Cepat Bosan

Bismillah....

o.k hari ni pun bosan..hari-hari bosan...yapedaaaa...
tak tau nak buat aktiviti ape supaya tak bosan....
macam hari ni mula start bosan bila...

ade satu customer ...asyik call....saya dah tentu la tau customer tu orang yang same 
sebab telefon saya canggih sikit dari telefon biasa tu ...
bila orang call naik nombor .....dah nombor yang sama asyik naik dah tentulah caller yang sama...
dia nak cakap ngan officer , bila kita cakap officer tu meeting n call back after lunch 
dia macam rasa  kita tipu dia pulak asyik nak call...
bila dengar suara saya letak? (dengan harapan officer yang dia call tu nak jawab la....
sy tipu dia kata officer tu meeting ? 
hoiii...what the fishh??? .....orang cakap meeting...meting lah...main-main pulak ....
ko nak soh aku biar telefon tu berdering dan pengarah yang angkat ke macammana?
ko nak main-main call letak ...call letak macam tu kat fon orang lain boley la...
jgn nak buat kat fon aku karang bos yang jawabkan karangggg...grrrr...grrrr 
ha..kan..dah start dah bosannnya ...hahahaha
adoiyai..sorry lepaskan perasaan marah sikit... :P 

dek kerana kebosanan walaupun telefon asyik lah berdering-dering ....
jadi mari kita tukar rupa blog kita ....
asyik rupa sama bosan jugak.....saya dah la jenis cepat bosan ... -_-"
kalau perabot rumah pun asyik posisi sama rase bosan jugak kan?
jadi alih-alihkan perabot tu baru tak bosan...
kalau makan lauk sama jeee...bosan kan ? 
jadi kita tukar menu lain ..........
kalau laki asyik sama (dah tentulah kan ?) bosan pulak macamana?
hah? gile kau ...hahahhahah
soh la dia tukar fesyen rambut ke ....
simpan jambang ke? pakai topeng ke? hahahahhaha... #overnya kau makjah...
hopefully tak de la yang nak bosan tengok laki sendiri pulak kan ? 
harapnya tak bosan hingga akhir hayat lah kan .......
o.k..melalut sudahhhh..hahaha


kebeno-beno nya nak citer pasal template baru blog ni ha...tu je 
dah lama tak pakai template download2 ni..selalu pakai yang boley customize tu ..
pastu boley wat header sendri tu .....tapi tetiba macam MALAS...
jadi ambik yang download ni lebih mudah dan cepat ..pastu o.k la....design dia cantik..huhu
heh memang lah banyak pilihan..merambang bijik mata ni......
o.k tak rupe baru blog saya? ewah..hahhaha

o.k tu je nak membebel...sekian...

Wassalam. 


Wordless Wednesday # 25 : Hai anak

Bismillah 


ni gambar anak orang ..sebab comel sgt saya pinjam je ..hihihi 

Lirik : Carefree 
Lagu : Carefree

Ketika engkau dilahirkan
Engkau menerangi alam
Kegelapan ayah dan ibu mu

Betapa murni kasihnya
Ketika kau nyenyak tidur
Menatapi wajahmu oh anak

Kenanglah ibu mu tidur tak lena
Menjaga tidur mu
Takut engkau terbangun
Menangis kehausan susu

Di belai mu dengan cermat
Penuh kasih dan sayang
Tiap detik dan setiap waktu

Kini masa terus berlalu
Di mandi dengan kasih sayang
Kau besar sudah oh anak

Ibu dan ayahnya memberi kau
Kebebasan yang engkau mahu
Di samping didikan agama
Yang sempurna untuk hari mu

Happy Birthday Budak domok-domok.

Bismillah...

hari ni 22 haribulan kan ? eh? semalam birthday budak domok-domok lerrrr
sape dia? Syakirrrrrrrrr...my adik bongsu ...
hahahha...mentang-mentang dia tak baca blog akak dia .....
sesuka hati je letak budak domok-domok kannnn? 
ala..sekali-sekala ..ape salahnyaaaaaaaaa....

eh ..cepatya masa berlalu ...sekarang Syakir dah 10 tahun ?
dah besar dah .....hari tu entry masa birthday dia umur 7 tahun ...now dah 10 tahun ...
tak tau lah nak bagi hadiah apa kat dia....
bila tanya adik nak apa ...jawapan dia 
"adik tak tau lah ...angah bli je lah pape " 
masaklahnya pape tu mende ape dik oiii ?

