Mau baby secomel ini

Bismillah .....

Salam jumaat .....
tajuk boleh mengundang kontroversi neh..hahaha
actually nak buat kenyataan awal-awal la ye ...

"saya belum pregnant lagi o.k"

saja gatal-gatal kan nak buat n3 camni ...
almaklumlah..ramai sgt yang rajin dok tanya bila nak ada baby kan ?
bukan aku tak nak ...memang aku nak sgt ...
tambah-tambah kalau baby sechomel mereka ini ...memang la tersangat nak
hilang penat kerja rasanya kalau balik rumah ada baby yang comel menanti ....

tapi buat masa ni kami belum ada rezeki lagi
dan buat masa ni kami masih perlukan masa untuk complete kan barang-barang keperluan dirumah ....nak ada baby pun kna prepare gakkan ?
dan selain itu...kami pun masih dalam proses menyesuaikan diri hidup berdua ...
bekerja dan balik rumah kna buat kerja rumah bukanlah sesuatu yang mudah ...
penattt ....dari segi financial planning pun kami kna stabilkan dulu sebelum ada baby ...

lagi satu ....nak tido puas2 dulu nanti da ada baby ..
mau tido pun kurang ...almaklumlah kan ..baby merengek lapar malam2 ...
kna bangun..kalau baby sakit mau berjaga semalaman..
nak ada baby ni kna prepared dari segi mental dan fizikal jugak ..


comelnya mata mereka....mata redup ...
gerammm.....kalau mata macam ni ...nak marah pun tak jadi ...
mata yang sangat manja dan comel.....
Grrrrrrrrrr....
geram macam nak tium..tium...
kan ?


"alololo....hai baby Chomel ...mommy dah balik kerja "
hahahha..verangan ....aduhai ..saya maukan baby yang comel begini ...


Ouh.....kalau susah sgt nak dapatkan baby sechomel yang lain ...
yang begini pon o.k ...boleh kira like mother like dotter kan ?
hihihihi

"ini gambar aku masa berumur 4 tahun "








"walaumacammana rupa sekalipun ..ciptaan tuhan itu yang terindah dan terbaik buat kita
alhamdulillah dan terimalah seadanyaaa :) :) "
sekian ...Wassalam...

potong kuku dan pakai cincin ikut Sunnah Nabi


Bismillah
rajah diatas menunjukkan susunan jari ketika memotong kuku mengikut Sunnah Nabi ...
aku pun potong kuku pakai hentam kromo je ..janji pendek ...
janji kalau garu tak luka..hahahha...aku memang tak boleh kuku panjang ..nanti calar balar badan bila garu kena gigit nyamuk....biar kuku tu kontot sekontot2 baru garu tak luka .. :P :P

o.k sekarang dah tau ....boleh la potong kuku ikut Sunnah Nabi ..

Kita tak boleh berniat untuk simpan kuku panjang , walaupun hanya 1 mm atau pun
hanya jari kelingking. Bagi orang Islam adalah tidak sesuai
berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak
membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi
menggunakan tangan untuk beristinjak.

Bayangkan ............

“ korek2 idong tahi idong lekat dalam kuku yang panjang …pastu …basuh tangan ala kadar …gaul2 nasi beserta sisa tahi idung yang lekat dalam kuku panjang tu dan makannnnnnnnnn dengan lahapnya ….”
Ni baru conteh tahi idong …kalo yang lagi jijik camno? Huhhuhuhuh

Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang
bodoh atau pun degil dan suka buat onar sebab diberi makan bahan
kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan
seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong,
dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk
ke dalam kepala.

Additional info

Kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam
najis manusia, iaitu E-Coli. Kuman tersebut tidak akan hilang
walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah
berkuku pendek untuk kesihatan dan kebersihan diri sendiri.

lagi satu ....pakai cincin ....ekarang ni ramai yang pakai cincin....tapi ikut suka dia je..pakai kat jari kaki pon ade ...haiyak ....

sunnah nabi jarang nak ikut ..


