|ni bukan k|sah Kass|m sElaMat...tap| k|sah Kas|Mah Se|amat

Bismillah....
nak cerita ni...
al-kisah tersebutlah kisah.....thoiiiiibbbb...

disebuah kampung sipinang sebatang...Thoiiibbbb...
penat eh citer berthoiiib2 nih...huhu


actually ni kisah benar...jadi pada kawan-kawan aku
ofkos la perempuan kan ?
(ade yang selaku mak mertua dan ade yang selaku menantu)
sebab tu aku cakap kisah Kasimah Selamat..huhu
nama sekadar rekaan semata-mata tak de kena mengena ngan yang hidup atau mati o.k

Si Kasimah ni baru je berumur 21 tahun
berkahwin dengan suaminya kassim
yang merupakan anak tunggal keluarga.
diawal perkahwinan...semuanya nampak baik dan bahagia sekali
siap pegi honeymoon kat bali lagi... best betoi la ..
ngan mak mertua dia pun o.k...siap pegi pasar sesame,
b'fast sesame...pendek kata o.k la .

tapi selepas sebulan.... semuanya jadik kurang best
sebab mak mertua si kasimah ni mule kurang menyukai
atas alasan :

Malas tolong kat dapur
baju pun mak mertua basuhkan
makan pakai suami masih mak yang buatkan.

kan dah tak best camtu....mungkin la usia dia yang mude
buatkan dia kurang betah ngan keje2 rumah ni ...
dan mungkin jugak sebab sebelum kawen mak dia yang selalu buat semua tu ...

pada pandangan aku la kan...
pandangan ringkas je....
sape laku nak bagi pandangan bagai sebab aku pun blom kawen kan ???? hihihi

Seeloknya dah kawen duduk la berasingan
kalau duduk ngan mertua kena la pandai ambik hati
kalau tak pandai buat keje cube untuk belajar dari mertua tu
kalau depan mertua jgn la nak mengada2 ngan hubby tu
(takot berbulu plak mate mak ayah dia tengok kan ?? )

tapi walau macammane pun....
kita kena terima mertua kita tu cam mak ayah sendiri jugak...
huhu...boleh ke?
cewaaahh...bukan main lagi aku ye...macam la da ade mak mertua...hihi
ala...tak pe....ni untuk ingatan buat semua termasuk la yang belum berkahwin kan ?













Harap-harap bakal mak mertuaku baik dan memahami..huhu ..


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Ed|s| Cer|ta sEmaLam

Bismillah.....

wah...wah...macam berkobar-kobar plak nak wat n3 hari ni ....
almaklumlah rumah baru... ^___^
hihihi...poyos je ayat

nak citer cket...ape yang jadi semalam....
Semalam walaupun hujan tapi semalam aku Panasss jew....
alkisahnya macam ni

semalam aku kuar pegi Mid
kononnya nak bershopping
kan dah gaji...huhu

buat senarai baikkkk punya....

Bil telefon
Biskut
Sabun basuh
Cadbury
( diet tak leh makan)
Sabun mandi
Losyen
Pencuci muke
Jeans baru
(beli weekend la boleh pilih lelame)

sekali......... cek bil telefon
Nah kau .............RM200+
aduiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.......sabo jelah...
nak cakap call banyak tak pun...
knape la boley banyak camni
bengangggggggggg

pastu ...hancus la cecita nak bershopping sbb tak bawak banyak cash
nak harapkan credit card pun tak de huhuhu

balik dengan hati yang panass

dan nak dijadikan cerita
mase kuar dari Mid nak balik tu ....tetiba

Cepessssssss......

sesuatu jatuh kat atas tudung aku...
Warghhhhhhhhhhhhh............Kurang ajar betul
Burung shitttttttt!!!!!!!
sakitnya hatiiiiiiii dah jadi extra panassssssssssssssssss
sepanas cerita fasha sandha dan jejai ...huhu
rase cam nak koyak je bont** burung tu ......

Geramnyaaaaaaaa....








Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Huh...kuasa gambar .... ^___^


Bismillah...
hihi.....tengahari tadi waktu aku ngah duduk
tetiba ade sorang hamba allah ni datang
pastu dia nampak wallpaper desktop aku
actually ni dah masuk kali ke-2 pun
orang tegur

Huish....lainnya gambo....
gambar lame ke ?
la.........knape gambar lame plak..
ni la pic yang paling latest tau ..huhu
knape lain sangat ke pic yang aku dah edit ngan yang tak edit ?








ha..korang pun nak cakap lain jugak ke ?
Huh.....

T_______T









Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

Hobi yang menjadi-jadi plak ..haish


Bismillah
ape khabar ? selamat Tahun baru 2011
huhu...sekejap je dah masuk tahun baru ...
dulu kalau sebut 2020 tu macam jauhnya la nak sampai
tapi ...sekarang dah 2011 lagi 9 tahun sampai la 2020
orang kalau masuk tahun baru misti tanye....
APE AZAM BARU KO ?

aku?? tak de nak berazam sgt ....sbb azam tahun lepas pun tak tercapai lagi...huhu
so bawak je la ke tahun ni ...boley plak mcm tu ...

korang...maaflah dah lame tak blog walking...
ade jugak sebenarnya ...tapi tak tinggalkan sampah-sarap je (komen)
bizi cket lately ....bizi yang dicari sendiri...huhuhu


actually aku bizi cket dok edit gambar-gambar kawan2 aku yang bertunang ni ha...
tahun 2010 ramai plak yang bertunang...
tahun ni 2011 misti sisa2 kawan ku yang belum kawen
akan menamatkan zaman bujang diorang .... (insyaallah....amin)






kalau nak tengok lagi gambar diorang? tengok kat sini





Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.