Selamat Hari Jadi Angah


Bismillah ....
Selamat hari Khamis ...kalo hari ni jumaat pun best kan ?
esok coti ...hihihi ( asal cuti bukan main suke lagikan ?)

"Selamat hari jadi angah"
sape pulak angah ni ???
aku la...

Korang hari ni Birthday aku tau ...cepat wish ye...
hahahahha ( ade ke pulak soh orang wish ...patut nya orang wish kna ikhlas dr hati kan ?)

Korang..cantik tak kad adik aku bagi ?

tak kira korang kena cakap cantik jugak !!!!
ni adik-adik aku buat dan bagi tau ...
advance lagi tau ....
Birthday aku hari ni diorang dah bagi mase aku balik kampung
sabtu hari tu ....


kat rumah adik beradik aku panggil aku angah ....
sebab aku kan yang ke-2
huhuhu

"Angah pun sayang kakak ngan adik"

Ni la diorang berdua tu ...huhu
rajin jugak adik2 aku ni buat kan kad ...
huhu
Siap pakai benang bagai ...haish ...bagus2
practice untuk pendidikan seni kat sekolah ye adik2 aku ...ngeeeeee

Aduhai, cepat betul mase berlalu...
tak sangka dah pun genap 25 tahun....makin hari dah makin tua













Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Itu Ustaz saye ....Ngeeeeeee


Bismillah

salam jumaat korang
Syoknya esok cuti .....
luse pun cuti pastu tambah lagi extra 2 hari cuti ....
Eh, Korang...betul la pasal mayat tu
dalam paper hari ni ade keluar
tapi dia tak cerita detail ....nak bace ?
kat sini

wah...bercuti tak brape nak sakan la aku nampaknya ..hihi
mau balik kampung...nak pegi kenduri kawen...
haish...kawen..kawen...kawen
T___T

korang, saje nak bagitau ...
ade tak bace paper hari ni
Pengujung ke 1.5 Juta MAHA ?


weh..itu Ustaz saye mase kat Politeknik ...
hihihi....
Rindu Kuantan ...ustaz ni best ..kelakar ...hihihi
muke dia cam pak uda kan ? (Zami Ismail)


same tapi tak serupa ......








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

mayat ?


Bismillah ...
hari ni lambat ye bersiaran
pagi tadi kat opis aku kecoh....



kata "Diorang "
ade jumpa mayat tanpa kepala kat dalam longkang
seberang jalan

tapi wallahualam
aku pun tak pi tengok pun....
takot kot ....huhuhuhu







tengok la berita dan paper esok .....


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

:: MEMBER ' Sekapal' yang famous

Bismillah ...

wah..hari ni pepagi lagi Cik Mawar agak rajin ye mau update belog
...tak tau la ape anginnya ...

alkisahnya mcm ni ..
semalam ble aku bukak je email ..
baru aku tau satu rahsia...terkejut Woo..
nak tau ke rahsia ape ?

tak sangka pulak bahawa dia yang famous tu 'sekapal' ngan aku
tau kan sekapal tu ape ?
la..tak tau ? sekapal tu maknenya
lahir kat Negeri yang same ...hihihihi
korang pun sure ar kenal dia

dia memang sgt famous ..
bukan setakat kat M'sia ..tapi seantero dunia ..
korang misti nak tau sape kan ?
taraaaaaaa
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

nah...ni lah dia ...
kenalkan ?



la..orang botey ke kome?
idak le teman tau ...hihi..tapi teman ade sedikit kemusykilan la..
kalo kome orang botey...nape No.Ic nye tak 08 macam teman ?
haish...












layan kartun sekali-sekala pun best gak...boley release tension



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

:: INI bukan gambar LUCAH o.k......


bismillah ...
salam selasa...
ape khabar korang ? chat ke ?kalo tak sihat pg la ambik MC ye....
kalo sihat jangan pi ambik MC plak ...huhuhu

amboi..terbeliak mate ye...
eh...aku tak letak gambar lucah o.k...
ni gambar keajaiban alam semesta
kagum kan ? Subhanallah..........

gambar ini dipercayai diperolehi di
Indonesia kalau tak salah aku latapi nampak poster yang tertempek kat batu tu
macam lambang salah sebuah parti kat malaysia kan?
mmm...konfius plak dah ni ...huhu