haritu balik kampung ....pergi ambik dia balik dari SAR ...
tunggu tepi jalan (naik moto) 
orang lain sume dah keluar ....saya dok la tinjau mana la budak ni ?
rupanya dia yang paling tinggi dan nampak besar dari kawan-kawan lain ..hahahha
adoiyai ...boley pulak dok melenggang kangkung ...
dia tak nampak lagi angah dia dok tercongok tepi jalan nih....
bila dia nampak ...terus dia lari ...hahahha
adoi la adikkkk ....

hari sabtu lepas dia call...ingatkan nak remind birthday dia ...hahahaha
rupanya bukan .....dia bagitau dia masuk pertandingan bercerita peringkat sekolah ...
pastu hari ahad dia call lagi .... dia bagitau...Dia menang dapat no.1..
Ohyeeee??? hahah...congrats dear adik...
jadi dia kena bertanding pulak peringkat Daerah...kat Pengaklan TLDM lumut 
kalau tak silap 4/6......Wish him good luck ....
Chaiyoook...Chaiyokk 

Kepada adik : Angah doakan semoga berjaya didunia dan akhirat , 
Semoga membesar menjadi orang yang berguna, berjasa kepada mak ayah, 
berbakti kepada agama , bangsa dan Negara ....
Amin 


gambar Syakir yang paling latest ni jela yang saya ade ..huhu
tapi ni pun tak berapa nak latest benarnya ..
ni gambar Disember 2012...huhu
xde la domok-domok mana pun..saje jerrrr...hahahha


sekian. 

Selamat Hari Guru

Bismillah.......

selamat hari guru buat semua warga pendidik...jasa dan budimu tak terbalas ....
saya ingat lagi dulu masa zaman sekolah-sekolah ...seronok rasanya...
kalau boleh diulang semula...saya nak!! sebab saya rasa masa sekolah dulu la masa yang paling best ...

sampai sekarang pun saya masih ingat lagi beberapa orang cikgu saya ...

Cikgu Osman -Ajar BM masa darjah 6 (siap bawak kitorang pergi rumah dia...pastu first time saya minum karot susu Cikgu Osman la yang buat masa kat rumah dia ) 
biasa la orang kampung kan ...masa kecik mana la kenal karot susu :P 
Ustazah Rohani- Ajar pendidikan islam masa darjah 2
 Teacher Sulimah- Ajar English masa darjah 6 dan siap buatkan tuisyen tiap malam masa nak UPSR 
 Teacher Rahimah -Ajar english masa darjah 1
Cikgu Amir - Ajar BM darjah 3
Cikgu Sabri -Ajar math darjah 6 (siap pernah kena rotan..hahhaha) 
Cikgu Halim -ajar muzik 
Cikgu Ramli - tak ingat ajar subjek apa ..huhu
masa tu Guru Besar ialah Cikgu Yatim.

ni antara yang saya ingat masa sekolah rendah 
Sekolah Kebangsaan Batu Hampar, 32700 Beruas , Perak 


masa kat sekolah menengah Kebangsaan Raja Shahriman (SMKRS) Beruas, Perak

Teacher Ng ...nama penuh tak ingat ..hihi (tapi inga sebab teacher ni x boley sebut huruf R 
jadi dia panggil saya LOS ? hihihi..comel sgt ) Teacher Ng ajar English .

Teacher Mona - The Best English Teacher Ever ( sebab apa teacher mona best ? 
sebab dia guru kelas saya masa tingkatan 2A1, dia ajar English dan buat saya rasa English tu Fun sangat ...
siap ada tulis-tulis surat ngan kawan dari sabah/ sarawak ... memang best ...rasa sesi 
pembelajaran tu langsung tak membosankan . paling saya ingat ...perfume teacher Mona memang wangi! 

Mr. Teo - the Best mathematics teacher that I  ever know ....series 
Cikgu Maths saya masa Tingkatan 3....kalau bukan kerana cikgu Teo
saya confirm tak kan dapat B pun matematik masa PMR ...hahahha
Cikgu Teo ni memang sempoi habis .... dia ajar mudah faham dan dia akan ajar sampai kita betul-betul faham ....dia sanggup buat kelas tambahan walaupun tak de kelas kosong 
dia buat kelas tambahan kat kantin asalkan ade white board ....