Nasihat Nabi Muhammad Saw. kepada Saidina Ali kwj. sesudah
bernikah dengan Siti Fatimah iaitu anakanda kesayangan , Nabi
Muhammad Saw. berpesan kepada Saidina Ali iaitu kalau memakai
cincin pakailah di jari

1] jari manis
2] jari kelingking (anak jari)


dan jangan memakai pada jari
1] jari tengah
2] jari telunjuk

Nabi Muhammad saw. melarang kerana memakai cincin pada jari
telunjuk dan jari tengah adalah meniru cara berhias kaum yang
dilaknat oleh Allah iaitu kaum yang derhaka di zaman Nabi Lut a.s.

Perhatian

Cara memakai cincin adalah termasuk lelaki atau pun perempuan.

p/s: saudara dan saudari, sila nasihatkan kawan-kawan dan juga saudara-mara ataupun anak-anak tentang kaedah yang betul untuk berhias di dalam syariat Islam, kalau tidak sia-sia saja kita mendapat laknat dari Allah Swt. Nabi saw. memakai cincin dan kalau kita memakai cincin dengan niat mengikut sunnah Nabi saw. senang je kita dapat pahala.

DAH HABIS BACA TU SHARE LAH PD KEKAWAN YG MUNGKIN ADA YANG BELUM TAHU...INSYA'ALLAH BITAUFIQ MAANNAJAH....

((Adapun tentang jari mana yang hendak didahulukan ketika memotong kuku, al-Imam Ibn Hajar al-'Asqalani (10/345) menyebut:

لم يثبت في ترتيب الأصابع عند القص شيء من الأحاديث .... وقد أنكر ابن دقيق العيد الهيئة التي ذكرها الغزالي ومن تبعه وقال : كل ذلك لا أصل له ، وإحداث استحباب لا دليل عليه ، وهو قبيح عندي بالعالم ، ولو تخيل متخيل أن البداءة بمسبحة اليمنى من أجل شرفها فبقية الهيئة لا يتخيل فيه ذلك . نعم ، البداءة بيمنى اليدين ويمنى الرجلين له أصل وهو (كان يعجبه التيامن)

Maksudnya: "Tidak thabit dalam tertib jari-jari ketika memotong kuku sesuatu hadithpun... Ibn Daqiq al-'Ied telah mengingkari bentuk (memotong kuku) yang telah disebut oleh al-Ghazali dan orang yang mengikutnya, dengan berkata: "Semua cara-cara itu tidak ada asalnya, dan untuk mengatakan ia suatu yang digalakkan, ianya suatu yang tidak ada dalilnya, ia merupakan suatu yang tercela di sisiku, sekiranya seseorang menggambarkan, cara memotong kuku dimulakan dengan jari telunjuk tangan kanan disebabkan kemuliaannya, maka jari-jari yang lain, dia tidak akan dapat menentukannya dengan cara itu. Ya! memulakan dengan yang kanan samaada tangan ataupun kaki itu ada asalnya, kerana Nabi S.A.W. suka memulakan sesuatu dengan sebelah kanan."))

wallahu a'lam.








Sumber : Emel

Skodeng di bilik mandi

Bismillah ........

:: skodeng ::

Bagi yang tidak tahu maksud skodeng, skodeng ialah perbuatan melihat/mengintai sesorang secara bersembunyi tanpa pengetahuan tuan punya badan. Dengan kata lain maksud skodeng adalah mengintai anak dara orang.

alkisahnya begini : pagi tadi chat ar ngan sorang kawan ni ...
butirannya begini :P

>>>>>>>morning!~ ;)

>>>>>>munink dear

>>>>>pg tadi ada org nk skodeng sy mandi!!~ b&#^ tul!!

>>>>huh? serius? mcmmana kamu bley perasan ?

>>>sebelum ni dak umh dah ckp ada orang selak kain+jaring hijau kat tingkap toilet tu tau (coz tingkat betul2 tepi beranda tgga luar).. then pg tadi sy ngah gosok gigi n sy mmg pandang tingkap tu utk langkah berjg2... then nmpk tgn nk masuk kat celah tingkap tu, sy terus ketuk dgn berus gigi n jerit hoi.... terus pakai towel n keluar bgtau farah... then farah intai la luar melalui beranda dapur.. tgk dah xde.... then sy mandi tadi tutup lampu bilik air n buka lampu toilet......

>>huh? giler ar...bahaya la kamu ....takot buatnya dia rakam ? hah......mampos ....tutup la trus...paku ngan kayu ke tros?

