PlayStation Portable

PSP :: PlayStation Portable



PSP dalam 'Casing'nya

PSP ni adalah sejenis alat permainan digital yang Moden dan mudah dibawa kemana-mana
..ahax ni Description aku sendiri k....Bulan Lepas By belikan aku PSP ni ....'kaler hitam' By yang beli sebab tu warne hitam...klau aku yang beli misti warna merah....hihii. PSP ni aku Share ngan By ....


Wallpaper ni aku wat sendiri...lebih kurang macam Header kat Blog ni le ..hihihi..aku suke pic2 ni ..

Ni antara game yang aku suka main
:: SPIDERMAN

Ni pulak game :: CAKE MANIA


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

TeLeFon BimBit....

Ni Hp Aku .......Sony Ericson W890i

Ni Hp By ....Sony Ericson G705



PERKARA YANG ANDA TAK TAHU TENTANG TELEFON BIMBIT

Kebanyakan penjual telefon bimbit di bekalkan dengan ilmu berikut. Tahukah anda bahawa telefon bimbit anda boleh membantu dikala kecemasan. Banyak perkara yang boleh anda lakukan, antaranya:

1) NOMBOR KECEMASAN

Sentiasa ingat bahawa nombor kecemasan untuk semua telefon adalah 112.Jika anda dalam kecemasan dan berada dikawasan tiada liputan untuk semua talian telefon bimbit, cuba dail nombor kecemasan 112 . boleh terus didail walaupun pd Keypad lock mode.

2) KERETA TERKUNCI


Pernahkah anda tertinggal kunci kereta dalam kereta dan kereta anda ketika itu terkunci dari luar.Mesti anda lakukan pelbagai cara untuk mendapatkan kembali kunci bagi membuka semula kereta anda. Jangan risau,telefon bimbit boleh membantu,tapi bagi kereta yang menggunakan system penggera (alarm) sahaja. Caranya, cuba anda hubungi seseorang yang berada di rumah. Minta mereka ambil kunci pendua kereta anda.Kemudian pegang telefon bimbit anda dari jarak kira-kira 30 sm (satu kaki) dari kereta yang terkunci itu.Minta pula keluarga atau teman di rumah menekan punat 'ON' pada kunci pendua kereta dan pastikan dia menekan dengan mendekatkan pada telefon bimbitnya. Pasti kereta anda tidak terkunci lagi, malah ia boleh dilakukan dari jarak beratus-ratus kilometer dari tempat kereta anda berada. Kerana itu juga, penting untuk anda menyimpan kunci pendua atau meminta orang yang anda percayai untuk menyimpannya. Kaedah ini memang berkesan kerana beberapa orang telah mencubanya. Tapi telefon bimbit anda juga turut terkunci di dalam kereta, tak dapek den tolong doh. Cuba pinjam telefon sahabat dan cuba cara disyorkan.


3) KUASA BATERI TERSEMBUNYI

Mungkin ramai tidak tahu, telefon bimbit yang telah kehabisan bateri masih boleh digunakan dalam keadaan kecemasan. Telefon bimbit jenis Nokia didatangkan dengan bateri simpanan. Bayangkan jika bateri telefon bimbit anda sudah terlalu lemah atau padam sedangkan anda perlu melakukan panggilan penting atau berada dalam kecemasan.. Untuk mengatifkannya, tekan kekunci ' *3370# '. Telefon bimbit anda akan berjaya dihidupkan semula dan skrin telefon akan memberitahu telefon tentang penambahan kuasa bateri sebanyak 50 peratus. Kuasa tambahan ini juga akan dicas semula bila anda mengecas telefon bimbit anda.

4) TELEFON KENA CURI

Bagaimana jika telefon bimbit anda dicuri. Anda boleh menjadikan ia tidak dapat diaktifkan dengan menekan nombor siri yang terdapat di telefon bimbit anda, sila dail *#06# dan 15 digit nombor siri telefon bimbit anda akan tertera diskrin. Nombor ini adalah unik untuk setiap telefon bimbit.Catatkan nombor siri ini dan simpannya di tempat Selamat.Bila telefon bimbit anda dicuri,anda boleh hubungi pusat servis telefon bimbit anda dan berikannya kod nombor siri tersebut. Mereka kemudiannya akan mengunci system dalam telefon bimbit anda dan sesiapa sahaja yang mencurinya pasti hampa kerana walaupun kad simnya telah ditukar,dia tidak akan berupaya mengaktifkan kembali telefon bimbit tersebut.Jadi, walaupun ia di curi,namun sekurang-kurangnya anda berpuas hati kerana si pencuri takkan boleh menggunakannya ataupun menjualnya. Ilmu yang bermenafaat adalah ilmu yang dapat membantu manusia lain mengatasi masalah yang mereka hadapi. Ilmu di atas di kongsi oleh pakar pereka dan pembuat telefon. Jika mana-mana langkah di atas tidak berfungsi pada sesetengah telefon, di harap jangan pula mencemuh pengirim e-mail ini. Kerana ubat pun kadang-kadang tak sesuai dengan sesetengah pesakit dan tidak semua rawatan doktor membantu pesakit.



Selamat mencuba.


