#Gengspenderbasah

 Bismillah 

aktiviti sejak sebulan kebelakangan ni tiap minggu ialah RIDE 
kalau tak ride Tn.John akan demam gigil-gigil sebab nak RIDE ? 
errrrrrrrrrrr...hahahhaha 
adoiyai ..payah nak cakap dah jadi hobi no.1 dia la 
dulu ada la jugak gilir-gilir 
ride - kayuh basikal -badminton 
sekarang 
ride-ride-ride 
tak kira dah musim hujan ke panas lit-lit ke 
dia redah ...dan nak jugakkkkk bawak wife dia yang makin hari makin chomel nih!! 
tak berat ke ? hahahaha adoiii 
pi la cari geng ride ... 
I boleh duduk rumah ....
kemas rumah, cuci kain, main kucing , tengok tv, makan  dan TIDO 
tapi nak jugaaaakkkk saya ikut -____-"

bukan ride mana pun ...jalan-jalan makan..makan angin 
lenguh montot, krem kaki ....hahahaha 
 tapi o.k la I admit ..ride ni best jugak sebenarnya 
jauh perjalanan luas permandangan 
panas kita berhenti minum dulu ...gitu...ride tak laju pun..saje enjoy-enjoy 
panas peluh #basahspender hujan sejuk #basahspender jugak 
hahaha 
apa boleh buat tangan di dada mata keatas :P 

Antara lokasi yang kami selalu singgah
bukan nak makan pun....nak minum je ..semata-mata sebab cocnut shake dia ?
boleh ? haha sedap oiiii...boleh jalan sama coconut shake klebang 
lokasi : 

Nasi Bamboo Sungai Klah
Kampung Buloh Telor, 35600 Sungkai, Perak, Malaysia
10.30 pagi - 6.00 petang 

yang ni singgah b'fast dekat highway 
destinasi nak ke Muar, Johor 



Kembara Kafe
R&R Jejantas Ayer Keroh

gigih waze jalan tau 
sebab apa kami tak kisah berjalan sebab zaman sekarang tak macam dulu 
kalau tak pernah pergi sesat nanti 
sekarang ko waze kan je...atau google map kan je 
Inshaallah sampai 

 tau tak .....hampa nya hati 
jauh perjalanan kami ..sekali kedai yang dituju TUTUP ....
hoiii ...ditengah panas ...tutup pulak 
pasrahhh sangat nyanyi lagu patah hati dalam hati lah jawabnya 

 tujuan nak makan mee bandung ni haaaaa
nampak sedap angat ni
dan juga sup ni .....telan ailio nengoknya 
tapi tak berjodoh lah kita wahai mee dan sup 
Inshaallah lain kali 

Muar Soup House
47, Jalan Sisi, Pekan Muar, 84000 Muar, Johor, Malaysia

dekat google tulis buka 24 jam 
tipuuuuuuu...hahaha 

 dah hampa tak tau nak kemana .....ikut je la Tn.John tu nak bawa kemana 
tanya dia nak kemana pun dia senyap je ...frust ler tu ...hahaha 
layan lap dua -tiga kali baring .....hihihih sampai sini

Galeri Darurat Bukit Kepong
Jln Muar-Labis, Bukit Kepong, 84600, Johor, Malaysia

jauh o.k tempat ni 
...jenuh dah hakak ni gerak montot ke kanan-ke kiri sebab lenguh ..hihi 
tak sampai-sampai lalu hutan, sawit, ladang, bukit-bukau 
nasib baik sampai juga akhirnya 

 pipi pau lebam sebab penat sangat 
bertabah je la..rasanya sekali ni aje la sampai sini 
jadilah pernah juga jejak kaki kat sini kan 

 suruh Tn.John tolong ambil gambar 
gini lah dia..blurrr ..haha snap nak cepat jeee 
camera baru nak fokus dia dah klik 
cehhh 