>>ye tu yg kitaorg suruh maz minta tlg bf dia cari playwood n ketuk kat situ nnt.... takut dia letak kamera je kan... bangang laaa..... now nk mandi kena tutup lampu la.. at least x nmpk sgt kan.. cuma siang pun kena hati2 jgk coz ritu tgk terselak pun siang!!

>>tula pasal...diorang dah tau tu rumah bujang ....ape lagik ....tu yg berani mengendap tu ....hish

>>yerp.. mmg diaorg dah aim la... bangang kan? sy la yg terkena! (nmpk tgn tu) eeeeeeeeeeeeeeeee! besar plak tu!! bodoh!

>>tula..kamo ktok ngan berus gigi tak real ..patot ketok ngan parang ...hohohoho .....tak pon ambik batang penyapu tu ketok.

>sy rasa foreign tu.. (betul ke eja ni?) hehehe

>>yeke? negro? mak aihhhhh? takot arrrr

>> coz tgn besar n gelap... tp x laa gelap sgt... ntah la... sy takut dia masukkan ular la ros!! eeeeeeeeeee! coz teringat cite indon tu, yg dajalkan jiran dia... aishhh!! minta dijauhkan

>>hish..tak de la kot ..saya rasa dia nak skodeng je tu .......ade ke sampai nak masuk ular .......berani ke pon dia nak masukkan ular ?

>>>mane la tau kamu ...

>>>tula...btol tu ..tak pon wat sementara waktu kenalah kamu mandi berkemban utk keselamatan.....

>>terfikir nk berkemban jg.... tp mls.. muahahahaha.. tp tu lah takut kena rakam nnt lg malu kan... bangang betul la diaorg xde keja!~ ish!

>>tula pasal...baik berhati2 sblom terkena...karang buatnya dah donlod masok tenet plak? lagi naya


>>mana la tau gile kan.. ish.. nk mandi pun dah takut2 ni... tp kalau dia skodeng pun x nmpk kot kalau mandi canggkung... coz tingkap tingg jgk... tp kena hati2 la takut dia letak kamera je.......


>tula pasal...baik berhati2 sblom terkena...karang buatnya dah donlod masok tenet plak? lagi naya

hurmm tu lah.........







jadi...semua kna berhati-hati ye ..masa mandi tu pandang-pandang yew ...ish...risau taww...
Sekian


Pizza bertukar jadi Kenny =P

Bismillah ....

Kelmarin masa kat office ....rasa cam nak sangat makan Pizza Hut ...
ni bukan mengidam o.k ...karang ade yang tanya plak kan ? :P:P
tapi rase nak makan coz dah lama tak makan Pizza ....
tengok la website ada plak online service sekarang ni ..
tapi cam malas nak order online nak delivery je konon :P

pastu ...ade latest promotion ...nampak menarik ...
so dengan semangat jitu dan berkobar2 ....call la nak order ....
sekali !!! hampa o.k...
org tu cakap ...promosi tu area KL jerp ...Hartamas tarak ...Hartamas KL jugak kot..
mencik tau !! kempunan leleh air liur arr cenggini...grrrrrr

cancel order Pizza.....

***************************************************************************

masa dekat nak balik tu My dear sms "Bie datang 4.30 o.k"
so...balik awal la semalam ..

balik terus ke office My dear ..
then dia cakap ...

"Naik dulu tunggu Bie kat Kenny Rogers , dan order macam biasa o.k "
Yeaaaaaa....tak dapat pizza ...dapat Kenny ....alhamdulillah :)

ni la yang di order semalam ^__^ ..

Order Ice lemon tea je ...


chocolate Muffin ...yummy ..

ini for my dear


This is mine ^___^

He is also mine..... =P
http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com

Terima Kasih sayang






stylo-mylo

Bismillah....

pjam-celik...pejam -celik ...dah hari khamis....
bagus ....esok dah jumaat ..pastu hari berehat :) :)

o.k...ceritanya begini ...semalam baring-baring tengok tv ..
tekan-tekan channel kat remote astro tu ...
pastu ...terbukak la channel yang ade orang chatting-chatting tu
tak ingat la channel brape ....

