selamat Tahun Baru dan Jumpa lagi tahun depan

Bismillah...

malas nak update blog..
masih sedih tengok citer tentang Dhia..
tengok sikit stop...ilang sedih sambung lagi ..ahhahaha
nak elak dari termenangis kat opis...wakakakaka

almaklumlah sapa soh gatal tengok kat opis kan ?
bukan ape ...kat umah tak sempat nak tengok dan lagi satu malas nak
berebut remote ngan Tuan John ..
jadi layan la kat opis ... :P :P
JANGAN TIRU PERANGAI INI YE ... :PP


selamat Tahun Baru dan Jumpa lagi tahun depan






First time jadi pengapit

Bismillah
...ape khabar ?
harap semua sihat-sihat hendaknya ....
sejak dua tiga menjak ni sibuk sikit lah...
tak dapat nak update blog ....sian blog kesunyian ...huhu
yelah ...hujung tahun camni misti ramai yang bercuti kan ?
yang berkahwin... yang nak pegi kenduri kawen..
pastu kat ofis pun sibuk gak ...
pegi konvo AKRAB ...rasa macam konvo mase belajar la pulak ...hihi
nanti ade masa kita stori-mori tentang konvo tu plak ye...

korang ...pernah tak jadi pengapit?
apit pengantin?

ni first time taw ai jadik pengapit ...hahhaha
teruja plak disitu ... :P :P

dulu masa bujang kalau orang soh jadi pengapit ...
huh!! jangan harap lahhhhh....ahaxx
kenapa tak nak ?

sebab orang kata kalau orang bujang jadi pengapit ...lambat kawen?
hahaha...percayalah sgttttttt .... mitos belaka ...hahah
patutnya yang jadi pengapit tu la cepat dpt jodoh lpas tu ...
kenapa ?
sebab masa dia apit pengantin tu kan dia macam femessss je ..
orng tengok pengantin misti tengok dia jugak kan ?
mase tu la kot ade yang terbekenan kan ? ewaahhhh

actually dulu tak nak jadi pengapit sebab ai malu ...shy...shy gitew
sekarang dah kawen Tuan John plak iring kat sebelah ai jadi photographer ai ..
jadi ai tak la malu sgt khennnnn ?
sebab tu gambar pengantin pandang kelain ai pandang kelain...
asyik tengok kamera Tuan John je ...hahahhaha

apesal la aku terpilih gambar ni buat watermark ...macam terencat pun ade ..hahahahha
o.k..jom layan gambar orang first time jadi pengapit ni ...
pengapit Bidan terjun nih ...hahah
tetiba je masa dah nak gerak tu diorang mintak jadi pengapit ...
untuk tak menghampakan pengantinwati ...
ai pon tersipu-sipu bersetuju ...huhuhuhutengok tu ...asyik pandang kat laki dia je ..hahahhaha
bukan camtu sebenarnya ...dah kamera Tuan John kat sebelah sana tu sebab asyik pandang sana ...best jugak jadi pengapit ni rupanya ....huhuhu












Cerita lama baru nak update :P


Bismillah ...

o.k ni cerita lama .....tapi rasenya tak basi lagi lah kot ?
blasah je ...basi ke tak??..... nak cerita jugak :P

kejadian berlaku pada 10/12/2011
lokasi : Putrajaya
masa : 5.30 P.M - 6.30 P.M

Cik Nurul jemput pegi birthday party her daughter...
lovely dotter ...
actually memang dah lama sgt tak jumpa Cik Nurul ni ..
ade la dalam 4 tahun jugak kot ...
best dapat jumpa...cuma yang tak best masa tu terlalu terhad
almaklumlah .... bukan tak tau Tuan John tu ..
ajak jumpa kawan ai semendang je tak nak ...
segan la ...malu la...tak tau nak borak ape la...
banyak tol alasan dia ...
lastnya dapat jumpa kejap jolah ...
however still thankful to him because still want to send me there

hari tu pegi rumah Cik Su masa nak ambik tiket Moto GP
tu pun dia tak nak naik atas ..dia hantar dan tunggu kat bawah jerp...
haish...nasib lahhhh ...hahahhaha

"Happy belated Birthday Dear Umairah....Semoga menjadi anak yang solehah dan penyejuk mata penawar hati mommy and daddy ... :) "



Nilah lovely Umairah and her Gojes mommy :)









#Wordless wednesday 6



Pemergian seorang sahabat ke Rahmatullah


Bismillah ...

al-fatihah buat allahyarham Shahrul... :(
sedih rasenya...walaupun Shahrul ni sahabat Tuan John ....
tapi turut terasa kesedihan tu ....

pagi semalam kami dah bersiap-siap nak pergi kenduri kawen kawan Tuan John jugak ...
Si Qashah -bukan nama sebenar ...nama betul dia Faizal ....
dalam pukul 12.00 tengahari dah siap...
pastu Tuan John hantar SMS kat Shahrul ...
dia tanya nak pegi tak kenduri Qashah ni....

tapi SMS tak berjawab ...
jadi kami berdua pun bergerak la ke Majlis kenduri tu ...
tengah sedap-sedap makan tetiba telefon Tuan John bunyi ...
cara dia jawab telefon tu macam terkejut sangat ....
aku pun dah berdebar-debar ...

rupanya Roslan kawan Tn.John call dah bgtau yang Shahrul dah meninggal dunia...
Sangat terkejut !!
dia sakit ...sakit tetiba ....rupanya pagi tu dia dah pergi mngadap ilahi ..
patut lah dia tak jawab SMS Tuan John ..
semoga beliau ditempatkan bersama orang-orang yang beriman dan dirahmati Allah....

Ni gambar kenangan Di Majlis perkahwinan beliau pada 5 Mei 2010
kini dia meninggalkan seorang isteri dan seorang anak perempuan yang berumur 9 bulan ... :'(
Tuan John memang sedih......
kata dia memang susah nak terima semua ni...
tapi dah ketentuan ilahi ....
Shahrul jugak la yang temankan Tuan John ambik borang kawen kami dulu..
dan dia la yang tolong buat surat sume ....


kini cuma doa seorang sahabat jelah yag boleh mengiringi beliau ...

dulu Tuan John pernah kehilangan seorang sahabat ...
hari ni lagi sorang pergi tinggalkan dia ...







# Wordless wednesday 5


Dalam Kenangan ..... :'(
tadi call mak..... mak cakap Juna pun sedih... :'(
dah dua hari dia tak mau makan ...
misti dia rindukan Kekanda Kiuty beliau ...