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

wayang .........

Semalam macam-macam yang berlaku .....

:: aku Puasa....1 Rejab ....
:: pegi tengok T.R.A.N.S.F.O.R.M.E.R.S -Revenge of the Fallen.
:: berbuke ngan Maggi Goreng Je .....( Ingat mase nak tengok wayang sempat makan lagi...Skali tak Sempat la ....
:: Pegi tengok Wayang Hujan
:: Dalam Tropicana City tu tak de KFC or McD ? ( btol ke? atau aku yang tak jumpe ?)
:: By bli Beg Raket Y.O.N.E.X baru tanpa pengetahuan aku ( aku tau pun sbb semalam die lpas main badminton tinggal raket kat umah aku nak pg trus tengok wayang) pandai yek xbgtau
dah skarang ? .....mmmm......


:: Yang Ni tak tau name ape ....tapi ble transform jadi sport car yang warne Silver yang cantik tu



:: Ratchet



:: truck Ice Cream

:: Twins yang suke bergaduh



:: Ni Ironhide


:: Ni autobots gak yang transform jadi motor Merah tu kan?



:: Si Arcee ade 2 lg member, Biru n Merah klau tak silap aku la .


:: Ni Bumblebee -camero Kuning milik Sam Wickwicky


:: Ni Optimus Prime yang mati hidup Semula

rase ade lagi team Autobots yang aku pun tak perasan.........nak cari Pic diorang ni satu per satu bukan nye senang .....klau ade lagi nanti aku update la k ........


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Kellie's Castle


Kellie's Castle/ Rumah Kellas

Huh....akhirnya sampai gak aku kat Istana Batu Si William Kallie Smith ni..........Amazing and Wonderful...The first Word that I thinking in my mind .......

Info :
Istana Kellas ini dibina setelah Kelahiran Putera Beliau Anthony pada tahun 1915.Bangunan ini mempunyai 14 buah bilik, sebuah bilik bawah tanah dan terowong rahsia itu juga dilengkapkan dengan lif yang pertama di dibina
Tanah Melayu. Di tingkat kedua pula akan dibina sebuah padang tenis berlantaikan simen.Oleh kerana terlalu taksub dengan agama Hindu dan budaya India, Smith merancang rumah ini bagi berbentuk mirip senibina orang-orang Madras, dengan semua batu bata dan seramik diimport dari India. Dia turut membawa sejumlah besar pekerja buruh India dalam impiannya untuk membina Rumah Kellas menurut seni bina India asli. Bangunan ini dapat dilalui dari jalan utama dengan berjalan menyeberangi jambatan yang melintasi sungai.


Uish...Macam cikgu Sejarah le pulak ...hiihii.....pada aku tempat ni memang menarik...cume tangga Istana ni Sempit la....(untuk aku yang bersize XL ni la) ..hiii..Lagi satu benda yang aku rase menarik kat Kawasan Istana Si William Smith ni ...ade sebatang Pokok yang menyerupai Seekor Beruang ....( memang ade rupe Bear ) Ni la Kebesaran Kuasa Allah s.w.t.......tak caye pegi la tengok sendiri ...... tak mahal pun...Sekali masuk For Adult RM 4.00 ( pengunjung tempatan) .

p/s : DaLam MaLaySiapun BanYak TemPat2 YanG MeNaRik.......


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Majlis Persandingan ..........













Hari yang sangat memenatkan aku.........( mcm la busy sangat) tapi pada hakikatnye memang aku penat...Dan Frust Sebab Bekalan Elektrik Terputus ( Blackout) ......Kesian Pengantin Bersanding Dalam Keadaan Panas ......( Sabo ye Along) ...Pic Aku pun macam hampeh...Muke Berminyak ( Peluh Satu Badan) .......Ni la antara Pic yang aku nak Upload Hari ni Sementara Boss aku Pegi Meeting Bley la layan Blog Jap ........

p/s : Kepada Along ...SeLaMaT PeNgaNtin Baru, SeMoga BerkEkaLan Ke AnaK Cucu....Amin .....

p/s : Kepada Butik MZ Collection , Carefour Ampang ... Lpas Ni aku Dah Tak Hingin Nak Tempah Baju kat Butik Ko lagi.....Kesian aku Tak DaPaT naK pkai Baju Same maCam Mak Ngan Adik aKu!!


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

My Sis wedDiNg................








ACara : Majlis Akad Nikah ....
TeMpat KeJaDian : MaSjid SuNgai BaTu, MuKim PaNtai rEmiS.

Tarikh : 28 Mei 2009 ( 3.45-4.30 pm)
Hari : KhaMis - 4 Jamadil Akhir 1430 Hijriah


Awal PaGi Lagi Aku Dah GeraK Dari KL....Takot tak SeMpaT Nak TenGok Satu2Nya KakaK aKu diIjabkabulkan ......Nak Balik Hari SebeLumnya Tak Dapat Nak Cuti Lame ....TeRpaKsa la RusHing Cket . alHamDulillah Aku SemPat Sampai Pada Jam 2.00 PM. Ni La anTara Pic Yang Dapat Di Upload PaDa Hari Ini ..... aDe Mase Aku Upload Lagi K .






Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.