pastu ride balik dengan perut lapar uolsss 
sebab kat area Bukit Kepong tu tak de pun jumpa kedai makan yang nampak o.k 
kawasan kampung je 
segan juga nak singgah sebarangan ni kan 

 akhirnya singgah makan di Melaka 
makan nasi kukus kat area MITC Melaka 
nasi kukus ni sedap tapiiiiiiiiii 
servis hampeh ye ....kami sampai tu tak de orang pun 
nasi dah sampai ...makan separuh air bayang pun tak nampak 
orang yang datang lambat dengan family 5-6 org dah boleh hantar air ? 
nasi kukus pedas 
Tn.John ada ulser dalam mulut 
agak-agak amarah tak dia ? hahaha 
adoiyai dia terus cancel air minum air kosong nasib ada air kosong kat tepi tu dia letak 
tuan kedai tu tau Tn.John bara 
dia berapa kali minta maaf kat saya 
sbb sy yang pergi bayarkan makanan...Tn.John dah hangin hihihi 
xpe la kami maafkan je tapi jangan la buat camtu lagi o.k 
kesian orang .....nak try nasi kukus dia boleh la..sedap 
ni alamat kedai tu 

Restoran D'Kasturi Nasi Kukus
Lingkaran Mitc, 
Melaka International Trade Centre, 
75350 Melaka, Malaysia

dah frust minum air kosong je kami pusing-pusing ..
niat nak ke Klebang minum coconut shake 
sekali terjumpa kedai ni 

Mango Float Royale Melaka...
ramainya manusiaaaa 
penuh kereta park tepi jalan 
kami pun singgah la nak try ....sedappppp ! 
pure mangga bila kita sedut air tu 
mangga yang d potong kiub tu pun banyak dia letak ..
puas hati ...sejuk balik hati hahahah

alamat 

Mango Float Royale Melaka

 75450 Ayer Keroh, Melaka, Malaysia

akhir sekali perjalanan minggu lepas...
ada kenduri kat Chemor Perak 
kami balik naik motosikal , ayah ngan mak dan Nina naik kereta 
saje Tn.John nak juga ride 
tapi best jugak..dapat jalan-jalan 
Tn.John bawa makan coconut shale lagi tau ..hihi 
tapi kali ni bukan kat Sungkai 
tapi kat Marina Island 

Wan's Coconut Shake
Jalan Utama Marina Island, 32200 Lumut, Perak, Malaysia

tengahari panas-panas 
dengan muke yang dah merah kami singgah minum coconut shake dan bihun sup 
perghhh heaven in hot namanya 
hihi 


sekian 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kahn Chee-ong (Kan Cheong)

Bismillah 

Minggu lepas memang kan Cheong habis ...
sebab ada event besar kat ofis... 
dulu memang kami yang organize tapi alhamdulillah tahun ni dah bagi bahagian lain ..hihi 
tapi kami masih kena bantu untuk hantar invitation 
oh ya....maksud Kan Cheong tu 
KAN CHEONG (kahn chee-ong) A Cantonese and Hokkien term meaning nervous, harried or uptight

sebelum cerita kenapa kami kelam kabut saje nak bagitahu ni 

 dekat area ofis ni ada nasi ayam kunyit meletop ...
rasa dia pun memang lah letop...sedap weyh A++
harga pun o.k 
kalau siapa yang ada disekitar Jalan Sultan Haji Ahmad Shah ni 
call je diorang ada buat delivery 
pin..pin....dah sampai depan pintu 
tu nombor phone dalam gambar 
whatsaap aje....sebelum pukul 10.30 ye
sebab 10.30 dia keluar delivery 


Nasi Ayam Kunyit RM 5.00 je 
yang lain tak ingat harga ..hihi 
tapi paling mahal mix tiga-tiga baru RM 8.00