Update : Cuti , Durian dan Kiutty


Bismillah

selamat bekerja ....
ye..tau misti ramai yang masih dalam mood cuti kan ?
almaklumlah 3 hari dah bercuti ....
haish...walau apa pun kerja harus diteruskan jua ...huhuhu

hari ni nak cerita tentang tiga perkara

Cuti , Durian dan Kiutty

Cuti 3 hari telah dihabiskan di kampung Tuan John
iaitu di Felda Lurah Bilut ..
kalau dah balik kampung tu haruslah ada Durian...
tapi bukan lah ade kebun Durian pun ...
tapi ade la sepokok dua di tengah2 kebun getah tu ...
jadinya Durian tu ade la 5 6 biji dan dapat la makan beramai-ramai....

pastu pagi tadi ada orang offer lagi kalau nak makan durianss
beliau boleh ade kan untuk ai..
rejeki jgn ditolak...musuh jgn dicari kan ??? Ngeee
bestnyaaa...Thank you very-very muchhhhhhhhhh...
thank you my friend..terus rase berkobar-kobar nak kerja hari ni ...hahahahha



dah habis dua cerita..
Cerita ketiga tentang My Kiutty ...kalau nak baca tentang kiutty
..baca kat sini


Cerita kali ni cerita sedih ....

petang ahad dapat sms dari adikku di kampung
ayatnya :

"Angah, kiutty dah mati"

bagaikan disambar petir trus hujan nak turun... :'(
sedih la ...Kiutty tu kucing yang bijak dan baik sgttt ...
Dia dah 2 kali beranak...first batch ade 4 ekor anak dia..
tapi yang hidup seekor je..
anak dia bernama SONIA...

yang 3 lagi mati kena serang sakit mata ...

baru-baru ni ade lagi anak dia..
ade 4 ekor lagi ...masih baby .... belum ade nama....
kini tetiba mak dia mati..
SEDIHNYAAAAAAAAAAA..
kena la adik-adikku bagi susu untuk baby2 itu

Kiutty tak tau mati kenapa..kata adik dia mati kat tepi jalan..
tapi tak de luka pun..tak tau la kna langgar ke ape...

lepas ni dah tak de senyuman manis kiutty ni lagik..
-__-"

Semoga tenang disana ....






split personality


Bismillah...

haritu kan ade bgtau kena kursus kat Putrajaya tu...
masa pegi kursus haritu ade la penceramah tu citer
tentang orang yang ada 2 personaliti nih...

sblom dengar citer dia.....aku rase macam ade ke orang macam tu?
tengok kat tv ade lah....realiti nya ade ke?
o.k..sebenarnya memang ada ye kakak-kakak , adik abang sekalian ...

orang tu seorang perempuan ...
yang telah pun berkahwin dan ada anak ...dan seorang yang bekerja...

pada waktu kebiasaan ...
dia ialah seorang wanita dan ibu yang bertudung dan berbaju kurung ke tempat kerja
seorang yang pasif...tak bergaul ...murung ..
pergi balik kerja suami hantar dan ambik ...

bila datang penyakit split personaliti tu
dia seorang lelaki ..berbaju kemeja , berambut pendek , ber tie ke tempat kerja
merokok ...dan bergaya seperti lelaki sejati
seorang yang aktif, sgt peramah dan bergaul dengan semua orang
pergi kerja drive sendiri

masalah dia ni kena rujuk kat pakar psikiatri

bahaya tau .....
ade jugak yang personaliti dia satu tu sgt baik..
dan satu lagi sanagt jahat ya amat-amat
dan dia tak sedar bila dia berubah jadi jahat tu
kan ade movie tentang split personaliti ni ...
citer melayu ade citer english pun ade ...
kalau tak paham lagi tengok kat sini
launch- watak dalam dragon ball -maid kepada Master Roshi
dia ni pun ada split personaliti
yang ni masa baik...ayu jerp ....

gambar sebenar adalah seksi ye ..jadi telah di sensored kan ngan kaler hitam ..hihihi

yang ni masa jahat ....gila jahat ...
rompak sana-sini .....senapang tu kira kawan baik dia lah...

tapi dalam citer ni dia bertukar bila bersin...
tapi split personality sebenar bertukar bukan sbb bersin ...

jadik kalau anda ada kawan-kawan atau sedara mara yang bersikap macam tu ...
nasihatkan padanya supaya berjumpa doktor ye ...







Cerita hati yang terluka....

Bismillah ...

salam Khamisss....
aduhai ..semalam wordless wednesday tu tak agak-agak kan ?
terluka la sangat ...sampai berplaster ....
hihihi...o.k hari ni nak cerita kenapa hati tu terluka....

Dulu masa bujang nak makan Durian ayah belikan...
sebut je trus ade....huh...bestnya

pastu masa duduk rumah bujang ...
sebut je nak makan trus planning ngan housemate
trus share duit g beli dan makan reramai ....

sekarang ?
sebut hari-hari pun tak merasa lagi makan Durian .... :'(
warghhhhh...sedihnya ..
nak-nak call ayah semalam ayah cakap ngah makan Durian ...
sungguh terluka..ececehhhh

pastu bukak blog Sis Ratu Kebaya
tengok Uzrei makan durian ...
warghhhh....sedih dua kali ..
hahahahhaha

Tuan John bukan peminat tegar Durian macam ai ..
so dia asyik tangguh je nak beli durian tu ...huhuhu
di atak paham tau hati yang meronta-ronta nak makan durian nih ..
hahahahhahahahhahah
Sedih 3 kali ....
kalau tak dapat Musang King atau D24
dapat yang biasa-biasa pun cukup la....
nak Duriannnnnnnnnnnnnnnnn





#wordless wednesday 4










Compromise

Bismillah ....

salam Isnin...
pagi tadi masa nak isi minyak motor...
ternampak satu senario...benda ni perkara biasa yang berlaku ...
kadang-kadang tak faham la ..sesame manusia ni, kenapala susah nak bertolak-ansur ?
haishhhh

faham tak tolak ansur?
compromise ?
tolerate
same meaning
o.k meh nak cerita
Erti bertolak-ansur ialah tidak hanya mementingkan atau menguntungkan bagi sebelah pihak semata-mata, baik dalam mengadapi apa jua masalah kehidupan,tanggungjawab serta tugas yang diamanahkan.Atau dengan lain perkataan lagi,tidak terlalu mengira bila berbuat baik sesama orang lain.