" penduduk di kawasan sekitar percaya bahwa air yang keluar dari batu yang berbentuk kelamin itu boleh memudahkan untuk mendapatkan jodoh atau keturunan...

bahkan pengunjung yang datang kesitu tak segan-segan untuk terus meminum air yang keluar tanpa proses apa2... "

UPDATE !!

setelah di google2....aku dah tau kat mane tempat nye ni ...Disebuah pulau di Provinsi Jawa Timur, yang terletak di timur pulau madura, ada sebuah pulau kecil yang di kenal sebagai pulau Kanegan.












korang kalo ade sesape yang nak cepat dapat jodoh ?
boleh la try pegi cari tempat ni ...huhuhu...
wallahhualam...




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Terharu beb...huhuhu


Bismillah ...
terharu ar..tak sangka cepat sungguh mase berlalu
hari tu baru je pergi majlis Pertunangan diorang ...
nak tengok klik disini
ni dah pun selamat berkahwin ....huhuhu

Tahniah la korang ye ..
semoga berkekalan dan bahagia ke anak cucu

kalau nak tengok gambar diorang yang lain klik disini


PERINGATAN !!!
kawan-kawan sume....
tolong jangan tanyakan saya pasal kawen tao?
sebab soalan anda boleh mengakibatkan
saya terkena sawan tarik dan demam kura-kura berpanjangan ...huhuhu

Kesian saye ...Ngeeeeeeee









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Contoh Surat Penafian Saman


Bismillah....
aduyai...pepagi ni rase cam pening-pening lalat je....
baru je selesai draft surat
surat Penafian Saman ayahanda ku ....

dulu aku pernah bgtau pasal saman halangan lalu lintas
yang dihantar pada ayah aku sedangkan beliau tidak pernah pun
memandu kenderaan ke Kuala Lumpur
tapi saman yang dikeluarkan beralamat di KL

kalo nak bace balik rujuk disini


so ni lah contoh surat yang telah aku draftkan ...
rase cam o.k la kot ....belasah je ..huhuh


Nama………………………….
Alamat…………………………
…………………………………
…………………………………
Tarikh : 25 November 2010

Ketua Trafik Pasukan,
Ibu Pejabat Polis
Bukit Aman
50560 Kuala Lumpur

Tuan,

NOTIS SAMAN …………………..

Dengan hormatnya merujuk kepada notis saman No.Rujukan ……………….diatas kesalahan halangan lalu lintas bagi kereta bernombor pendaftaran …………di jalan Jaya 33 pada 02 September 2009 jam 08:16:00.

2. Sehubungan dengan itu, disini saya ingin membuat penafian bahawa kenderaan yang dirujuk dengan aduan kesalahan tersebut adalah bukan kenderaan milik saya yang bernombor pendaftaran ………..jenis ………..bewarna……... Ini adalah kerana kenderaan tersebut tidak pernah digunakan diluar kawasan negeri Perak, Ia hanya digunakan disekitar kawasan kediaman saya beralamat seperti diatas setelah kenderaan tersebut menjadi milik saya sejak………… .

3. Untuk makluman pihak tuan juga, saya tidak pernah memandu kenderaan ke Kuala Lumpur dan tidak tahu dimana terletaknya kawasan Jaya 33 yang dimaksudkan didalam notis saman pihak tuan. Oleh sebab yang demikian, saya ingin mengesahkan bahawa kenderaan milik saya tidak terlibat dengan duan kesalahan ini dan ianya merujuk kepada kenderaan milik orang lain. Disini saya ingin memohon pihak tuan membuat siasatan lanjut berkenaan perkara ini seterusnya menarik balik saman ini.

4. Bersama ini disertakan salinan Sijil Pendaftaran kenderaan ……………dan notis saman bernombor ………..bertarikh ………..untuk tindakan pihak tuan selanjutnya.




Sekian, terima kasih.



(…………………………….)
(I/C No )










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

mana hilangnya Miraj ??? .......

Bismillah...

Salam,
fuhhh...fuhhhh...banyak pulak sawang kat sini ..
ish...ish..ish .......
ahax...lame jugak tak update belog...
(bukan lame jugak..tapi memang dah lame la kiranya)

tau tak..hari tu mase balik kampung (Raya haji)
ade satu berita sedih....huk..huk...