Nasi Daging Kunyit
Nasi sotong kunyit 
Nasi Ayam + Daging kunyit 
Nasi Ayam + Daging + sotong kunyit 


ni gambar snap hantar kat Tn.John ...sebab dia wasap nak ajak makan sama 
tapi masalahnya ada bnyk kerja 
nak send kat dia la gambar folder meeting atas meja tu 
sekali tersengih plak gambar tu ...
mana mungkin hantar yang menyengih macam ni ? 
hahahaha 
"happy ke x dapat kuar makan ngan laki?" Happy buat kerja? " hahahaha 
padahal tak pun ..dah terbiasa depan camera acaner? 
:P pppfffffffttttt

crop muke sendiri hantar tangan dan folder je :P 

disebab kan kami dapat kad last minit sgt untuk edarkan kepada jemputan 
dan saya dapat bahagian Embassy 
gigih la call nak confirmation attendance 
dah confirm gigih lagi pergi hantar kad by hand 
nak pos takut tak sempat 

 keluar lah kami bertiga pusing-pusing cari Embassy 
tapi yang sempat selfie kat Embassy Indonesia ni je hihihi
tapi ni pun panas ya rabbi .....berdenyut kepala 

 hari first tu pusing-punya pusing 
ke jalan U-tant la...jalan Ampang la...
pusing Jalan Tun Razak 
akhirnya Embassy Bosnia kat Jalan Bellamy 
haruslaaaahhh kami berhenti makan ikan bakar ...
nyumssss
tengah makan selfie sekeping hantar kat bos...

 Hari kedua kami kena hantar area KL juga 
tapi ada yang paling jauh kat Subang 
lepas settle area KL, kami ke Subang ...masa OTW singgah makan kat Ayam panggang 5 Bintang 
tapi sekarang rasa dia dah kurang kick dari yang dulu 
sos dia dah tak sesedap dulu 
dan Jumaat lepas lah Majlis tu 
 saya dah tak terlibat jd Usherette 
just pergi ambil-ambil gambar 
haishh..gemoknyaaaaaaaa..... :( 

petang jumaat tu kami nak balik rumah kat Rawang 
Tn.John gigih wasap siap salin baju semua cepat-cepat 
tu maknanya dia tak mau tunggu 
hihi 
dah siap semua 
saya hantar gambar ni 
"dah siap , jommmm weng...weng..weng..." hahahaha 
nasib kau lah bang dapat bini masuk air kan ? 
adoi gambar ni lagi gemok! cryyyyyy....cryyyy ...huhu 

awal March tu parents Tn.John pergi Umrah 
kami pun hantar la kat airport 
ramai diorang pergi ...
18 orang semuanya
seronoknya ...harap suatu hari nanti saya dijemput kesana juga...amin 

dengan mak cik Tn.John 
satu-satunya kakak ayah 

susah ni nak dapat gambar semua ada macam ni 
sebab selalu berkumpul tak semua ada 
ni pun masih ramai yang kurang 
tapi boleh laaaaa....boleh laaa


sekian 



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

mood pulang ke pangkal jalan

Bismillah....

hihi maaf lah lama juga tak update blog ni ....
bukan tak nak update.....tapi busy sikit 
 hari kerja sibuk kerja...balik rumah sibuk hal rumah pulak...
weekenf lagi la sibuk ...tiap minggu pergi ride ...
hailah penat ...Tn.John tu dah kena sampuk ride ke hape xtau la 
tak senang duduk dia kalau tak pergi ride ....hahahha 
#gengspenderbasah 
dah la cuaca panas sekarang ni ...hakak yg hazab dikk ...hahahha 
next entry kita cerita pasal ride ....

ni kita campur je sume...
korang kenal tak nasi ape ni? 
ni nama dia nasi tumpang 
tumpang lauk pauk tu tumpang sekaki ngan nasi ...ekekeke 
sedap ..saya makan kat KL 
bukan kat Kelantan 
nak rasa yang ori kat Kelantan la 
yang ni pun katanya dibawa khas dari Kelantan setiap hari 
nak try ? ni alamat kedai tu 