o.k..meh masuk isi pokok nya...
masa nak isi minyak kenderaan kat pam minyak ...
biasanya sape yang bayar dan siapa yang isi?
o.k..ada yang akan jawap yang pandu tu yang akan bayar dan yang isi ?
yang dok kat sebelah atau blakang? duduk atau berdiri langut je menunggu kan ?
tak pun main henpon....layan lagu...baik punyaaa
o.k..kalau just pegi bayar minyak, balik ke kereta dan isi minyak
tu o.k la ..tak kisah la..tu perkara biasa ..

ni tak ...yang pegi bayar duit minyak tu masuk plak dalam kedai mini mart tu
beli barang...........layan anak nak itu ini.... beratur kat dalam pulak ...bayar ...
LAMBAT tau tak ?
orang lain dok tunggu nak isi minyak jugak ....

ape salahnya yang dudu kat sebelah tu pegi bayar minyak...beli barang sume...
yang pandu tu isi minyak ...dah settle ..beredar dari pam minyak tu bagi chance orang lain isi plak ...tunggu la partner tu kat tepi..
kan bagussss.....kan lagi elokkk...
orang yang tengok pun tak sakit hati kan ???
grrrr ...
geram tol...dah la lambat pagi tadi ...pastu jadik lagi lambat ....
seb baik sempat gak punch on time..........
grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr






nak cerita tentang bola


Bismillah...
yeah...i'am back......
o.k...malas nak cerita tentang kursus...
cerita kursus next session yeww ...hhahaha
hari ni tak tau knape nak cerita tentang bolaaa..

siapalah perempuan kalau nak becerita tentang bola kan ?
tapi tak pe...tak peduli ..nak cerita jugak ...

semalam kol 8.00 dah bukak Astro Arena...
semangat nak layan bola...dah la sensorang ..hahah
Tuan John O.T ....8.45 baru dia sampai umah ....
so pastu barulah layan bola ngan dia ...

tau tak ....Tuan John la....
baru balik keje semalam..mase tu baru je start game ...
dia sengaja jerit kuat...
Golllllllllllllllllllllll...........
pastu tetiba dengar orang dari blok sebelah jeritttt jugak...
wooooiiiiiiiiiiiiiiii...hahahaha
misti org tu ingt btol2 gol..berlari-lari depan tv ....
skali rupenya propa jerp...

hahahahahah
memang best la game semalam...
1-0 cayalah Harimau Malaya ....

tapi masa starting bola tu rase geram pon ade
kan masa lagu Negaraku dinyanyikan ....
diorang boley plak buat bising ....tak de respect langsung
pastu ade plak sepanduk "Ganyang Malaysia"
apekah?
tak patut btol....kat cni la ramai rakyat diorang carik rezeki ...
kita layan baik semuanya
tetiba nak ganyang bagai ???
aiyoo....

mainlah secara bersih ...baru hati orang yang tengok pun tak sakitt kan...

ai suke tol la tangan cicak fahmi nih....
melekattt bila dia tangkap bola....
camtu lah baru btol....


Semoga Skuad Harimau Malaya akan melakarkan kemenangan demi kemenangan ....
Gollllllllllllllllllllllllllllllllllll......hihihi






tak dapat bersiaran ...ewahhh

Bismillah...

ape kahbar semua? harap sihat2 hendaknya...
tak dapat nak taip panjang dan tak dapat nak bersiaran ...
sebab?

4 hari kena kursus kat bangunan Usahawan Putrajaya nun...
alahai...
layan jolah....minggu depan kita story mory okeh :) :)







wassalam ....

Outdoor Photoshoot

Bismillah ....

11.11.11 cantik kan nombor ni?
misti ade yang pilih nombor ni untuk akad nikah ...
mungkin jugak ramai yang kawen tarikh ni
haishh....tahun depan kita tunggu 12.12.12 pulak

o.k...saje je ai tunggu no yang cantik ni nak post gambar yang ai cakap ari tu ..huhu

lokasi outdoor : Pantai Remis, Perak
Tarikh : 05 Jun 2011














Sekian.... hihihi...nanti kalau rajin ai upload gambar pose2 kat umah plak yew :) :)






Rumahku di sebuah pulau

Bismillah

hari i nak cerita tentang aidiladha kami yang penuh sederhana pada tahun ni ...
rasa macam tak raya pun sebenarnya
rumah kami telah ditelenggami air banjir ...
air nya tak brape nak dalam sangat la....atas buku lali...
masa kat kampung haritu air memang tak masuk dalam rumah lagi ...
rumah kami ala-ala seperti berada di tengah pulau yang dikelilingi air....
ewah..sempat lagi feeling dok kat pulau tuh..haishhhhh

yang dalam bulatan merah tu la rumah kami.....
gambar ni diambil pada hari sabtu..masa ni air tak banyak sgt sbb kereta pun boleh masuk dalam lagi ...masa hari ahad air naik lagi ...dah tak ley masuk kereta ..
parking kat tepi jalan jo lah ... :(

permandangan dari pintu rumah


Ni pengalaman pertama Tuan John tau..hahaha
terkejut gak la dia..dah la demam ....malam tu lagi kuat demam dia....ciannnn
bagi kami tiap tahun pun memang dah biasa banjir nih...
antara masuk dalam rumah atau tak masuk jelah...

lepas banjir lah paling penatttttttt sgt ...
nak basuh umah ....haishhhh
seb baik shukur (adik ai ) cuti lama...tolong cuci rumah nanti yaa...huhuhuhu








My Wedding photo


Bismillah ...

gambar dari OP dah dapat ...
tunggu kemunculan nya nanti...hihihihi








Sekian .

Selamat Hari Raya Aidiladha


Bismillah ....

hai korangg...
sorry tak ley nak buat n3 panjang2 sbb ada jamuan AKRAB.....
jadi dikesempatan ini nak ucapkan


Selamat Hari Aidiladha ...
Selamat menjalani ibadat Qurban....
tak de ape yang nak diberi...kad nan hado...pun malas nak buat ..
ni je yang mampu ....
.
.
.
.
.
.
..
.
.
jgn segan2 ambik la unta ni buat Qurban yew ..
Opss tak boley...ni skadar hiasan mata ...

wassalam






apa khabar sis ?


