Pillion diary

Bismillah...

hari ni nak sembang diari seorang pembonceng
sebelum ni pernah jugak rasanya 2-3 kali cerita 
nak baca : 


Tn.John tu memang suke ride walaupun motosikal dia tak la berkuasa tinggi sgt 
means CC kecik je ...tapi soul nak ride dia tu tiap minggu nak ajak jalan 
kalau motosikal dia berCC besar mau sampai thailand dah hakak ni haaa...ekekeke
hakakkk ni ha yang  malas kenkadang tu nak ikut ...pppfffttttt
lenguh pinggan oii naik moto jauh-jauh 
orang tua gini lah dia.....
tapi actually enjoy...beza naik kereta ngan ride moto ni 

pada saya bila ride motosikal pemandangan tu lebih luas 
sudut pandangan tu lebih terbuka ...
pastu tak payah bayar tol 
dan lebih senang nak singgah mana-mana
yang kurang best ...lenguh pinggang  dan kalau hujan kelam kabut nak kena berhenti  

tak ingat dah berapa hari bulan 
kami balik Perak jala-jalan naik motosikal ..
balik rumah parents saya 

keesokan hari tu kami pergi jalan-jalan bandar warisan 
T.A.I.P.I.N.G
kalau dah sampai taiping haruslah nak makan mee udang 


 haishhh puas hati lah makan mee udang gobos-gobos ni 
beso udang nya 
alamat : 

Mee udang banjir Mak Teh
Kuala Sepetang,
Taiping, Taiping, Perak

tepi jalan je ....
masa kami sampai mee udang Mak Jah tutup lagi ..
dalam pukul 11.00 macam tu 

lepas tu lepak Taman Tasik Taiping 
tapi panas dah masa tu ...jadi tak lah duduk lama 
bila panas memang lah dahaga ...
kami singgah pula kat

Bismillah Cendol
Lot TK.233, No1, Jalan Barrack,
 Taiping, Perak

puas hati cendol dia..secukup rasa 


dah lalu tu singgah kejap kat sini ...
tempat praktikal masa zaman study dulu 
lama dahhhh....11 tahun dah 

kemudian minggu berikutnya kami ride lagi 
tapi kali ni ride balik hari je 
bertolak awal pagi 7.30 pagi dan sampai semula kat rumah pukul 3.00 p.m 
o.k lah boleh tahan penat ..hahahha 


 lokasi yang dituju 

Laksa Telur Goreng Bersarang 
Jalan Margosa D/8 Jalan Margosa D/8, 
31350 Ipoh, Perak
 Dekat Bandar Seri Botani, Ipoh

waze je ...sampai depan kedai 
kedai ni buka pukul 12.00 ye 
jangan datang awal 
kalau dah sampai awal macam kami ..hihi 
duduk la dulu 
jangan kacau diorang nak set up kedai semua 
tak payah nak tinjau-tinjau kot dia nak buka kedai cepat 
memang tak ...sabar ye tunggu pukul 12.00
tutup 7.00 p.m 


kami sampai 11.30 so terus duduk rileks dulu 
pukul 12.00 boleh beratur beli makanan ye 
sebab dia self service 
nak cili, limau atau petis ada kat tepi tu 
sila lah tambah sendiri sesedap rasa 

Tn.John suke telur goreng dia yang bersarang tu 
unik betul,,,
dia punya order special ....double egg 
harga murah je tak sampai RM 5.00 pun satu bowl 
hanya RM 3.50...kalau double Egg tambah RM 1.20 

kalau ke Ipoh sila lah cube...sedap ganda 3 ni 
hihihi

 haaa..... yang ni last week 
kami pergi b'fast kat lemang To'ki, Bentong
ride dari KL 8.00 pagi ....sampai sana 8.45 pagi 

alamat 
Lemang To'ki, batu 2 Jalan Tras.
 Bentong 28700
tepi jalan je pun 

 kami makan lemang sorang sepinggan 
ayam dan daging 
pastu roti canai sekeping + karipap seketul + tepung pelita seketul 
alhamdulillah 
kenyanggg 

 atas meja tu ada tapai daun getah 
Tn.John try ...skali sedap daaaaa 
rasa dia original ...terus lah tapau 5 tangkai 
satu tangkai ada 3 bungkus 
simpan dalam fridge...
makan sejuk2 sedapnyaaaaa 

banyak menu kat Lemang To'ki ni ...bukan sekadar lemang 
ada ayam bakar, daging bakar 
roti canai , nasi goreng  eh macam-macam lah 
memang banyak pilihan kalau makan kat sana 
kalau lalu try la singgah ...best 


Sekian 

8 comments:

Mummy Chubby said...

kalo ride ke jb...roger2 tau..byk gak food menarik kat sini.heheheee

Qhaifa Nur said...

Seronoknya dpt ride ni...
Mcm2 kita jumpa kan

ZULHILMI TEMPOYAK said...

pernah x sempat mencuba...

mawar_berduri said...

@Mummy Chubbyaarr memang paling teringin nak kesana...tapi kalau ke johor naik kereta kot ..jauhh...hihihi

Fazleyatul Aini said...

bestnya ride. saya penakut tak boleh haha. naik basikal pon ntah2 x reti balance hahaha

Puan Kutu said...

Amboi sakan ride..makan pun sakan.best kan naik moto ride sana sini..enjoy je tengok

LYAfrina said...

bestnya slalu naik motor bersama..
pastu nikmati makanan best2

ArELeEz said...

konsep dia.. ride & mkn2. perrgghh.. bestnye..!