Cikgu Thamilselvi - Cikgu Bahasa Melayu terbaik ....belajar ngan Cikgu Thamilselvi ni pun 
best sgt ..tak bosan ...siap ade kuiz ..ade hadiah lagi ... 

Cikgu Maznah - Ajar maths tingkatan 2, Cikgu Maznah agak garang tapi time mengajar la ...
kat luar baik je orangnya ....

Cikgu Mahinar : Cikgu Kemahiran hidup ... ajar jahit-jahit... masak-masak ...
best tau kelas kemahiran hidup..buat kat bengkel...time masak yang paling best :P phewww ...

Dan memang tak pernah saya lupakan sampai bila-bila : Cikgu Sharifah Radziah 
Cikgu Sharifah ajar saya Prinsip Akaun masa tingkatan 4 (sekejap je sebelum saya masuk sekolah teknik) 
tapi apa yang specialnya Cikgu Sharifah ...
dia adalah warden saya kat asrama....dari saya tingkatan 1 sampai tingkat 4
dia yang jaga kami kat asrama ...walaupun kami kadang-kadang suke buat perangai 
tapi dia o.k ..marah tu adat ..memang la dia kena marah kan kalau kita buat salah ...
hihihi...saya banyak kali kot kna rotan sebab tido time prep ..hahahha
orang soh baca buku dia tido..hah ...hamek la habuan nya ....
tak pe saya o.k je ..disebabkan ketegasan dan kegarangan dia , 
saya belajar untuk jadi lebih berdisiplin ... 
Cikgu masa di Sekolah Menengah Teknik Gerik SEMETRIK/ SMTG , Gerik, Perak 
saya cuma belajar kat sini satu tahun 7-8 bulan je ...
tingkatan 4 dan 5......
tapi masih ade jugak cikgu-cikgu yang saya ingat sampai hari ni ...

Cikgu Farhana : dia cikgu sejarah kelas saya merangkap warden Asrama ....
dia memang garang ...kalau tak dapat jawab ...hah ..siap..dia soh jalan itik dari hujung ke hujung block ..hahaha...tapi say asuke dia ...dia baik sebenarnya ...
sebab saya selalu tak kena denda ..hahaha ...tapi bukan pilih kasih tau ..
sebab saya boleh jawab soalan dia...saya minat kot sejarah ?? huhu

Cikgu Azizah dan Cikgu Normaliza ... dua-dua ni pun warden asrama...
kalau nak keluar outing kena mintak sain dari warden ....
paling tak boley lupa....kalau ade orang hantar surat cinta kat asrama 
Cikgu Azizah akan baca kuat-kuat guna mic biar satu asrama dengar ...hahahhahaha
saya tak pernah kena o.k... time study kena fokus jgan nak menggatal gitew  :P 

Cikgu Nazuha ajar kimia ...Cikgu Nazuha ni cikgu isteri Cikgu Sirusmini ...
 masa mula saya sekolah tu diorang tak kawen lagi ...
masa saya tingkat 5 kot kalau tak salah saya diorang kawen..dua-dua pun o.k ...baik 

Cikgu Sudiman Cikgu Add Math saya ... orangnya saaaaangat baikkk 
serius... sampai kadang-kadang kami jadi melampau ...maafkan kami cikgu ..
bila ingat balik rasa macam "patut la add math ko fail" padan muke ...dusssshhhhh
tau tak apa kami buat ? cikgu Sudirman ajar kat depan kami boleh dok 
pas-pas bekas nasi lemak yang kami tapau waktu b'fast pagi... 
slumber je makan ...huhuhu ...cikgu tau tapi dia buat tak tau je ...
Maafkan kami cikgu ....kami nakal sangat masa tu -_-"

huish.....kalau nak huraikan semua cikgu sampai esok pun tak habis 
jadi saya pilih yang saya betul-betul ingat la.....tapi buat semua cikgu yang pernah mengajar saya 
walaupun saya tak sebut kat sini ...saya nak ucapkan Jutaan Terima Kasih ....

selamat hari guru ..terima kasih cikgu...jasamu tak terbalas.


Sekian. 


