Update hujung tahun.

Bismillah 

tak tau nak mule cerita dari mana ....nilah padah bila dah lama tak update blog 
banyak benda ko rasa nak cerita 
tapi semua berterabur je dalam kepala 
tak boleh nak susun balik plot-plot cerita tu sebab dah banyak bercampur baur  .... -__-"
ghasak ..tak payah nak ikut date bagai sangat la kan ..kita combine aje 
kedepan kebelakang tu belakang kira 

 Aktiviti ride cari makan dan ketenangan tu mmg masih kami teruskan 
weekend ride...tapi mostly balik hari je ... tak de bermalam 
haritu layan kari kambing 40 hari .....pergh ..mmg terbaek o.k 
nasi dia...lauk dia...mmg A ...tak rugi ride dari KL sampai Johor tu abaq angpa 
kalau angin malas ni dah xde inshaallah saya update pasal Restoran Kambing 40 hari ni nanti 

ada jugak ride dari KL balik Perak singgah makan ikan bakar kat Restoran Hamizi
kalau nak makan selera kampung singgah makan kat sini memang tak nyesal ...
kat tepi jalan aje pun...
tapi kalau nak selesa datang awal sikit ...kalau betul-betul waktu lunch hour penuh ..
ramai gila orang ..kereta bersusun kat bahu jalan ...

ada satu petang tu ....lepas Tn.john berjaya pujuk saya dia nak beli baju badminton 
dia pun bawak la saya makan kat kampung baru 
niat dihati nak makan kat Pekan Station 
tapi kusangka panas hingga kepetang rupanya hujan di tengharai 
singgah je kat kedai dia tulis western food kira o.k la 
sementara hujan nak berhenti kita makan mix grill ngan sizzling yee mee dulu 


haaaaaaa...yang ni boleh jugak dipanggil kegilaan 
haha...
asyik la nak makan kat sini 
jumaat - Boat Noodle...Boat Noodle-Jumaat 
tapi sekarang saya dah kurang mee boat noodle tu ...
sikit sangat dan rasa macam tak sesedap dulu 
tapi ....now saya suke sangat yum mama ..nyumss..kerabu maggie tu 
ada jugak nak buat entry pasal kerabu maggie ni ...tapi nanti la tau :P 

2 dah hutang entry kat sini 
tu yang malas nak start menaip ni ..hahahah 
kalau korang nak pegi makan kat boat noodle apa yang saya nak suggestkan 

1. Yum Mama -pedas  sikit 
2. fruits salad -pedas banyak 
3. Chicken wing - walaupun ciput sumpah sedap haha...
apa lagi nak cerita ni ? hurrmm

o.k yang ni 

kat rumah saya sekarang ada 4 ekor makhluk berbulu ni 
ada Hanna-Ginger-Lilo-Miko 
bela yang dah besar-besar je ..kitten dah tak de ...habis bagi orang 
4 ekor ni makan sebulan 9 KG blackwood 
senget memi ko ....hahahhaa 

pada 8 Disember yang lalu waktu tu dalam tengahari adik saya si Pengembara alam maya 
ada whatsaap...katanya 
"Angah, Abang masuk Wad -Wad Denggi HDU2, DEMC  hospital" 
terkejut sikit sebab masuk wad kan 
pasal denggi tu tak terkejut sangat sebab sebelum ni cousin yang tinggal serumah ngan dia 
dah kena minggu sebelum tu ...tapi tak de la sampai kena tahan wad 

petang tu dengan menunggang kuda pony biru (LC) kami pergi ke hospital 
bawa KFC untuk dia ...tengok duduk wad separa kritikal 
haishh...serabut jugak kepala ni ...bahaya kot demam denggi ni 
doktor pulak bgtau dia kena denggi berdarah 
ya allah risau betul....tapi tengok dia kuat ...masih sedar 
demam dengan suhu 41 darjah Celsius dan platlet serendah 4 
normal platlet 150 o.k ....

macam-macam kami cuba usahakan....air betik
pil betik, ketam nipah , jus buah semua yang boleh kami usahakan 
mak ayah dan adik beradik dari kampung pun turun ke Shah Alam 


seminggu jugak berulangalik KL-Shah Alam nasib baik cuti sabtu-isnin minggu tu 
Alhamdulillah...Allah maha pemurah lagi mendengar 
doa kami sekeluarga...dia dah boleh discharge pada hari Khamis 15 December16
syukur alhamdulillah...khamis tu hari bekerja...saya pun tak nak kacau Tn.John kerja 
so saya pergi DEMC dan discharge shukur...kami tunggu ayah datang dr Perak untuk bawa dia balik 
kampung....dapat MC sampai hujung tahun elok balik kampung 
ada orang jaga makan minum dia 
nasib baik masa dia masuk wad dia drive sendiri ke Hospital 
so ada kenderaan nak balik ....sementara tunggu ayah sampai duduk dulu lepak kat area rumah dia 


tenang tengok swimming pool ni ...masa tu orang pun tak de 
lambat jugak ayah sampai ....kereta rosak kat tengah jalan ...
nasib baik ada orang tolong repair 

ayah sampai pukul 6.30 prtang ...kesian diorang penat 
6.30 tu bawak pergi makan, pastu duduk kat surau rehat sume
nasib surau kosong ...xde orang ...
pukul 9.00 malam diorang hantar sy kat stesen komuter saya balik ke KL 
dan diorang balik ke perak 
Alhamdulillah semuanya berjalan lancar 
sampai stesen komuter Tn.John ambik ...dah lewat amlam tapau aje lahhh 

time kita sibuk nak makan .....time tu la nak ngecek nasi pataya orang 
sorry Hanna...ko pergi makan kibble sana ...hahaha 

untuk umur yang ke -31 ni ...Tn.John belanja Chocolate indulgence aje 
masa ni ride ke Bentong, makan secret recipe kat pekan tu je 
alhamdulillah...tua sudah ..hahaha 
jumaat yang berikutnya ...my anje temankan saya makan kat publika...
layan Banana chocolate kat Saloon Du.....pergh ..puas hati 
beli satu share je berdua sebab besar portionnya 
tapi tak boleh makan selalu ...potong kaki nanti ..hihi 


and last but not least 
alhamdulillah semua urusan untuk punya rumah sendiri dah selesai dalam tahun 2016....
perjalanan nya pun dipermudahkan ..alhamdulillah syukur ke hadrat mu .....
nikmat apa lagi yang engkau dustakan 
perancangan Allah adalah yang sebaik-baiknya 
kerana rezeki Allah sangat meluas di bumi pinjaman nya ini 
ditawarkan pada Jun 2016 - dan selesai pada Oktober 2016

so now tunggu projek siap ...rasanya nanti ada yang bakal berjiran kot ..hihi
kalau tak pun se blok atau sebelah blok ....
takpe..takpe....kita tunggu rumah siap nanti kita cerita lagi 

sekian ...penutup 2016 saya start cuti esok sampai next year >_< "
Inshaallah ada rezeki, dipanjangkan umur kita jumpe di 2017
Selamat tahun baru semua
doa saya di penghujung tahun ni buat semua kenalan, kawan lama, kawan baru, kawan ofis,
kawan sekolah, kawan poli, kawan blogger 
semoga tahun yang mendatang lebih memberi makna buat hidup kita 
amin ... 


Assalamualaikum ... 

2 comments:

Warisan Petani said...

Macam2 kisah.
JJCM mesti ada.

ArELeEz said...

kronologi pahit manis, yg leez baca satu persatu xtinggal 1 word pon. rangkuman peristiwa yg awesome!