Eidul Adha 1437H

Bismillah 

raya puasa haritu saya tak update pun dalam blog ... 
tapi memang raya puasa haritu tak de ambik gambar pun ... 
kelam kabut nak balik ke KL .....raya turn Tn.John..tapi saje ajak jugak dia balik Perak dulu 
kesudahannya rushing nak balik KL 
-_________________-"

Jadi raya Qurban ni saya balik je berdua ngan adik 
lagipun Tn.John kerja tak cuti ... dia pun bagi green light balik kampung 
apa lagi ..alju ajer laaa..hihihi 

balik hari Sabtu ...bertolak dalam pukul 9.00 shukur ambik kat rumah 
sampai Perak dalam pukul 2.30 p.m 
balik ikut Kuala Selangor...jalan tak la jem sangat 
jem anjer-anjer je....layan lagi lah 
kalau balik kot highway jem tahap berjingguit kot...ekekkeke 
kematu nak sampai kampung 

 Hari ahad petang Mak buat ketupat 
siap je ketupat dan rendang daging ...mana boleh tunggu 
terus ngappp 
perghhh ..layan 

 Pagi-pagi lagi semua dah bangun ....mmg macam tu 
siap cepat-cepat terus pergi solat sunat aidiladha kat Masjid 
pergi Masjid tak leh pakai kasut cantik-cantik...bantai ajer lahhh hahhaha
baju pink, tudung biru kasut slipper seret orengggg 
:P :P 
masa ni balik dari Masjid 

 kami tak lah janji pun nak pakai warna apa 
eh...tetiba pagi raya sedondon la pulak ..hehe
shukur pun pink ...shakir ngan shairah je tak pink... 

 ajak ayah ambik gambar ngan geng pink :P 

 pastu ngan mak sekali 
anjer tu nyibuk ( Kucing) ...kuat makan si montel anjer tu 
bagilah apa pun...semua dia makan ...sampai dalam mulut org pun tercatuk tunggu nak makan ..
ggggrrrrrrrrrrrrrr...hahahahha 

 selfie 5 beradik namanya 
adik (Syakir) sibuk suruh abang (Shukur) pegang kamera 
dia cakap "Abang pegang, tangan monopod kan ? " hahahhaha
tapi yelah...orang tinggi ambik gambo nampak la semua 
kalau tak.... tak masuk frame sume 

pastu mek kakak (syairah ) ni cuti tapi lecturer bagi assignment pulak 
ambik gambar didalam satu Majlis 
tak kisah Majlis kahwin, Qurban, Cukur jambul ke apa 
asalkan Majlis 
jadi pergi la meneman dia ambik gambar kat Majlis Qurban 


 Alahai ...mok cik ni hati tisu ...haha tak mampu nak tengok lembu tu kena Qurban 
walaupun tahu tempat lembu tu kat sana dah tentu tempat yang terbaik 
mati di qurban.....tapi tetap tak leh tengok huhuhu
duduk jauh dalam keta je 
gambar ni shukur yang ambik 


 ayah pun ada kat sini ..tu yang baju kuning kopiah putih tu 
bukan main lagi landing atas lembu tu 
heeeeee...idok la berani 
tapi kelakar tengok budak baju biru tu dan yang baju merah gambar ke 3 dan 4 tu 
dah kenapa mata naik ke atas tu? 
nak pitam ke apa? hihi

lepas balik dari tempat qurban ..pergi la jalan-jalan ziarah saudara 
rumah pertama makan mee kari seafood 
pastu makan kuih lagi ...

tapi yang first time saya cuba sambal tahun ni 
makan ngan meehun soto ...pergh ..sedap jugak rasa dia 
tak de la rasa kulit lembu sgt ...hahhaha 
tapi proses nak buat ni makan masa jugak ..nak kena basuh kulit bersih2
nak kena jemur sampai kering lagi ...

masa ni tengah makan sambal tahun tu la 
pastu cousin snap gambar 
hihihihi...dia nak candid 
skali saya perasan siap angkat peace lagi 
nyempat lagi kan ...

balik ke KL hari Selasa 
Alhamdulillah tak jem juga 
lancar je...petang pukul 4.00 sampai rumah 



sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

6 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Qhaifa Nur said...

Bila berkumpul ramai seronoknya..
Nmpk sedap juga sambah tu...

Aiezza Sue said...

tgk gambar ketupat tu dan2 teringin lg padahal raya tu hari mkn berhari2,jgn memain dgn penangan ketupat palas':D kulit lembu gitu mmg tak pernah jumpa..

Puan Kutu said...

Seronok dot kumpul selfie 5 beradik..meriah raya korban korang..assignment lecturer bagi best ye. Boleh posing2.hehe

LYAfrina said...

hrp blm t'lwt nk ucapkan ni..
salam aidiladha ..hehe..

lya plok raya haji baru ni xde ambk pic lgusng..pkai bju raya pon xde.. hehe

wahida said...

sambal tahun tu feveret i...makanan tradisi org jawa...
kulit lembu best woooo...dapat yang lembut mmg layannn...

ArELeEz said...

family belah oppa mmg rajin wat sambal tahun tu. tp, diorg xpakai kulit lembu. pakai ikan bilis & kerang kot.. whatever it is, leez tetap m'jauhkn diri. ha3..