Jom like Pou

 Bismillah....

hai korang .....
meh nak introduce sikit.... ni pou kita tau ...huhuhu
comel tak? korang ade bela pou tak ?
main ni best jugak...kena bagi makan...bagi mandi...kna main2 dengan dia...
kalau kurang maknan bukan main lagi terkedip2 mata dia...kesian pulak nengok nya..hahha

pou kita nama dia ....
pou_mdmmawar :P ..pou pun nak letak nama mcm dalam blog? acaner tu?
arghhh...ghasak nak buat macamana dah letak macam-macam nama 
sume tak boleh..sume nama sedap orang lain dah ambik :( 
letak mdmmawar pon o.k what? berani kata tak o.k? hahahhah
tapi rasa macam skema je pou tu letak nama macam tu ..hahaha
-_____-"


kalau korang sudi nak friend ngan pou saya tinggalkan nama pou korang kat komen...
nanti kita like ye....macammana cara nak like pou ? meh nak tunjuk sikit 
kepada yang tak tau la...yang dah tau tu tak payah baca sampai habis ye ..huhu

 korang klik gambar 'fon' tu macam dalam gambar no.1 ...
korang klik 'friend' akan kuar pic macam yang no.2 tu ...
kemudian klik search, by nickname, enter the nickname cth: skarduty


kalau ade kuar la pic pou yang kita search tu ....
boley main bola pou tu atau klik like dan isi guest book dia

klik guest book tu dan add new message
macam gambar no.1 tu yang ada New Message + tu 
antara message yang boleh kita pilih macam yang ada pada gambar no.2 tu ...
ha... tu je la....simple je ...hihihi 
yoyo OooO je sampai siap buat ala tutorial gitu?? hahaha
over sungguh ...
o.k lah...baiii 


Sekian. 


Wanita Hebat didalam hidup saya

Bismillah...

o.k hari ni lambat sikit mood update blog tu sampai ...huhu
sebab tadi dah kuar email yang tak boleh banyak guna tenet kat ofis..kah..kah..terus insap ...
time rehat gini boleh la  curik2 sekejap....

saya nak cerita pasal wanita hebat ini...
wanita hebat itu ialah mak saya ...
Selamat hari ibu mak...
sebab apa saya cakap mak saya hebat ? 
walaupun mak saya suri rumah sepenuh masa ...
tapi mak saya sgt hebat pada saya...
mak saya yang lahirkan saya didunia...
mak saya yang jaga saya masa saya sakit dan sihat sejak dari sebesar tapak tangan lagi ..

mak saya bila mengaji sgt sedap..
kenapa la saya tak dapat ilmu sedap bacaan bila mengaji dari mak saya?
haishhh..rugi jugak rasenya ...
da penah belajar tapi tak jadi sesedap bacaan mak saya...


walaupun mak saya tak boleh drive kereta ....
mak saya sanggup je kayuh basikal hantar dan ambik adik saya balik sekolah ..
jauh jugak tau dalam 6 kilo ....
tapi dulu la sekarang sejak abg long ade dia yang selalu ambik adik balik sekolah..
dan kalau syukur balik dia yang pergi ambik...
pergi sekolah along hantar ngan kereta pagi-pagi sebelum pergi kerja...

pernah dulu masa saya balik dari politeknik...
lebih kurang 9 tahun yang lepas.........
tak de orang nak ambik saya kat bus station ...
mak saya datang ambik saya ngan basikal ... 
owh...terima kasih banyak-banyak mak ...
dia taknak saya tunggu lelama kat bus stop tu ...
sanggup dia kayuh basikal ambik saya ...
tapi waktu balik , saya la yang kayuh bawak mak saya ..huhu 
hebat kan mak saya .....tapi saya rasa semua mak sanggup buat macam tu untuk anak-anak dia...

dulu mak pernah bawak moto..
masa tu adik saya Syairah masih kecik...tapi ade orang cuba ragut mak masa naik motor tu ..
mak ngan syairah jatuh dari motor..tapi alhamdulillah diorang tak pape ...
cuma mak macam takut sikit nak bawak moto ...
lama jugak la trauma nya...
sekarang mak dah bawak motor balik ...
tapi jarak dekat jela...nak bawak jauh2 tu memang tak berani la...

kjap tadi telefon mak....mak cakap dia masak sambal udang tenghari ni 
sedapnyaaaaa....walau simple mcmmana mak saya masak 
tetap saya rase sedap....sedappp..sedapppppppppp 