Kucing kesayangan kami
Namanya Miraj
(ayah aku panggil GARAJ sebaba suke tido dalam garaj kete )
huhuhu...ade ke patut ???....haishmase aku balik haritu.....Miraj dah tak de ....
"Miraj.....Miraj....."
sunyi je...dah tak de yang menerpa datang ....
bila goncang bekas makanan dia pun dah tak de
lagi yang mengiau-ngiau ...huk..huk...sedih

kata ayah ku
mungkin diambil orang sebab kalau mati misti jumpa jasadnya
tapi ni satu bulu pun tarak .....kesian adik2 aku ...
da tak de kucing ..

gambar kenangan bersama Miraj di pagi Aidilfitri 2010









walaupun bukan lah kucing berbulu panjang ....
cume kucing biasa ....namun dia istimewa pada kami .... T___T


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Always in my mind

Bismillah...
ape khabar sume? maaf la Cik Mawar sgt malas nak update belog sekarang ni ....
ape boleh buat kan ? haish ....

tapi tetiba sejak dua tiga menjak ni aku selalu gak teringat beberapa orang insan yang pernah aku kenal.....Insan yang aku hormati dan tak tau ape perlu aku buat ble kekadang aku rase nak tanyekan khabar diorang tapi niat tu rase cam terbatas .....

korang faham ke ape maksud nya?

(1)

Ni gambar My Teacher ....
aku cilok dari FB anak teacher aku ..huhu
akak...sy ambik ye..tenk

aku sayang teacher aku ni....
dia sgt baik...dia ajar aku bahasa Inggeris (english) mase sekolah rendah ......
siap buat tuisyen kat umah dia tiap malam...
rumah dia tak de la jauh sgt ngan umah aku kat kampung
tapi tak tau la knape la aku ni segan sgt kalau nak pegi rumah dia
ape la syaitan yang dok dalam badan ni ..
ade ke patut nak pg umah cikgu pun segan....haish

tiap tahun raya aku trase cam nak pegi umah dia
tapi rase cam malu ar ....xtau ape la yang nak dimalukan ..
teruk la kan ?
aku bukan je ingat kat teacher ni je...
tapi ingat jugak kat cikgu2 lain mase sekolah rendah ....
Cikgu sobri, Cikgu Ramli, Cikgu Osman.... dan yang lain2...
tringin gak nak antar kad mase hari guru..tapi segan???
aduyai..masalah tol kan ? haish .........

terima kasih teacher....

(2)

Ana, aku cilok gambar cikgu Sharifah dr blog kamo...sorry ek..
and thanks....

Ni plak warden asrama aku ...
dia jage aku mase tingkatan 1 sampai la aku masuk Sekolah Teknik...
mase tingkatan 4.... b4 masuk sek Teknik dia ajar aku Prinsip akaun...
terima kasih cikgu ...

dulu aku ade la 2 3 kali antar adik aku balik asrama aku dulu tu ..
Cikgu Sharifah masih warden kat ctu...
tringin je nak melawat dia...
tapi aku segan...malu je nak jumpe dia

malu nanti dia misti terkejut aku da gomok

Ana, kalau ko bace ko jgn citer kat Cikgu Pah plak..segan aku weh ...

(3)

....dulu b4 aku masuk keje gomen...
aku kan keje kat TNB.....aku ade la sorang boss ni....
Dia sgt baik...pada aku he is the best boss ever ...
masuk ni da 4 orang bos yang pernah aku jaga...
yang lain pun o.k ...baik2 belaka ..tapi
but He is the best ....
His not just a boss,
but like a good father that always advice me at that time ...
.....even though we never meet for a long time
but I still remember him ...


aku masih simpan no fon beliau ...
tapi xpernah call pun....speechless kot..xtau nak cakap ape ngan dia kalau call....


"thank you Mr.Liew"










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Aksi Jorge Lorenzo Moto GP 2010


Bismillah...hari ni nak update cket gambar
yang sempat di snap mase layan Moto GP 2010
pada hari sabtu dan ahad lepas ...

Jorge Lorenzo ni telah dinobatkan sebagai Pelumba Dunia 2010 ....

