#saladcarasaya

Bismillah....

Happy Chinese New Year pada yang celebrate  
pada yang cuti balik kampung tu hati-hati memandu , biar lambat asalkan selamat o.k 
booring juga bila cuti duduk rumah aje 
nak balik Perak pun mak cakap tak payah balik....
Banjir belum surut, kalau balik nak tido kat mana ?
kat pusat pemindahan Banjir tu pun dah ramai 
baiklah .....korang doakan lah banjir kat kampung saya cepat surut :'( 

o.k la kita balik kepada tajuk..huhu 
saya letak salad cara saya sebab saya rasa salad ni pun tak la healthy sgt 
ada guna sosej, fish fillet ...tu kan processed food 
tapi boleh la ....kalau yang diet tak strict try ler buat 
senang kacang kuda je ni huhu
bahan-bahan pun senang nak dapat 

 salad ni Mc Leen yang bawa 
dia cakap tekak dah tak boleh terima dah nak makan salad 
huhuhu 
baiklah jomlah kita olah salad ni bagi menarik tekak supaya terima 

 nilah rupa salad first trial 
alhamdulillah...habis dan tekak gumbira nak telan...hahhaa 
phewwww sambil flip tudung ...hahaha 

 esoknya kita buat lagi 
kali ni bahan lain sikit , Mc Leen bawa banya kot salad tu 
daun dia dah nak layu al kuyu dah pun 
harus kna cepat buat 

kita pakai fish fillet dan ayam guring (style arrian anak tomok) hihi 
untuk garnishing dan effek krupp...krappp kita pakai kacang tu 
apa nama kacang tu ? kacang koro ek? 

 ha..kita letak juga crab stick 
bagi banyak sikit ....baru ada semangat nak makan salad :P 
ini hijooo je..rasa cam kambing pulak kan ...mbbbekkk hihihi 

 saya suke baby tomato ni 
sedap ada effect masam manis kat situ 
kalau buat ulam makan ngan nasi pun sedappppp 

 campakkan aje semua sekali dalam satu bekas 

 kemudian saya buatkan dressing untuk ditambahkan dalam salad tu 
pakai mayonis kewpie, limau , garam sikit gula sikit 
dan sebatikan semua tu 

 dah siap gaul semua bagi sebati, semesra-mesranya 
huhuhu 

tadaaaaaaa... #saladcarasaya 
makan salad sambil taip blog? perghh sedap jugak tu 
daripada dok makan coklat atau kunyah kerepek 
baik gantikan dengan salad atau sebiji epal ...

gitu :P 


sekian 

6 comments:

BaTiK_PiNk said...

Coach saya ajar buat salad jangan guna dressing selain minyak zaitun terutamanya mayonis. Salad pun boleh jadi kalori tinggi disebabkan salad dressingnya malah lebih tinggi dari kalori hidangan sepinggan nasi. Yang penting kena lengkap 3 unsur; karbo, protein dan fiber. Sayur salad pun ada karbo jadi tak boleh ambil banyak, ikut sukatan secawan kecil je. Protein better ayam rebus / ikan stim.

BTS said...

Bagus ni

Makanan yg sihat..

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

wahida said...

ni semua menu kami masa kami diet kat ofis ni nok...tapi sekarang tidak lagi...kami semua dah kecundangggg di tengah jalan...hahahaha...

ArELeEz said...

p'olahan yg m'gumbirakn perut. good job, bebeh!

LYAfrina said...

sedapnya.. gud idea ni....