Update hujung tahun.

Bismillah 

tak tau nak mule cerita dari mana ....nilah padah bila dah lama tak update blog 
banyak benda ko rasa nak cerita 
tapi semua berterabur je dalam kepala 
tak boleh nak susun balik plot-plot cerita tu sebab dah banyak bercampur baur  .... -__-"
ghasak ..tak payah nak ikut date bagai sangat la kan ..kita combine aje 
kedepan kebelakang tu belakang kira 

 Aktiviti ride cari makan dan ketenangan tu mmg masih kami teruskan 
weekend ride...tapi mostly balik hari je ... tak de bermalam 
haritu layan kari kambing 40 hari .....pergh ..mmg terbaek o.k 
nasi dia...lauk dia...mmg A ...tak rugi ride dari KL sampai Johor tu abaq angpa 
kalau angin malas ni dah xde inshaallah saya update pasal Restoran Kambing 40 hari ni nanti 

ada jugak ride dari KL balik Perak singgah makan ikan bakar kat Restoran Hamizi
kalau nak makan selera kampung singgah makan kat sini memang tak nyesal ...
kat tepi jalan aje pun...
tapi kalau nak selesa datang awal sikit ...kalau betul-betul waktu lunch hour penuh ..
ramai gila orang ..kereta bersusun kat bahu jalan ...

ada satu petang tu ....lepas Tn.john berjaya pujuk saya dia nak beli baju badminton 
dia pun bawak la saya makan kat kampung baru 
niat dihati nak makan kat Pekan Station 
tapi kusangka panas hingga kepetang rupanya hujan di tengharai 
singgah je kat kedai dia tulis western food kira o.k la 
sementara hujan nak berhenti kita makan mix grill ngan sizzling yee mee dulu 


haaaaaaa...yang ni boleh jugak dipanggil kegilaan 
haha...
asyik la nak makan kat sini 
jumaat - Boat Noodle...Boat Noodle-Jumaat 
tapi sekarang saya dah kurang mee boat noodle tu ...
sikit sangat dan rasa macam tak sesedap dulu 
tapi ....now saya suke sangat yum mama ..nyumss..kerabu maggie tu 
ada jugak nak buat entry pasal kerabu maggie ni ...tapi nanti la tau :P 

2 dah hutang entry kat sini 
tu yang malas nak start menaip ni ..hahahah 
kalau korang nak pegi makan kat boat noodle apa yang saya nak suggestkan 

1. Yum Mama -pedas  sikit 
2. fruits salad -pedas banyak 
3. Chicken wing - walaupun ciput sumpah sedap haha...
apa lagi nak cerita ni ? hurrmm

o.k yang ni 

kat rumah saya sekarang ada 4 ekor makhluk berbulu ni 
ada Hanna-Ginger-Lilo-Miko 
bela yang dah besar-besar je ..kitten dah tak de ...habis bagi orang 
4 ekor ni makan sebulan 9 KG blackwood 
senget memi ko ....hahahhaa 

pada 8 Disember yang lalu waktu tu dalam tengahari adik saya si Pengembara alam maya 
ada whatsaap...katanya 
"Angah, Abang masuk Wad -Wad Denggi HDU2, DEMC  hospital" 
terkejut sikit sebab masuk wad kan 
pasal denggi tu tak terkejut sangat sebab sebelum ni cousin yang tinggal serumah ngan dia 
dah kena minggu sebelum tu ...tapi tak de la sampai kena tahan wad 

petang tu dengan menunggang kuda pony biru (LC) kami pergi ke hospital 
bawa KFC untuk dia ...tengok duduk wad separa kritikal 
haishh...serabut jugak kepala ni ...bahaya kot demam denggi ni 
doktor pulak bgtau dia kena denggi berdarah 
ya allah risau betul....tapi tengok dia kuat ...masih sedar 
demam dengan suhu 41 darjah Celsius dan platlet serendah 4 
normal platlet 150 o.k ....

