun baru nak bukak payung ..:P 
jadi ....o.k berdiri kat sini 
angah nak snap gambar ...:P 

pastu bawak diorang jalan-jalan kat Jalan TAR ...
jalan sampai tengahari ...terus makan kat Food Court Semua House ...
dah kenyang dan penat ..
kami pun balik la ke rumah ..:) 

ha..masa naik train nak balik tu ..aiyooo..
boleh pulak salah naik ... 
train tu tulis Bangi ...saya belasah je ajak diorang naik ..
tapi masuk je dalam train saya tengok route map train tu ...
aittt...eh..kena turun ni kat stesen depan ni ..
kita dah salah naik ..hahahaha 
almaklumlah ..saya pun jarang naik train :P 

kami pun turun kat stesen Kuala Lumpur ..
tunggu train lain ...
Tn.John da pesan ...kalau train tu tulis pelabuhan Klang 
atau Klang baru naik ...degil..tak nak dengar cakap suami ..wakakakkakaka
(dia tak join ..kna koje :P ) 

o.k train kedua sampai tulis Klang ... 
jadi ..marilah kita naik ...

perjalanan pergi dan balik o.k ..dapat tempat duduk :) 
diorang pun happy je tengok o.k la...
diorang pun datang kjap sgt ...
Ahad pagi-pagi lagi dah bertolak balik ...

ha..ade lagi satu yang best ...
malam sabtu dapat tengok bola ramai-ramai...
happening ...bising satu rumah ..
ayah mmg kaki bola..hahahha
tambah Syakir ngan Tn.john lagi ...
nak -nak menang pulak tu ..hihihi
memang terbaek ... 

o.k lah sekian ...
ade banyak lg nak cerita..tapi malas nak taip dah...hahahaha