pastu kan semalam ade game bola Malaysia lwn Jepun ...
so diorang ni chat la kat situ ...
keluar la pasal apek a.k.a khairul fahmi tu ..
siap ada yang masukkan gambar apek ngan aweks barunya ...
sape ke nama? Dahlia kot ? ntah la
malas nak ambik tau hal bebudak bercinta ni weyhh..ewahh..
macam la ko tu dah tua bebeno ..hahahahah

pastu ...ade sorang chatters ni ...
buat topik ...

antara gadis bertudung dan tak bertudung mana yang jadi pilihan ?

wahhh gitu topiknya ...
tetiba plak terlayan orang yang dok chat kat sebelah tu ....punya la tak dak kerja ..hahahha
ish..ish ...

pastu ade la mamat sorang ni ...dia cakap

ako suka awek yang free hair ...sebab aku suka yang stylo ...

o.k...persoalan aku sekarang ni ? yang bertudung tak stylo kah ?
outdated kah ? huhuhu...
aku rasa orang bertudung sekarang pon dah banyak fesyen ..
memang stylo-mylo habis lah rasenya ...
tapi mungkin pandangan dia la kot kan ?? tak pe la...
semua orang pun ada pandangan sendiri ....

nak tutorial pakai tudung stylo-mylo ?

hana tajima
pashmina
shawl satin
pashmina lagi
shawl budak kiut
budak kiut itu lagi

huh..banyak lagi ....kalo rajin pi search sendiri kat youtube tu .... :) :)







Sekian

"Terdidik wanita terdidik generasi, renung-renungkan dan selamat beramal "


Raya....kan sebulan ???


Bismillah....

salam rabu ....konon nak buat wordless Wednesday ..
tapi rasa gatal tangan plak nak menaip ..

so nak bagitau ...

walaupun raya sebulan...tapi header raya tu mcm dah tak sesuai :P jadi...tukar balik header lama...






kalau rajin nanti akan muncul header baru okeh ..
itu saja ...tak la panjang pon taipnya :p
saje ...menghilangkan kesejukan tahap berada di Cardiff sekarang ni ...
kenapa tetiba Cardiff ? sebab salah seorang bos yang pemurah ...
rajin belanja kitorang ... T___T
kini dah berada di Cardiff ...sebab sambung belajar kat sana ..
dia hantar email bagitau kat Cardiff sgt sejuk suhu dalam 10-13 darjah celcius..
hoh..bekuuuu ...brsabarlah En.Suresh ye ...semoga berjaya disana ...

En.Suresh yang belakang sebelah kanan....
gambar kenangan masa Majlis kawen aritu =)


Seronokkkkk betul bekerja dengan orang prihatin ni


Bismillah ....

hari ni nak cerita betapa seronokkkkkk nya......
bekerja dikalangan wanita melayu yang prihatin nih ...
wanita bukan melayu tak tau la kan...
sebab aku wanita melayu dan berada dikalangan ramai wanita melayu ....

seronokkkkkk tau ...sampai rasa nak hantuk kepala kat dinding guling-guling ...

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


tak tau la knape ...memang tabiat kot?
dah banyak kali nih...tu yang rasa bertambah seronokkkk....
sblom2 ni malas nak wat n3 coz puasa kan ?
malas nak marah2 nih ......

kisah tengahari semalam dan hari-hari sblomnya (minggu lepasla)
aku kan puasa ...so tengahari aku pegi cafe untuk tapau lauk-pauk


pastu ade je yang rajin nak tegur ....

"tak masak ke kat rumah??"
apekah motif ? tiap kali jumpa nak tanye ?
ko tak nak plak tanye mak cik-mak cik kakak-kakak senior yang tapau lauk tu ?
ke nak bagitau yang ko rajin sgt ...selalu masak untuk suami kat umah ?

tooooolooong lah ....
suke#hati#aku#la#nak#masak#ke#nak#tapau#kan?

abis kalo tengok org tapau tu seharusnya org tu balik umah tak masak la ?
apelah sempit sgt ruang pemikiran tuh ??

aku tapau tu lauk yang aku teringin nak makan masa berbuka nanti ...
balik umah nasik....ayam ke ikan ke aku goreng la ...
sayur pun aku masak ...pastu kalau my dear nak makan sambal ke masak kicap ke, pajeri ke, masak lemak ke ...
ape ke? yang dia rasa nak makan aku masak la.......