macam-macam kami cuba usahakan....air betik
pil betik, ketam nipah , jus buah semua yang boleh kami usahakan 
mak ayah dan adik beradik dari kampung pun turun ke Shah Alam 


seminggu jugak berulangalik KL-Shah Alam nasib baik cuti sabtu-isnin minggu tu 
Alhamdulillah...Allah maha pemurah lagi mendengar 
doa kami sekeluarga...dia dah boleh discharge pada hari Khamis 15 December16
syukur alhamdulillah...khamis tu hari bekerja...saya pun tak nak kacau Tn.John kerja 
so saya pergi DEMC dan discharge shukur...kami tunggu ayah datang dr Perak untuk bawa dia balik 
kampung....dapat MC sampai hujung tahun elok balik kampung 
ada orang jaga makan minum dia 
nasib baik masa dia masuk wad dia drive sendiri ke Hospital 
so ada kenderaan nak balik ....sementara tunggu ayah sampai duduk dulu lepak kat area rumah dia 


tenang tengok swimming pool ni ...masa tu orang pun tak de 
lambat jugak ayah sampai ....kereta rosak kat tengah jalan ...
nasib baik ada orang tolong repair 

ayah sampai pukul 6.30 prtang ...kesian diorang penat 
6.30 tu bawak pergi makan, pastu duduk kat surau rehat sume
nasib surau kosong ...xde orang ...
pukul 9.00 malam diorang hantar sy kat stesen komuter saya balik ke KL 
dan diorang balik ke perak 
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar 
sampai stesen komuter Tn.John ambik ...dah lewat amlam tapau aje lahhh 

time kita sibuk nak makan .....time tu la nak ngecek nasi pataya orang 
sorry Hanna...ko pergi makan kibble sana ...hahaha 

untuk umur yang ke -31 ni ...Tn.John belanja Chocolate indulgence aje 
masa ni ride ke Bentong, makan secret recipe kat pekan tu je 
alhamdulillah...tua sudah ..hahaha 
jumaat yang berikutnya ...my anje temankan saya makan kat publika...
layan Banana chocolate kat Saloon Du.....pergh ..puas hati 
beli satu share je berdua sebab besar portionnya 
tapi tak boleh makan selalu ...potong kaki nanti ..hihi 


and last but not least 
alhamdulillah semua urusan untuk punya rumah sendiri dah selesai dalam tahun 2016....
perjalanan nya pun dipermudahkan ..alhamdulillah syukur ke hadrat mu .....
nikmat apa lagi yang engkau dustakan 
perancangan Allah adalah yang sebaik-baiknya 
kerana rezeki Allah sangat meluas di bumi pinjaman nya ini 
ditawarkan pada Jun 2016 - dan selesai pada Oktober 2016

so now tunggu projek siap ...rasanya nanti ada yang bakal berjiran kot ..hihi
kalau tak pun se blok atau sebelah blok ....
takpe..takpe....kita tunggu rumah siap nanti kita cerita lagi 

sekian ...penutup 2016 saya start cuti esok sampai next year >_< "
Inshaallah ada rezeki, dipanjangkan umur kita jumpe di 2017
Selamat tahun baru semua
doa saya di penghujung tahun ni buat semua kenalan, kawan lama, kawan baru, kawan ofis,
kawan sekolah, kawan poli, kawan blogger 
semoga tahun yang mendatang lebih memberi makna buat hidup kita 
amin ... 


Assalamualaikum ... 

Dari dia kita datang dan kepada dia kita kembali

Bismillah ....

Pagi ni seusai subuh saya telah terima perkhabaran sedih....
kawan ofis telah kembali kepada penciptanya 
diusia 32 tahun Allah telah menjemputnya kembali
meninggalkan 2 cahaya mata yang masih kecil...
yang pastinya masih jauh perjalanan liku hidup tanpa insan bergelar ibu...

semoga rohnya dirahmati dan sentiasa dicucuri rahmat 
keramahan dan senyum tawanya akan sentiasa terpahat dihati
Rozie...tenanglah kamu disana 
berakhirlah segala kesakitan dan kesengsaraan didunia 


kawan-kawan tolong sedekahkan al-fatihah buatnya 

ROZIANI ZAINAL ABIDIN 
25 April 1984-20 Disember 2016


Untuk kesekian kali nya!

