resepi salad #saladcarasaya(II)

Bismillah 

apa khabar korang? semoga sentiasa diberikan kesihatan yang baik 
saja je hari ni share resepi salad 
haritu ada share sekali #Saladcarasaya 

tapi sejak bajet2 nak #eatclean ni ..hahahaha 
selalu la buat salad dalam seminggu 
best jugak uolss....save bajet ...
perut pun tak la membesar bagaikan juara 

 Ni antara salad kami untuk b'fast 
resepi ni mix salad ye
mix fruit, veggies dan nuts  
 nak selera makan kena la pelbagaikan sikit 
kalau too straight kita pun tak selera kan 
tak fun la...
 nak buat sesuatu tu kena benda yang kita suka baru boleh istiqomah 

 lepas mix kan fruit , tambah telur rebus 
tomato cheri, ayam better rebus atau grill 
tapi ni kami guna ayam goreng  not so healthy 
but still better la dari kau makan bihun goreng dengan ayam goreng kan ? hihi 


 dressing kali ni kewpie mayo , honey mustard dan black paper 
better cari yg plain black paper ye 
yg dalam gambar ni ada seasoning 



 Gaulkan bagi rata bagi sebati bagi mesra 

 ada roti lebih sikit 
saya bakar dan potong kecik2 
tambah sekali dalam salad 
confirm kenyang uolss breakfast mcm ni 
jangan la risau 

 yang ni hari lain kita tambah kacang kuda 
pun sedap 
chickpea ni banyak khasiat dia 
elok kalau nak lose weight ...buat snacking pun o.k 

done breakfast prep for 5 


Sekian 
setakat ni dah 30 days eatclean 
alhamdulillah dan harap terus istiqomah 




No comments: