pLaY BadmiNTon...............



Sunday Evening, around 5.00 pm...........


aku ngan By g main badminton arini ......saje skali skala bersenam.....Best gak dapat kuarkan Peluh ni......pagi tadi By OT lagi .... tengahari baru die balik ....Kesian Die ......Weekend Pun kne keje...tapi nak wat camno ....Nak tak nak Kena la jugak .......kitorang main badminton kat Taman Tasik Perdana..........kat ctu ade satu port yang ala2 Court yang bley main badminton ......'tapi bukan court pun' ....cume kat ctu 'bertar'...bley la pukul2 Shuttle cock nak kuarkan peluh ......kitorang main badminton lebey kurang 1 jam......ble dah berpeluh ...Stop la....kitorang jalan kaki plak pusing taman tu sambil tengok orang ..... bley tengok macam2 jenis orang .....ade yang datang bawak anak2 main.....ade yang datang nak berjogging, bersantai, picnic...ade gak yang bercinta....macam kami berdua plak datang nak "Bersenam = Main Badminton+ jalan2"........hihihihi...lpas dah habis satu taman kitorang pusing, cadangnye nak balik la ...jam pun dah kol 7.00....tapi! sampai je kat tempat park Kereta tu .....jalan jamme plak ....Hampeh tol ....So...By ajak aku makan aiskrim dulu..... by panggil aiskrim tu 'aiskrim calung' tapi aku plak panggil 'aiskrim kon' ....tapi mak aku panggil ' aiskrim palit' huhuhu... macam2 kan ? 'Variety Of Dialek'.......Sedap skali skala makan aiskrim...teringat mase sekolah dulu, suke bli aiskrim ni .................mMmm...dalam kol 7.30 jalan pun dah o.k kitorang pun trus balik umah.........aku rase happy dapat bersenam petang tu....bley gak bakar2 lemak kat badan ...ahax .............

JaLan-jaLaN hUjuNg MinGgU.....





Pada hari Sabtu yang lepas, aku tak de pape xtvt dengan BF aku, Die kena OT......Bosan tol, So daripada malam tadi aku dah plan nak ajak ika (Room mate a.k.a Classmate aku mase kat Sek.Menengah) kuar jenjalan kat Amcorp Mall ......tapi pagi tu aku terbangun awal.....nak tido balik pun mate ni dah tak nak lelap.......aku bangun je la layan Nasi lemak kopi 'O' jap
......dalam kol 9.00 aku ngan Ika siap2......Kol 10.00 kitorang pun kuar dari umah....... Sampai je kat sane first pg Pos Office ( Si Ika la ni nak g post Office) lpas tu kitorang pg jalan2 kat Butik2 baju yang ada kat ctu ..... Cantik2 Baju...Harge Pun Cantik...ahax...Cuci mate je la...'Window Shopping' ..tapi mase pg kat First Lady aku ade gak la bli baju ...nak pkai mase kenduri kawen akk aku minggu ni ......Price kat First Lady tu sangat Berpatutan..baju pun cantik .... Puas Hati la.....Pusing punye pusing....Perut aku pun dah mule berkeroncong .... macam2 lagu dah bunyi....than aku pun ajak la ika makan kat Cafe Sri Suria..... aku dah lame tak makan makanan favoruite aku kat ctu .....nak tau ape die ?mmm......ape lagi .... 'Chicken Herb Noodle Soup'.... Huh ...Best gile dapat makan benda alah ni .... Sedap Woo......Ika plak makan Sweet N Sour rice klau tak silap aku .... Ingat2 lupe ni ... ahax . lpas perut pun dah kenyang, Si ika nak berjalan lagi .... So kitorang pun pg cari VCD jap ...balik umah karang bley la layan VCD plak ....lame gak la cari VCD ..Ika cakap nak cari cite Horror Movie ... minah ni nak tengok cite hantu la plak ....huhuhu..... pilih2 dapat la satu cite ni...a ku tak ingat tajuk ape...tapi tanye kat Apek tu die cakap tak de plak.... hampeh tol....klau dah tau tak de wat pe la die ltak cover citer tu???...Geram je ..... last2 kitorang Bli cite hantu tajuk Fear House ...... kaki pun dah sakit ....aku Pun ajak ika balik ...... Dah Sampai umah aku ngan ika, Izan layan la Cite tu sampai Petang ...... Cite tu tak la best pun .... x brape nak faham... tapi layan je la daripada tak de xtvt lain .....