Bismillah....

Hai lah bosan nya jenuh seruu mood nak update blog ni 
tapi punya lah liat ....tak faham betul kenapa ....hahaha
bukak -tutup-bukak-tutup 

sampai berbulan tak update 
sebab tu orang cakap nak buat blog tu mudah je
tapi nak konsisten update 
dan dapat title blogger tu bukan perkara yag mudah 
salute la blogger tegar yang dah bertahun-tahun masih mampu bertahan 
hihihihi....

adoi tak nak berjanji lagi untuk terus update blog ...
tapi akan cuba sedaya nye...

ini je kot nak cakap setakat ni




kalau ada yang rindu nak belanja sekeping..hahahha 

Assalamualaikum. 

Eidul Adha 1437H

Bismillah 

raya puasa haritu saya tak update pun dalam blog ... 
tapi memang raya puasa haritu tak de ambik gambar pun ... 
kelam kabut nak balik ke KL .....raya turn Tn.John..tapi saje ajak jugak dia balik Perak dulu 
kesudahannya rushing nak balik KL 
-_________________-"

Jadi raya Qurban ni saya balik je berdua ngan adik 
lagipun Tn.John kerja tak cuti ... dia pun bagi green light balik kampung 
apa lagi ..alju ajer laaa..hihihi 

balik hari Sabtu ...bertolak dalam pukul 9.00 shukur ambik kat rumah 
sampai Perak dalam pukul 2.30 p.m 
balik ikut Kuala Selangor...jalan tak la jem sangat 
jem anjer-anjer je....layan lagi lah 
kalau balik kot highway jem tahap berjingguit kot...ekekkeke 
kematu nak sampai kampung 

 Hari ahad petang Mak buat ketupat 
siap je ketupat dan rendang daging ...mana boleh tunggu 
terus ngappp 
perghhh ..layan 

 Pagi-pagi lagi semua dah bangun ....mmg macam tu 
siap cepat-cepat terus pergi solat sunat aidiladha kat Masjid 
pergi Masjid tak leh pakai kasut cantik-cantik...bantai ajer lahhh hahhaha
baju pink, tudung biru kasut slipper seret orengggg 
:P :P 
masa ni balik dari Masjid 

 kami tak lah janji pun nak pakai warna apa 
eh...tetiba pagi raya sedondon la pulak ..hehe
shukur pun pink ...shakir ngan shairah je tak pink... 

 ajak ayah ambik gambar ngan geng pink :P 

 pastu ngan mak sekali 
anjer tu nyibuk ( Kucing) ...kuat makan si montel anjer tu 
bagilah apa pun...semua dia makan ...sampai dalam mulut org pun tercatuk tunggu nak makan ..
ggggrrrrrrrrrrrrrr...hahahahha 

 selfie 5 beradik namanya 
adik (Syakir) sibuk suruh abang (Shukur) pegang kamera 
dia cakap "Abang pegang, tangan monopod kan ? " hahahhaha
tapi yelah...orang tinggi ambik gambo nampak la semua 
kalau tak.... tak masuk frame sume 

pastu mek kakak (syairah ) ni cuti tapi lecturer bagi assignment pulak 
ambik gambar didalam satu Majlis 
tak kisah Majlis kahwin, Qurban, Cukur jambul ke apa 
asalkan Majlis 
jadi pergi la meneman dia ambik gambar kat Majlis Qurban 