Kkeda Cekgu Mung
 551, Jalan Pantai Dalam, Kampung Pantai Dalam, 
59200 Kuala Lumpur, 
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

ni bulan 2 punya kisah...
Birthday Tn.John ajak parents dia rest kat Sungkai , Hotspring 
tapi sayangnya Nina tak dapat ikut ...dia tak boleh cuti ...
jadi tak cukup seorang

seronok pergi hari orang lain kerja 
mandi berendam la puas-puas..hihi 
xde orang sampai kecut mandi-manda ..

Happy Birthday Bie ...semoga dipanjangkan umur, 
diberikan kesihatan yang baik dan sentiasa dirahmati dan diredhai Allah..amin 

dan semoga mak ayah juga sihat selalu 
amin
haa...ni terpengaruh namanya 
tengok IG artis asyik cakap sedap nak mati la...
puas hati sgt laaaa... terus order 
-______-" hahahah
tak caya pergi tengok IG Zarinazainuddin_ atau zarazya 
korang tau la sy order ngan sape..hihi 
15 Pcs  RM20

rasa dia? sedap la boleh la.....rasa ubi tu xde la rasa tepung sgt 
tapi size dia tu ? 
bercinta oii nengok nya 
besar sikit dr syiling 50 sen 
hahaa...sy beli 3 kotak ..habis licin...sekali ngap je dah abis..ngap..telan..ngap telan ..
tinggal bekas..hihi 
pastu janji pukul 12.00 tunggu punya tunggu 
4.00 petang bau hantar 
pastu delivery charge lagi kna bayo? 
hurrmmm....... hurmm....hurmm.... hahaha 
malas nak komen banyak 
semoga maju jaya la akak ye 

hakak stress dik beli keria cinonet yang mahai tu ..hahahah 
terus join bengkel menangani stress
giteww gigih nak related kan .. 

saya suke la bengkel lukis-lukis macam kanak-kanak ribena ni 
mengimbau kenangan ...ahhaha 
skill pun dah kurang 
asyik simpan je berkarat sudah....

penat lukis kita tampal plak .. 
tampal sesuka hati 
yg mula tu kita ekspresi kan sendiri 
kemudian kawan-kawan tambah 
penuh ..haha serabut nengoknya 

ni group lain ...
dia buat pokok ...pokok kehidupan 
ni team penang 
siap pengarah dia turun..terbaik lahhh 

yang ni team Matrade ? usha jugak kot nampak Wahida My All ..hihi 
sekali tak nampak pun.. :P ;P 
dah alang-alang naik level 31 tu jom lah kita bergambar ..ekeke 

abaikan pipi pau cendawan yang bulat tu ...ahhahah
tak boleh nak buat apa dah ...bertabah ajer laaaa... 

haaaa........ ni betul-betul pau ..
pau ayam dan pau kacang 
orang dok viral dah nampak kat pasar malam tu terus beli 
walaupun Tn.John jeling je..hahaha 
kita beli jugak....dia makanan pelik-pelik ni memang dia tak try 
hihi 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Update banjir surut air membawa duka

Bismillah ....

hari sabtu ahad lepas saya balik ke kampung ...
bila tanya mak ayah katanya banjir dah kering ...
kami punbalik la tengok apa yang patut buat ...
banjir tahun ni memang paling dahsyat sejak 32 tahun hidup saya 
air sampai paras dada..
memang la tak seteruk banjir dan Kelantan dan Johor dulu 
aor sampai tenggelam bumbung subhanallah lagi la hebat dugaan diorang 



 ni kedaan banjir kat rumah saya...masa ni air dah surut sikit 
sebelum ni air kat luar paras pinggang dalam rumah paras peha 
habis barang almari, sofa, kabinet , rak pinggan mangkuk semua rosak 
yang besi habis berkarat yang katu habis mereput 
kali ni mangsa banjir terpaksa pindah selama 21 hari 
21 hari terendam pintu rumah pun kembang 
lantai pecah mendap 