Ni result Pelumbaan Moto GP 2010

1. Valentino Rossi (Yamaha)
2. Andrea Dovizioso (Honda)
3. Jorge Lorenzo (Yamaha)
4. Ben Spies (Yamaha)
5. Alvaro Bautista (Suzuki)
6. Nicky Hayden (Ducati)
7. Hiroshi Aoyama (Honda)
8. Marco Simoncelli (Honda)
9. Marco Melandri (Honda)
10. Randy de Puniet (Honda)
11. Hector Barbera (Ducati)
12. Mika Kallio (Ducati)

DNF Colin Edwards (Yamaha)
DNF Aleix Esparago (Ducati)
DNF Loris Capriossi (Suzuki)
DNF Casey Stoner (Ducati) ---->
yang menang tahun lepas..tapi kali ni tak sempat 1 lap pun..kesian beliau ..xde rezeki..

kalau nak tengok yang 2009 nye boleh klik kat sini --->
part I , Part II dan Part III

panas sgt..mood nk snap tu jadi turun ke paras 20% je ...huhu
tapi ade la jugak....nanti ble rajin upload lagi ye .....


yang ni ambik kat motogp.com...thanks
dahsyat la kalau aku dapat snap pic dia yang macam ni ...huhuhu



















tunggu ye..lepas ni nak upload aksi juara MotoGP 2010 plak...
sape lagi kalau bukan.............Velentino Rossi




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Rosegar ...yummy..yummy


Bismillah....
nampak menyelerakan tak Pizza nih?
serius weh..memang sedap ...
hari tu mase balik kampung ...singgah bli Pizza ni..
...tapi kna makan time panas2 la...
roti dia sgt lembut dan rangup ..
teringat2 kesedapannya tau


Ni la rupe kedai yang jual Pizza tu..
namenya Rosegar...ade macam2 jenis roti...
nanti balik kampung misti nak singgah lagi...

lokasinya kat Jalan Sitiawan-Bota
tepi jalan je ...








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

"Perkenalkan, ini BF dan kembar saya...huhu "


bismillah....
korang ....nak tanye ni...."Kacak tak BF saye?"
dah lame I tak jumpe dia...ahax
setahun sekali baru dapat jumpe...kesian kan ?
tu yang I sedih je tengok kawan2 lain dah kawen..
camno nak kawen BF pun dok jauh ...
kata dia I baru umo 25 tahun...dia soh I enjoy dulu..
dia pun masih nak ber'racing, so tak bley la nak kawen2 ni...
almaklumlah minggu depan kan ade
Motor GP ...
So tu yang dia datang sini dan melawat awek dia skali ... I la tu ? hahaha



alang-alang jumpe BF kacak I,
i pun ambik peluang ni untuk bergambar ngan Kembar I yang lain mak ayah ni ....
tak cayo? btol..cube tengok name kitorang nak same tau
name dia
Valentino Rossi
name i pun ade
Rossi ...








kalau setakat bergambar ngan patung kertas berani la...
cube org betol2...mau terkulat-kulat den...hihi





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kini Musim bercanda pula tiba?


Bismillah ....
Salam hari jumaat semua...
terima kasih kerana masih sudi menjenguk blog ku ini....
minggu ni aku agak sibuk dengan exam disana-sini
kepala pun pusing2...mane taknya ...
dah dekat 4 tahun kot aku tak exam bagai ni ...
huhu...



kalau tanye o.k x exam ku itu...jawapan ku ...
tak o.k Insyaalah ade rezeki lulus..
kalau tak... kena la ambik balik dan truskan usaha
sebab sebelum ni usaha kurang gigih kot

Sekarang ni dah mule dah dapat kad2 jemputan kawen..
tu maknenya mule la balik bulan mengawan bercanda ni...
awal tahun dan akhir tahun memang famous menjadi pilihan orang untuk berkahwin ...
dah tinggal berapa kerat je lagi kawanku yang bergelar cik ni....
so sad you ...

aku ? ntahla.... aritu cakap nak wat hujung tahun ni kan?
tapi disebabkan beberapa kekangan ....
Insyaallah tahun depan la kot ?...xpun tahun depan lagi..atau lagi depan? huhuhu
mmmm........?? who knows ?

Besok insyaallah nak balik kampung .....
bestnya ...













Alangkah bertuahnya kalau dapat buat Majlis
macam anak Tan Sri SM.Nasimuddin Tokei Naza tu...Today was a fairy tale...