 Alahai ...mok cik ni hati tisu ...haha tak mampu nak tengok lembu tu kena Qurban 
walaupun tahu tempat lembu tu kat sana dah tentu tempat yang terbaik 
mati di qurban.....tapi tetap tak leh tengok huhuhu
duduk jauh dalam keta je 
gambar ni shukur yang ambik 


 ayah pun ada kat sini ..tu yang baju kuning kopiah putih tu 
bukan main lagi landing atas lembu tu 
heeeeee...idok la berani 
tapi kelakar tengok budak baju biru tu dan yang baju merah gambar ke 3 dan 4 tu 
dah kenapa mata naik ke atas tu? 
nak pitam ke apa? hihi

lepas balik dari tempat qurban ..pergi la jalan-jalan ziarah saudara 
rumah pertama makan mee kari seafood 
pastu makan kuih lagi ...

tapi yang first time saya cuba sambal tahun ni 
makan ngan meehun soto ...pergh ..sedap jugak rasa dia 
tak de la rasa kulit lembu sgt ...hahhaha 
tapi proses nak buat ni makan masa jugak ..nak kena basuh kulit bersih2
nak kena jemur sampai kering lagi ...

masa ni tengah makan sambal tahun tu la 
pastu cousin snap gambar 
hihihihi...dia nak candid 
skali saya perasan siap angkat peace lagi 
nyempat lagi kan ...

balik ke KL hari Selasa 
Alhamdulillah tak jem juga 
lancar je...petang pukul 4.00 sampai rumah 



sekian

Pillion diary

Bismillah...

hari ni nak sembang diari seorang pembonceng
sebelum ni pernah jugak rasanya 2-3 kali cerita 
nak baca : 


Tn.John tu memang suke ride walaupun motosikal dia tak la berkuasa tinggi sgt 
means CC kecik je ...tapi soul nak ride dia tu tiap minggu nak ajak jalan 
kalau motosikal dia berCC besar mau sampai thailand dah hakak ni haaa...ekekeke
hakakkk ni ha yang  malas kenkadang tu nak ikut ...pppfffttttt
lenguh pinggan oii naik moto jauh-jauh 
orang tua gini lah dia.....
tapi actually enjoy...beza naik kereta ngan ride moto ni 

pada saya bila ride motosikal pemandangan tu lebih luas 
sudut pandangan tu lebih terbuka ...
pastu tak payah bayar tol 
dan lebih senang nak singgah mana-mana
yang kurang best ...lenguh pinggang  dan kalau hujan kelam kabut nak kena berhenti  

tak ingat dah berapa hari bulan 
kami balik Perak jala-jalan naik motosikal ..
balik rumah parents saya 

keesokan hari tu kami pergi jalan-jalan bandar warisan 
T.A.I.P.I.N.G
kalau dah sampai taiping haruslah nak makan mee udang 


 haishhh puas hati lah makan mee udang gobos-gobos ni 
beso udang nya 
alamat : 

Mee udang banjir Mak Teh
Kuala Sepetang,
Taiping, Taiping, Perak

tepi jalan je ....
masa kami sampai mee udang Mak Jah tutup lagi ..
dalam pukul 11.00 macam tu 

lepas tu lepak Taman Tasik Taiping 
tapi panas dah masa tu ...jadi tak lah duduk lama 
bila panas memang lah dahaga ...
kami singgah pula kat

Bismillah Cendol
Lot TK.233, No1, Jalan Barrack,
 Taiping, Perak

puas hati cendol dia..secukup rasa 


dah lalu tu singgah kejap kat sini ...
tempat praktikal masa zaman study dulu 
lama dahhhh....11 tahun dah 

kemudian minggu berikutnya kami ride lagi 
tapi kali ni ride balik hari je 
bertolak awal pagi 7.30 pagi dan sampai semula kat rumah pukul 3.00 p.m 
o.k lah boleh tahan penat ..hahahha 


 lokasi yang dituju 

Laksa Telur Goreng Bersarang 
Jalan Margosa D/8 Jalan Margosa D/8, 
31350 Ipoh, Perak
 Dekat Bandar Seri Botani, Ipoh