Ya Allah Ya tuhanku, 
kau panjangkan umur kedua ibu bapa ku dan kedua ibu bapa mertua ku, 
kau berikanlah mereka kesihatan yang baik-baik 
kau murahkan lah rezeki mereka, 
kau limpahkan lah rahmatmu kepada mereka...
kau lindungilah mereka dari sebarang musibah ...
Ya Allah Ya Tuhan ku 
Kau lah Yang Maha Mendengar 
lagi Maha mengasihani 


Selamat hari ibu buat mak saya (khalijah Bt Yahaya) 
mak angah sayangggggggggggggg makkkk banyakkk....banyakkkkkkkkkk...
banyakkkkkkkk .....
Selamat hari ibu buat Mak mertua saya (Salma Bt Hassan) 
saya pun sayangggggggggggg mak ... 

Selamat hari ibu buat semua ibu-ibu di dunia ini ...
saya belum dapat rasa lagi orang wish selamat hari ibu ...huhuhu
Insyaallah doakan lah saya ye ....

Sekian...wassalam ... 


Burger Bakar dan Meatball Abang Burn

Bismillah...

Akhirnya dapat jugak saya merasa Burger Bakar Abang Burn yang famous itew 
Tn.John bawak saya pergi makan burger bakar ni malam selasa haritu ...
dapat makan burger dikala hujan lebat ...fuhhhh ....hilang rase lapar ...
(kalau makan waktu biasa pun hilang lapar jugak) ...mih..mih..mih :P 

 o.k ..ni burger pilihan saya ....
burger Burn Cheese Chicken ...
rasanya o.k....cheese tu sedap...saya paling suke roti dia ..
roti tu rase ginger bread ....wangi..
isi ayam tu memang tebal dan isi tu dimasak dengan sempurna...
cuma saya rasa sos tu kalau boleh saya suke yang banyak...
maksudnya atas bawah nak sos...
yang ni atas ade cheese bawah baru ade sos....
bila rase sos pedas2 manis gitewww biar berasap baru lagi power..hihi :P 

 yang ni pulak burger pilihan Tn.John ...
dia mmg suke beef burger ....jadi dia pilih 
Abg Burn Beef Burger leleh..
sos dia black paper.....isi daging tu ..fuhyooo..tebal...
sos black paper tu o.k .....tak de la pedas giler macam makan prosperity burger McD ...
yang tu pedas terangkat punyaaa... 

Meatball Abg Burn ni didatangkan bersama Cheesy Wedges 
sos resepi rahsia Abg Burn ni pun o.k....meatball dia guna daging Asli ..
bila gigit tu memang terasa lah daging dia...

o.k...sesiapa yang teringin nak makan burger Bakar Abg Burn ni 
beliau dah ada banyak jajahan o.k...
jadi mmg tak susah la nak pergi cari ...
boleh cek kat Blog abg Burn ye ..klik disini 

Main masak-masak ...

Bismillah 

dah lama rasenya tak update aktiviti masak-memasak dirumah ...
tak update tak bermakna tak masak kan?
cuma kadang2 dah pnat malas  nk snap pic
ni bila dah ter rajin snap ....
marilah kita masukkan ke dalam blog :P 

 ini ialah makanan kegemaran Tn.John ...
dia always request nak makan kentang goreng sambal rangup ni ....
nak buat ni kena bersabar sikit ..hahahha
sebab nya? sebab nak goreng kentang tu lambat ...
nak goreng kasik garing dulu..pastu goreng ikan bilis..(ikan bilis sekejap je gorengnya) 
kemudian goreng tempe...kalau tak de tauhu pun boleh...
pastu tumis bawang buat sambal..pastikan sambal tu kering ...
baru lah kentang tu rangup dan tak lembek..... huhu

 yang ni simple je...
kangkung goreng .....
belacan tak de kat rumah..jadi kangkung goreng letak ikan bilis je sikit ...
huhuhu

 pastu ayam goreng tepung ...

 kembung tiga rasa ....resepi yang sama macam yang dulu jugak ..
cuma yang ni tambah isi ayam sikit ...
buat kuah pastu tuang atas ikan yang dah digoreng rangupppp...
fuhhhh..terbaek....

akhir sekali telur goreng hancur bersama kicap ...
yang ni pun kegemaran Tn.John jugak... 
ringkas je masak nya ...bawang, cili besar dan kicap...
gaul je ngan telur masa tengah goreng tu ...


kami makan berdua je pun..
tapi lauknya? boleh makan 2 kali o.k...
masak tengahari sambung makan malam .. :P 
sekian menu orang tak pandai masak macam saya ..


sekian ... 

