Bagan Lalang, Sepang

Bismillah.... 

Ni cerita 22 July 2018, Al-kisahnya 
hari sabtu kami ride pergi Senawang jumpa Bob ngan Aishah, 
ambik barang dan Bob pasangkan handguard motosikal Tn.John tu 
masa OTW balik dalam pukul 6.30 p.m 
exit tol Sg.Besi tu masa nak cross ke lane ke tiga....
tiba-tiba datang sebuah kereta laju meluru kearah kami 
masa tu dah start jem ... kereta tu laju lepas tol ...
jadi Tn.John terkejut ..nak elak side box terkena kereta depan sikit 
calar manja je ... tapi Tn.John tu punya la serabut 
stress sgt dia 
owner kereta tu x buka tingkap atau hon atau kejar apa pun 
kami berhenti kat Shell depan tu , takkan nak stop tgha highway tu ? 
bertambah jem la jalan... tunggu sampai 7.30 malam 
xde pun kereta tu ....
so kami gerak balik 

malam tu Mak ayah ngan Nina datang tido kat rumah 
meriah la sikit 
esok pagi-pagi diorang dah balik 
Tn.John start stress teringat pasal semalam 
sampai sakit kepala dia punya stress 
huhuh 

tenghari dalam pukul 12.00 aishah wasap ajak makan nasi kan Nasi Lan Kedah Putrajaya 
sokay la dari layan stress kat rumah , baik pi makan kan 
kami pun keluarlah  
lepak makan nasi Lan Kedah ..pastu xtau nak kemana 

bincang-bincang terus lah ke Bagan Lalang 
first time sampai sana 
sokay la kan 

 Bob ajak lepak kat Jeti Wak Sempuh ni dulu 
lepak makan Gorpis ngan sukun goreng 
layan jugak la 

lepas solat semua kami gerak ke tepi laut Bagan Lalang pulak 


ni gambar dari google map .... Gambar lama 
Jeti ni dah banyak dah kedai-kedai kiri kanan 


 kami singgah satu kedai ni 
kedai dia best jugak ... ada pondok gazebo tu 
makan bersila ...santai habis ...hahha 
tapi sayangnya kedai tu xde seafood 


 jadi xpe lah ..kita oder nasi je kat sini , 
Nasi, air , telur dadar dan sayur kailan 
kami berdua pergi kedai sebelah jalan oder seafood 

tapau siakap bakar, pahat masak pedas dan sotong celup tepung 
hoii sedap sotong tu ...hahha 
yang lain o.k -o.k je laa

lepak sini sampai malam ...giler laaa
jauh lagi nak balik kome ...
pukul 9.00 malam gerak balik ke KL dan Bob ngan Aishah gerak balik Senawang 

Alhamdulillah pukul 11.15 sampai KL
tak tau la bakal repeat ke idok ...hahha 


sekian . 

2 comments:

Areleez Adnan said...

nasik lan kedah tu ade menu nasik daging / daging ghebuih cicah ayaq asam x?

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

tak dak la yuuu...dia macam nasik kandaq jaaaa