waze je ...sampai depan kedai 
kedai ni buka pukul 12.00 ye 
jangan datang awal 
kalau dah sampai awal macam kami ..hihi 
duduk la dulu 
jangan kacau diorang nak set up kedai semua 
tak payah nak tinjau-tinjau kot dia nak buka kedai cepat 
memang tak ...sabar ye tunggu pukul 12.00
tutup 7.00 p.m 


kami sampai 11.30 so terus duduk rileks dulu 
pukul 12.00 boleh beratur beli makanan ye 
sebab dia self service 
nak cili, limau atau petis ada kat tepi tu 
sila lah tambah sendiri sesedap rasa 

Tn.John suke telur goreng dia yang bersarang tu 
unik betul,,,
dia punya order special ....double egg 
harga murah je tak sampai RM 5.00 pun satu bowl 
hanya RM 3.50...kalau double Egg tambah RM 1.20 

kalau ke Ipoh sila lah cube...sedap ganda 3 ni 
hihihi

 haaa..... yang ni last week 
kami pergi b'fast kat lemang To'ki, Bentong
ride dari KL 8.00 pagi ....sampai sana 8.45 pagi 

alamat 
Lemang To'ki, batu 2 Jalan Tras.
 Bentong 28700
tepi jalan je pun 

 kami makan lemang sorang sepinggan 
ayam dan daging 
pastu roti canai sekeping + karipap seketul + tepung pelita seketul 
alhamdulillah 
kenyanggg 

 atas meja tu ada tapai daun getah 
Tn.John try ...skali sedap daaaaa 
rasa dia original ...terus lah tapau 5 tangkai 
satu tangkai ada 3 bungkus 
simpan dalam fridge...
makan sejuk2 sedapnyaaaaa 

banyak menu kat Lemang To'ki ni ...bukan sekadar lemang 
ada ayam bakar, daging bakar 
roti canai , nasi goreng  eh macam-macam lah 
memang banyak pilihan kalau makan kat sana 
kalau lalu try la singgah ...best 


Sekian 

#Merdeka 59

Bismillah.....

sadisnya tengok blog ni....hahaha Tuan Blog is malas 
tak de soul nak menaip macammana? padahal ade je bahan nak tulis 
tapi kalau soul tu tak datang bukak  blog 2 minit  laju je tangan ni klik pangkah ...hahhaha

maaf lah kalau ada yang buka blog masih cerita lama 
dah la cerita pasal astro tu? errrkkk...ekekeke 
sebelum raya lagi tu 

baiklah azam merdeka 
UPDATE BLOG SEMULA ...aci ? 
boleh la..boleh lahhh 
harap azam berazam la ...jangan azam tinggal kenangan sudehhhh 

masa 29 Ogos yang lalu saya cuti ..
gigih bangun awal pagi lepak kat Dataran tengok raptai penuh untuk hari Kebangsaan 
masa tu tak lah ramai sgt orang 
mmg jelas la boleh tengok perbarisan sume 


29 Ogos 2016

'Sehati, Sejiwa'


 rehearsal perbarisan Malaysia National Day 2016

 pada 31 Ogos 2016 pun gigih bangun awal merempit pergi Dataran 
tapi Ya Ampunnnn...ramainya ummat Manusia 
bersesak-sesak tak de la kami nak dekat ngan kawasan perarakan perbarisan tu 

lepak belakang stage je...