Bismillah....

ade tak sesape kenal blogger yang bernama Al ni?
Al ni rajin tanam pokok...
coz selalu publish gambar tumbuh-tumbuhan...
tengok la header beliau ...
kemana menghilang ni?
ape khabar beliau ??
Semoga insan bernama Al itu sentiasa sihat hendaknya...:)






Bila Stress

bismillah...
hai uolss.......Ai sedang stress
aduh...stresss...
stresss... tapi tak tau knape stress...
rasa macam nak jerit kuat-kuat ...
nak lempang orang laju-laju...
ade sesape nak jadik volunteer nak pinjamkan pipi ? hahaha

jadik..kalau ai stress kat ofiss...
uolss nak tau ape yang ai buat ?

yeaahh....ai akan jahanam kan PC
ai akan bela semut bebanyak dalam skrin PC ai ..
pastu ketuk-ketuk ...ketukkkk kuat2 ngan hammer ..biar berderai cermin
tak puas lagi....ai tembak skrin ngan machine gun

huh....nafsu serakah makin menjadik-jadik....
lebih kurang macam dah naik hantooooo....
jadi ai terus bakar skrin pc tu ...
ai sembur cat.....ai potong skrin tu ngan mesin gergaji pulak...

Huh..biar hancur...
baru puas hati ...
Hilang stress ai.... yeaahhh..huhu

eh? knape buat muke pelik plak?

tak cayo?

betul....
.
.
.
.
.

tengok nih...

video


eh nanti dulu....ai tak la seganas tu ekceli
ni kalau strees kat opisla....gagagagga
kalau kat umah..
untuk menghalau syaitoonnn yang direjam dari bersarang dalam hati
ai ambik wuduk...solat ..baca quran...
sure tenang..ilang stress ....
kita kan orang islam..ewah..huhuhu










Sekian , wassalam

Janji


Bismillah

salam khamissssss........
hihihi..esok jumaat mau balik kampung
Yeaahhhh....best nya ....dah lama jugak tak balik kampung...
last balik masa raya puasa hujung bulan 8 tu ...sekarang dah bulan 11...
miss my family ^__^
tak pe lah balik sekejap pun....
janji dapat tengok diorang semua pun da o.k ..
tak dapat nak balik lama coz raya haji kan cuti sehari je..
pastu plak patutnya raya haji ni raya sebelah Tuan John..
tapi nak buat camno...ade hal pulak yang kna selesaikan kat kampung
hal apa..nanti dah settle baru ai story-mory...
"Thank you sayang coz boleh tolerate balik kampung ai lagi...
sorry tak disengaja kan ...., tahun depan 2x raya kita balik kampu
ng You dulu ok "

o.k...sekarang mari kita senyum dipagi hari ...
meh layan cerita lawak yang ai terbaca kat majalah tadi...

alkisahnya ada seorang lelaki bernama Che Mat dan isteri nya bernama Markonah
CheMat ni sedang tunggu Markonah yang sedang nazak nih....
jadi...sebelum menghembuskan napassss yang terakhir
mereka berdua pun bercakap la ...ala..ala wasiat terakhir lah kiranya ....

Markonah : ling..... (dalam nada tersekat-sekat) ling kna janji ngan saya yang ling akan jaga
anak-anak kita sebaik yang mungkin.

Che Mat : Ling janji ucukkkk.....
(dengan muka yang bagaikan ditampar bertalu-talu...muka sedih la tu)

Markonah : Ling berjanji......akan ...menguruskan anak kita seperti yang saya lakukan !!

Che Mat : Ling promise ucukkkk..... ( air mata bergenang-genang)

Markonah : Lingg misti berjanji takkan cari pengganti saya sehinggalah tanah perkuburan saya
kering kontang........

Che Mat terdiam sejenak..memang dia dok ternanti-nanti ayat ni dari tadi lagi...penat dah berlakon sedih nih......

Che Mat : Ye ling janji .... ( dengar kilauan sinar dimatanya...bukan kilauan dari air mata ..ni kilauan bahgiaaaaaa....hahahaha)

Markonah : dan yang terakhir ....ling misti berjanji.......ayat terhenti disitu

Che Mat : janji ape ucuk?

Markonah : Janji dulu baru saya sambung ayat tu ...

Che Mat : ye...ye...Lingg janjiiiii....tak pe lah janji jelah..yang penting nanti aku dapat kawen lain ..bisik suara hati Che mat

Markonah: Dan Linggg berjanji akan menyiram kubur saya setiap hari hingga akhir hayat
linggg.... dan terus menghembuskan napass nya yang terakhirrrr....


Kesian Che Mat ...tak dapat la dia nak kawen lagikkkk...ahhahaha
bijak jugak Markonah kan .......







anda tanya ...saya jawab...hihihi

Bismillah
mari sama-sama kita layan segmen :
Bila Ditanya Saya Akan Jawab
...ngeh..ngeh

Tag ni dari Lya berwarna-warni....hihi
kesejukan yang melampau di office dan kesunyian seperti di alam barzakh...
membuatkan idea nak buat n3 baru beku didalam..
so sepantas kilat ai jawabkan Tag beliau




Rules:

1. You must post these rules
2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.
3. Answer the questions the tagger set for you in their post. And create 11 new questions for the people you tagged to answer.
4. You have to choose 11 people to tag and link them to the post.
5. Go to their page and tell them you have tagged him/her.
6. No tag backs.
7. No stuff in the tagging section about 'You are tagged if you're reading this' you legitimately (a.k.a really, trust, with all honesty) have to tag 11 people.



11 things about me.

1. tak suke ulat gonggok ....geliiiii

2. Dengan sekali lafaz telah sah menjadi isteri Tuan John :P pada 04 jun 2011

3. anak kedua dari 5 adik beradik

4. suka lipat baju dari basuh baju :p Lya...nak saya tolong lipatkan baju ke? hahahhaha

5. tak suka shopping. atau teman orang shopping. leceh ! sebab kalau pegi shopping apa yang nak beli.... trus tuju kesitu beli dan blah..... jangan kau belek-belek 5-6 kali, masuk 5-6 kedai tapi 1 pejadah tak beli. mau kembang kempis idong ai kat situ ...hahahahaha-----> same la kita Lya...ai copy paste jolah...hahahahha

6.kalau marah diam dua#puluh#empat#ribu bahasa !!! hahahaha

7. suka berkawan tapi tak suka bila terlalu terikat ngan kawan...almaklumlah ai kan dah kna ikat ngan Tuan John...jadi susah nak ber outing ngan kawan2 nih T____T ....kadang2 kawan tak memahami..mencik tawww....laki ai dan laki You tak sama dan tak boleh disamakan !! ....