 masa saya balik nasib baiklah IKRAM perak datang bantu
diorang datang cuci rumah 
alhamdulillah terima kasih sangat 
kalau tak...memang jenuh la kami nak alihkan barang-barang keluar 
dengan katil semua dah rosak 
almari berat-berat 
terima kasih sangat ...memang sangat membantu 
gambar ni pun ambil kat FB diorang 
sya bali kampung langsung x ambil pun gambar 
tak terfikir da bab tu 
fikir apa nak buat aje untuk bagi keselesaan balik kat family 

 saya balik rumah terkesima pun ada 
macam total semua rosak 
dengan bau hanyir minyak sawit 
lumpur...nak tido pun berbau hanyir 
mcmmana la diorang yg kat sana nak hadap semua ni 


saya berharap ada la sesuatu yang akan dilakukan untuk kampung kami ni 
tolonglah besarkan parit perbaiki sistem perparitan tu atau buat lah apa-apa je 
kami pun bukannya orang senang ...
orang kampung je... bila jadi macam ni memang rasa susah la 
barang rumah semua rosak 
nak beli baru ? hurrrmmmm 
ambil masa
dah bertahun-tahun kami hadap banjir ni ..cuma antara besar atau tak je 
dan kali ni memang habis semua 

alhamdulillah kucing-kucing semua survive 
cuma kurus sikit la makan kurang 
huhu 

sekian coretan hati ..huhu 




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kahwin tu best ke?

Bismillah...

pagi-pagi macam ni tak busy sangat jadi rasa nak borak kosong 
saya ada ramai juga kawan yang bujang yang masih adik-adik 
soalan best ke dah kawen tu biasa 
tapi bila umur dah tua ni rasa janggal dan kelakar jugak bila tanya macam tu 
lainlah kalau masa baru-baru kawen dulu 
haha 
sebab bila dah nak masuk 7 tahun ni jawapan akan berbeza 
beza kalau tanya masa baru seminggu dua kawen 
bukan sebab berubah hati ke apa ? haish bukan ...bukan ye 
tapi sebab perjalanan hidup yang panjang berdua tu




banyak kot kita baca, tengok kes rumah tangga orang 
kahwin setahun dua - anak sorang dah bercerai-berai 
isteri kena pukul, isteri tanggung rumah tangga , isteri cari lelaki lain ...
eh macam -macam pelik-pelik lahh... 
nak-nak kalau baca kat FB KRT tu ...saya tak berapa gemar sgt 
baca boleh, tapi tolong jangan terpengaruh 
sebab apa ? kat situ jawapan pun semua dari orang biasa je...keyboard warrior 
diorang pun tak tau apa masalah sebenar orang tu ...dan dengar dari sebelah pihak je 
banyak yang komen negatif tanpa tengok dari sudut lain 

Being single was not the dominating reality of my Life until others makes you aware of it

apa yang hakak boleh cakap pada adik-adik tersayang : 

sila jangan peduli kalau orang asyik tanya bila nak kawen! ni memang pressure 
tapi pls don't take it serius sebab takut terdesak,
terpaksa akhirnya terburu-buru buat pilihan 
yang menanggung seumr hidup KITA, 
bukan orang yang asyik tanya bila nak kawen tu..
diorang tetap dengan hobi 'ambil berat tu' dan terus menerus tanya bila nak ada baby pulak ....
bila nak tambah baby lagi
  dan akhirnya buat kita rasa nak tanya bila kau nak mati? EH.......Oppss 

