Kahn Chee-ong (Kan Cheong)

Bismillah 

Minggu lepas memang kan Cheong habis ...
sebab ada event besar kat ofis... 
dulu memang kami yang organize tapi alhamdulillah tahun ni dah bagi bahagian lain ..hihi 
tapi kami masih kena bantu untuk hantar invitation 
oh ya....maksud Kan Cheong tu 
KAN CHEONG (kahn chee-ong) A Cantonese and Hokkien term meaning nervous, harried or uptight

sebelum cerita kenapa kami kelam kabut saje nak bagitahu ni 

 dekat area ofis ni ada nasi ayam kunyit meletop ...
rasa dia pun memang lah letop...sedap weyh A++
harga pun o.k 
kalau siapa yang ada disekitar Jalan Sultan Haji Ahmad Shah ni 
call je diorang ada buat delivery 
pin..pin....dah sampai depan pintu 
tu nombor phone dalam gambar 
whatsaap aje....sebelum pukul 10.30 ye
sebab 10.30 dia keluar delivery 


Nasi Ayam Kunyit RM 5.00 je 
yang lain tak ingat harga ..hihi 
tapi paling mahal mix tiga-tiga baru RM 8.00

Nasi Daging Kunyit
Nasi sotong kunyit 
Nasi Ayam + Daging kunyit 
Nasi Ayam + Daging + sotong kunyit 


ni gambar snap hantar kat Tn.John ...sebab dia wasap nak ajak makan sama 
tapi masalahnya ada bnyk kerja 
nak send kat dia la gambar folder meeting atas meja tu 
sekali tersengih plak gambar tu ...
mana mungkin hantar yang menyengih macam ni ? 
hahahaha 
"happy ke x dapat kuar makan ngan laki?" Happy buat kerja? " hahahaha 
padahal tak pun ..dah terbiasa depan camera acaner? 
:P pppfffffffttttt

crop muke sendiri hantar tangan dan folder je :P 

disebab kan kami dapat kad last minit sgt untuk edarkan kepada jemputan 
dan saya dapat bahagian Embassy 
gigih la call nak confirmation attendance 
dah confirm gigih lagi pergi hantar kad by hand 
nak pos takut tak sempat 

 keluar lah kami bertiga pusing-pusing cari Embassy 
tapi yang sempat selfie kat Embassy Indonesia ni je hihihi
tapi ni pun panas ya rabbi .....berdenyut kepala 

 hari first tu pusing-punya pusing 
ke jalan U-tant la...jalan Ampang la...
pusing Jalan Tun Razak 
akhirnya Embassy Bosnia kat Jalan Bellamy 
haruslaaaahhh kami berhenti makan ikan bakar ...
nyumssss
tengah makan selfie sekeping hantar kat bos...

 Hari kedua kami kena hantar area KL juga 
tapi ada yang paling jauh kat Subang 
lepas settle area KL, kami ke Subang ...masa OTW singgah makan kat Ayam panggang 5 Bintang 
tapi sekarang rasa dia dah kurang kick dari yang dulu 
sos dia dah tak sesedap dulu 
dan Jumaat lepas lah Majlis tu 
 saya dah tak terlibat jd Usherette 
just pergi ambil-ambil gambar 
haishh..gemoknyaaaaaaaa..... :( 

petang jumaat tu kami nak balik rumah kat Rawang 
Tn.John gigih wasap siap salin baju semua cepat-cepat 
tu maknanya dia tak mau tunggu 
hihi 
dah siap semua 
saya hantar gambar ni 
"dah siap , jommmm weng...weng..weng..." hahahaha 
nasib kau lah bang dapat bini masuk air kan ? 
adoi gambar ni lagi gemok! cryyyyyy....cryyyy ...huhu 

awal March tu parents Tn.John pergi Umrah 
kami pun hantar la kat airport 
ramai diorang pergi ...
18 orang semuanya
seronoknya ...harap suatu hari nanti saya dijemput kesana juga...amin 

dengan mak cik Tn.John 
satu-satunya kakak ayah 

susah ni nak dapat gambar semua ada macam ni 
sebab selalu berkumpul tak semua ada 
ni pun masih ramai yang kurang 
tapi boleh laaaaa....boleh laaa


sekian 


7 comments:

ArELeEz said...

memule ingtkn 'kan cheong' tu sejenis makanan. he3..

LYAfrina said...

hahah..pic pakai helmet tu kelakorrr

Nour Adieb said...

kat dalam ofis ke pakai helmet tu? adoiii, lawak2 :'p

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@ArELeEz ekekekkee jangan di makan kan-cheong tu ..pitam nanti ..hahahaha

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@LYAfrinapsiko kan ? hihihihi ...dah nak suruh siap cepat sgt ..nah ambik :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

@Nour Adiebnasib bos dah balik masa ni ...hahaha berani la buat perangai

Siqah Hussin said...

Nasi ayam kunyit, sotong kunyit sentiasa jadi kegemaran. Sedap :D