8. Anak jati kelahiran Perak Darul Ridzuan tapi mak ayah orang Kedah .

9. kalau stress suka pakai earphone dan melalak ikot#suke#hati.

10. kucing saya bernama Arjuna, Kiuty dan Sonia

11. pada tarikh hari ni saya masih berumur 25 tahun.....hihihi :P :P


soalan yang di tanya Lya

1. siapa pengaruh anda untuk berblogging
sendiri mau ...hihihi

2. makanan kegemaran?
Pajeri terung my mommy dan nasi minyak beliau ....pastu
Nasi Goreng USA kat Sentul, Nasi goreng ikan masin pasar malam Pantai Dalam... :P :P

3. antara pergi tengok wayang atau beli cd, mana anda pilih dan kenapa
dulu masa bujang pilih tengok wayang coz boley jalan2 buang masa ngan Tuan John , sekarang pilih CD coz boleh tengok sambil baring, kuak lentang mau pun kupu-kupu kat umah..tak penat berjalan dan tak penat dompet kuar duit ....hahahahah

4. benda yang paling berharga anda pernah beli
Spec Ducati original untuk tuan John ...huhu

5. antara mengira atau membaca, mana satu anda pilih dan kenapa
saya suka baca...tak suke kira....boleh pitammmmm......dulu masa sekolah buku matematik kotak2 tu ai buat main SOS ....hahahaha

6. pertama kali anda fall in love masa umur ? cerita sket beb
huh......soklan cepu mas.....fall in Love masa umur 21 ....Fall in love kat sape? sape lagik Tuan John la...hahahah...malu nak cerita ....tapi dah tanye ai cerita sikit ...masa tu hari first lapor diri kat TNB....ai tengah tunggu penempatan ...tetiba lalu seorang jejaka J ....huh..bukan main menyemat lagik...rambut cacak bagai ....trus nampak love2 dalam mata ..... fall in love la kiranya ...hahahahah

7. secara random la ek, berapa jam anda habiskan masa kat blog dalam 1 hari
tambah tolak 3-4 jam kot ...lame giler..mane tak ..kjap bukak..pastu bukak lagi

8. matapelajaran yang paling anda tak suka masa sekolah menengah
Ofkos la matematik !!!

9. pekerjaan pertama anda?
Setiausaha tingkatan biasa kat TNB ...sekarang Setiausaha Pejabat kat opis
Gomen :P


10. makanan paling best anda pernah masak?
Spaghetti la kot..hahaha..yang lain biasak2 sajakkk

11. pernah datang Melaka? apa yang paling anda suka tentang Melaka
Mistilah pernah.....hihihi...saya suka jalan2 kat sana byk tempat yang menarik macamKota A Famosa,Muzium kapal tu..taman rama-rama...taman buaya...eh..sume lah best








ala........ ai lemah la bab nak Tag balik kat sesape...
nak tau sebab ape? sebab ai pernah TAG tapi diorang tak nak jawab...bizi la sgt
sentap mak nak ...hahhahahahahahahhaha


susunatur kutleri dimeja makan

Bismillah

hari ni malas nak buat mukhaddimah yew...
straight to the point ..hahhaha
dasar pemalas disitu :P :P

nak tanya nih....
selalu biasa makan kat meja makan atau bersila kat bawah je?
tapi kalau dah namanya dilahirkan sebagai anak kampung mcm ai nih..
sure la rase sedap makan dalam bulatan bersila sekeluarga tu
tapi makan kat meja pun o.k je....

hari tu ade peluang gi kursus etiquette..
pastu diorang ada la ajar dining table arrangement ni...
tapi yang simple punya la...
tak de la yang banyak cenggini...
ni table mat salleh punya ...siap ngan water goblet la, wine glass la...Liqueur glass lagik..
hish..kita orang melayu tak boleh la nak ber wine bagai kan ?
harrrooommmm....huhuhuu
tu kan air kencing syaitoonnnn yang direjam...
jadi kita tak perlu ada segala mak nenek tu ye...

meh nak tunjuk set yang simple tapi still proper

Dengan gigih ai cuba ingat susunan tu....hahhaha
almaklumlah pi kursus tu dah lama..
baru hari ni rasa nak cerita ... :P

1. Soup spoon
2. Fish course knife
3. Meat course knife
4. Salad course knife
5. Salad Course Fork
6. Meat Course Fork
7. Fish Course Fork
8. Coffee/ tea/Juice
9. Dessert Fork
10. Coffee/ tea spoon
11. Bread Plate
12. Butter Knife
13. Napkin
14. Plate

o.k...ni lah basic susunan kutleri English tak berapa nak english style la....
mane la tau kalo ade yang nak wat candle light dinner ngan suami ke...
boley la susun kutleri ala-ala hotel gini kan...







#Wordless Wednesday 3


Sediakan Payung sebelum hujan !!... T___T

SEJARAH:MH635 YANG TERHEMPAS DI TANJUNG KUPANG GELANG PATAH 4 DIS 1977 Part II

Bismillah...

o.k..jom sambung ...






antara kenamaan yang turut terkorban
*********************************************************************
Selain mengorbankan seorang usahawan Jepun,
Tomio Gotto,
dan Duta Cuba ke Malaysia, Mario Garcia serta isterinya
, tragedi pesawat MH653 itu turut meragut nyawa
Menteri Pertanian, Datuk Seri Ali Ahmad,
Ketua Pengarah Jabatan Kerja Raya, Tan Sri Mahfuz Khalid, Pengarah Kerja Raya Bahagian Tentera, Datuk Khalid Mohamad, dan Timbalan Ketua Pengarah Jabatan Perikanan, Abu Bakar Othman Merican.
Selain itu, dua orang pegawai Bank Dunia, O.D. Hoerr dan S.A. Naime turut terkorban bersama-sama puluhan penumpang dan petugas kabin.
Tiada seorang pun yang terselamat dalam pesawat yang dipandu
juruterbang Kapten G.K. Ganjoor dan pembantunya, Kamarulzaman Jalil itu.
Seorang lagi penduduk kampung yang teruja menceritakan kisah itu ialah Siti Rahmah Ismail, 39. Walaupun ketika kejadian dia baru berusia tujuh tahun, Siti Rahmah masih mengingati banyak perkara.
"Budak-budak disuruh tidak keluar dari rumah. Maklumlah, ibu bapa kami takut perkara buruk terjadi kepada kami. Keadaan semakin kecoh apabila pihak berkuasa dan keselamatan yang terdiri daripada anggota polis, tentera, bomba dan ambulans tiba tidak lama kemudian. Kerja-kerja menyelamat berlarutan ke lewat malam," imbasnya.