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Aduhai adik pengemis

Bismillah....
korang...hari nak citer cket ape yang berlaku semalam (Ahad)
aku pegi la berjalan-jalan kat Shah Alam...
pastu mase tu aku ternampak la kejadian ni ....

ade seorang budak ..dalam lingkungan darjah 3 -4 kot ...
tengah duduk ngan adik dia....yang agak kecil dalam 2 tahun ...
duduk mengemis kat tepi jalan org lalu lalang ...


pastu adik dia menangis...dah tak nak duduk kat situ lagi..
aku pun tak tau knape..mungkin rimas atau lapar ?
tapi tadi mase aku lalu depan budak tu dalam cawan yang dia pegang tu dah ade bnyk gak duit yang berjaya dia collect


pastu tetiba aku nampak dua orang wanita dewasa ni ..
nampak sihat waalfiat ....sorang tu tengah pegang baby ...pergi mendapatkan budak berdua tadi


rupenya budak2 tu mungkin anak salah seorang perempuan tu ...
diorang memang mencari rezeki ngan mengemis kat tepi jalan...
aku terdengar jugak perbualan diorang
diorang bercakap dalam bahasa tamil ...maknanya bukan melayu ..
maybe muaallaf kot? ntah la ..aku pun tak tau...

Kesian budak-budak tu ....kecik2 lagi dah diajar jadi pengemis...
meminta2 kat tepi jalan ...kenapa la mak dia tak bekerja ?
Indon yang PATI tu pun boleh dapat kerja ?

tapi memang tak dinafikan sekarang ni susah nak dapat kerja ..
aku kalau orang datang mintak sedekah ni ..
bukan tak nak bagi...tapi aku tengok orang gak la ...
aku lagi ikhlas nak bagi pada pak cik mak cik yang buta bermain muzik tu..
sebab dia tetap berusaha untuk dapatkan rezeki ...










Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

lazy...lazy..lazy.......


Salam.....

aduyai..malasnya nak update blog...
malas nak menaip macam kat jari jemari ni ade gam...
malas nak tengok PC macam kat mate ni ade batu ...
malas nak fikir dapatkan idea update blog bagaikan otak dipenuhi habuk?
bahaya ni



I have to do something ..
mungkin tukar layout?
mungkin tambah atau buang widget
mmmmmmmmm......

tunggu la sampai mood tu balik dari beraya ?...huhu
mood pun beraya ke?
tapi Nuffnang tetap baik hati ye
sebab walaupun aku da tak update blog ...iklan tetap appear ....
memang Nuffnang terbaeekkk...huhu











Sekian, nantikan kemunculan baru ye...huhu



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

~Terima kasih kerana menumbuk gigiku~


Bismillah
kisah ni berlaku lebih kurang seminggu sebelum raya ...
mase aku tengah tengok tv...
aku terdengar...Si dua beradik (adik aku gak dua2 tu) tengah bergaduh

Si Kakak : Adui..sakit la adik....apa ni dok tumbuk2 orang pulak....
Si Adik : Akak la..orang nak dok atas kusyen ni tak bagi ....tepi la..tepi la ....
Si Kakak : Nyet......dicubit si adik
Si Adik : terus pukul kakak.......
Si Kakak : Menangis....
Si Adik : Menang dapat dok atas kerusi kakak

pastu tetiba datang

Si Abang (adik aku gak) .....bertempik
bagaikan gergasi melaung..tipu
"Ni apa ni dok bekelai (berkelahi) dua orang ni...."
"kakak, Adik....sapa yang mula dulu?

dua2 menunding jari..kakak tunjuk adik...adik tunjuk kakak....
pastu si kakak pun cerita la.....jadinya adik la salah....

Si Abang

" Amboi hang no (cakap kat adik) ...kalau kakak cubit sikit...bukan main lagi buat kakak... kalau kawan tumbuk sampai patah gigi...hang cakap terima kasih!!"

Ha?

Gigi patah kena tumbuk ka? La....siap cakap terima kasih ?
hahahahha...baru aku tau ...hihihi


raya tanpa "sengihan" Si Adik.....huhu

Sengihan lama ...macam iklan colgate plak...sekarang dah tak de gigi senyum kambing je la....

alamak..kantoi ..nampak dah gigi dia yang dah ilang dua batang tu ....huhu









gusi tak bergigi tu kena jaga...sebab lepas ni akan tumbuh gigi kekal... kalau tak dijaga ...takot gigi tumbuh tu tak cantik.....Jongang ?..huhuhu


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Aidilfitri 11 Syawal...........


