keRaNamu j|raN, kuTurutKan Jua


Bismillah ...
ape khabar sume....Cik Puan Mawar tak sihat lagi
batok bertambah trok....musim ek sekarang ni ???
tekak ni rase perit je....huhu

aduyai..tengahari tadi lepas lunch...
seb baik dah lunch ..kalo tak mau ilang selera nih
myDear call....dia cakap :

"tadi ade Jiran datang, dia bagitau suruh kita ubah piring astro kita tu"

What.....apehal pulak nih?
astro tu baru je kitorang pasang hari sabtu lepas

"orang tu cakap, satellite disk astro kita ganggu coverage dia "
jadi dia cakap kalo dia yang nak ubah dia punya kena bayar RM 150...so dia mintak kita ubah kita punya...

huh..paneh plak telinga ni....
Astro dia yang tak o.k, tak de coverage (mcm hp plak)
kita plak yang nak kena ubah ??????
sedangkan yang pasang piring satellite umah kitorang tu pun orang astro kot??
takkan dia tak tau kat mane sesuai atau tak ?
lain la kalo kitorang yang pandai2 pi pasang sendiri ????

gerammmmmm btolllll..........

Pelik la ...ade beberapa kemusykilan pada aku :

1. Kenapa dia kena bayar RM 150? setahu aku kalo nak bukak astro yang telah dipasang tak de pape charge ?

2. Rumah jiran tu kat bawah..tingkat GF ....umah aku kat tingkat 3 dan kalo tengok dia nye piring astro tak la selari ngan piring astro aku pun ?

3. Kenapa aku tengok rumah2 apartment ke flat ke banyak je piring astro tu pasang bertindih2 tak de masalah pon ?

so perlu ke aku pindahkan piring tu ?

kredit to lawyat forum for the pic

jadi...
setelah berbincang ngan myDear Hubby ...

kitorang telah pun contact pihak astro dan mengadu nasib menceritakan hal yang berlaku....
kata orang astro tu , sepatutnya memang tak de pape masalah
mungkin masalah pada decoder atau kad orang tu ...atau tv ....

tapi untuk memuaskan hati jiran tersebut , kami telah mintak jugak pihak astro hantarkan technician untuk alihkan piring astro kami ke tempat lain .....
dalam masa 48 jam ....orang itu akan berpuas hati ..o.k








walau pun hatiku sakit dan agak bengang ...tapi kuturutkan jua ..

7 comments:

beautiful_rose said...

hahahha dia dengki lah tu kot.....

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

Rose cantik....tu la pasal...haish ....

AI said...

- hidup berjiran begitu le...kene buat baik dgn jiran tau...hehehe...

♡ m.a.w.a.r_ b.e.r.d.u.r.| ♡ said...

begitu la nampaknya..... huhu :)

Nur Hawa Mohd Zin said...

sabar je lah ye....tapi piring astro mmg besar...dan mereka sepatutnya dah boleh tukar piring kasi kecik punya...heheh...sebab ramai pakai kan..takot jadi macam kes akak ni nanti :)

abglan said...

He he sabar jelah, hidup bejiran ada masa kena bertolah ansur

CuTeMiUt78 said...

oh... blh plak cenggitu erk... emmmm