Lucky draw

Bismillah...

Hai apa khabar ? minggu yang malas pada saya..huhu 
orang cuti lama patut kena la semangat selepas cuti lama kan? 
iolsss? is harapan ..sama je ...jenuh seru mood nak keje tu ...hahahha 
aduiyai kena torture diri sendiri 
"kalau ko malas, beratus lagi orang kat luar sana yang tak de kerja 
dan nak kan kerja kau ! Okbai hahhahaa
terus seret kaki pergi opis ...pppffffffffffttttttt 

bagi tips sikit nak semangat ke ofis? korang pekerja cemerlang kannn
cer bagi tips sikit ...
jarang kot terbaca cakap malas nak pergi kerja? bagi la tips sikit? 
less motivated betul la saya ni ....ish..ishh
Lya colors pun rajin kerja...yang selalu ditulis...malas nak update blog...hahaha :P 
satu punca yang saya dapat detect vitamin M ni 
sebab bukan minat saya kot buat kerja sekarang 
sebab tu la booring.....
tapi xpe la niat kena betul, nak kerja dan cari rezeki yang halal o.k 

suka beno intro panjang-panjang tajuk belum sentuh lagi ..ohhh sorry 
hari tu ada la join contest Jom Minta Resit GST 
Alhamdulillah ada rezeki saya kat situ ...

mula boleh terjoin sebab minah ni lah 
join lah apa pun jarang tak lucky ...ntah apa amalan dia pun tak tau lah...haha 
teman dia pergi ambil hadiah voucher RM 200 dekat Kastam 

siapa nak bagi RM 200 kan? banyak tu 
terus semangat kumpul resit setiap kali shopping...inspire betul 
siap pesan kat Tn.John "jangan nak buang-buang resit ek kalau beli pape!"
pergh bini gangster ke apa pesan camtu kat suami? hahaha 
berbunyi amaran di situ ..pppffffttttttt
yela bukan selalu pun sy nak shopping ni ...so kna la minta Tn.John bagi kerjasama sikit 
baru wonder pet ! apa yang penting? KERJASAMA...hihihi 
hoiii...dah 32 tahun tak payah nak berwonder pet sangat lah kan ...koh..koh..koh 

 Alhamdulillah...saya dapat yang bulan November punya lucky draw 
ingat dah tak dapat ..Mc Leen dapat bulan July 16.....Sept 16 ada Puan F dapat phone 
o.k jeles....hahhaa xpe...xpe teruskan usaha 
kumpul resit, snap kat apps thru phone simpan resit tu 
akhirnya dapat! 
dan resit yang bertuah tu ialah resit Tn.John ye
dia beli apa dah tak ingat ..hihihi
gigih la ajak Mc Leen pergi Kastam
ingatkan dapat barang terus ...ohno! dapat voucher je..
barang sila gigih sekali lagi pergi ambil kat Senheng atau Sen Q 

nilah rupa voucher tu ........
 apa yang saya dapat ? 
ni ha kat bawah ni 

tapi masa pergi sana, dia cakap boleh tukar barang lain kalau nak 
boleh tambah duit dan tukar barang lain 
jadi bila dah bincang-bincang ngan Tn.John 
kami pilih ambil barang seperti kat bawah ni 

Alhamdulillah...kita buat persiapan sikit untuk rumah baru nanti
kita simpan dulu ...beli barang apa yang patut sikit-sikit 

sekian 


Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

3 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

beautiful_rose said...

hai,lamanya tak singgah sini...
aduhai kita pun baru nak mula bergerak aktif ni
tak tau mampu bertahan berapa lama harap boleh konsisten la ye.

ArELeEz said...

tips dia: bayangkn diri sendirik tu as #IffatHamani. gigih, rajin, sampai company suh transfer ke ganu pun redha je. ha3.. jgn bayangkn siri sendirik sbg #HannahMastura sbb dia kaya, cucu tan sri. xkeje, x p opis pun, apa ada hal?! duit maintain kepok2 kot..! ha3..

sekian..

LYAfrina said...

wahh..bestnya.. rezeki tu.. ye lah, join contest/lucky draw ni xleh putus asa.. kna rajin n gigih... pasti ada rezeki kan..


ahhhahiiii.. bab g keje tu..tipulah, adakalanya mood M tu sgt mguasai diri.. tp bila memikirkan t/jwab n knp bekerja..tujuan utk meneruskan kelansungan hidup..terus jd semangat walau kaki n hati..ahhhhaiiii.. hehehe.. tarak kerja tarak wang.. n nk dpt duit y berkat kna ikhlas bekerja...