~Terima kasih kerana menumbuk gigiku~


Bismillah
kisah ni berlaku lebih kurang seminggu sebelum raya ...
mase aku tengah tengok tv...
aku terdengar...Si dua beradik (adik aku gak dua2 tu) tengah bergaduh

Si Kakak : Adui..sakit la adik....apa ni dok tumbuk2 orang pulak....
Si Adik : Akak la..orang nak dok atas kusyen ni tak bagi ....tepi la..tepi la ....
Si Kakak : Nyet......dicubit si adik
Si Adik : terus pukul kakak.......
Si Kakak : Menangis....
Si Adik : Menang dapat dok atas kerusi kakak

pastu tetiba datang

Si Abang (adik aku gak) .....bertempik
bagaikan gergasi melaung..tipu
"Ni apa ni dok bekelai (berkelahi) dua orang ni...."
"kakak, Adik....sapa yang mula dulu?

dua2 menunding jari..kakak tunjuk adik...adik tunjuk kakak....
pastu si kakak pun cerita la.....jadinya adik la salah....

Si Abang

" Amboi hang no (cakap kat adik) ...kalau kakak cubit sikit...bukan main lagi buat kakak... kalau kawan tumbuk sampai patah gigi...hang cakap terima kasih!!"

Ha?

Gigi patah kena tumbuk ka? La....siap cakap terima kasih ?
hahahahha...baru aku tau ...hihihi


raya tanpa "sengihan" Si Adik.....huhu

Sengihan lama ...macam iklan colgate plak...sekarang dah tak de gigi senyum kambing je la....

alamak..kantoi ..nampak dah gigi dia yang dah ilang dua batang tu ....huhu









gusi tak bergigi tu kena jaga...sebab lepas ni akan tumbuh gigi kekal... kalau tak dijaga ...takot gigi tumbuh tu tak cantik.....Jongang ?..huhuhu

3 comments:

cheqna said...

hehehehe
memang r
kalu ngan adik beradik sendiri tibai kemain tapi kalu ngan kawan hehehehehehe

White Bird said...

bagus adek hang.. siap ucap terima kasih yah tak tahan tu.. tulus
jiwa budak

Adinda Amy Sensei said...

salam mawar...

ni nak bg link url blog saya yang baru...
http://kilauancintasangratu.blogspot.com

yang lama tu...dah tuka ..nanti awk tuka yang baru tu tauu..

SELAMAT HARI RAYA...