kena pulak balik lambat macam semalam


18:27 ?.... 6.27 petang baru punch ....sampai umah kol 7.00?
berbuka 07.16 ? sempat ke nak masak lauk-pauk bagai ?
tak sempat kan ?

habis tu kenapa nak sibuk-sibuk kalo aku beli lauk ke beli gajah tapau sekalipun?
ish....tak de keje lain ke dari sibuk hal orang

selalu yang kena mcm ni ...orang yang baru kawen la...
orang dah lama kawen tak de plak nak tegur kan???
motif nak tegur tu macam la kita ni tak tau sgt nak masak kot?
ke malas sgt nak masak ?

ntah la .....ni baru pasal tapau makan ...
malas nak cerita pasal anak ... ni lagi satu hal...
diorang ni lupa ke yang anak tu anugerah tuhan ...
allah yang bagi rezeki? kalau dah blom ade rezeki tak payah la nak bising-bising
tanya ...dah ada isi ke ? tiap kali jumpa nak tanye ...
tau la aku gemuk....memang la ada isi kan? isi perut ???
blom kawen sibuk tanya bila nak kawen..dah kawen ...tanya anak pulak ...
haish ......









n3 ni patut post semalam..pastu tak sempat nak karang plak..tu yang pagi ni baru publish :P
kat office korang ade tak org yang prihatin gini ? huhuhu

untuk para peniaga


Bismillah

Salam Khamisss.....Yeaa...esok cuti ...
semua orang pun sukeeeeee :) :)

o.k..cukup suke sikit-sikit ...
ni nak cerita kisah yang berlaku kat pasar malam semalam ...
actually benda ni dah selalu berlaku ...
rasenya ramai orang yang pernah melalui perkara ni ..

Semalam pegi pasar malam kat Pantai Dalam ...
pegi naik motor...masa tu tak hujan lagi ..tapi da mendung
nak beli ayam goreng uncle bob tu ...
masa sampai depan gerai tu ade 2 orang ...diorang berdiri macam beratur ke kanan
so aku pun berdiri kat belakang minah ni sebelah kanan ...
pastu yang depan skali dah dapat ayam dia..
so turn minah ni la plak la kan ...pastu aku dapat la kan .....
tetiba datang 2 orang dak perempuan ....datang dari depan terus order ..
tak Que pon...slumber je ..!!!

"bang nak dua"

aku cukup bengang ngan orang mcm ni ...kita dah tunggu beratur kat situ
dia suka-suki je nak potong Que
muka tak bersalah pon o.k

hari tu sekali kat pasar Raub ..
nak beli apam balik sekeping ..
yang ni My Dear yang beratur coz masa tu aku plak pi bli kebab
aku dah dapat kebab ..dia masih kat gerai tu ..
aku pun pegi la sana ...
tengok mmg ramai la ..tapi my dear dah tunggu lama kat situ ...
dia boleh bagi kat orang lain dulu ...dah la nak beli satu je ..
ikot hati nak je ajak dia blahh...

pastu masa ngah tunggu tu ...datang mamat sorang ni
order ...masa tu ade apam ngah bakar ..o.k la ...
skali pak cik tu dah angkat trus bungkus bagi kat mamat tu dulu..
HUH ....kami#ni#tunggul#kayu#kehape?
Mendatangkan kemarahan aku ....

aku trus sound

" Yang beli kebab 2 bijik ni pun dah dapat...knape Bie lama sgt bli apam?? sebijik je kot"

pastu Bie jawab :

"tak pe kita tunggu jap je lagi o.k "

masa tu anak lelaki pak cik tu dengar rasanya ....
elok ayah dia letak je apam tu ..trus dia cakap kat ayah dia...

