#Merdeka 59

Bismillah.....

sadisnya tengok blog ni....hahaha Tuan Blog is malas 
tak de soul nak menaip macammana? padahal ade je bahan nak tulis 
tapi kalau soul tu tak datang bukak  blog 2 minit  laju je tangan ni klik pangkah ...hahhaha

maaf lah kalau ada yang buka blog masih cerita lama 
dah la cerita pasal astro tu? errrkkk...ekekeke 
sebelum raya lagi tu 

baiklah azam merdeka 
UPDATE BLOG SEMULA ...aci ? 
boleh la..boleh lahhh 
harap azam berazam la ...jangan azam tinggal kenangan sudehhhh 

masa 29 Ogos yang lalu saya cuti ..
gigih bangun awal pagi lepak kat Dataran tengok raptai penuh untuk hari Kebangsaan 
masa tu tak lah ramai sgt orang 
mmg jelas la boleh tengok perbarisan sume 


29 Ogos 2016

'Sehati, Sejiwa'


 rehearsal perbarisan Malaysia National Day 2016

 pada 31 Ogos 2016 pun gigih bangun awal merempit pergi Dataran 
tapi Ya Ampunnnn...ramainya ummat Manusia 
bersesak-sesak tak de la kami nak dekat ngan kawasan perarakan perbarisan tu 

lepak belakang stage je...

masa ni nampak ada satu group Chinese student...rasanya secondary school 
diorang tengah ambil gambar ramai-ramai ..sporting gila 
jauh beza ngan nak-anak melayu ..Sorry bukan nak kondem 
tapi saya hampir tak percaya diorang student 
sebab ? nak masuk perbarisan make up Omakkk aihhh? macam penari istana kebudayaan pun ada 
siap ngan bulu mata palsu...tak nampak macam student ..nampak matured je 
kalah iolss....hahahahhaha 

anak2 cian ni jugak yang sempoi..enjoy their young life 
masa diorang tengah ambik gambar ...saya wat muke 20 sen je 
pergi kat diorang ask to take a picture with them 
semua sporting 
tq uolsss selamat maju jaya semoga menjadi orang yang berguna bila besar nanti ye 



ni je moment yang saya sempat snap masa perbarisan hari Kebangsaan yang ke 59 
bangga jugak la dengan wira-wirawati negara yang mengharumkan nama negara 
atas bas tu ada atlet yang dapat pingat masa Sukan Olimpik
sekarang Malaysia ada di ranking yang ke 60 dengan 5 pingat 

Ucapan saya buat Negara Tercinta : 

Semoga Negara kita terus aman dan sebarang krisis yang sedang melanda negara sekarang ni 
akan segera selesai dengan cara yang berdiplomasi ...amin 
harap bertemu lagi di Hari Kebangsaan yang ke-60

  
lepas balik dari Dataran Tn.John bawa jalan-jalan kat Muzium Polis
Muzium Polis DiRaja Malaysia merupakan sebuah muzium yang terletak di Kuala Lumpur,
 terletak di Jalan Perdana, antara Masjid Negara dan Taman Tasik Perdana

 alamat penuh
 5, Jalan Perdana, Tasik Perdana, 50480 Kuala Lumpur,
Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia

 Ahad 10:00PG–6:00PTG
Isnin Tutup
 Selasa 10:00PG–6:00PTG
 Rabu 10:00PG–6:00PTG
Khamis 10:00PG–6:00PTG
 Jumaat 10:00PG–12:00PG
 Sabtu 10:00PG–6:00PTG

tiada bayaran dikenakan untuk masuk melawat ye ...

o.k sekian


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

Fazleyatul Aini said...

ok iols tak nak tanya lain nak tanya 1 je
kenapa kurus niiiiiiiiiiiiiiii
tips plis =P

Puan Kutu said...

Sangat merdeka sungguh ni.hehe mari kita berazam utk rajin update blog sesama.hahaha

LYAfrina said...

meriahnya...
samalah dgn lya..soul tu ntah kemana..haha