kecaian daging dan mimpi ngeri
*************************************************************************************
Keesokannya, udara kampung menjadi tidak nyaman. Ramai yang terkejut apabila terjumpa atau ternampak dari jauh kecaian daging dan tulang manusia yang bersepah dan membusuk. Lebih meloyakan adalah apabila isi perut yang terburai dilihat tersangkut pada ranting dan dahan pokok bakau.
"Ramai yang tidak boleh tidur malam kerana dibayangi pemandangan itu. Apatah lagi mereka diganggu mimpi ngeri, terutama mereka yang telah mencuri simpan barang peribadi milik mangsa nahas," kata Ahmad.
"Siapa yang mengambil milik orang pada malam kejadian, terimalah habuannya. Mereka tidak tenang. Sampai ada yang sakit seperti terkena badi hingga terpaksa dibawa berubat,"
tambah Zaiton pula.

Suara jeritan
********************************************************************************
Ahmad mengakui, selama beberapa tahun, Kampung Tanjung Kupang terutama di kawasan tragedi itu seperti berhantu. Semua orang takut untuk melaluinya.
"Kalau menaiki motosikal di daratan atau menaiki bot di sebelah paya bakau itu, pasti akan terdengar suara-suara kelam seperti orang menjerit, meratap dan memekik meminta tolong. "Penghuni rumah yang paling dekat dengan tempat kemalangan juga telah lama berpindah sejak tragedi itu berlaku," kata Ahmad mengenai sebuah rumah tinggal yang terletak kira-kira 100 meter dari rebakan api bangkai MH653.

1.Sepihan dari kapal terbang yang terhempas
2.Betapa sedih dan pilunya perasaan seorang insan yang kehilangan orang yang disayanginya hingga tidak dapat menahan perasaan diupacara pengkebumian jenazah itu.



******************************************************************************
Kru Jurnal yang mengunjungi Tanjung Kupang kelmarin nekad 'menceroboh' masuk tapak tragedi walaupun mengetahui laluan masuknya sudah dipagar kerana telah menjadi milik Pelabuhan Tanjung Pelepas (PTP). Sewaktu memperlahankan kereta di sebatang jalan yang sempit, tidak pula terasa apa-apa yang meremangkan bulu roma.
Semakin kereta kami ditelan belukar yang kian meliar, bau busuk tiba-tiba menusuk hidung. Namun, bau itu bukan daripada bau reputan daging manusia seperti yang diceritakan sebelumnya. Saat tiba di penghujung jalan, kami menemui sebuah kandang lembu yang diusahakan oleh seorang penduduk kampung, Mohamad Nor Kamaludin, 34.
"Daripada kawasan ini terbiar, biarlah saya memanfaatkannya. Lagipun kandang ini hanya sementara," kata Mohamad yang seakan-akan tahu tujuan kedatangan kami.
"Memang di sinilah tempat kapal terbang itu jatuh. Kisah tragedi itu sudah lama berlalu, tak ada apa pun yang menakutkan di sini. Silakanlah ambil gambar. Orang kata, masih ada tayar kapal terbang di hujung tanah sana . Kalau ada pun, pasti dah tenggelam ke dalam lumpur," ujarnya.
Menurut sumber daripada Pelabuhan Tanjung Pelepas, tempat tragedi pesawat MH653 itu adalah sebahagian daripada kawasan paya seluas 800 hektar milik kerajaan yang kini diletakkan di bawah jagaan PTP secara konsesi. Ia sekadar dirizab sebagai zon bebas aktiviti manusia.
Paya hangus yang telah mengorbankan 100 jiwa itu kini hanyalah hamparan muka bumi yang mirip hutan sekunder. Wartawan Jurnal sekadar menemui sebuah terusan air dan benteng tanah laterit yang ditinggikan bagi memisahkan kawasan belukar darat dengan kawasan bakau yang semakin teranjak melebihi garis air laut.
Di situlah 32 tahun lalu berlaku sebuah tragedi yang telah menggemparkan negara.








jom sedekahkan al-fatihah buat mangsa yang beragama islam

SEJARAH : MH635 YANG TERHEMPAS DI TANJUNG KUPANG GELANG PATAH 4 DIS 1977 Part I

Bismillah....

hai semuaaaa....gaya Shiela Rosli dalam iklan ladys choice ...hahahha
o.k..hari ni jom kita belajar sejarah ...
korang tau tak bahawa Kapal Terbang MAS pernah terhempas?
yee...jawapannya Pernah sekali ...
o.k..hari ni nak cerita tentang kejadian misteri di kawasan tersebut dan sedikit sebanyak kejadian tersebut .....

Pramugari Ghaib dan jari yang putus
********************************************************************************
Antara faktor pemula kisah yang disiarkan ini ialah cerita yang disampaikan dari mulut ke mulut oleh para pemandu teksi di sekitar Johor Bharu."Wanita itu meminta dihantarkan ke salah satu destinasi itu. Kawan saya pernah terkena sebelum ini. Apabila ditanya wanita itu kenapa dia mahu turun di tempat yang gelap dan bukan kawasan perumahan, wanita itu tiba-tiba ghaib dari tempat duduk penumpang. " Ada pula yang sempat dijawab wanita itu. Katanya, 'bang, saya nak cari tangan saya yang putus'. Gugur jantung saya," cerita seorang pemandu teksi, Yusof Mohamad, yang menggeleng-gelengkan kepala sambil berdoa dirinya tidak diuji dengan pengalaman seperti itu.
Kelibat wanita berpakaian seperti pramugari (baju lama) pada waktu malam di jalan sekitar Kebun Teh dan juga di Gelang Patah, Johor.
Ramai orang di bandar raya Johor Bahru maklum tentang kisah seram tersebut. Sama ada mendapat respons ketawa atau rasa takut yang melampau, ia sebenarnya merantai ingatan mereka terhadap sebuah tragedi dahsyat yang pernah berlaku lebih tiga dekad lalu.
Isnin 4 Disember 1977 adalah tarikh yang paling mendukacitakan dalam sejarah Penerbangan Malaysia (MAS). Penerbangan MH653 yang membawa seramai 93 penumpang bersama tujuh anak kapal telah meletup dan terhempas di sebuah kawasan paya bakau di Tanjung Kupang, Gelang Patah, Johor.