"ayah, bagi abg ni ...dah lama dia tunggu "
o.k...Good boy :) :)

kadang-kadang tu bukan apa ...
diorang ni bukan tak nampak ...
tapi ada yang :

nak bagi kat awek cun dulu ...
kat regular customer dulu..
kat kawan baik dulu ...
kawan anak ...
bakal menantu ....
jiran sebelah umah ...
janda depan umah ...

aiyooo......patutnya tak kira lah dia sapa....
que kan lagi adil pada semua orang ....kalo nak bagi kat org tua dulu o.k la...boley terima la
diorang tak larat nak berdiri lama....ni hish...bagi kat org yang dia kenal dulu..regular customer ke hape ke ...
tak adil la pada orang yang tercegat dok tunggu nih ...
Gambar sekadar hiasan ...kredit disini

So kalo ade sesap yang meniaga dan terbaca tampalan ini ...
tolonglah ..alert sapa yang sampai dulu bagi kat org tu dulu..
fahamla ..kadang-kadang ada org rasa beratur ni leceh..macam budak sekolah ...
o.k..fine

kalo tak beratur pun..paham-paham la ..
yang baru datang tu bagi la yang dah lama tunggu dulu
kan adil dan saksama :) :)







Sekian ...bebelan ku hari ini :)
Selamat bercuti :)

Kenangan pahit sebelum bergelar Pengantin

Bismillah ....

adoyai ngantoknya ....semalam pegi airport
jemput along ngan abg long balik dari kuching ...
sampai umah dah 2.30 a.m....
ishh....selasa lagi teruk dari isnin la nampaknya ... >___<

o.k..o.k bukan nak cerita pasal ngantuk atau airport
mahupun kek lapis ...tapi nak cerita pasal suka duka masa wat persiapan
perkahwinan kami

serius memang banyak dugaan okeh...
telah mentunangkan diri selama 2 tahun lebey
mmg family tak nak kawen awal sgt ....muda lagi kata nya
so tunggu jolah kan ?

kami dapat tarikh kawen pada bulan Disember 2010
so dah mula la buat persiapan itu dan ini ....
baju untuk majlis kat perak suruh along survey ...
baju yang kat KL pulak ikot pilihan my PIL

pastu masa nak kawen nih selalu jugak la ulang-alik KL-Perak ...
kisah kami jadi lebih kelam-kabut bila.....
masa bulan 3 tu aku kna attend kursus selama 3 minggu kat Intan
so, persiapan tu jadi slow...kad pun ujung bulan 3 baru tempah ...kad siap masa dekat hujug bulan 4 dan kelam kabut edar kad tau ...huhu

DUGAAN 1

borang settle masa bulan 4 .....baju yang kat KL tema silver tu dah tempah masa bulan 4 ...
dah pegi rumah org tu, nak ukur sume ...baju nikah yang musnah tu pun tempah masa bulan 4

masa bulan 5 aku pegi ambik baju nikah yang musnah tu ...
tak puas hati so cancel....aku takkan pakai baju tu

DUGAAN 2

seb baik aku dapat baju Nikah Express ....so settle
...baju express ni pun aku dapat masa hujung bulan 5

pastu dalam 28 haribulan 5 konon nak pegi la fitting baju Silver untuk wedding kat KL nih...
Sekali lagi ...kuciwaaaaa....baju sgt burok....sedangkan bayar untuk buat baju baru ...
bila pakai baju tu aku nampak macam alien ...series...
baju bulu-bulu macam kostum burung merak....
kembang kat bahu....badan jadi lebih besar dan
kepala nampak kecik coz pakai tudung masuk dalam baju ........
tengok bunga tangan pulak burok..bersawang ....arghhh
aku da bgtau nak veil yang labuh.....
sekali dia tunjuk ..."ni hah veil kamu"
veil macam kain langsir ...series..kaler burok...just selendang panjang ...bukan veil ..
...down gila....my dear tengok trus sound

" Ni Alien dari planet mana plak nih"

gambar sekadar hiasan
baik aku pakai baju tisu tandas ni dari pakai baju tu !!! sakit hati tau .......

ambik kau setepek......terkedu beb....hahahhaha
so..my dear tak bagi pakai baju tu ...baju my dear plak ...orang tu jahit kecik..
leher kecik...kalau makan daging tercekik kat leher ...
seluar dia plak sarung sampai kat peha je ...
dulu masa ukur baju aku dia tak nak ukur my dear ...
kata dia " O.k saya buat size standard lelaki biasa"
mak haih ..ayat .....konfiden habis...
sekali tak muat ...
abis ..ko nak cakap laki aku lelaki luar biasa ke? Hah
Bengangggg....masa tu pelamin sume ambik ngan dia..dah bayar RM 700

balik bincang kami semua termasuk My MIL pun setuju untuk tak kan pakai baju tu ..
dan nak cancel kan jugak pelamin sume ...sebab baju dah buat tak semengah ...
karang pelamin pulak jahanam ....so cancel...
bila call org tu dia cakap nak cancel duit sume burn....
so aku cakap la ...aku nak ambik kasut ngan crown dr dia... coz dah bayar 700 kan ?
dia cakap ape tau ?

