Why I love Perak ^____^ wink..wink

Bismillah.....

Tajuk tu hanyalah sekadar tajuk ye....keh..keh..keh
sebab apa saya cakap macam tu ? 
kalau semua yang dibawah ni tak ada kat Perak sekalipun !
saya memang sayangkan negeri kelahiran saya...-_____-"
patriotik gila Habaq angggggggg ..keh..keh..keh
kira I Love Perak without any reason....Haaaaaaa gitu la kekdahnya ..hahhahah

cara jugak kan bila dapat makan sambil layan orang main piano 
pastu kalau nasib baik ada pulak orang nyanyi-nyanyi ...huhu 
rasa macam makan kat kedai grand-grand ala orang kayakk ...hahah
imaginasi kena kuat ya untuk mewarnai kehidupan ..
biar tak best mana pun tapi bayangkan macam bessssssttttt ja....gituuuu 

makanan yang always jadi favourite kami berdua ....tekak Thailand ghupenyaaa 
Siakap 3 rasa terbaek dari ladang....dah ngap separuh baru ingat nak snap pic :P 

nasi goreng ni ntah bila makana nya 
nak describe panjang pun tak boleh...sebab dah lama sgt 
dah tak ingat rasa dia..samar-samar macam tu ...hahha 
tapi gambar ada kita tempek jugak la kat sini 

Haaaaa....yang ni ingat ! rasa dia sedap ...ni Tn.John punya pinggan 
tapi ofkos saya taram jugak 2-3 sudu mee goreng mamak dia..hihihi 
makan kat kedai mamak sebelah Aeon, Manjung
nama kedai jenuh fikir .....tak ingat! haha 
padahal bukan barui first time pegi 

Maggie goreng mamak ni ahkak yang punya 
dan dah semestinya ianya sedaplicious uolss...pedas, mantap...
maggie dia kering dan telur dan meggie tu tak melekat
makan hingga menjilat sudu ..keh..keh..keh
pastu masuk merayap dalam Aeon, Manjung tu 
tapi bukan ada tujuan nak beli apa pun....
tapi saje window shopping 
pastu takkan nak balik camtu je...dalam kepala ni dah plan awal lagi nak makan tutti fruitti ni 

hahhaha...jadi jom la cari idea macammana nak umpan Tn.John 
sekali lalu je kat kedai dekat-dekat nak sampai tutti fruitti mula la 
kita jalan seret-seret kaki ..macam dah malas sgt nak jalan ..
pastu ..buat muke dahaga nak mintak lempang ..kakakkaa

sekali Tn.john cakap o.k la sebelum kna GST jom la kita makan tutti fruitti tu 
yeayyy...terus segar bugar laju je jalan menuju TUTTI FRUTTI ! kekekkeke
nampak tak permainan kita tak situ? hahahhahaha

balik tu dah alang-alang lalu depan bubur perak ni moh le mengkeme nyinggah sini 
eceh ..hihihi....ramai jugak orang ye 
Bubur saya .....Tn.John makan bubur jagung ...
x snap pun pic bubur dia sebab sampai je dia trus ngappp
maleh le nak snap lagi..huhu 

masa nak membayor bubur tu ...nmpak cute beetle ni ..
wink--wink... lalu tergoda dan terbeli ...hahahha 
ayoo..Tn.John membebel...bla-bla-bla-bla....
hahahhahahhaha 
dia cakap tu misti beli sbb nampak comel kan ? 
bukan sebab lapar nak makan atau sebab sedap kan ? 
keh..keh..keh >_< ...hahahha


Sekian, 

 banyak sebenarnya yg nak sy update 
tapi masa yang kurang dan jati iri nak update blog tu pun mengurang ..kakkakak


Sekian kali kedua >___< "

tata 



1 comment:

Fazleyatul Aini said...

bubur perak tu jual pelbagai jenis bubur ke

Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...