PRU 13

Bismillah.....

o.k seronok tau bercuti selama 4 hari ....
jadi hasilnya hari ni sgt malas ..hahaha
Niat dihati nak balik kampung hari Jumaat sensorang naik bas ...
tapi niat tu tak kesampaian ...sebab tiket da habis ...dan Tn.John tak bagi balik naik bas sensorang ..
fine..dah tak bagi balik sendiri haruslah dia kena hantar saya balik ke kampung ye....

seperti yang dijangkakan...jalan jem..damnn..
tapi berjaya jugak redah ...sampai kat kampung petang ....
setiap kali balik kampung naik kereta saya akan lalu depan kellie's Castle  nie ...

::dihari pengundian berlangsung:: 
seawal pagi saya dah keluar dari rumah ....pukul 7.30 dah tunggu depan sekolah tu tau ..hahaha
bukan sebab eksaited ke hape ...tapi saya kena cepat sbb Tn.John pulak nak balik mengundi di KL ...
lepas claim elaun balik mengundi ...kami terus gerak balik ke KL ...
elaun yang saya dapat ialah RM100 o.k... thanks...
lepas jugak duit minyak dan tol kami ...
ha..kat tempat saya mengundi tu aman damai dan sentosa saja ...semua nya behave belaka ..
semua habis mengundi terus keluar dan balik...tak de orang berkumpul ke apa...
good :) 

tengok jari saya habis dipakaikan inai biru..hahahha
tempat lain saya tengok dia letak atas kuku tu je ... tapi tempat kami special sikit..huhu :P 
lepas mandi makan sume petang tu masih ade lagi cat biru tu ...
keesokan hari (isnin) masa pagi tu pun masih ade ....
lepas masak untuk makan tengahari semalam + cuci kain baju ...
dah makin pudar .....
hasilnya pada tengahari ni ...see dah tak de dah warnanya ...ade sikit je lagi ...
kata 7 hari ? naseb baik tak sampai 7 hari ...iols rimas jugak bila ade biru2 kat jari ni ..hahaha

 ha..ni jari comel ni milik siapa ? cuba teka ? 
tak pe tak nak bgtau ..tapi tuan punya jari misti dah tersengeh2 ler tewwww ..hihi
nampaknya ink Negeri Sembilan tahan lebih lama sikit dari ink Perak..hah statement giteww.. :p 
tapi walau apa pun....
tahniah buat yang berjaya ...yang kurang berjaya usaha lagi untuk 5 tahun yang akan datang ...
percayalah pada qada' dan qadar ketentuan Allah...
peace no war .....

lain pulak dengan tempat Tn.John mengundi ...
mak ehh..takuit nak dekat ..hahahah..ramai kot yang berkumpul....
saya tunggu dari jauh je la... jadi tak tau la apa yang berlaku kat sekitar pintu masuk pusat mengundi tu ...
Tn.John mengundi kat mana?
owh......kat LEMBAH PANTAI o.k......hahhaha

gambar sekadar hiasan 

malaysia kita ni kecik saja..kalau kita bergaduh siapa nak jaga ? 
jadi berpolitiklah lah secara aman dan tanpa sebarang rusuhan / provokasi mahupun perhimpunan jalanan ...
jaga dan fikir apa yang kita tulis dalam media sosial 
sebab takut-takut mengguris perasaan sahabat mahupun saudara-mara ...
bukan itu tujuan politik ...dan tu tak dituntut di dalam islam mahupun mana-mana agama ... 

sekarang dah habis mengundi...
harap-harap yang berjaya tu jalankan lah tanggungjawab anda kepada rakyat sebaik mungkin..
bantulah apa yang patut...rakyat malaysia ni pun 
ada pelbagai lapisan taraf hidup.....yang kaya, sederhana dan miskin ..
jadi keperluan mereka pun tak sama... jadi buat la apa yang terbaik untuk semua golongan lapisan ni ...
jangan time PRU je nampak muka...
lepas dah habis panggil untuk majlis bersama rakyat je asyik sibuk...tak de masa ...
meeting ..arghhhh ...5 tahun lagi 
selamat jalan lah nampaknya ... 

o.k .....sekian. 