Gugusan api terhempas
***************************************************************************
Rangka pesawat yang berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa Pulau Pinang itu berkecai dan terbakar hingga meranapkan muka bumi seluas kira-kira dua kilometer persegi dari titik hentamannya.
Kegemparan itu mengejutkan sekalian penduduk kampung nelayan di situ. Ada yang berkurung dan segera menutup pintu kerana ketakutan. Ada pula penduduk yang berani bergegas ke tempat kejadian.
"Saya ternampak gugusan api yang marak menyala di langit. Sejurus ia terhempas ke bumi, bergegar jadinya kawasan ini. Semua orang terdiam dan berdebar-debar," ujar seorang warga Kampung Tanjung Kupang, Ahmad Puteh, yang sewaktu kejadian itu berusia 26 tahun dan masih bujang.


Kutip Duit berguni-guni

*******************************************************************************

Segalanya masih jelas dalam memori nelayan berusia 58 tahun itu. Menurutnya, hanya selepas setengah jam, baru dia nekad untuk melihat 'raksasa' apakah yang jatuh ke kampungnya itu.
Kutip duit berguni
Dalam gelap malam yang diterangi api yang masih marak, orang kampung sungguh terkejut apabila mendapat tahu yang jatuh itu adalah bangkai kapal terbang.
"Sebelum kedatangan pihak berkuasa, saya melihat beberapa orang kampung sibuk mengutip sesuatu di tanah. Duit berselerak macam daun pokok getah.
"Malah ada yang dapat kumpul hingga berguni-guni banyaknya," katanya yang tidak berani mengambil, namun tidak menafikan bahawa sesiapa pun akan tergerak hati untuk memungut not-not kertas wang ringgit, yen Jepun, dolar Amerika dan pound sterling di sekitar kawasan tragedi.

Cincin tersemat pada sebatang jari putus
*****************************************************************************
"Saya dengar cerita, beg-beg yang berisi pakaian dan barang kemas pun dijumpai orang kampung. Bila tengok barang-barang macam itu, mereka pun 'menyelit-nyelit'lah.
"Paling kecoh, apabila ada seorang yang ternampak cincin lalu ingin memungutnya secara diam-diam. Rupa-rupanya, cincin itu masih tersemat pada sebatang jari yang sudah putus!" kata seorang suri rumah, Zaiton Dol, 47, tentang tabiat rakus orang kampung.
"Entah siapa agaknya yang membawa wang tunai begitu banyak. Tapi bila difikirkan balik, memang ramai orang kenamaan dalam kapal terbang itu, kan ? Mesti barang-barang itu milik mereka," katanya.

tunggu sambungan Part II !!










sumber : Email

"goonch" Si ikan keli besar di Sungai Kali , India

Bismillah ....

alhamdulillah..kenyang...makan nasi ngan ikan keli goreng sambal .....
dap tau ...
sape kat sini tak makan ikan keli ?
tak yah nak angkat tangan yew....ai tak nampak pon ..hahahha
komen je kat bawah ni ye... rasenya ramai gak org tak makan ikan keli nih..
katanya hanyir la...geli lah ...
ai belasah je ...asalkan boleh diterima tekak...
almaklumlah ....budak kampung -__-"

alkisahnya ....ade suatu hari tu ...jalan-jalan la ngan Tuan John kat Ikea ..
kat atas tu kan ada Pet World ......
pastu masa kat dalam Pet World tu ..diorang pasang tibi ..
yang Tuan John sibuk dok cerita yang dia dah tengok discovery yang diorang pasang kat tibi tu ..

dia cakap orang tu jumpa ikan besar makan orang la ...
bakar mayat la ...

so ai ni eksaited la dok langut depan tibi kat Pet world tu hah ..(langut = dongak)
nak tengok betul ke apa yang Tuan John dok cerita tuh...
skali baru kjap dah diorang tukar Chanel lain la pulak ..
haish ....sakit ati taw ..

pastu ...2 minggu lpas ...setelah berbincang ..
kami berdua telah sebulat suara bersetuju untuk tambah channel kat astro...
jadi...dalam pakej channel yang kami tambah tu ade la channel animal planet ..

***********************************************************************************
suatu petang ...balik saja dari office kami telah merehatkan diri berlepak atas sofa sambil layan Animal Planet ..
syok gak tau ..dia cerita macam2...
skali tup..tup....kuar cerita yang ai beria dok langut kat Pet World aritu ...

ape lagi....trus la layan sampai abis..haah....memang btol cakap Tuan John ...
Kejadian berlaku di Sungai Kali iaitu sungai yang mengalir di sepanjang sempadan India dan Nepal ...Sungai nya cetek je..tak la dalam ...jadi ramai lah yang selalu bermandi-manda kat sungai tu ...tetapi ada beberapa kejadian misteri berlaku kat situ ...

beberapa orang yang sedang bermandi-manda disitu telah hilang secara tiba-tiba..
salah sorang tu nama dia Dil Bahada...yang lain tak ingat nama apa ntah ...
bukan orang je ...paling dasat! lembu pun ilang ....
jad..diorang pun mintak seorang ahli biologi Jremy wade untuk buat investigation...
mula-mula Jeremy saspek si pembuat angkara ialah Sang Buaya yang diberi gelaran
"Mugger crocodile" iaitu sejenis buaya air tawar ..

tapi ...sepanjang jeremy bermalam kat tepi sungai tu...
beliau tak dak nampak seekor buaya pun ..
buaya kan suka dok terdampar tepi sungai..tapi ni tak dak ...
jadi si mugger crocodile terselamat dari tuduhan tu ...

kira lama la si jeremy ni dok bermalam kat tepi sungai tu ..sampai koyak rabak baju dia weyh..
sampaikan dia rasa macam berputus asa ..tak tau binatang jenis apakah yang makan manusia dan lembu disitu .....

jadi ...bila dia pegi tanya org kampung...ada yang cerita..... masa tu ada sorang budak 18 tahun kena serang di Nagru Ghat nama dia Atal Kumar...masa dak Atal Kumar ni kena serang ada sorang org tua nampak ada raksasa yang nampak macam ""elongated pig = vavi memanjang" dan orang tu namakan "Soos" bukan sos cili ye kakak-kakak , adik-adik....

untuk pastikan ujud tak soos raksaksa nih.... si jeremy dan sorang geng bas sekolah dia Rick Rosenthal pun menyelam ke dasar sungai ...memang dalam sungai tu diorang nampak ada beberapa ekor goonch yang agak besar ...tapi tak confirm la binatang ni la si pembuat onar ...sebab binatang ni dok diam je celah-celah batu .....