Bismillah...
maaf la semua...dah lame Cik Mawar nih tak wat n3 baru...
dah hari raya yang ke-11 baru nak wat N3 raya ?
beraya sakan ? Oh no....huhu ...bukan macam tu ....
tapi mood nak update blog tu kureng ...
banyak makan ketupat kot?







Pada Semua rakan2 blogger
"Dikesempatan ni , saya nak memohon ampun dan maaf,
jika terdapat sebarang salah dan silap..."


kuntuman indah lagi berseri,
berkembang mekar di aidil fitri,
ucapan ku kirimkan pengganti diri,
tanda ingatan tak lupa dihati...




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Sambutan 31 Ogos di Office ......

salam...
wah...syoknya dapat balik kampung......
lame plak tu ...sila jangan jeles ye..hihi
best dapat berbuke dan bersahur ngan keluarga
rase cam tak nak je balik KL ...hihi
sebelum terlambat ,
nak wish "Selamat Hari Merdeka wahai semua rakyat Malaysia"
Merdeka! Merdeka! Merdeka!Sempena Hari Kemerdekaan Malaysia yang ke-53
kitorang ada pertandingan kat office ...
So ini la hasilnya ...dalam mase sehari (Jumaat) kami berjaya hasilkan ini
sampai tak sempat nak update blog :P

ni bukan sebab nak menang atau ape..
tapi sekadar turut serta nak sambut Hari Kemerdekaan negara kita



Tugu Negara versi Cik Mawar ye ...huhu yang ni plak sempena sambutan Kemerdekaan yang ke-53














Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

NyAmuK PuNya PaSaL JnGn BaKaR KeLambu ....

Bismillah...
huhu...sejak dua tiga menjak ni, mood nak update blog agak merudum ye...
hihihi...dulu bley je update tiap hari, ni punya la liat ...adeh
sebenarnya tak sabar nak balik kampung nih....hari sabtu ni nak balik Perak...
mau balik berbuke beramai2 kat kampung ....

oh ya...hari ni terasa cam nak bagi tips pada yang ada baby nak membesar
dalam umur 1-3 tahun...sebenarnya ade member update status dia yang berbunyi begini --->

Kesiannya baby dia jatuh katil....seb baik Syifa tak pape
so...biase la budak kecik tido agak lasak ....
tu la bahaya kalau bawak baby tido atas katil ni....
kitorang adik beradik memang tido ngan mak ayah sampai umo dalam 4 tahun,
baru tido asing ...
so ape yang mak aku buat ?
...kitorang tido dalam kelambu ???
...haah..btol kat kampung aku tido dalam kelambu

Kebaikan tido dalam kelambu :

nyamuk tak geget dan bernyanyi2 kat telinga
Xpayah pasang ubat nyamuk ....
lebih privasi..tak de la bukak pintu bilik je dah nampak merekot tido ...
macam romantik pun ye tido dalam kelambu..huhu
dan paling penting ..kalau anak anda tido lasak
tak la jatuh kebawah .......

hihihihi

~Sekian~












Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Puding Caramel 1st trial ....


Bismillah...
Selamat ber' Monday blues.... :)
Ramadhan tahun ni aku tak de lagi update pasal juadah berbuke kan ?
hihihi... tahun lepas rajin gak update ...

2 Ramadhan 1430
13 Ramadhan 1430
15 Ramadhan 1430

hari sabtu yang lalu...tetiba je rase cam nak masak...
actually ..mood nak masak tu datang sebab mase ari jumaat aku pg baazar
bli la puding caremel ..mahal la...
satu slice tu RM 2.00...huh..rasenya tahun lepas aku bli RM 1.00 je ...
so..hari sabtu ...aku pun try la buat untuk pertama kalinya ..hihi
dan hasilnya .....