Ni la Chicken Herb Noodle Soup ........

5S.......








sure ramai yang tau 5s ni ....kat mane2 Kementerian, Jabatan Kerajaan atau yang bukan kerajaan pun ade amalkan 5s ........ ofis aku pun tak ketinggalan nak amalkan 5s..........tipa minggu Audit..audit...audit.......ble la nak abis? ...aku tau bile nak abis....28 dan 29 Mei ni last audit untuk pensijilan MS ISO ........huh....lpas tu lega la cket ........aku cbuk gak dok wat 5s kat bilik aku ..... penat woo..........







My work place..........





Aku nak Story cket tentang tempat aku cari rezeki tiap2 hari........
Alhamdulillah aku dapat keje kat sini sekarang..aku ade keje tetap dan ofis yang selesa ......Kekadang terfikir gak kat kepala aku ni , BOSAN tol ari2 keje...ari2 wat benda yang same....bangun pagi, mandi, Solat, Siap2... pegi kerja..........sampai kat opis cek surat, Rekod Surat, Cek email, wat surat.......dan Bla..bla...bla.... sampai Petang ......Penat pun ye......

Tapi bile 25 aribulan aku suke la..... GAJI!!!..... tapi ble difikir-fikirkan balik la...... aku tak patut rase bosan ngan keje aku....aku patut bersyukur......bersyukur sangat......kalau aku wat keje dalam keadaan bosan dan tak bersungguh2..Halal ke gaji aku????????....huh...takot jugak ble pk.......

Orang lain punye la susah nak dapat keje .....aku plak merungut ....tah pape tol.....hihihi...Sekarang ni aku rase cam nak keje btol2......aku harap aku dapat wat yang terbaik...aku nak Gaji yang Halal.......Gaji yang aku dapat dari hasil kerja aku, dari titik peluh aku ( macam keje kat sawah kat tengah panas je konon, klau keje kat tengah panas kot la ade titik peluh...ni dok dalam aircond mane ade peluh) hahaha............

Fraser Hill..........





Ni plak dekat Fraser Hill...............

Hari Minggu yang lepas..........macam biase la...Lpas sesi 'tanye menanya'....By aku ajak pegi Fraser Hill snap2 picture.........Mmmm...Ni kali Kedua la aku pegi Bukit Fraser yang terletak di sempadan Negeri Pahang dan Selangor.........



By aku soh ajak kak Lela.......Best cket pegi reramai....... tapi dah last minute baru die soh ajak kak Lela.....Macam yang aku jangkakan.....K.lela yang penuh ngan xtvt tu sure dah ade plan nak kemane2 nye klau tak book die awal2........Die tak dapat nak juin...... die dah janji ngan kengkawan die nak pegi berbasikal kat Bukit Cahaya Shah alam .................mMmm...nak wat camno ..... so kitorang pun cam biase ...Bertolak la ke sana Berdua........sampai atas dah kol 1 lebih, tapi kat sane cam pagi je ...huhu... tak panas macam kat KL......panas2 manje je ...hihi.....Lepas makan ayam goreng McD yang kitorang beli kat KL Lebey kurang kol 4.00 Kitorang turun dari atas bukit tu dan sampai kat umah dalam kol 7.00 P.M........


Balik Kampung .........