jadi...si Jeremy ni rasa tak pueh hati ...dia terus dok kat tepi sungai tu dan memancing...
tapi hampa.....dia tak dapat apa-apa pun...
sampai lah satu petang !
beliau telah buat keputusan untuk membakar mayat kat tepi sungai tu dan abu tu semua mengalir dibawa air...

keesokan harinya Jeremy ni dengan gigihnya memancing la kat tepi sungai tu ...
sekali ....dia rasa tali pancing dia diragut ...putus ya tali tuh...
hoish...ganas okeh raksasa tuh...

jadi..dia pasang tali pancing yang lebih kuat dan pancing lagi ...
akhirnyaa!!!!!! dia dapat ikan ni

.
.
.
.
.
besarkan ? sungguh the raksaksa taw ....
ikan yang dia dapat tu seberat 75.5 kg ..sama berat ngan ai taw ........ewah..hahahha
gila the raksaksa ....patut la dia makan orang ngan lembu slamber dock je....aiyoo..
jadi kekeliruan mereka telah terungkai ...
rupanya betullah si pembuat onar ialah Giat Catfish that called Goonch

tengok jelah gigi dia....runcing-runcing..tajam cam jarum
mane takrabak kalau disiatnya isi.....gerunnnn...grrrrr








sekarang ni memang suka tengok National Geography ke, Discovery channel, Animal Planet, Net Geo wild ...semua tentang binatang2 ni la..tak tau knape ..rasa macam ...kagumnyaaa!!
Owh..banyak rupanya yang ai tak tau selama nih...huhu

Kelisa vs Toyota Camry

Bismillah...

hari ni jom kita jelajah google translate
percaya tak google translate boleh buat anda rasa macam kaya ???..hahahha
rasa macam jela...kaya btol2 tak la yew ...

google translate boleh berfungsi macam pintu kemana saja doraemon...ewah..
iye...kalau anda mempunyai sebuah kelisa ....
anda boleh feeling seperti punya sebuah Toyota Camry ..
hah ...hebatkan ? hhuhuhu....

katakanlah....seorang kawan tanya

"Best ke bawak kereta Kelisa ko nih?"

anda dengan kompiden nya boleh jawab...

"Owh...dah tentu ...kamu kan tau betapa bestnya memandu Toyota Camry ??"

kalau dia buat muka pelik ...jawab nih

"hah? tak percaya ? pegi kat google translate type
Perodua Kelisa .....apekah hasilnya ? "......


kalau dah Perodua kelisa = Toyota Camry
Perodua Kancil jadi ape plak kan ? ..taraaaaa....Perodua Kancil = Honda Accord ...

hah...hebat kau ....
kalau macam tu ...selain ade sebuah Yamaha
dan Sebuah Mawi ....
saya juga punya sebuah Honda Accord !!!! ...hahahaha
dasat2....







fahami bahasa wanita


❤ Girl's Language :

If She Don't Text You :
- It's Because She's Waiting For You To Text Her

When She Walks Away From You Mad :
- Follow Her

When Shes Quiet :
- Ask Her What's Wrong

When She Ignores You :
- Give Her Your Attention

When She Pushes YOU AWAY :
- Pull Her BACK

When You See Her Crying :
- Wipe Her Tears & Ask What's Wrong

When She Says Go Away :
- Just Go Close To Her & Give Her Hug ❤

tapi rasanya susah kot nak jumpa pasangan yang macam ni ...
selalu kalau marah..masing-masing tarik muncung....huhuhuhu

sumber : email









kisah 3 anak mak !!

Tersebutlah alkisah sebuah keluarga aman bahagia yang dianggotai sepasang suami isteri bersama tiga orang anak dara mereka. Nak dijadikan cerita, ketiga-tiga anak dara tersebut melangsungkan perkahwinan mereka secara serentak…….

Maka sedih bercampur gumbira menyelubungi hati dan perasaan kedua ibu bapa mereka apabila majlis perkahwinan tersebut selamat dilangsungkan….

Apabila ketiga-tiga pasangan bersiap sedia untuk pergi berbulan madu ke tempat haluan masing-masing, kedua ibu bapa mereka pun dengan tegas berpesan supaya mereka tidak lupa untuk mengirimkan berita sepanjang pemergian mereka walau dengan sepatah dua kata. Supaya tidak membebankan setiap pasangan, ibu bapa mereka mencadangkan agar mereka hanya menulis tajuk iklan yang dapat menggambarkan maksud yang ingin disampaikan. Lalu mereka semua pun bersetuju degan cadangan tersebut………..

anak-anak depa ni memang hot ...huhu

Seminggu selepas mereka semua pergi ke arah tujuan masing-masing, si ibu menerima sepucuk surat dari anak mereka yang pertama, suratnya amat ringkas, hanya perkataan “Nescafe” yang tertera. Si ibu yang cuba menyelami maksud yang ingin disampaikan, tanpa berlengah menyemak iklan “Nescafe” di akhbar yang berbunyi “Nikmatnya tak terhingga”, maka fahamlah si ibu akan maksud yang ingin disampaikan…..PhotobucketPhotobucket

Selang seminggu selepas itu, mereka menerima sepucuk surat dari anak mereka yang kedua pula, suratnya juga pendek, hanya berbunyi ” Standard Chartered Bank”. Apabila disiasat dengan lebih lanjut, iklan Standard Chartered Bank rupanya bermaksud ” Besar, Teguh dan Peramah”, maka tersenyumlah kedua orang tua tersebut….smilesmile

Seperti lazimnya mereka pun tertunggu-tunggu akan berita dari anak ketiga mereka, namun minggu demi minggu tidak juga mereka menerima sebarang khabar berita. Mulanya mereka agak risau namun setelah hampir dua bulan berlalu, mereka akhirnya menerima sepucuk surat yang amat dinananti-nantikan, suratnya juga amat ringkas, hanya tertulis perkataan “MAS”. Mulanya mereka agak hairan kenapalah anak mereka mangambil masa yang lama sangat untuk menulis perkataan “MAS” namun setelah membaca iklan MAS di surat khabar, mereka pun tersenyum. Di surat khabar, iklan MAS berbunyi,” Tiga kali sehari, tujuh hari seminggu…”PhotobucketPhotobucketPhotobucket

matilahhhhhhhhh...hahahahhaha

sumber : email