O.k la kan ? tapi roommate ku tak sudi pun nak makan cakap manis
owh...next time kna kurangkan susu...tapi puding caramel memang manis la kan ?
hoho...berjaya

tahun ni kitorang tak de roommate planning mcm tahun lepas
tahun ni...kalau rajin masak sendiri2 jela...
tu pun ble dah terasa malas nak pegi baazar dan dah bosan tak tau nak makan ape ...
lepas ni rase macam nak buat popia goreng ..
tengok la ble balik awal boleh la buat ... :)











kalau masak sendiri save sikit budget dan boleh makan puas2 ... hihi



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

pernah tak jadi kat korang?? atau aku yang 'berangin' ? huhu


Bismillah ...
hari dah masuk hari ke-9 kita berpuasa kan ?
sekejap je...dah 9 hari ...alhamdulillah ...
maknanya dah 9 hari la aku dok berkunjung ke baazar Ramadhan kat Pantai Dalam tu ?
korang pegi bazaar tak ? misti la pegi kot?
ke aku yang malas tak sempat nak masak ni je yg dok mengayakan gerai kat Baazar Ramadhan tu ? huhuhu ..lagi pun membazir plak masak banyak2 bukan ade sape pun nak makan..
makan sorang, bli RM5.00 dah kenyang ...hihi

ni nak citer sikit...sebenarnya nak lepas geram pun ade kot ?
semalam aku pegi la Baazar macam biasa ....
pastu tringin plak nak makan nasi lemak ayam ....
macam dalam gambar tu la...nampak sedapkan? yummy..yummy..
ha tertelan air liur la tu ? kekekeke

pastu ...ape yang buat aku geram sangat ....
aku punye la dok berdiri kat depan mamat tu...dekat 45 minit...dia boleh buat tak nampak ...
memang la ramai kat gerai tu...tapi aku yang pakai baju kurung kaler pink lagi...
takkan tak nampak ..?? aku pun bukannya kecik? besar beb?

pastu menambahkan bengang yang buatkan aku bla dari situ walaupun dah 45 minit tunggu...
sebab....diorang ade 2 beradik...
abang ngan adik (dua-dua lelaki)
yang adik ni bungkus ikot arahan abang ???
aku berdiri depan adik dia...

"Bila aku cakap, adik...nasi lemak ayam dua"
adik dia dah bungkus ...abang dia cakap..."bagi mak cik ni"
pastu bungkus lagi "bagi kakak ni" .." bagi adik ni dulu"
argghh...memang fed up ....

last-last ngan air mata yang rase nak menitik..geram punye pasal..
aku terus bla...dan tekad aku takkan beli lagi kat kedai tu ...
bulan puasa memang patut bersabar ...dan lebih bersabar ...
tapi kalau jam dah 5.45 dan berdiri since 5.00 p.m ...boleh sabar lagi ke ?
tak pe la....aku cume doakan semoga dua beradik tu lebih maju jaya
sebab diorang pun orang melayu dan islam...
dan aku harap....diorang tak menginaya orang lain mcm aku kna...huhu









Semoga bulan yang penuh kemuliaan ni,
dapat menjadikan kita orang yang lebih bersabar ...amin ~



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

terJaNgkIt citeR KoReA


Bismillah ...
oh..apa dah jadi ni ?
kerja ke melangut? hahahha
bosan dan sejuk sebenarnya .......
Sorry la da beberapa hari tak lawat kawan2 dan tak update blog...
sila salahkan mamat ni...huhu


ala....layan citer Korea mase rehat o.k kan ?
best tau citer ni...
walaupun citer ni dah kuar lame

dah 2 kali tengok pun rase best ...
dulu pernah tengok skali ,
tapi lupe tajuk ape ....cari punye cari..
tanye punye tanya ...

rupenya tajuk dia

COUPLE OR TROUBLE

kepada peminat cerita Korea...
boleh la layan kat sini












Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Menukar tab pada shoutbox


Diatas permintaan oleh encik Peace Dudes,
saya buatkan satu tutorial untuk beliau
harap dapat membantu :)

Beliau mahu menukar tab standard seperti dibawah kepada tab kartun atau design2 lain ..


1. klik pada Design
2.Edit pada kod auto hide shoutbox yang telah dimasukkan
3. klik Ctrl+F
4. cari kod seperti dibawah

5. tukarkan kod url yang bewarna merah tu dengan url tab yang disukai

6. Tab tu boleh design sendiri dan Upload kedalam photobucket, imageshack dan lain2
atau pun boleh juga dapatkan disini
klik pada kartun yang disukai dan copy direct link tu.


~ Sekian~














Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.