masa ni nampak ada satu group Chinese student...rasanya secondary school 
diorang tengah ambil gambar ramai-ramai ..sporting gila 
jauh beza ngan nak-anak melayu ..Sorry bukan nak kondem 
tapi saya hampir tak percaya diorang student 
sebab ? nak masuk perbarisan make up Omakkk aihhh? macam penari istana kebudayaan pun ada 
siap ngan bulu mata palsu...tak nampak macam student ..nampak matured je 
kalah iolss....hahahahhaha 

anak2 cian ni jugak yang sempoi..enjoy their young life 
masa diorang tengah ambik gambar ...saya wat muke 20 sen je 
pergi kat diorang ask to take a picture with them 
semua sporting 
tq uolsss selamat maju jaya semoga menjadi orang yang berguna bila besar nanti ye 



ni je moment yang saya sempat snap masa perbarisan hari Kebangsaan yang ke 59 
bangga jugak la dengan wira-wirawati negara yang mengharumkan nama negara 
atas bas tu ada atlet yang dapat pingat masa Sukan Olimpik
sekarang Malaysia ada di ranking yang ke 60 dengan 5 pingat 

Ucapan saya buat Negara Tercinta : 

Semoga Negara kita terus aman dan sebarang krisis yang sedang melanda negara sekarang ni 
akan segera selesai dengan cara yang berdiplomasi ...amin 
harap bertemu lagi di Hari Kebangsaan yang ke-60

  
lepas balik dari Dataran Tn.John bawa jalan-jalan kat Muzium Polis
Muzium Polis DiRaja Malaysia merupakan sebuah muzium yang terletak di Kuala Lumpur,
 terletak di Jalan Perdana, antara Masjid Negara dan Taman Tasik Perdana

 alamat penuh
 5, Jalan Perdana, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

 Ahad 10:00PG–6:00PTG
Isnin Tutup
 Selasa 10:00PG–6:00PTG
 Rabu 10:00PG–6:00PTG
Khamis 10:00PG–6:00PTG
 Jumaat 10:00PG–12:00PG
 Sabtu 10:00PG–6:00PTG

tiada bayaran dikenakan untuk masuk melawat ye ...

o.k sekian

天文语言设置

Bismillah..... 

kau fikir kau siapa nak letak tajuk yang orang lain tak faham ? 
hahahha..ampun kan daku ini 
dikala hujan renyai-renyai membasahi bumi kat luar sana 
teringat kisah minggu lepas....
kisah ni ada kaitan ngan tajuk entry tu 
faham tak faham try la relate kan 


al kisahnya malam tu saya kat rumah sorang ...Tn.John kerja 
lepas siap masak nasi sume ...tutup la lampu 
tinggal lampu TV je
sebab bila buka lampu rasa panas sikit berbahang 
nak rileks-rileks kita tutup sume lampu 

raba-raba cari remote astro ...pastu nak tukar channel tersalah tekan noksss
ya ampun..keluar bahasa Cina semuanya! 
mapos aku...tak faham satu pun 
nak cari tulisan setting pun tak tau yang mana? 

dalam hati "mampos aku..mampos aku...hahahahha"
#peluhmulaberjurai-jurai
tengok jam 8.45 mlm....kalau Tn.John balik tgk TV camtu mau dia bebel nanti 
hahahahhahahaha

masa tu nasib la otak masih mampu berfikir 
apa patut aku buat ? kemon..kemon 
terus laju jari google "how to change astro language setting in Astro"
Fuhhhh...nasib baik jumpe ...ahhaha 
kat youtube ada ajar 
laju-laju tukar balik 

so ni just nak share kalau berlaku kat korang 
boleh try google je 
atau follow macam kat bawah ni 



ada kan relate kisah dan tajuk ..


sekian ...

Kurussssss Puasa ku

Bismillah......

dah dekat nak Ramadhan ni baru lah kau terhegeh-hegeh nak ganti puasa kan ?
azam tahun lepas nak ganti puasa cepat-cepat 
tapi kan saya rasa bukan saya yang lambat ganti puasa laaaa ...
tapi masa yang cepat sangat berlalu ? 
sekejappp je dah bulan 5 wehhh
hahaha (inilah dia salah sendiri tak nak mengaku cari pulak alasan lain ) 
>___<
pppfffttttttttttt

ntah kenapa hari ni tangan ni terasa macam gatal je nak google gambar makanan 
gatal je nak play youtube masak-masak 
gigih je tengok tastemade kat facebook

