Baju Nikah ku musnah !!!!!!!!!!

Bismillah

hai Korangggg ...ape khabar ?
hihihihi...
tak penah nak update pasal kawen tetiba hari ni nak update
pasal baju nikah plak ?
ape kesss?

sebenarnya kes nya begini ...
sebelom cerita dah rase sedihh.... sobb...sobb..

Baju nikah yang ditempah langsung tak menepati citarasa..
totally !! hari Sabtu lepas...dengan excitednya pi la kedai
tempah baju tu ...nak ambik baju Nikah la ni..

Sekali ..masa pakai kat kedai tu da rase cam besar semacam je baju ni ..
(kat kedai tu tak dak cermin yang besaq ..yang boleh nampak dari hujung rambut sampai hujung kaki...so da try baju ...o.k...muat ..(mane tak muat ...beso baju tu o.k )

so da balik umah ...belek skali lagi depan cermin beso ..
bila tengok btol2 mak aih ...Cik Mawar nampak gemuk dan pendek
lepastu pulak..baju tu macam baju tak siap pun ade ...sebab bersambung kat bahagian bawah ..
bawah daripada pinggang ....aduyai ...tak berkenan den
hohoho...ini tidak adil boleh dibiarkan ..ahaqq


Ini lah gambaran baju yang telah siap itu ...
nak gambo betul ? hish..malas ar nak letak pic sebenar ...
stresss!!!...habis rosak kain...
dah la bli kain tu mahal .... RM 400 +....last skali jadi macam ni
nak cakap tak ukur ...dah siap ukur badan lagi .......





jadi Cik Mawar telah bercadang mahu membeli baju Ready made je
yang cantik dan simple...

kalo boleh nak yang macam ni ..kalau macam yang di bawah ni pun o.k gak...


tapi yang penting nak simple dan nampak cantik kat mata Cik Mawar dan My Dear






so, misi seterusnya mencari baju Nikah yang baru ye !!!



Jangan malu-malu singgah lagi ye, Terima kasih.

10 ♡ kas|h beRpanJangan ♡:

[s.u.r.i.a] said...

ross cuba cari kat carrefour wangsa maju, kalau su ada peluang buat majlis tunang@ nikah su akan cari baju ready made kat sana. :P

Lya Colours said...

cakap la dgn tailor tuh yg mawar x puas hati. baru dia tau, kalo x dia igt kastemer dia suka la design dia tuh. rugi duit wooo

Mia Qaisara said...

saman itu pereka! huhuhu....

C.I.N.T.A said...

sian cik mawar.. dtg la Kajang byk kedai baju kat cni

- GC - said...

sy penah jadi ni!!! geram sgt. bengong btul tukang jahit. terus beli kain baru, buat muka kesian kat tukang jahit yg lain. mujur sempat siap. alhamdulillah

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Cik Su : tula , ingat nak pi cari kat Bangi..tengok aritu kat Bangi pun ade yang cantik2...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Lya : alahai , Mawar soh mak cik yang rekemen jait kat dia tu yang bagitau kata Mawar tak puas hati.....mase ambik baju ritu dia ade customer lain...malas la nak buat kecoh...nanti cust tu x jadik jait baju kat dia plak :P

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

saman...jgn tak saman !!!!!!

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

GC : ni da tak sempat da nak buat muke kesian..memang kna gak cari yang ready made :P

Princess Cindellyna said...

tgk my entry pasal my baju nikah k!

good luck searching!!=)

http://yeopaja.blogspot.com/search/label/baju%20nikah