Buatlah pilihan yang sebaik-baik pilihan, kemudian doalah banyak-banyak
supaya dapat petunjuk calon yang terbaik...bila dah pilih kena yakin 
tu lah pilihan terbaik yang Allah dah tentukan..kalau ada kekurangan pada pilihan tu cermin balik diri sendiri... kita ni perfect sangat ke ? elok sgt ?
 tak dak cacat cela? baik dr rupa perangai dan cara hidup ...
pendek kata tengok dari semua segi 

belajar terima kekurangan orang lain dan belajar untuk faham pasangan 
kalau kita tak boleh terima kekurangan orang jangan la aspect yg orang akan faham kita ...
jangan asyik nak menang je ...sekali-sekala kena beralah 
beralah tak bererti kalah tapi sebab tak nak memanjangkan masalah 
walaupun kau beruntung dapat suami yang ikut je kehendak kau
walaupun terpaksa....percayalah sekali sekala bila kau mengalah dia akan rasa lebih dihargai
dan kalau kau asyik nak dia ikut cakap kau walaupun dia ikut
namun jauh kat sudut hati dia kau tak tau yang dia sebenarnya
makan hati berulam pegaga ....huhuhu cuma dia nak jaga hati kau je
jangan sampai suatu hari dia meletop kebabom....
masa tu apa pun dah tak guna ....

kita lebih faham apa yang kita dan pasangan alami dan 
kita tak boleh dengar cakap-cakap orang ...
sebab orang yang bercakap tu tak tahu apa yang sebenarnya berlaku......
cuma lontarkan pandangan sendiri tanpa tahu apa masalah dalam hubungan kita 
susah senang kita dua je yg tahu!

elakkan buat benda yang pasangan kita tak suka 
kalau nak pasangan kita tak buat benda yang kita pun tak suka,
 melainkan kau memang jenis suka cari pasal ...
walaupun kita rasa benda tu tak salah, tak berdosa 
tapi dia tak suka ...so jangan buat 

A good marriage would be between a blind wife and a deaf husband. Michel de Montaigne

pada saya kahwin tu bukan kira best ke tak best ...
sebab ada yang best ada yang kurang best 
dan best ke tak tu PILIHAN KITA 
kalau kita nak buat jadi best ...best la dia 
kalau kita creat masalah asyik tak puas hati itu dan ini tak best la jadi nya 

Best nya ada kawan selalu, pergi mana semua berdua 
susah senang ada berdua .......

yang tak best ni akan rasa tak best kalau kau tak redha
jadi siapkan diri bila rasa nak kahwin tu bersedialah untuk : 

sediakan makan pakai suami , ikut arahan-arahan dia, 
bersedia untuk tidak boleh buat sesuka hati, kemana-mana sesuka hati 

bersedia untuk tak boleh tido diwaktu sesuka hati ..hahahha sadis 
kalau masa bujang ko boleh tido siang ...bila kau dah kawen belum tentu ye 
tido malam pun klau biasa tido pukul 10.00 
bila kau dah kawen buatnya ajak teman tengok TV sampai pagi? 
acaner ? ..koff..koff...koffff
tu belum kira dah ada anak ? lagiiiiiilah totally change

Kalau sebelum kawen ko rasa perangai dia lain...tu biasa...
Kena lah terima takkan selamanya dia x jadi diri sendiri? Asyik nk berpura-pura.

It is not a lack of love, but a lack of friendship that makes unhappy marriages. 
 Friedrich Nietzsche

bersedia untuk share gaji bersama-sama (kalau tak nak carilah suami kaya ye!) 
kalau tak kau memang kena belajar bertolak ansur dan membantu 
bukan nak cakap apa ...mmg sebelum kawen "duit bukan segalanya" 
nanti dah kawen kena bantu suami ko amukkan pulak 
cakap gaji aku, gaji aku....gaji kau gaji aku 
tak boleh macam tu...

kau kena bersedia terima keluarga dia ...baik buruk keluarga dia 
 mak ayah yang membesarkan dia, adik beradik dan saudara-mara yang membesar bersama dia 
kita ni baru je masuk dalam hidup dia..jangan lah nak kongkong dia 
bagi la ruang sikit...kalau parents dia tak de , dia pun tak wujud untuk kita 
selagi mak ayah dia ada biarlah dia berbakti untuk diorang 

setakat ni tu jelah nasihat dan pandangan hakak ni
pandangan orang yang kahwin lagi lama mungkin lagi bernas dan lebih membantu  
kalau yang baik boleh ambil buat teladan ye 
kalau yang buruk, ambil lah buat sempadan ..