Beli Bedak Arab dari Sepet 88

Bismillah....

Korang kenal tak Sepet 88 ? 
ala...adik blogger yang femes lagi kiut tu ...grrr..grrr ...
kalau tak kenal pergi la terjah blog dia 

dulu pernah beli Felina Inchloss tu kat dia...
kali ni beli lagi ...tapi kali ni beli bedak arab (kokuryu) 
teruja pulak sebab kali ni beli bedak dapat banyak free gift :) 
dan saya beli tak de kos postage pun 
sebab mintak dia kirim kat akak dia blogger yang jelita itewww ??
ala..Viruspadu ...

best rupanya bila kita beli barang dapat banyak free gift ni..ahhahhaa
patut la orang kalau beli barang mahal sikit misti tanya
tak de free gift ke? beli barang mahal ni? 
ceeewaaahh.. sy tak pernah cuba lagi tanya mcm tu ..sebab iolss is segan...
#sambil kelip-kelip mata 
:p #poyosssnisemuapoyossss... 
kalau dia nak bagi dia bagi  than saya just say thanks...
kalau tak bagi ..o.k xpe.....fine ...tq jugak..hew..hew 


ini beli barang yang tak mahal mana pun..sepet ttp bagi free gift o.k... 
ini bedak yang saya beli....bedak bersama span 

 ini free gift nya ....ade enam ketol semuanya ...hahhaha

tak cukup ngan tu siap dapat jam loceng ni lagi....
boleh buat alarm bangun pagi-pagi ...hew..hew...

Thanks Sepet88, thanks kak Viruspadu dan thanks Cik Sara Lynn gojes yang tolong orderkan..hahhaha
bukan nya saya yang order ..dia yang order kan ...
saya kan cakap tadi ..saya segan a.k.a malu-malu kucinggggg...hhahahha...

Sekian dari si pemalu kucing ini ..hahahha
buweeekksss

Secretarie's Day Part III -last part :P

Bismillah ....

o.k Part I dan  Part II tak de gambar Tuan tanah Kedaung ...
dah nama tanah ini hamba yang punya ....
jadi haruslah kena ade gambar Tuan Tanah kan???? 
janji ini last part .... o.k ... 

Meh la tengok 2-3 keping ....
letak 7-8 keping kang mau ade yang stress pulak kan ? hahahah
yela poyo jerp..hihihi 


Mdm Mawar with Linda a.k.a Sara lynn Gojesss 

 Yasmin, saya dan Cik Farah ala tomei...tomei 

 saya bersama farah yang cute miut gitewww 

  saya bersama Azie ...a.k.a Mak Yonggg yang sgt gojesss ...

akhir sekali ... see..... dewan tu menarik kan ?
geram je tengok lampu cute2 tu ...rase nak cabut sorok dalam hand bag.. :P 
dah macam majlis kawen  pun ado...hihi :P 

sekian. 

Secretaries Day Part II

bismillah....

rase macam poyo pulak sebab buat sampai 2-3 part ni ...
tapi o.k la kan ? daripada tak de bahan nak update blog :p ....hihihihihi
aduhai..........pasrah jelahhhhhhhhh .....

masa hari Setiausaha tu kitorang sume dapat goodies bag ...
banyak jugak cenderahati dalam goodies bag tu :) 
dapat free o.k la kan ..happy je ... 

jom tengok apa yang diorang bagi .. 

 ade bunga sekuntum....setiap orang dapat bunga rose sekuntum...
sweet la organizer nih.... hiihi (tahnks ya ) 

dalam bag goodies tu ade cermin ...pic yang first tu ...yang warna biru tu ....
pastu ade jam swatch ......saya dapat warna putih...
lagi dapat purse Salvatore ferragamo ..warna orengggg...kenapa oren? huhuhu :( 
tapi o.k la orang nak bagi kita o.k je ... 
pastu kek....rainbow cake in a jar ....sweet je kek tu ..hihi 

tu je yang kami dapat .... 
anyway thanks ya ...
kalau buat lagi tahun depan pun best ..hihi
mudah-mudahan la ye ...

o.k bye ..

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...