No...kalau nak ambik kna bayar tambah lagi RM 300???
ko gilaaaa???? dah ko makan duit RM 700? ko soh tambah lagi RM 300?
Oh...sorry kami#tak#bodoh#macam#lembu#o.k

DUGAAN 3

memang down masa nih....esok tu hari ahad ...
aku ngan my dear dan mak mertuaku yang baik lagi sporting-morting
round KL cari kedai lain untuk sewa baju ...

memandangkan My Dear selesa ngan baju kaler putih untuk wedding kat Perak ..
pakai masa fitting .
dia neka nak mintak kak Nora jahitkan baju kaler Silver untuk wedding kat KL jugak ...
kami pegi jakel beli kain untuk buat coat kaler silver ...
then masa tu dah petang ....next weeknya aku dah cuti panjang sebab majlis 5 Jun 2011
kami pusing cari lagi baju untuk aku pakai wedding kat KL nanti
last sekali jumpa kedai Pak Jak dan Pak Jak telah merealisasikan Majlis kami
dengan jayanya ...walaupun last minute....
dapatlah kami baju dan pelamin cantik berwarna Silver

tak selesai kat situ je ....
baju coat my dear belum siap..masih kain ...
aku balik ke kampung untuk bercuti panjang bersama kain ..
masa untuk siapkan coat tu ada lagi 2 minggu ...
sampai perak terus hantar kain tu kat kak Nora...
dia cakap akan cuba siapkan baju tu ...

DUGAAN 4

so 5 jun 2011 selesai Majlis kat Perak tanpa apa-apa masalah...
berdebar tunggu Majlis 12 Jun pulak ...
kelam kabut Kak Nora sempat siapkan coat tu pada 7 Jun 2011... :)
Terima kasih kak Nora ....tapi sayangnya coat tu masih ade masalah ...
:( :(

kak Nora tak sempat nak tebuk lubang untuk butang besar coat tu .....
dia jahitkan butang lekat kecik2 tu je ...bila pakai my dear cakap takot terbukak masa duduk ..dan dia jugak tak sempat nak buat poket kat bahagian atas baju tu ...baju tu kosong..macam tak shantekkkkk..... :(

DUGAAN 5

dugaan lagi.......pada hari Jumaat 10 Jun tu ....kelam kabut sgt....
aku dan bie cari kedai untuk buatkan poket kat baju tu dan dalam masa yang sama cari kedai yang boleh tebuk lubang untuk butang ...

akhirnya ....aku dapat tebuk lubang butang tu kat Jalan TAR kat Wisma Yakin pada 10 Jun tu
dan buat poket baju pulak kat Bangsar area Bangsar Village tu pada 11 Jun 2011
dan konon nak hantar orang iron ...last nya aku yang ironkan baju my dear tu ...
nak hantar iron pun diorang soh ambik esoknya...
gila ke hapa..esok dah nak pakai kawen
jadi....ghasak ...aku pun boley hape iron sendirik.......


tragis tak citer ni?

so sesape yang rasa down je masa wat persiapan kawen anda...
rileks o.k...Insyaallah semuanya akan berjalan lancar selagi anda bersabar dan terus berusaha








n3 yang sgt panjang ...sowie la yew :P :P
lpas ni dapat gambar dari OP baru nak buat N3 pasal kawen lagi...ni kira rumusan la ...hahahha
dah 3 bulan baru nak buat rumusan :P :P :P

kalo ayat tunggang langgang atau typo tu sowie la..xlarat nak semak ...mata mengantokkkkkkk

ouuuggggghhh .....




Bismillah

Monday morning....
aouhhhh.....nguap + nguap lagi ...
kat luar cuaca kabus + mendung
adoyai ...kenapa la tak cargas pagi ni ...
opis plak mak aih...sojuk+ sunyi ...
bos nan hado...pegi Sandakan
dan inilah hasil dengan jayanyaaa ------>

video






Sekian...aouuhhh...aouuuhhh...nguap lagi :P :P

11 Syawal yang bermakna buat ku ...terima kasih kawan :) :)

Bismillah ....