Sekian. 





  




Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Lucky draw

Bismillah...

Hai apa khabar ? minggu yang malas pada saya..huhu 
orang cuti lama patut kena la semangat selepas cuti lama kan? 
iolsss? is harapan ..sama je ...jenuh seru mood nak keje tu ...hahahha 
aduiyai kena torture diri sendiri 
"kalau ko malas, beratus lagi orang kat luar sana yang tak de kerja 
dan nak kan kerja kau ! Okbai hahhahaa
terus seret kaki pergi opis ...pppffffffffffttttttt 

bagi tips sikit nak semangat ke ofis? korang pekerja cemerlang kannn
cer bagi tips sikit ...
jarang kot terbaca cakap malas nak pergi kerja? bagi la tips sikit? 
less motivated betul la saya ni ....ish..ishh
Lya colors pun rajin kerja...yang selalu ditulis...malas nak update blog...hahaha :P 
satu punca yang saya dapat detect vitamin M ni 
sebab bukan minat saya kot buat kerja sekarang 
sebab tu la booring.....
tapi xpe la niat kena betul, nak kerja dan cari rezeki yang halal o.k 

suka beno intro panjang-panjang tajuk belum sentuh lagi ..ohhh sorry 
hari tu ada la join contest Jom Minta Resit GST 
Alhamdulillah ada rezeki saya kat situ ...

mula boleh terjoin sebab minah ni lah 
join lah apa pun jarang tak lucky ...ntah apa amalan dia pun tak tau lah...haha 
teman dia pergi ambil hadiah voucher RM 200 dekat Kastam 

siapa nak bagi RM 200 kan? banyak tu 
terus semangat kumpul resit setiap kali shopping...inspire betul 
siap pesan kat Tn.John "jangan nak buang-buang resit ek kalau beli pape!"
pergh bini gangster ke apa pesan camtu kat suami? hahaha 
berbunyi amaran di situ ..pppffffttttttt
yela bukan selalu pun sy nak shopping ni ...so kna la minta Tn.John bagi kerjasama sikit 
baru wonder pet ! apa yang penting? KERJASAMA...hihihi 
hoiii...dah 32 tahun tak payah nak berwonder pet sangat lah kan ...koh..koh..koh 

 Alhamdulillah...saya dapat yang bulan November punya lucky draw 
ingat dah tak dapat ..Mc Leen dapat bulan July 16.....Sept 16 ada Puan F dapat phone 
o.k jeles....hahhaa xpe...xpe teruskan usaha 
kumpul resit, snap kat apps thru phone simpan resit tu 
akhirnya dapat! 
dan resit yang bertuah tu ialah resit Tn.John ye
dia beli apa dah tak ingat ..hihihi
gigih la ajak Mc Leen pergi Kastam
ingatkan dapat barang terus ...ohno! dapat voucher je..
barang sila gigih sekali lagi pergi ambil kat Senheng atau Sen Q 

nilah rupa voucher tu ........
 apa yang saya dapat ? 
ni ha kat bawah ni 

tapi masa pergi sana, dia cakap boleh tukar barang lain kalau nak 
boleh tambah duit dan tukar barang lain 
jadi bila dah bincang-bincang ngan Tn.John 
kami pilih ambil barang seperti kat bawah ni 

Alhamdulillah...kita buat persiapan sikit untuk rumah baru nanti
kita simpan dulu ...beli barang apa yang patut sikit-sikit 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.