25-26 aPriL 2009


Ni kat Teluk senangin................Pic ni ambik mase kitorang balik kampung .....Best balik kampung kali ni sbb bley g jenjalan ngan By...........
Kebetulan mase balik kampung ...ade Jom Heboh kat Lumut, So kitorang tak ketinggalan la pg
Jom Heboh tu ..........
tapi yang tak best nya, Panas tol hari tu ..... orang ramai sangat .........Xtahan tol berasak2 dalam orang ramai ......rase cam rimas je ........



Johor Bharu - First time sampai ni ...ahax

Trip To Jay_Bee
Johor Bharu ?.......aku rase macam jauh je tempat tu .......kat Selatan....klau tengok Map...kat bawah skali .....dalam hati aku ni ....teringin nak pegi .....

dalam hidup aku ( Sebelom 28 Feb 09) antara Negeri yang aku tak pernah pegi dalam Malaysia ni

:: Johor

:: Kelantan

:: Perlis


Yang lain aku dah sampai dah .......So, Pada 28 February 09, MyBy...ajak aku g Johor, Dulu mase die Kecik2 die Sekolah kat Johor, Dok ngan Mak cik die, So jalan kat sane tu kire ingat2 lupe la.....Kitorang bertolak pagi, dalam kol 9.00 pagi....pegi naik KANCIL je..hihii..nak save minyak...ahax ...klau bawak MYvi yang laju cam roket tu ...hihih.....byk la cket kne budget 'tang' minyak ni ..... dalam perjalanan kitorang singgah kat Melaka jap " Jom Heboh Melaka" Bli barang Cket trus kan perjalanan .....Penat Woo.....Jauh la nak sampai Jay-B ni ......aku balik perak pun cume paling lame 4 jam ......ni dari pagi sampai dah Gelap baru nak sampai ..........


Dah sampai kitorang g makan kat Gerai Ditepian Tebrau .......makanan Tip Top...cume....Masalah Problemnye.......PEDAS ......Geram aku nak abiskan Tom yam tu,Tapi Pedas tak dapat la kau nak menghirup Tom yam tu sampai abis ............
KEESOKAN HARI

Kitorang bangun awal pagi .......Saje nak jenjalan sblom Bertolak balik KL .......
mase ari tu plak, kebetulan ade HOT FM BIG JAMME.........So, kitorang pun pg la kejap kat tempat Kejadian ......DANGA BAY ......lpas jalan2 kat ctu jap kitorang bertolak balik KL ........ sampai KL dah malam .....Penat Wooo.........Esoknya aku Cuti...hihihihi

Hari yang telah berlalu .............

........MELAKA 7/02/09..........





aku ingat lagi....pagi tu aku dikejutkan awal oleh By.....tengok jam .... 6.15 a.m...." dalam hati aku ..awal lagi ni , apehal la kejutkan aku wal2 pagi ni " die tanye ..nak pegi mane ari ni ?.......aku dengan blur2 baru bangun tido, trus reply msg die ....... " ikot by la" ......Die cam tak puas hati dengan jawapan aku ...... Die call......tanye lagi nak pg mane?.....jawapan aku tetap same ....."ikot by la nak pegi mane .... tak de idea la nak pg mane" ......Mmmm...panjang Mmmm die .... " Mandi la sekarang, Kite pegi jenjalan" ...aku trus genyeh2 mate dan trus mandi ......Sejuk Siottt.....jam kol 7.00 am .....Die call soh aku turun kedepan...maklumla umah aku ade gate ...tak leh nak masuk suke2.......Die rase cam leceh je nak bgtau security tu nak masuk kedalam...so die mintak aku tunggu kat depan .......masuk kete, aku tanye die, nak kemane ? kate die jom ambik Duit dulu? ...lor ......tak bgtau lagi nak kemane .......


Than aku tanye die lagi ...nak kemane ni ? baru die bagitau aku ..... Kite G MELAKA la nak ? ...aku on je ...bab berjalan ni memang aku suke ...huhuhuhu.....




Kuala Gandah Elephant Sanctuary

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيم Hai Korang ...gigih mokcik curi masa nak hapdet cerita kali ni #suscuba hihihi  takut terlepas d...