gila teruk puasa ko kan ...
Makruh tau ...makruh dah puasa dok tengok gambar makanan
haha

alang-alang kita tempek la gambar makanan kat blog ni skali
Oh eMmmm Geeee
seafood spaghetti ni sedap oiiiii ...tapau kat kafe ofis 
rasa dia dah di upgrade ikut citarasa orang melayu yang suka pedas-pedas macam iolsss

 yang ni last week Tn.John singgah kat ofis lunch hour 
nak makan sama katanya ...so sy ambil lauk ni 
yang ni ...hurrrrrmmm.....x kena kat tekak saya
kureng sikit 

 ini pulak kek beli kat M Station (koperasi ofis) 
kat M Station ada banyak jual kek tau ..
nampak sedapppppp...tapi rasa ikut nasib lah 
kalau kau bernasib baik sedap lah ia...
kalau tak ?.....paham-paham ler....
contoh kek kat atas ni ...

presentation nampak not bad la kan ?
layer crepe ? tapi bila gigit macam mkn plastic sikit 
saya pun tak pasti kenapa ?
maybe dia letak jelly ke pada setiap layer? ehh..ntah la 
 tapi masih boleh dimakan ...ada rasa cume slack sikit la pada saya 
mungkin lain orang lain taste nye 

aaaa...........aaarrrrr telan ailio tengok Capati ni 
ni capati yang famous kat Medan Selera Duta tu ...
kari dia! walaweyyyyy sedap abaq angggg 

o.k la perut ni dah bunyik-bunyik ni 
terasa kejam juga daku ini terhadap perut ku ? ahhahahhaha 

bertabah lah lagi 3 jam... tak lama mana pun 



Adios 

sekian 

hot to the max

Bismillah... 

Buat apa tu uolss....busy kah ? 
saya kengkonan minggu ni berazam nak buat sehari 1 entry
paling koman la tu ....kalau teror nak up 2 entry per day 
semoga terus istiqomah lah ...
yambooiii sgt ..bab update blog gigih ko nak istiqomah bagai kan ?
cube kalau istiqomah sehari sehelai baca al-quran tu sedap la jugak
hihi...Inshaallah kita cuba sentiasa memperbaiki diri 

sebelum lagi melalut 
saya just nak bagitahu ...saya dah try tau maggie korea pedas yang famous tu 
nasib baik lah ada colleague yang baik hati nak belikan 
kat NSK jauh kot? 
krikkk...krikk...krikkkkk 
hahahahaha 

syoh..syoh..kacau la cengkerik ni kan ...
bua sound effect kat sini pulak 


ada juga yang mempersoalkan status halal megi pedas ni 
saya ada nampak logo halal kat plastik tu 
pastu saya tiada keraguan ..jadi saya makan :P 

if ada keraguan ! Jangan makan ye 
dah jatuh hukum shubhah kat situ 



motif saya letak maggi malaysia kat situ?
 sebab nak bagitahu size megi Korea tu lebih besar 
saiz packaging dan juga size isi  didalamnya 

maggie dia beso2
 kecik sikit je dari laksa 
cara penyediaan sambil pejam mata pun boleh yo! 

panaskan air - masak megi tu sampai kembang 
pastu toskan ...gaul dengan sos pedas tu 
kemudian tabur la bijan dan seaweed rasanya 

done 


ni saya punya ...mih..mih..mih
...saje tambah sosej potong tu konon boleh la kurangkan sikit kepedasannya ?
jangan harap.....TETAP pedas 
siapa yang tak tahan pedas jangan la cuba-cuba 
pedas dia lain macam sikit ye 
sediakan air ...secawan tu not enough o.k 
AMARAN dah ni 
hahaha 


ha......... yang ni pun HOT o.k 
HOT baby boy! comel sgt si Eshan Hadif ni 
geram nau nengoknya 

jadi baby sitter kjap bagi dia layan Upin ipin 
kalau tak.......asyik la nak Ibu dia 



sekian