Alhamdulillah ...
"terima kasih tuhan kau telah kembalikan kawanku"

Terimak kasih teman...
masih sudi menjadi temanku ...
walaupun dah tak sama macam dulu
yelah...dulu zaman belajar ...
boleh kesana-kemari bersama-sama
tapi sekarang masing-masing dah berkeluarga ...
tapi sungguh aku gembira menerima panggilan darimu......



harap kamu maafkan segala salah dan silap ku ...
aku cuma insan biasa yang tak mampu sempurna untuk menjadi yang terbaik buat kamu
jngan la merajuk lelama lagi ...
sedih tau ... sob....sobb..

http://www.emocutez.comhttp://www.emocutez.com


dulu entry ini untuk kamu ....
dan hari ini ...entry ini juga untuk kamu ...







Dear Friend ^____^
Terima#kasih#banyak-banyak#kerana#sudi#maafkan#kawanmu#ini.

Was-was


Bismillah....
sampai ofis tiap pagi sejak minggu lepas
pasti akan terpandang dua botol ini...
dah lama ada atas meja kat belakang nih...

konfius nak minum atau tak ...
korang rasa halal tak minuman nih?
packaging cam arak la pulak ...huhuhuhu







sume kat office ni pun cam tak berminat nak bukak air nih ...
ish...was-was tol la .....

Iklan Terbaikkkk ^____^

video

Bismillah.......

siapa setuju iklan ni iklan terbaik ??? sila angkat kaki..Opsss
sila angkat kening.... hihihi








Raksasa Pemakan Kucing

Bismillah ....

ni n3 ala-ala wordless wednesday ...
nothing to say ....biar gambar menceritakannya :) Juna with my hubby :) :)
mula-mula o.k....
lama-lama...
.
.
.
.
.






.
.
.
.
grrrr...geramnya juna gebu-gebu
.
.
.
.
.
.
.
.
.
grrrrrrrrrrrrrrrrr
.
.
.








tak boley kontrol..kegeraman melampau ...hahhahahaha
Grrrrrrrrrrrrrrrrrrr....
rase nak geget-geget :P :P







Sekian


9 Syawal 2011 - Entry Raya

tahun ni gambar raya tak cukup ahli keluarganya ...
akak dan abg long balik Sarawak T___T


Bismillah ......
hari dah 9 Syawal kan ?
tahun lepas wat entry gambar raya 11 Syawal..
tahun ni awal sikit :P :P
dah ade ke yang buat puasa 6?
sekarang misti ramai yang dok berpuasa 6 ni kan ?
antara kelebihan puasa 6 hari dibulan Syawal ialah :

Abu Ayyub al-Ansari r.a meriwayatkan bahawa Nabi SAW bersabda: "Barangsiapa berpuasa penuh di bulan Ramadhan lalu menyambungnya dengan (puasa) 6 hari di bulan Syawal, maka (pahalanya) seperti ia berpuasa selama 1 tahun." (Riwayat Muslim)

Imam Ahmad dan an-Nasai'e meriwayatkan dari Thauban, Nabi SAW telah bersabda: "Puasa Ramadhan (ganjarannya) sebanding dengan (puasa) 10 tahun, sedangkan puasa 6 hari di bulan Syawal, (pahalanya) sebanding dengan puasa 2 bulan, maka itulah bagaikan berpuasa setahun penuh." (Hadis Riwayat Ibu Khuzaimah dan Ibnu Hibban)

jadi kalau berkesempatan ....
boleh la buat puasa 6 o.k .....
syakir, ayah, Juna, Mak , sonia dan Syairah

peace ...:)
gambar raya bersama Arjuna dan Sonia ....
tahun lepas gambar raya bersama Miraj
tahun ni gambar raya bersama Arjuna dan Sonia :) :)
*kucing2ku*
us <3

dan paling best ....meowww...hihihihi
dapat bergambar bersama my sayangsssss :) :)







ish...knape la dalam gambar nampak macam kurang sedondon nih...ish...
padahal baju tu kaler dia match la jugak :P :P
baju last minute macam tu la ...